Τεστ 28 τηλεορασεων 40-42'' (Ηitech)

Μ
d010.gif
αυτο το τεστ με τα blue ray μιας και αναγει συμπερασματα με βαση μια παραμετρο που σε ενα μεσο χρηστη λειτουργει σαν "μελλοντικη δυνατοτητα "
παρα σαν καθημερινη χρηση . Ακομα και παιχνιδια να παιζεις στο PS3 καθε μερα δεν σημαινει επειδη ειναι σε μορφη blue ray οτι ....τα γραφικα τους θα ειναι αναλογα η οτι θα καταλαβεις διαφορα .
Επισης το ματι δεν μετραει σε nits , θερμοκρασια χρωματος , κορεσμενα και ακορεστα ελαια κ.λ.π. με αποτελεσμα πολλες φορες "αλλα να λεει η θειαμ και αλλα ν ακουν τα αυτιαμ "

Οσο για τη sony , προφανως και καλες τηλεορασεις εχει , αλλα και απο τα καλυτερα διαφημηστικα τμηματα στο χωρο.
Κατα το οτι πληρωσεις παιρνεις ... πανε και τα διαφημηστικα εξοδα .
Κριμα που χασαμε την προσφορα της Lorentz :flipout::flipout:απο το praktiker

Re: Απάντηση: Τεστ 28 τηλεορασεων 40-42'' (Ηitech)

Τελικά αυτή η Sony η έχει τις καλύτερες τηλεοράσεις η τα καλύτερα κονε. Πώς γίνετε πάντα όταν συμμετέχει στα test να είναι πρώτη ακόμα δεν το κατάλαβα . Αν είχε και plasma πάλι πρώτη θα ήταν . Βέβαια αυτό είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί συμβαίνει αλλά τέλος πάντων.

Μην ξεχναμε οτι η Χ3000 ειναι απο τις πιο ακριβες στην κατηγορια της. Μαλλον ισχυει το "οτι πληρωνεις παιρνεις".

Παντως υπαρχουν και ανεξαρτητα site πχ. ΗDTVtest στα οποια οι Sony παιρνουν επισης καλες κριτικες.

Στα υπολοιπα μοντελα αναφερουν στα γρηγορα 2-3 βασικες μετρησεις και καποιες προφανεις επισημανσεις και τελος.
πχ w3000...."H βασικη διαφορα των 2 μοντελων (ενν. με την x3500) εγκεινται στην εκδοση του bravia engine. Mε την εκδοση EX που ενσωματωνει η w3000 προσφερεται το upscaling των σηματων sd στην αναλυση του πανελ. Απουσιαζει ομως η προηγμενη επεξεργασια του συστηματος Pro που επιτυγχανει την αριστη αποδοση της κίνησης και την αριστη χρωματικη συμπεριφορα της x με αποτελεσμα η w να υστερει στα συγκεκριμενα χαρακτηριστικα με το αδελφο μοντελο. Συνολικα ομως προκειται για μια πολυ καλη τηλ. που δικαιολογει την τιμη της.

Ωραια ολα αυτα αλλα το τεστ εγινε σε HD!!! Τι σχεση εχουν τα upscale κτλ. σε HD μιλαμε για 1:1 pixel maping , ουτε Bravia Engine Pro χρειαζεται ουτε τιποτα. Μαλλον θελουν να πεισουν οτι η X αξιζει την διαφορα στην τιμη ωστε να σκασει παραπανω χρημα ο υποψηφιος αγοραστης.

Ομορφος κοσμος αγγελικα πλασμενος.:fahne90:

Last edited:
Λίγο πριν που έψαξα τις τιμές στα διάφορα e-shop's...:BDGBDGB53:

HD

1. sony 40x3500 (9.5) 2834
2. philips 42pfl9732 (9.3) 2250
3. samsung 40m86 (9.1) 1690
4. sharp 42xd1 (9.1) 1599
5. Lg 42ly95 (9.1) 1574
6. lg 42lf75 (8.9) 1499
7. sony 40w2000 (8.8) 1579
8. sony 40w3000 (8.8) 1900
9. sch. lorenz lt42 (8.8) ?
10. tosh 42x3030 (8.6) 1417

HD ready

1. pio 4280xd (9.7) 2349
2. pio 428xd (9.6) 2549
3. sam Q96 (9.3) 1280
4. philips pfp5532 (9.3) 990
5. sam C96 (9.2) 1100
6. Panasonic TH-42PX70E (9.1) 1199
7. sharp rd2e (9.1) 2065
8. tosh wlt68 (8.9) 1690
9. sharp rd1 (8.9) 1650
10. sony s3000 (8.8) 1250
11. sam r86 (8.8) 1280

.
.
.
δλδ αν βάλουμε ένα br στην sam Q96 (9.3) θα έχουμε καλύτερη εικόνα από την fullHD samsung 40m86 (9.1)?
Mήπως μόνο στο br?
ή μήπως μόνο στο sd?
κ εάν το κάνει upsc το dvd σε 1080i,ποιά θα είναι καλύτερη?
.
ουφ...πολύ μπερδεύτηκα...

Πάντως εγώ παιδιά επμιστεύομαι αρκετά το Hitech αλλά για να πώ την μαύρη μου αλήθεια πριν καν φτάσω στο τεστ ήμουν σίγουρος ότι πρώτη στην κατάσταση θα είναι μια sony χωρίς να ξέρω ποια μοντέλα συμμετείχαν στο τεστ....

Πως??

Με το που τό έπιασα το περιοδικό στα χέρια μου, το μάτι μου καρφώθηκε στον χορηγό του όλου εγχειρήματος που λέγεται "ΠΡΩΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗ Blu-ray από περιοδικό.." και δεν είναι άλλος από την Sony...

Δεν υποννοώ κάτι αλλά μου μπήκαν ψύλλοι στα αυτιά...!

Επαναλαμβάνω πάντως ότι το συγκεκριμένο περιοδικό το εμπιστεύομαι απόλυτα...

Λέτε??:nounder::chinscratch:

Καλά η Σονυ. εμενα πάντως περισσότερη εντυπωση μου κάνει η philips5532.
Υπάρχει περίπτωση να έχει τόσο καλή εικόνα ή είναι τελείως μούφα αυτός ο βαθμός?

Επίσης είναι περίεργο που βάζουν μέσα και την X3500 που δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα στην ελληνική αγορά, αλλα δεν περιλαμβάνουν άλλες που ήδη πουλιούνται.
Οπως π.χ. την Samsung 40F86.

Επίσης είναι περίεργο που βάζουν μέσα και την X3500 που δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα στην ελληνική αγορά, αλλα δεν περιλαμβάνουν άλλες που ήδη πουλιούνται.
Οπως π.χ. την Samsung 40F86.

ειναι ειδικης κατασκευης που παιζει μονο απο απο τα μηχανηματα του περιοδικου και δεν κυκλοφοραει στο εμποριο:flipout:

Υπάρχει περίπτωση να έχει τόσο καλή εικόνα ή είναι τελείως μούφα αυτός ο βαθμός?

και εμενα αυτη μου εκανε εντυπωση.Την ειδα ομως χθες στα media markt.Ηταν διπλα σε c96 και px70.Απλα καμμια σχεση.Φανερα κατωτερη.

και εμενα αυτη μου εκανε εντυπωση.Την ειδα ομως χθες στα media markt.Ηταν διπλα σε c96 και px70.Απλα καμμια σχεση.Φανερα κατωτερη.
Τεραστια εντυπωση μου εκαναν οι επιδοσεις των samsung plasma.Η c96 ειδικα σιγουρα δεν ειναι καλυτερη απο την panasonic.Δεν ξερω τι παιζει.
Πολυ παραξενες ηταν και οι μετρησιμες (?) αντιθεσεις μεταξυ των τηλεορασεων.Ασχετως αν μια τηλεοραση ειχε φοβερο μαυρο ,προφανως μετρουσαν και την μεγιστη δυνατη φωτεινη ρυθμιση της!Κοινως η c96 ειχε τεραστιο λογο αντιθεσης, και η px70 ειχε λογο αντισοιχο με αυτον μιας μετριας lcd! Αισχος!

Απάντηση: Re: Τεστ 28 τηλεορασεων 40-42'' (Ηitech)

Πραγματικά δεν ξέρω τι μπορείς να δείς στα MediaMarkt που θα σε βοηθήσει να σχηματίσεις γνώμη για οποιαδήποτε τηλεόραση άν ενδιαφέρεσαι για τηλεοπτικό σήμα.
Πήγα πρίν μιά βδομάδα, πρίν αποφασίσω οριστικά για την τηλεόραση που θα αγοράσω, κι απογοητεύτηκα.
Άθλιο σήμα που αδικούσε όλες τις τηλεοράσεις.
Είδα και την Panasonic px70. Χάλι μαύρο. Είδα και πάρα πολλές LCD. Τα ίδια.
Τι να πώ; Εγώ πάντως έφυγα απογοητευμένος. Δεν υπάρχει περίπτωση να βγάλεις συμπέρασμα κάτω από αυτές τις συνθήκες.

βασικα στα καταστηματα δεν βγαζεις και πολυ ακρη.Διοτι στα περισσοτερα ειναι σειριακα συνδεδεμενες μεταξυ τους και ολες μαζι σε λιγα dvd players , αλλες παιζουν απο τηλεοπτικο σημα, αλλες απο ψηφιακη κλπ.Ενω να μην θεσουμε το θεμα παραμετροποιησης .... Δεν βγαζεις ακρη κοινως...

μα τις συγκρινα στο ιδιο (αθλιο) τηλεοπτικο σημα. :)
Iδιο μετρο συγκρισης λοιπον!

Στο μεταξυ δεν βλεπω να γινεται διαχωρισμος των τηλεορασεων που υποστηριζουν 24p απο τις υπολοιπες στην βαθμολογια , εδω και δυο τευχη στο Hi Tech εγραφαν οτι καλυτερα μια τηλεοραση να υποστηριζει 24p και να ειναι HD Ready παρα να μην υποστηριζει και να ειναι Full HD!!!

Τελικα δεν τους βρισκεις πουθενα αυτους τους τυπους.:damnyou:

Απάντηση: Re: Τεστ 28 τηλεορασεων 40-42'' (Ηitech)

μα τις συγκρινα στο ιδιο (αθλιο) τηλεοπτικο σημα. :)
Iδιο μετρο συγκρισης λοιπον!

ιδιο τηλεοπτικο σημα απο που; Οι περισσοτερες ειναι σειριακα συνδεδεμενες αρα (1)απωλεια σηματος οσο απομακρυνομαστε απο την πηγη (2)κακες συνδεσεις κλπ στο scart (3)ποιοτητα καλωδιου με καλωδιο διαφερει
Επιπλεον μην ξεχνας οτι μια τηλεοραση μπορει να ειναι ΟΚ σεταρισμενη και αλλη οχι. Σαν παραδειγμα να σου πω, εγω πριν αγορασω επαιζα με 2-3 τηλεορασεις με dynamic,personal,contrast κλπ ρυθμισεις. Φυσικα δεν τις ξαναγυρισα στο προηγουμενο στατους ...αρα μεχρι να το ξαναρυθμισει καποιος τεχνικος ή να το ελεγξει τελος παντων φαντασου τι εντυπωσεις δημιουργουνται :)