Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Κωστή πολύ καλή παρουσίαση!
Να προσθέσω τα πολύ μικρά μεγέθη στα Άλεν που έχει μέσα η κασετίνα τα οποία είναι ιδανικά για τις σκουλικόβιδες που έχει σε προσφορά αυτή την εβδομάδα.
Ο εύκαμπτος ανταπτορας αναφέρεται ότι είναι για κλίση +- 10° μήπως αυτος της facom προσφέρει μεγαλύτερη κλίση.
Νομίζω ότι ο αντάπτορας δεν προορίζεται για να κουμπώνει στο παλμικό αλλά για λαβή κατσαβιδιού ή καστάνια που κουμπώνουν τα κλασικά bits 1/4" το οποίο έχω δοκιμάσει και κουμπώνει σωστά.

Είχα γράψει στις παραλαβές

"Θηριώδης φακός UV με 100 led, για να κοκαλώνει την UV Ρητίνη γύρω στα 20€ (είδα του Μιχάλη και ζήλεψα :p )"

Pp7.jpg

Για να μην παρασύρω κάποιον σε αυτήν την αγορά, να αναφέρω πως αυτός ο φακός ΔΕΝ κάνει για την ειδική υγρή ρητίνη που στερεοποιείται μέσω UV. :confused:

Είτε είναι κακός φακός, είτε είναι λίγο διαφορετικό μήκος κύματος, πάντως, όσο και να φωτίζεις με αυτόν την υγρή ρητίνη, ποτέ δεν κοκαλώνει.
Σφίγγει, αλλά παραμένει κολλώδης.
(Στον Μιχάλη είχε δουλέψει νομίζω, αλλά προφανώς ήταν άλλο μοντέλο)

Δεν ξέρω που αλλού μπορεί να φανεί χρήσιμος, πάντως για αυτή τη δουλειά δεν κάνει.

Σημερα καταφερα να επεξεργαστω λιγο και εγω το σετ καστανιας 1/4 απο το Lidl...

View attachment 184562

Ας ξεκινησω με την πλαστικη κασετινα οπου πρωτη φορα,εγω τουλαχιστον,βλεπω σε αναγλυφη μορφη το περιεχομενο στην εξωτερικη πλευρα....Πολυ ωραιο και χρησιμο οπτικα..

View attachment 184563

Ολα τα καρυδακια bit και καρυδακια ειναι απο πολυ καλης ποιοτητας υλικο και τα bit δειχνουν πολυ καλα πρεσαρισμενα στην βαση υποδοχης..

View attachment 184564

Τα καρυδακια εχουν και το αναλογω ανταπτορα ωστε να προσαρμοζονται σε παλμικο κατσαβιδι αλλα δεν "κλειδωνει" καλα....ισως το μονο μελανο
σημειο της κασετινας που διορθωνεται με εναν καλυτερο ανταπτορα...Υπαρχει μια εκκεντρικοτητα αλλα ειναι λογικο αφου η κυρια προσαρμογη τους δεν ειναι για αυτην την χρηση....

View attachment 184567 View attachment 184566 View attachment 184565

Ο ευκαπτος ανταπτορας δεν ειναι τοσο ελαστικος οσο θα περιμενα και εχω συναντηση σε αλλες κασετινες(facom) και δεν φενεται να ειναι ευκολη η προσφαση σε δυσκολα σημεια αλλα ισως ειναι αρχη ακομη και αμα χρησιμοποιηθει..απο πλευρας συνδεσμολογιας και κουμπωματος ομως αναμεταξυ τους οι ανταπτορες ειναι πολυ καλο σημειο....

View attachment 184568

Ο προσαρμογεας κατσαβιδιου ειναι αριστος και οπτικα και απο θεμα ποιοτητας δειχνει καλυτερος απο τον αναλογω Stanley..

View attachment 184569

Εν κατακλειδι μιλαμε για μια πολυ καλης ποιοτητας κασετινα 1/4 η οποια περιεχει σε μεγαλο βαθμο ολα εκεινα τα χρησιμα κομματια γαι να κανεις την δουλεια...]
Στην τιμη των 12,99 ευρω δεν εχει φυσικα αντιπαλο και θα ηταν ιδανικη για καθε σπιτι καθως θα εξυπηρετησει οποιοδηποτε...Αξιζει με το παραπανω η αγορα....
Εχθές χρησιμοποίησα αρκετά την κασετίνα του lidl με τα καρυδάκια & τα bits και μετά λύπης μου διαπίστωσα ότι λείπει κάτι βασικό.
Ο αντάπτορας που δίνει την δυνατότητα στην καστάνια και στην λαβή κατσαβιδιού να δέχεται κλασικά bits 1/4".
Οπότε όσοι πιστεύετε ότι θα σας χρειαστεί βάλτε ένα μέσα στην κασετίνα για όταν θα έρθει η ώρα.
Εγώ δυστυχώς δεν το είχα και βλαστήμησα.

Το κατσαβιδι ειναι αρσενικο 1/4 και δεν παιρνει τα μπιτς! Θυμηθηκα και τα δικα μου προ ετων μπινελικια περι του θεματος! 😆

• Like
Reactions: anastasg
Δεν τον έχει καθώς δεν περιλαμβανει απλές κατσαβιδομυτες.
Αν δεν κάνω λάθος μπορείς να κάνεις όμως δουλειά και με το καρυδακι No 6
Κυριάκο έχεις δίκιο απλά το αναφέρω γιατί όλοι έχουν τις απλές κατσαβιδόλαμες 1/4" και εάν χρειαστεί να τις χρησιμοποιήσει κάποιος που έχει το σετ δεν θα μπορέσει.
Μπορείς να κάνεις ήπια δουλειά με το 7αρι καρυδάκι αλλά δεν είναι για να το ζορίσεις γιατί θα χαλάσει.

Εχθές χρησιμοποίησα αρκετά την κασετίνα του lidl με τα καρυδάκια & τα bits και μετά λύπης μου διαπίστωσα ότι λείπει κάτι βασικό.
Ο αντάπτορας που δίνει την δυνατότητα στην καστάνια και στην λαβή κατσαβιδιού να δέχεται κλασικά bits 1/4".
Οπότε όσοι πιστεύετε ότι θα σας χρειαστεί βάλτε ένα μέσα στην κασετίνα για όταν θα έρθει η ώρα.
Εγώ δυστυχώς δεν το είχα και βλαστήμησα.
Το ξανανεφερα αλλα θα το ξαναπω....
Το συγκεκριμενο σετ δεν προοριζεται για τα κλασικα bits επειδη η χρηση του εχει να κανει κυριως με αυτοκινητο για αυτο και περιεχει μακριους και σπαστους ανταπτορες για δυσπροσιτα σημεια..οποτε με αυτην την λογικη σωστα δεν το εχει...
Εαν θες να κανεις περαιτερω χρηση αξιοποιωντας και τα κλασικα bits με εναν ανταπτορα καλα θα κανεις να προσθεσεις εναν....

Μια ωραία και χρήσιμη αγορά που έκανα ήταν η ζυγαριά ακριβείας της Telco στα 11,5€

pk11.jpg

Όταν θέλω να ετοιμάσω υγρό γυαλί για μια μικρή φόρμα (30ml) και πρέπει να αναμείξω 20+10 gr από το Α+Β συστατικό, οι απλές ψηφιακές ζυγαριές που έχουμε στην κουζίνα μας δεν κάνουν, γιατί έχουν απόκλιση λίγα γραμμάρια. Και ενώ στα φαγητά δεν πειράζει, στην ανάμειξη της ρητίνης έχει μεγάλη σημασία.

Το μικρό ποτηράκι (του Ελληνικού καφέ) είναι ενδεικτικό. Η ζυγαριά της κουζίνας δεν το "βλέπει" τις περισσότερες φορές. :confused:

Η Telco το βλέπει φυσικά, και παρότι τη ζόρισα άλλοτε μετρώντας το μόνο του, και άλλοτε μετρώντας το πάνω από ένα βάρος 750gr, η απόκλιση που είχε δεν ξεπέρασε ποτέ τα 0,4gr.
Καλή επίδοση για τόσο οικονομική ζυγαριά.

pk13.jpg

• Συνοδεύεται από 2 διαφανή "πιατάκια" ώστε να μπορείς να ζυγίσεις μέσα σε αυτά.
  • Η οθόνη της φωτίζεται (κάπως αδύναμα, αλλά ΟΚ)
  • Παίρνει 2 ΑΑΑ
  • Ζυγίζει έως 3 Kg (αλλά για τόσο βάρος θα χρησιμοποιούσα της κουζίνας)

Αυτό που μου άρεσε περισσότερο είναι πως έχει ρυθμιζόμενο χρόνο αυτόματης απενεργοποίησης! (y)
Αυτή που χρησιμοποιούσα ως τώρα, έσβηνε μόνη της μετά από λίγο και μου έσπαγε τα νεύρα.

Καλή αγορά φαίνεται και ειδικά για το υγρό γυαλί που με ενδιαφέρει.

Τώρα για την αντοχή ... θα το μάθουμε εν καιρώ :)

Πολυ καλη αγορα και απαραιτητη για χρηση με υγρο γυαλι καθως οι ζυγαριες κουζινας ειναι ακαταλληλες.

Επειδη ο μηχανισμος τους ειναι εξαιρετικα απλος και δεν καταπονουνται, θα ζησουν πολλα χρονια.
Εχω δυο παρομοιες κινεζικες ζυγαριες που κοντευουν 10ετια και δουλευουν με την ιδια ακριβεια.

Εχω προμηθευτει με μικρα βαρακια ακριβειας 1, 5, 10 και 20 γραμμαριων για τσεκαρισμα που και που.

• Like
Reactions: KOSSTV and nikfor
  • Ζυγίζει έως 3 Kg (αλλά για τόσο βάρος θα χρησιμοποιούσα της κουζίνας)

Μάλλον θα την πάρω, μου κάνει.
Αυτή που έχω φτάνει μέχρι 300 gr max κι αυτό μου δημιουργεί πρόβλημα.
Τα 3 kg είναι μιά χαρά.

κάτι ωραίο που ξέχασα να αναφέρω πιο πάνω είναι πως, το μικρό πιατάκι, κουμπώνει ανάποδα ακριβώς στην επιφάνεια ζύγισης, και λειτουργεί σαν προστατευτικό στοπ.
Οπότε, αν την αποθηκεύεις με το πιατάκι - κάλυμμα , ακόμα και αν ξεχάσεις και βάλεις από πάνω της ένα μεγάλο βάρος για καιρό, δεν θα πάθει τίποτα! Έξυπνη σχεδίαση! (y)

• Like
Reactions: KOSSTV
Πέρναγα σήμερα από το Lidl στη Δάφνη και μπήκα να χαζέψω και είδα πολλά κουτιά από το κολλητήρι PLS 48 d2

unnamed1.jpg

Σταθμός κόλλησης με ρυθμιζόμενη θερμοκρασία στα 9,99€ μου φάνηκε καλή τιμή και το πήρα να το δοκιμάσω.

Αν και εκ των υστέρων διάβασα κάποιες γκρίνιες στο ίντερνετ, εγώ δεν βρήκα κάποιο πρόβλημα.
Μια χαρά μου φαίνεται δουλεύει και σε αυτήν την τιμή ... τζάμπα.

2021-09-06_20-40-08.png

Μέτρησα τις θερμοκρασίες με το UNI-T 131C που έχει αισθητήρα θερμοκρασίας και το κολλητήρι της Parkside τα πήγε αρκετά καλά. Δηλαδή, το ρυθμιστικό που έχει νούμερα από το 1 έως το 5 (αν και ξεκινάει και από πιο χαμηλά) και τα νούμερα αντιστοιχούν σε βαθμούς Κελσίου x100, δηλαδή το 2=200, το 3=300 κλπ, είναι αρκετά ακριβές. Στο 5, δεν έπιασα 500, αλλά 450 βαθμούς Κελσίου, κάτι που μπορεί και να οφείλεται είτε στο UNI-T, είτε στο ότι δεν έκανε τέλεια επαφή ο αισθητήρας του πολυμετρου πάνω στο κολλητήρι.

Το αρχαίο μου ANTEX 25w μέτρησε 320 βαθμούς.

2.jpg

Συμπέρασμα με τα συν και τα πλην:

+
  • είναι όμορφο
  • έχει μια βολική θήκη με δυο καρουλάκια καλάι (λεπτό και χοντρό)
  • έχει έξτρα πλατιά μύτη (βιδωτές μπαίνουν)
  • έχει και ένα στοιχειώδες σφουγγαράκι
  • Στηρίζεται μια χαρά (και η ίδια η βάση και το κολλητήρι πάνω στη βάση)
  • Αφού έχει ON-OFF θεωρώ πως μπορεί να μένει μόνιμα στην πρίζα και πάνω στον πάγκο μας.

-
  • Δεν κατάφερα να επικασσιτερώσω τέλεια τη μύτη (που είναι και η πιο συχνή γκρίνια που συνάντησα στο ίντερνετ). Ίσως θέλει λίγο τρίψιμο με ατσαλόμαλλο ή κάτι τέτοιο.
  • Αργεί λίγο να ζεσταθεί ή να αλλάξει θερμοκρασία. Το πεντάλεπτο το θέλει σίγουρα.
  • Το καλώδιο από το κολλητήρι στη βάση θα μπορούσε να ήταν λίγο πιο εύκαμπτο.
Οι κολλήσεις που έκανα έγιναν εύκολα και απροβλημάτιστα

Εντάξει, για 10€ δεν το συζητάω. Το προτείνω ανεπιφύλακτα. (y)

User manual

Υποτίθεται πως βάζεις πάστα και καλάι, και επικασσιτερώνεται σα να ήταν ένα καλώδιο.
Όμως σε αυτή τη μύτη το καλάι γλιστράει ή μαζεύεται σε κόμπους και δεν πάει να καλύψει όμορφα όλη την επιφάνεια. Ας μας πει κάποιος πιο ειδικός. Αλλιώς θα το τρίψω λίγο να αγριέψει όπως θα έκανα με οποιαδήποτε μεταλλική επιφάνεια και θα το προσπαθήσω πάλι.

• Like
Reactions: vasilisp77
Νικ, πολυ καλη και αυτη η παρουσιαση (y)

Επι το θεματος τωρα. Ισχυουν ολα τα αρνητικα που εγραψες και να συμπληρωσω οτι οι μυτες ειναι χαλια, δεν ξερω τι κραμα εχουν χρησιμοποιησει.
Παντως να εχεις υποψη οτι μετα απο καποιο χρονικο διαστημα θα τις δεις να αλλοιωνονται και να χανουν κομματια. Σε καποια φαση αρχισα να δοκιμαζω και να χρησιμοποιω διαφορες βιδες και με τις μονες που ειδα καποια θετικη διαφορα ηταν αυτες που περιεχουν τα πομολα.
Γενικως με τις βιδωτες μυτες υπαρχει ενα θεμα, δεν ξερω εαν ταιριαζουν οι μυτες της Weller καθως ειναι ισως η μοναδικη επωνυμη που χρησιμοποιει τετοιες.

Παντως για πλακετες και μεχρι 1,5 καλωδια το Antex που εχεις ειναι το καλυτερο με διαφορα, αρκει να το προσεχεις και να μη σου σπασει η αντισταση … η αγορα ανταλλακτικου δεν συμφερει, με λιγα παραπανω ευρω αγοραζεις καινουργιο.

Για την επικασσιτερωση της μυτης, την ζεσταινεις και την βουτας σε σολντερινη, μετα την περνας με καλαι

Το 25βατο Antex (XS νομίζω λέγεται το μοντέλο) το έχω κι εγώ από το 1989 και δουλεύει άψογα. Ούτε μύτη δεν έχω αλλάξει. Μακράν το πιο καλό απλό κολλητήρι που έχει περάσει από τα χέρια μου (έχουν περάσει Weller, Ersa και πολλά Κίνας και Ταιβάν). Το θέμα με τις μύτες του "σταθμού" κόλλησης Parkside ήταν αυτό που κατά κύριο λόγο απέτρεψε κι εμένα να το αγοράσω κατά καιρούς που το έφερνε, μια που η τιμή ήταν όντως "χώμα". Θυμάμαι και το παρακάτω (αποτρεπτικό για την αγορά του, τότε, παλιότερο βίντεο που βέβαια αφορούσε μια παλιότερη έκδοση):
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Δυστυχώς από ότι είδα και σε περσινή δοκιμή του μοντέλου που κυκλοφορεί τώρα δεν φαίνεται να βελτιώθηκαν τα πράγματα (απεναντίας, ο δοκιμαστής έπεσε και σε ελαττωματικό κομμάτι, ενώ η ποιότητα στις μύτες παραμένει άθλια, δυστυχώς):
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Αν εσένα σου φάνηκε μια χαρά όπως το δούλεψες, μπράβο και καλά έκανες που το πήρες (το γράφω εντελώς καλοπροαίρετα). Για τα λεφτά που ζητά σίγουρα φαντάζει εκ πρώτης ευκαιρία. Ωστόσο φαίνεται σαφώς να έχει τα θέματά του, και καλό είναι να τα γνωρίζουν οι υποψήφιοι αγοραστές.

• Like
Reactions: cyclades
Ως προς το 1ο video (το ελληνικο), δεν ειναι κακο να εχει μεγαλη λαβη το κολλητηρι, αλλωστε δουλευεις οπως εχεις συνηθισει ... γενικα υπαρχουν πολλα ογκωδη κολλητηρια και απο καλες εταιρειες.
Ως προς το σχολιο του για το καλαι στη μυτη, τα μπερδεψε λιγο γιατι δεν ειχε γανωσει την καινουργια μυτη. Ομως οπως εγραψα κι εγω πιο πριν αυτες οι μυτες ειναι χάλια.

Υποτίθεται πως βάζεις πάστα και καλάι, και επικασσιτερώνεται σα να ήταν ένα καλώδιο.
Όμως σε αυτή τη μύτη το καλάι γλιστράει ή μαζεύεται σε κόμπους και δεν πάει να καλύψει όμορφα όλη την επιφάνεια. Ας μας πει κάποιος πιο ειδικός. Αλλιώς θα το τρίψω λίγο να αγριέψει όπως θα έκανα με οποιαδήποτε μεταλλική επιφάνεια και θα το προσπαθήσω πάλι.
Τις μύτες ΔΕΝ τις τρίβουμε και γενικώς προσέχουμε να μην γρατζουνιστούν.
Τις επικασσιτερώνουμε απλά λιώνοντας πάνω καλάι όσο είναι ζεστές.
Αυτά για τις ΚΑΛΕΣ μύτες.

ΔΕΝ ισχύουν για τη μύτη που αναφέρεις γιατί είναι χάλια ποιότητας. Αυτή τρίψτη ή, ακόμα καλύτερα, πέτα τη. Θα γλιτώσεις μπόλικες εργατοώρες και πονοκεφάλους.