Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Εμένα μου άρεσε η περιγραφή πως ήρθε στον κόσμο η σπαθοσέγα!

Νίκο αφού έκανες την δουλειά που ήθελες μια χαρά όλα.

Να και ενα ακαταλληλο φις για 220v απο το leroy.

124ec3da-b049-4ebc-a374-a20f79b21c68.jpeg

ειναι ακαταλληλο γιατι δεν μπορει να μπει σε πριζα σουκο, καθως ειναι στρογγυλεμενο στις ακρες και 1mm πιο φαρδυ απο τα κανονικα φις, με αποτελεσμα εαν μπει σε σουκο (με μεγαλη πιεση) να σφηνωσει!!!!! και βγαινει μονο με πενσα.
τετοια μ@λ@κι@ δεν την εχω ξαναδει!!!!!

Μετά από αρκετή χρήση νομίζω είναι ασφαλές να πω δυο λόγια για το δισκοπριονο ,bts 1200 της bormann,για ερασιτέχνες σαν και εμένα είναι vfm ιδανικό για μικρούς χώρους αρκετά δυνατό ειδικά για τα μπαλετοξυλα που το ήθελα εγώ σούπερ,ο οδηγός κοπής σφίγγει και από της δύο πλευρές μένοντας σταθερός,ο δίσκος που έρχεται μαζί καλουτσικοσ ,από θόρυβο μην έχοντας εμπειρία από άλλα νομίζω είναι οκ η προέκταση πάγκου είναι και αυτό ένα συν.Για κάποιον που θα ενδιαφερθεί για αυτό το εργαλείο πρέπει να ξέρει ότι είναι καθαρά ερασιτεχνικό που όμως θα κάνει την δουλειά του με το παραπάνω χωρίς να αδειάσετε την τσέπη σας απλά να πάρετε μαζί έναν καλύτερης ποιότητας δίσκο

Απάντηση: Re: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Κυριάκο από ακρίβεια; Γιατί αυτό μετράει.. Πχ στο μέτρο πόσο χάνει αν χάνει;
Εδώ σε ένα κομμάτι κπ με μήκος ένα μέτρο ρυθμισα τον οδηγό και το έκοψα στα 9,2 εκατοστά στους ενενήντα πόντους του κπ η κοπή ήταν στα 9,2 στους τελευταίους δέκα 9,1 αυτό ίσως να οφείλεται σε δικό μου λάθος στο τελείωμα της κοπής οι μετρήσεις έγιναν με αυτά που φαίνονται στην πρώτη φωτό στην δεύτερη φαίνεται η διαφορά στα τελευταία δέκα εκατοστά το υπόλοιπο κομμάτι εφάρμοζε τέλεια στον οδηγό.Το δισκοπριονο είναι αγορά από Thevashop στα 99 ευρώ από ότι είδα τώρα το έχουν στα 109
f099ca1650790ebca15bc4a2b4f98306.jpg
fbff1b65b5765be4f284b47fcbda0140.jpg

Στάλθηκε από το CUBOT_NOTE_S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αυτα τα τρυπανια τα ξερετε?
Αν ναι, στη version με την εξαγωνη υποδοχη τα δουλεψατε και παλμικο?
Σπερνουν! Να μη πω τιποτα αλλο...

Λοιπον, τα εχω δουλεψει με στρογγυλη υποδοχη σε δραπανοκατσαβιδο! Τρυπανε ολα τα δομικα υλικα τουλαχιστον ευκολα και γρηγορα.
-Τι? Γρηγορα? Για δοκιμασε τα με το παλμικο...
Αυτο εκανα, πριν λιγο καιρο βρεθηκαν στα χερια μου και δεν εβλεπα πεδιο χρησης μιας και το sds το ειχα στη δεξι μου τσεπι. Σημερα στο εργαστηριο ομως βαρεθηκα να το φερω και εβαλα αυτα στο παλμικο!
Ταχυτητης! Ποιοτης! Ακριβεια!
Γρηγορο τρυπημα σε τουβλο και μπετο συγκρισιμο με το κρουστικο.
Τρυπα χωρις σπασιματα στα τουβλα και το βυσμα να μπαινει οπως πρεπει, σφιχτα!
Ακριβες σημαδεμα και τρυπημα χωρις να ξεφυγει το τρυπανι απο το στοχο!
Εκανα πανω απο 10 τρυπες 6+8 mm και το αποτελεσμα με ενθουσιασε!

ΥΣ αν με το παλμικο καταφερω να κοψω και ξυλα θα καταργησω και τα αλυσοπριονα! :flipout:
Νομιζω πως πλεον στα 6mm & 8mm θα δουλευω αυτα...

Νεκτάριε με παλμικο( Stanley με τα 180Ν)είναι έως επικυνδινα θα έλεγα.. .
Είναι τόσο γρήγορο το τρύπημα που το διαπίστωσα και εγώ όταν σε πρέκι πήγα να ανοίξω τρύπες σε οδηγους γυψοσανιδας και το χέρι έφευγε...!!!
Η δουλειά γίνεται με το παραπάνω αλλά δεν θα το έλεγα απολυτα ασφαλές....θελει προσοχη...Αλλά είναι ευκολία με ένα εργαλείο να κάνεις την δουλειά σου..
Όντως ευθυβολο και καθαρό στο άνοιγμα τρυπων τα συγκεκριμένα τρυπανια της Bosch...
Tο ότι πληρώνεις πέρνεις υσχιει με το παραπανω σε αυτήν την περίπτωση ..

Πολύ ενδιαφέρον το τεστ σου Νεκτάριε.
Νόμιζα ότι τα παλμικά είναι μόνο για βίδωμα/ξεβίδωμα βιδών και μπουλονιών με ευκολία ιδιαίτερα σε σκληρά υλικά λόγο του τρόπου κρούσης τους.
Μάλιστα σε ερώτησή μου είπαν να ότι δεν ενδείκνυνται να ανοίγεις τρύπες σε μπετόν / τούβλα με παλμικά.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κώστα για εξήγησε μας, γιατί είναι επικίνδυνο ; τι μπορεί να συμβεί δηλαδή ; παίζουν ρόλο και τα πολλά Nm ;

Κώστα για εξήγησε μας, γιατί είναι επικίνδυνο ; τι μπορεί να συμβεί δηλαδή ; παίζουν ρόλο και τα πολλά Nm ;

Όπως σωστά σκέφτηκες η μεγάλη ροπή που έχει το εργαλειο δεν σε αφήνει περιθώρια για να ελέγξεις η να κουμαντάρεις το τρύπημα...πάει μονοκόμματα...ενταξει στο μπετό βρίσκει κάποια παραπάνω αντίσταση αλλά και πάλι σχετικά γρήγορα..
Τρυπώντας λοιπον τόσο γρήγορα πιστεύω ότι μπορεί να σου γυρισει κάνα χέρι η να σου φύγει σε βάθος το τρύπημα ...εκεί εφιστω προσοχή...Μπορεί να ακούγεται υπερβολικο αλλά πρέπει να παρεις τα μέτρα σου όταν είσαι σε σκαλα η οποιοδήποτε αλλού που εγκυμονεί κινδύνους..

έχει δίκιο σ αυτό ο Μιχάλης. το παλμικό δεν σου γυρίζει τον καρπό. το ότι μπορεί να γίνει όμως ζημιά λόγο μεγάλης ροπής αυτό λογικό ακούγεται.

Έχω δοκιμάσει το 12v GDR με όλα τα τρυπάνια από 3-8 cyl9, σε κομμάτια πλάκας πεζοδρομίου 4εκ, σε τούβλο και σε κολώνα οικοδομής. Λοιπόν είναι εξαιρετικά. Άνετο, καθαρό, ακριβές τρύπημα με τον καρπό σε οποιαδήποτε κλίση χωρίς να αισθανθώ το παραμικρό.
Προσωπικά είμαι ενθουσιασμένος από την αποτελεσματικότητα των συγκεκριμένων τρυπανιων και με το συγκεκριμένο παλμικο.
Δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα σε πέτρα, αλλά θα το κάνω το τριήμερο στο χωριό.
Ή φωτογραφία είναι με το 8αρι τρυπανι σε κομμάτι πλάκας πεζοδρομίου.

Παιδες μπορει και απο λαθος χειρισμο να μου βγηκε αυτη η διαπυστωση....θα το ξαναδοκιμασω οταν βρεθει η ευκαρια....σε καθε περιπτωση δεν αντιλεγω για την αποτελεσματικοτητα του/τους..

Εμενα, παλι, τωρα με ψησατε να ψαξω να βρω αυτα τα hex (δεν τα εχει το leroy, που βολευει, γμτ), να τα δοκιμασω με το παλμικο ;)

Παιδες, η κυρια δουλεια του παλμικου κατσαβιδιου ειναι το βιδωμα και του κρουστικου δραπανου το τρυπημα. Οχι οτι αμφοτερα δεν βιδωνουν και δεν τρυπανε, αλλά δευτερευοντως.

Τα Hex τρυπανια μπορουμε να τα χρησιμοποιουμε στο παλμικο -αν δεν υπαρχει κρουστικο- του οποιου παλμικου ομως το τσοκ δεν ειναι ακριβειας για σωστες διατρησεις σε μεταλλο/πλακακι κλπ, αλλα ουτε εχει εμπροσθια κρουση το παλμικο για τρυπημα σε μπετον η ακομα σε τοιχοποιια καμμια φορα. Η περιστροφικη κρουση του παλμικου αμφιβαλλω οτι προσθετει κατι στην διατρηση καθως η ευκολια διατρησης που ισως παρατηρειται, οφειλεται αποκλειστικα στις περισσοτερες στροφες ενος παλμικου απο ενος κρουστικου η απλου δραπανου.

Για την χαρα ομως Αγγελε, ανετα μπορει να αγορασει κανεις τα HEX CYL-9 για δοκιμες με το παλμικο, δεν το συζηταμε..:grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Παιδες, η κυρια δουλεια του παλμικου κατσαβιδιου ειναι το βιδωμα και του κρουστικου δραπανου το τρυπημα. Οχι οτι αμφοτερα δεν βιδωνουν και δεν τρυπανε, αλλά δευτερευοντως.

Τα Hex τρυπανια μπορουμε να τα χρησιμοποιουμε στο παλμικο -αν δεν υπαρχει κρουστικο- του οποιου παλμικου ομως το τσοκ δεν ειναι ακριβειας για σωστες διατρησεις σε μεταλλο/πλακακι κλπ, αλλα ουτε εχει εμπροσθια κρουση το παλμικο για τρυπημα σε μπετον η ακομα σε τοιχοποιια καμμια φορα. Η περιστροφικη κρουση του παλμικου αμφιβαλλω οτι προσθετει κατι στην διατρηση καθως η ευκολια διατρησης που ισως παρατηρειται, οφειλεται αποκλειστικα στις περισσοτερες στροφες του παλμικου απο ενα κρουστικο δραπανο.

Για την χαρα ομως Αγγελε, ανετα μπορει να αγορασει κανεις τα HEX CYL-9 για δοκιμες με το παλμικο, δεν το συζηταμε..:grinning-smiley-043

Οι διπλασιες στροφες ειναινπου κανουν διαφορα. Αλλα επισης μη ξεχναμε τα cyl δεν θελουν κρουση. Οποτε νομιζω το κρουστικο μειονεκτει αν παμε κατα γραμμα, παντα λογω στροφων!

Τα CYL ειναι γεννημενα για κρουση (στα κρουστικα δραπανα), what are you talking about?!!
Εκτος και εαν εννοεις την περιστροφικη κρουση των παλμικων οπου εχεις δικιο γιατι τα CYL δεν νομιζω να ειναι impact rated.

Εαν οι κατασκευαστες εκριναν οτι ενα κρουστικο δραπανο θελει περισσοτερες στροφες για να ειναι λειτουργικοτερο, να εισαι σιγουρος οτι μια τουλαχιστον εταιρεια θα το ειχε ηδη κανει.
Ομως βλεπεις οτι ολες οι εταιρειες κρατανες τις στροφες στα ιδια επιπεδα, αρα θα υπαρχει ουσιαστικος λογος.

Αν ρωτουσες εμενα, θα προτιμουσα τα δραπανα μου να εχουν περισσοτερες στροφες.

Οπωσδηποτε, περισσοτερες στροφες εχουν τα ρευματος (καλωδιου) και αυτος ειναι και ενας λογος που ειναι, ceteris paribus, καλυτερα/πιο ευκολα στο τρυπημα.
Απο εκει και περα, σαφως, καθε εργαλειο ειναι φτιαγμενο για συγκεκριμενη δουλεια και οταν το χρησιμοποιεις για αυτην, ειναι καλυτερο απο αλλα. Και με την πενσα κοβεις, αλλα ο πλαγιοκοφτης το κανει καλυτερα.
Για εμενα, ναι, για την χαρα και την περιεργεια θα ηταν μονο να χρησιμοποιησω τα hex με το παλμικο. Μ αρεσουν τα πειραματα :)
Αλλα, αν γινεται καπως, δεν θα με χαλαγε να ειχε το παλμικο καποιον τροπο να "μαγκωνει" τα αναλωσιμα, ειτε hex, ειτε cyl. Ετσι για την περιεργεια.