Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Δεν έχω προσωπική εμπειρία από κανένα από τα δύο, μόνο τα έχω χουφτώσει λίγο που λένε (σε καταστήματα ή αγορασμένα από γνωστούς). Επ'αυτού, αν και Bosch-ικός, κι εγώ κοιτάζω εδώ και καιρό (μεταξύ άλλων) το FKS 315 γιατί όντως έχει πολύ καλά χαρακτηριστικά.

Ειρήσθω εν παρόδω, τα πορτοκαλί Einhell είναι καλύτερα από τα κόκκινα, που είναι καλύτερα από τα μπλε.

Nαι σωτηρη αυτο ακριβως .το πηρα 160 .σιγουρα δεν διαθετω 350 ευρω για δισκοπριονο αλλα και να τα διεθετα παλι το εινχελ θα επαιρνα στα 350 ευρω.

Re: Απάντηση: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Nαι σωτηρη αυτο ακριβως .το πηρα 160 .σιγουρα δεν διαθετω 350 ευρω για δισκοπριονο αλλα και να τα διεθετα παλι το εινχελ θα επαιρνα στα 350 ευρω.

Βασιλη αυτο το μοντέλο που εχεις, εχει και συρόμενο δίσκο, σε στυλ συρόμενου φαλτσοπριονου, σωστά ;

Οχι χρηστο ο δισκος ειναι σταθερος κινουμενη ειναι η αριστερη πλευρα του τραπεζιου.

Το πήρες σε εκπληκτική τιμή.

Οπότε έχουμε δύο μηχανήματα που έχουν ισάξιες δυνατότητες και (φυσικά) ισάξια τιμή, στο αρχικό πόστ μου που έθιξα τα einhel δεν αναφερόμουνα στο πορτοκαλί το δικό σου, αλλά στα άλλα τα μοντέλα που είναι πολύ φτηνότερα.

Αλήθεια πόσο εγγύηση έχεις στο δικό σου ?

Σωτηρη δεν ξερω καν αν εχω εγγυηση .ηταν στο μαγαζι στημενο το φορτωσαμε σε ενα οχημα του μαγαζιου και το πηγα κατ ευθειαν στην αποθηκη μου στημενο οπως ηταν με τα παρελκομενα σε μια σακουλα χωρις κουτια κλπ νομιζω ομως ενα χρονο εχει χωρις να ειμαι σιγουρος .

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τωρα για την συγκριση ενος μπος των 350 με ενα εινχελ των 120 που ειχα πριν φυσικα θα υπαρχει τεραστα διαφορα.

Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Τι λειτουργεια εχει χρηστο;

Με τον μοχλό που ανεβοκατεβαζεις τον δίσκο, αν τον τραβήξεις έξω, σέρνει όλο το μηχανισμό και κανεις έτσι κάθετη στο ξύλο κοπή. Οπως με συρόμενο φαλτσοπριονο. Το ζαχαρωνα μια εποχή αλλά δεν προχώρησα σε αγορα ποτε.
5bb57bac90eb4ac9033779225dd939da.jpg

λοιπόν παράγγειλα πριν μέρες απο @Banggood μερικά νουμερα απο τρυπάνια μεντεσέδων συγκεκριμένα τα παρακάτω

http://www.banggood.com/Alloy-Forstner-Drill-Bit-Woodworking-Hole-Saw-from-15-65MM-p-963476.html

Σήμερα είπα να κάνω μια δοκιμή μιας και είναι αρκετά φθηνά για να είναι αληθινά :p

Πήρα ένα μαλακό ξύλο συγκεκριμένα ελατάκι και έκανα δοκιμή με το πιο μεγάλο που παράγγειλα 40mm δηλαδή.

dMBDpIK.jpg

HqACX0r.jpg

Πρώτες παρατηρήσεις. Επειδή έχω δουλέψει και άλλα τρυπάνια μεντεσέδων με πολλαπλάσια τιμή απο το συγκεκριμένο, είναι ότι κόβουν αργάααα. Θέλει δηλαδή το χρόνο του.
Ενα άλλο που είδα είναι ότι περιμετρικά στην τρύπα που κάνουν αφήνουν ένα "βαθούλωμα". Περιμετρικά δηλαδή η τρύπα είναι πιο βαθιά.

qZXSPCo.jpg

Αν το δουμε το τρυπάνι βλέπουμε ότι οι "ακίδες" στη περίμετρο είναι πιο ψηλά από ότι τα "μαχαίρια που κόβουν τον υπόλοιπο κύκλο. Κάτι που δεν έχω ξανασυναντήσει σε τρυπάνι μεντεσέδων.

cnIRlwq.jpg

Για να καταλάβετε και τη διαφορά παρακάτω έχω ανοίξει μία τρύπα με ένα επώνυμο τρυπάνι μεντεσέ που κάνει 5 φορές όσο κάνει αυτό απο banggood. Το τρύπημα έγινε πολύ γρήγορα και ο κύκλος κάτω είναι σε ένα επίπεδο. Αριστερά το επώνυμο δεξιά αυτό απο banggood. Και να πω ότι το άλλο τρυπάνι έχει ανοίξει ίσα με 50 τρύπες όχι μόνο σε ξύλο αλλά και σε plexiglass.

NzX3vd3.jpg

vjot7IQ.jpg

fqbrdUk.jpg

Ft6vD6c.jpg

Τώρα στο διαταύτα. Αν είμαι ευχαριστημένη; Σε γενικές γραμμές ναι :)
Εχω σχεδόν μία πλήρη σειρά με τρυπάνια μεντεσέδων και ας αργούν να κόψουν. Σιγουρα βέβαια θα τα δοκιμάσω και σε μελαμίνη να δω τι λένε που εκεί με ενδιαφέρει πολύ το αποτέλεσμα. Τώρα το μικρό κουσούρι που έχουν θα το δεχτώ μιας και δε με πολυνοιάζει

Ωραία παρουσίαση Αγάπη.
Και εγώ παρήγγειλα το κόκκινο τρυπάνι σε 40 mm.
Να δούμε πότε θα έρθει γιατί ανυπομονώ!

Δοκιμή ποτηροτρύπανων Bosch https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=5248 8.80 euro

Η δοκιμή έγινε σε ξύλο από παλέτα 1,5 cm πάχος.

gif uploader

image hosting over 5mb

free image hosting

how to take screenshots

post a picture

photo upload

Κατά την άποψή μου δεν λένε και πολλά, πολλές σκλήθρες βγάζει στην έξοδο.
Για έναν όπως κι εγώ που θα το χρησιμοποιήσει μία στο τόσο, πιστεύω ότι είναι οκ, αλλά για έναν μάστορα στην καθημερινή του εργασία και σε απαιτήσεις μάλλον θα πρέπει να επενδύσει σε πολύ περισσότερα χρήματα.
Υπ όψιν η δοκιμή έγινε κρατώντας το δράπανο στο χέρι και όχι σε βάση.

Τότε αυτό που είδες στην έξοδο είναι απόλυτα φυσιολογικό. Δοκίμασε άλλη μία άλλα κάνε το κομμάτι σάντουιτς με ένα άλλο ρετάλι που θα βάλεις απο κάτω (πιάσε το με σφιγκτήρα) και δες τη νέα κοπή.

Γενικά τα ποτήρια είναι ακριβά. Εχω δώσει αρκετά λεφτα και οι διαφορές είναι αισθητές απο ποτήρι σε ποτήρι. Αλλά αυτό που σου έκανε στην έξοδο είναι αυτό που σου ανέφερα :)
Σαν σύνολο όμως και τιμή για μια στο τόσο παρόλο που δε τα δούλεψα τα βλέπω καλά μέχρι και πριν την έξοδο απο το κομμάτι :)

Παιδες, Καρμεν και Γιωργο, πολυ χρησιμες φωτοπαρουσιασεις των αναλωσιμων, μπραβο!

Για τα 40αρια forstner απο banggood που εχω και εγω, συμφωνω απολυτα με το 'δια ταυτα' παραπανω.

Γιωργο τις σκληθρες απο κατω θα μπορουσες να τις μετριασεις αν εκοβες το ξυλο πανω σε ενα αλλο ξυλο, ωστε το τελειωμα να μην γινοτανε στο τεμαχιο που κοβεις.

Απο κάτω είχες βάλει ξύλο ή πέρασε το ποτήρι χωρίς αν έχει αντίσταση απο πίσω;

Με την ερώτησή σου αυτή κατάλαβα αμέσως τι θα μου έλεγες να κάνω, πολύ καλό tip θα το δοκιμάσω αν και καταλαβαίνω ότι έχεις απόλυτο δίκιο.
Μαστόρισσα απ τις λίγες !! :worshippy: :firstprize: