λοιπόν παράγγειλα πριν μέρες απο @Banggood μερικά νουμερα απο τρυπάνια μεντεσέδων συγκεκριμένα τα παρακάτω
http://www.banggood.com/Alloy-Forstner-Drill-Bit-Woodworking-Hole-Saw-from-15-65MM-p-963476.html
Σήμερα είπα να κάνω μια δοκιμή μιας και είναι αρκετά φθηνά για να είναι αληθινά
Πήρα ένα μαλακό ξύλο συγκεκριμένα ελατάκι και έκανα δοκιμή με το πιο μεγάλο που παράγγειλα 40mm δηλαδή.
Πρώτες παρατηρήσεις. Επειδή έχω δουλέψει και άλλα τρυπάνια μεντεσέδων με πολλαπλάσια τιμή απο το συγκεκριμένο, είναι ότι κόβουν αργάααα. Θέλει δηλαδή το χρόνο του.
Ενα άλλο που είδα είναι ότι περιμετρικά στην τρύπα που κάνουν αφήνουν ένα "βαθούλωμα". Περιμετρικά δηλαδή η τρύπα είναι πιο βαθιά.
Αν το δουμε το τρυπάνι βλέπουμε ότι οι "ακίδες" στη περίμετρο είναι πιο ψηλά από ότι τα "μαχαίρια που κόβουν τον υπόλοιπο κύκλο. Κάτι που δεν έχω ξανασυναντήσει σε τρυπάνι μεντεσέδων.
Για να καταλάβετε και τη διαφορά παρακάτω έχω ανοίξει μία τρύπα με ένα επώνυμο τρυπάνι μεντεσέ που κάνει 5 φορές όσο κάνει αυτό απο banggood. Το τρύπημα έγινε πολύ γρήγορα και ο κύκλος κάτω είναι σε ένα επίπεδο. Αριστερά το επώνυμο δεξιά αυτό απο banggood. Και να πω ότι το άλλο τρυπάνι έχει ανοίξει ίσα με 50 τρύπες όχι μόνο σε ξύλο αλλά και σε plexiglass.
Τώρα στο διαταύτα. Αν είμαι ευχαριστημένη; Σε γενικές γραμμές ναι

Εχω σχεδόν μία πλήρη σειρά με τρυπάνια μεντεσέδων και ας αργούν να κόψουν. Σιγουρα βέβαια θα τα δοκιμάσω και σε μελαμίνη να δω τι λένε που εκεί με ενδιαφέρει πολύ το αποτέλεσμα. Τώρα το μικρό κουσούρι που έχουν θα το δεχτώ μιας και δε με πολυνοιάζει