Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Ευχαριστούμε Πάνο, άρα σαν VFM ,που ενδιαφέρει και τους περισσότερους ερασιτέχνες , είναι μια χαρά.

Χρησιμες λεπτομερειες Παναγιωτη.
Να'σαι καλα που μπηκες στον κοπο να κανεις την παρουσιαση, βοηθανε πολυ και ουσιαστικα οι εντυπωσεις απο τις δοκιμες.

Το θελωωωωωωωωωωω !!! Μπράβο αδελφέ και καλοδουλευτο.

Στάλθηκε από το CUBOT KING KONG μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δεν ειναι τtest drive, ειναι just a use

Κοπτικο ρουτερ απο τα LIDL. Οχι καργιολ@κ!, bosch ειναι.
Στροφες στα 5/6 των 30.000 του makita. Βαθος κοπης λιγοτερο απο 4-5 χιλιοστα εως μηδαμινο.
Κοπη κατα το ημιση του πλατους.
Μηκος ισοδυναμο χρησης 12-14 μετρα.
Εναλλαγες φορας κοπης αρκετες.
Καποια στιγμη ακουσα ενα κικ αλλα δεν εδωσα σημασια. Στο τελος οταν πηγα να το βγαλω το ειδα. Ξενα σωματα δεν ειχε το ξυλο, μονο κολλα.

Το βλεπετε φυσιολογικο?

Έχω και εγώ αρκετά κοπτικά της Bosch ,μέχρι στιγμής δεν έχουν παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα.Βεβαια δεν είναι παραγωγής Bosch ,φασόν είναι από Κίνα,οπότε τρελλές απαιτήσεις δεν μπορεί να έχεις.Παραγωγοι κοπτικών είναι,έτσι κι αλλιώς, πολλοί λίγοι.

Έχω και εγώ αρκετά κοπτικά της Bosch ,μέχρι στιγμής δεν έχουν παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα.Βεβαια δεν είναι παραγωγής Bosch ,φασόν είναι από Κίνα,οπότε τρελλές απαιτήσεις δεν μπορεί να έχεις.Παραγωγοι κοπτικών είναι,έτσι κι αλλιώς, πολλοί λίγοι.
Made in china, δεν ξερω ποση ποιοτητα μπορει να εχει ενα προιον φτιαγμενο εκει. Οσα parkside εχω δουλεψει, δεν εχει σπασει καποιο, τα εχω καψει ομως.

15αρι κοπτικό. Τα 5/6 του makita με 30.000 στροφές λογικά πρέπει να ήταν πάνω από 24.000 στροφές . Το όριο δηλαδή του κοπτικού...
Να πω την αληθεια, συνηθως στο 4 δουλευα το ρουτερ, ακομη και το παλιο parkside δεν το ανεβαζα χηλα σε στροφες. Σημερα ειπα να δωσω ενα κλικ παραπανω στροφες. Το μπιτ ομως αναφερει 35.000 στροφες max, οποτε ημουν εντος περιθωριου λειτουργιας.
Πανε 14 για μια κατασκευη και μονο.

Υπερβολικό το 35.000 ακόμη και για bosch . Από εδώ και πέρα ακόλουθα τον απλό κανόνα γενικής χρήσης ανάλογα με την διάμετρο του κοπτικού .

Router Bit Speeds

Bit DiameterMaximum Speed
Up to 1 inch24,000 rpm
1 to 2 inches18,000 rpm
2 to 2-1/2 inches16,000 rpm
2-1/2 to 3-1/2 inches12,000 rpm

όντως υπερβολικό . Μεγάλα κοπτικά χαμηλές στροφές , μικρομεσαία κοπτικά σε ψιλές -σχετικά ψιλές στροφές , αλλά Νέκ….. 35Κ στροφές το τάραξες

Απάντηση: Re: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

35.000 λεει μαξ το μπιτ.
όντως υπερβολικό . Μεγάλα κοπτικά χαμηλές στροφές , μικρομεσαία κοπτικά σε ψιλές -σχετικά ψιλές στροφές , αλλά Νέκ….. 35Κ στροφές το τάραξες

Εγω το ειχα στη 5η σκαλα απο 6 σκαλες των μεγιστων 30.000. Γυρω στις 24.000 οπως προανεφερε ο φιλτατος πατριωτης.

Re: Απάντηση: Re: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

35.000 λεει μαξ το μπιτ.

Εγω το ειχα στη 5η σκαλα απο 6 σκαλες των μεγιστων 30.000. Γυρω στις 24.000 οπως προανεφερε ο φιλτατος πατριωτης.

Δεν σπαζει απο τις πολλες στροφες αλλα απο την προωση. Πιστευω οτι ηθελες να κινηθεις πιο γρηγορα και γι'αυτο ανεβασες και στροφες.
Αναφερεις βαθος κοπης 4-5mm εως μηδαμινο, αλλα θεωρω οτι με πασο 2 χιλιοστα βαθος και λιγο ζορισμα είναι ευκολο να σπασει το φτερο.
Για να σπασει πρεπει ή να σπασει στο πρωτο αγγιγμα (αρπαγμα) ή απαξ και μπεις μεσα στο ξυλο και κοβεις να το σπρωξεις περισσοτερο απο οσο αντεχει.
Τελικα τι βαθος κοπης είχες?
o κανονας είναι το μεγιστο βαθος να είναι το μισο του στελεχους του κοπτικου με τους περισσοτερους να μην ξεπερνουν τα 3 χιλιοστα στα 8mm και τα 6mm σε 12mm στελέχη.

Καλημέρα σας
Μετά την παραλαβή του κυκλωνικού ( από παρότρυνση και παραγγελία του Κυριάκου) καταγράφω τις εντυπώσεις.
Το κυκλωνικο το τοποθέτησα πάνω από ένα πλαστικό δοχείο που αγόρασα. Η τοποθέτηση ήταν απλή υπόθεση αλλά δεν υπολόγισα την αντοχή του στην υποπίεση από την αναρόφηση της ηλ. Σκούπας. Έτσι στο πρώτο ζόρισμα τα τοιχώματα τραβήχτηκαν προς τα μέσα με μεγάλο μάλιστα θόρυβο σαν πιστολιά. Επειδή το δοχειο ήταν στα μέτρα που ήθελα σκέφτηκα να το ενισχύσω και έτσι έκανα αφού το εντυσα εσωτερικά με υαλοβάμβακα και πολυεστέρα. Την επόμενη μέρα δηλαδή χτες το δοκίμασα πάλι και από ότι φαίνεται είναι οκ. Τα πριονίδια και η σκόνη κατά κάθεται πλήρως στο δοχείο και δεν περνάει τπτ στον κάδο της σκούπας. Τράβηξα ένα βιντεάκι αλλά μετά τις δοκιμές αφού είχα σκουπίσει τα πολλά και είχα αδειάσει το δοχειο. Γι αυτό και δεν είχα πολλά να μαζέψω για να φανεί καλύτερα. Μου απομένει να πάρω κάνα 3αρι μέτρα σωλήνα για τη σκούπα έτσι ώστε να βάλω το σύστημα σε μια γωνιά να μη το σβαρνάω όταν ακουπιζω. Το δοχειο χωράει 30 λίτρα όπως έγραφε στα στοιχεία του δηλαδή αρκετή ποσότητα και δεν θα χρειαστεί να το αδειάζω κάθε μέρα.

https://youtu.be/TaOVLhlo4hw
649db38ce75a501adaef1dffc4b7823d.jpg

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Mπραβο Γιαννη, θα σε γλυτωσει απο πολλα αδειασματα της κυριας σκουπας αλλα κυριως θα προστατεψει για πολυ καιρο το φιλτρο.

Mπραβο Γιαννη, θα σε γλυτωσει απο πολλα αδειασματα της κυριας σκουπας αλλα κυριως θα προστατεψει για πολυ καιρο το φιλτρο.
Ναι και ευκολία μεγάλη εφεύρεση!

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk