Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Μπράβο Δημήτρη, άψογος !! ε ρε κάτι κοπές που έχεις να κάνεις...

Μια ερώτηση μόνο, το εργαστήριο το χρησιμοποιείς ; όχι γιατί έρχεσαι σε πλήρη αντίθεση με την υπογραφή του Diabolic, μα τόσο καθαρό πια... :worshippy:

Ενδιαφερουσα περιπτωση αυτη η ραγα.
Να ρωτησω, εχει καποιο πλαστικο υλικο στο χειλος, στο οποιο να γλυφει ο δισκος και να λειτουργει ως splinter guard αλλα και ως ενδειξη της ακριβους γραμμης κοπης;

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Μπράβο Δημήτρη, άψογος !! ε ρε κάτι κοπές που έχεις να κάνεις...

Μια ερώτηση μόνο, το εργαστήριο το χρησιμοποιείς ; όχι γιατί έρχεσαι σε πλήρη αντίθεση με την υπογραφή του Diabolic, μα τόσο καθαρό πια... :worshippy:

Eυχαριστώ Γιώργο
Αστα μέ τήν καθαριότητα έχω μούρλα πού λένε,κάνω μιά κατασκευή 1 ώρα και καθαρίζω 2 ώρες,δέν μπορώ να βλέπω σκόνη,πριονίδια,και ακαταστασία κάτι μέ πιάνει,θέλω όλα έν τάξη στήν θέση τους όπως ήταν πρίν τήν εργασία.
Μέ τήν υπογραφή τού Νικόλα διαφωνώ σιωπηλά όμως :grinning-smiley-043

Ενδιαφερουσα περιπτωση αυτη η ραγα.
Να ρωτησω, εχει καποιο πλαστικο υλικο στο χειλος, στο οποιο να γλυφει ο δισκος και να λειτουργει ως splinter guard αλλα και ως ενδειξη της ακριβους γραμμης κοπης;

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ναί έχει,φαίνεται κιόλας στίς φωτογραφίες τό μαύρο λάστιχο πού προεξέχει ελαφρός από τό αλουμίνιο.

Παρελαβα χθες εναν μετρητη ρευματως απ e shop.gr hama στα 9.90 .ειπα να κανω καμμια μετρηση σημερα να δω τι κανει .λοιπων μετρησα τον αφυγραντηρα invertor rise.στο off ειχε καταναλωση 0.4 watt
Στο απο low εως και τουρμπο 640 με μεγιστο 670 w.μου εκανε εντυπωση οτι στo eco με τον ανεμηστηρα στο medium εχει καταναλωση μολις 40 w.
Επισης ειδα οτι ο ιονιστης δεν επιρεαζει την καταναλωση!

Σήμερα δοκίμασα ένα πριονοδίσκο με 40 δόντια γιά δισκοπρίονο χειρός σέ μελαμίνη,τό αποτέλεσμα ήταν καλύτερο σαφώς από παλαιότερο τέστ μέ πριονοδίσκο 9 και 20 δόντια σέ μελαμίνη,αλλά όχι τέλειο ακόμα,από ταχύτητα ο 40 άρης κόβει πιό αργά,αλλά έχει πιό καθαρή κοπή από τόν 9 άρη καί τό 20 άρη,από τήν κάτω πλευρά είναι σέ όλους τούς πριονοδίσκους άψογα.

di1011.jpg

di1110.jpg

di4010.jpg

di5010.jpg

Καλο συγκριτικο Δημητρη, μπραβο, με αναμενομενα αποτελεσματα. Και 80αρη δισκο να χρησιμοποιησεις ακομα καλυτερα θα ειναι.

Ωραίος!
Ο 40άρης είναι κατάλληλος για κοπή μασίφ ξύλου (όχι πολύ χοντρού φυσικά) αλλά για μελαμίνη από 80 και πάνω είναι η καλύτερη επιλογή.

Ωραίος!
Ο 40άρης είναι κατάλληλος για κοπή μασίφ ξύλου (όχι πολύ χοντρού φυσικά) αλλά για μελαμίνη από 80 και πάνω είναι η καλύτερη επιλογή.

Νικόλα στά δισκοπρίονα χειρός σου τί δίσκους (σέ δόντια) τούς φοράς ?
Δηλαδή μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα,η θά πηγαίνεις σιγά και θα κάνεις καθαρές κοπές,η θα πηγαίνεις γρήγορα και θά κάνεις όχι τόσο καθαρή κοπή,καί τό θέμα είναι ολίγον μανίκι να βγάζεις-βάζεις συνέχεια δίσκους.

Εγω γιατι εχω την εντύπωση οτι παίζει ρόλο και η διάμετρος του δίσκου; Ενας με διάμετρο 160 και 40 δόντια ειναι σαν 250 με 60 δόντια.

Σωστός ο συνονόματος καί εγώ τό έχω σκεφτεί αυτό,και λογικά πρέπει νά ισχύει.

Γενικά τί προτιμάτε συνάδελφοι στά δισκοπρίονα χειρός,γρήγορη κοπή μέ όχι τόσο καλή ποιότητα,η αργή κοπή μέ καλή ποιότητα ?

Νικόλα στά δισκοπρίονα χειρός σου τί δίσκους (σέ δόντια) τούς φοράς ?
Δηλαδή μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα,η θά πηγαίνεις σιγά και θα κάνεις καθαρές κοπές,η θα πηγαίνεις γρήγορα και θά κάνεις όχι τόσο καθαρή κοπή,καί τό θέμα είναι ολίγον μανίκι να βγάζεις-βάζεις συνέχεια δίσκους.

Να σου πω Δημήτρη, μόνο παγκοπρίονο και φαλτσοπρίονο χρησιμοποιώ με 48άριδες δίσκους ως επί το πλείστον.
Αν το πηγαίνεις αργά δεν θα έχεις θέμα όπως πολύ σωστά λες αλλά η μελαμίνη σαν υλικό έχει πάλι τα θεματάκια της!

Σωστός ο συνονόματος καί εγώ τό έχω σκεφτεί αυτό,και λογικά πρέπει νά ισχύει.

Γενικά τί προτιμάτε συνάδελφοι στά δισκοπρίονα χειρός,γρήγορη κοπή μέ όχι τόσο καλή ποιότητα,η αργή κοπή μέ καλή ποιότητα ?

Μεγαλύτερος δίσκος με περισσότερα δόντια θεωρητικά αλλά και πρακτικά είναι καλύτερα γιατί τα δόντια είναι ακόμα μικρότερα!

Καλυτερη, πιο καθαρη, κοπη κανεις στην πριονοκορδελα, ιδιως καθετη/συντομη κοπη που δεν υπαρχει ο κινδυνος να λοξοδρομησει η λαμα.

Μια πολυ βασικη παραμετρος για καθαρες κοπες ειναι οτι το βαθος κοπης του δισκου θα πρεπει να ειναι λιγο μεγαλυτερο απο το παχος του ξυλου.

Μια πολυ βασικη παραμετρος για καθαρες κοπες ειναι οτι το βαθος κοπης του δισκου θα πρεπει να ειναι λιγο μεγαλυτερο απο το παχος του ξυλου.

Σωστά,αυτό τό εφαρμόζω πάντα 2-3 χιλιοστά περίπου η άκρη τόυ δοντιού κάτω από τό ξύλο

Καλυτερη, πιο καθαρη, κοπη κανεις στην πριονοκορδελα, ιδιως καθετη/συντομη κοπη που δεν υπαρχει ο κινδυνος να λοξοδρομησει η λαμα.
Δεν νομιζω. Σε ξυλουργείο με επαγγελματικές κορδέλες μετα το ξύλο θέλει πλάνη. Με το παγκοπριονο οχι. Μην σου πω οτι πλέον πλανιζω ξύλα με το παγκοπριονο της einhell.
Μαλιστα φίλος οργανοποιος φέρνει σε μένα να του κόβω λεπτές κόντρες 5mm γιατι δεν χρειάζεται πλάνισμα μετα και ετσι στο ίδιο δοκαρακι κερδίζει 2-3 κομμάτια απο το να πήγαινε στο ξυλουργείο , ακόμη και με 3.2mm χάσιμο που εχει απο τον δίσκο κοπής μου.

Δεν ξερω για επαγγελματικες κορδελες, αλλα για τις μικρες ερασιτεχνικες κορδελες η κοπη σε μελαμινη ειναι καλυτερη απο την κοπη του παγκοπριονου μου.

Εχει καταφέρει κάποιος συνάδελφος νά κόψει μελαμίνη μέ άριστα αποτελέσματα (μηδέν δηλαδή ξεφλούδισμα) καί άν ναί μέ τί δίσκο ?

Δημήτρη δεν νομίζω να γίνεται αυτό που λες με την μελαμίνη...με τα δικά μας μηχανήματα...υπάρχουν βέβαια κάποιοι δίσκοι που είναι ειδικοί για τεμαχισμό μελαμίνη χωρίς πρόκοψη....αλλά στοιχίζουν πάνω από 100
http://www.troxeioshop.gr/el/δισκοι/945-δίσκοι-κοίλοι-για-κοπή-μελαμίνης-χωρίς-πρόκοψη.html

Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με μελανίνη, το κόλπο με την χαρτοταινία στο σημείο κοπής δεν βοηθάει;

Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk