Καλησπέρα μάστορες και χρόνια σας πολλά!
Σκέφτηκα να βάλω εδώ την παρουσίαση - συναρμολόγηση και μίνι δοκιμή του συλλέκτη σκόνης Woodster DC 12 που παρέλαβα χθες.
Ξεκινάμε λοιπόν με την συναρμολόγηση.
Η συναρμολόγηση ήταν σχετικά εύκολη καθώς το κύριο μέρος ήταν προσυναρμολογημένο (μοτέρ και σασί σκούπας) και το μόνο που ήθελε συναρμολόγηση ήταν η βάση στήριξης της σκούπας και ο σωλήνας συν σακούλα. Με άλλα λόγια συνολικά χρειάστηκαν να σφιχτούν περί τις 12 βίδες και ο συνολικός χρόνος συναρμολόγησης δεν ξεπέρασε τα 20-25 λεπτά.
Η όλη κατασκευή φαίνεται καλή και στιβαρή αλλά σίγουρα υπάρχουν και καλύτερες με πολύ μεγαλύτερο όμως κόστος. Το μοτέρ φαίνεται εκ πρώτης όψεως αρκετά ποιοτικό σε ότι αφορά την κατασκευή του και σίγουρα λόγω απλοϊκότητας της κατασκευής (δεν υπάρχει φίλτρο αέρα, κάδοι κλπ), η συντήρηση είναι ελάχιστη και μπορεί να την κάνει και ο μάστορας της γειτονιάς.
Σε ότι αφορά τα περιεχόμενα της συσκευασίας, περιλαμβάνονται τα πάντα και το θετικό είναι ότι έρχεται πακέτο με μειωτήρες για όλα τα ηλεκτρικά εργαλεία (από τριβεία αέρος μέχρι και ξεχονδριστήρες). Στα συν ο στάνταρ διακλαδωτής που επιτρέπει την ταυτόχρονη σύνδεση 2 συσκευών (πχ, δισκοπρίονο και πλάνη ταυτόχρονα).
Ο σωλήνας της σκούπας αν και με μήκος δύο μέτρα μου φάνηκε λίγος, ωστόσο έχω σκοπό να αγοράσω και 2 σωλήνες προεκτάσεις (για ηλεκτρικά εργαλεία) οπότε δεν θα χρειαστεί να κάνω μανούβρες τον συλλέκτη όταν χρησιμοποιώ κομμάτια με μεγάλο μήκος.
Σε ότι αφορά την λειτουργία του συλλέκτη, από την δοκιμαστική χρήση που του έκανα, δεν περίμενα να έχω τέτοιες εντυπώσεις. Παρόλο που το μοτέρ είναι μικρό (μόλις 550 W), η απορρόφητική ικανότητα είναι τεράστια (λόγω του κυκλώνα που δημιουργεί) και ταυτόχρονα ο θόρυβος είναι ιδιαίτερα πεσμένος (σαν μεγάλος ανεμιστήρας ακούγεται). Καμία σχέση με τον θόρυβο και την κατανάλωση της μικρής σκούπας πολλαπλών χρήσεων parkside που έχω. Λίγη σκόνη που είχα στο πάτωμα παρόλο που ήταν και λεπτή, την "καταβρόχθισε" χωρίς πολλά πολλά.
Ας περάσουμε τώρα στα θετικά - αρνητικά αν και είναι νωρίς για να τα αποτυπώσω ακόμα:
Θετικά:
1) Πληρότητα συσκευασίας παράδοσης (πολλοί μειωτήρες για χρήση με όλα τα ηλεκτρικά εργαλεία που παράγουν σκόνη).
2) Χαμηλή κατανάλωση ρεύματος σε συνδυασμό με αυξημένη απόδοση.
3) Εκπληκτικά χαμηλός θόρυβος λειτουργίας
4) Μεγάλος κάδος συλλογής σκόνης που μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί.
5) Αποδεκτή ποιότητα κατασκευής, με χερούλι και ροδάκια για εύκολη μεταφορά).
6) Ταχυσύνδεσμου για εύκολη αφαίρεση της σακούλας, του σωλήνα απορρόφησης και του πάνινου φίλτρου (άνω σάκος).
Αρνητικά:
1) Έλλειψη ενσωματωμένης πρίζας με αυτόματη έναρξη - παύση λειτουργίας (π.χ η αντίστοιχη σκούπα της Einhell διαθέτει αυτήν την λειτουργία)
2) Εγχειρίδιο χρήσης χωρίς αναλυτικό οδηγό συναρμολόγησης (μόνο γραπτές οδηγίες). Ωστόσο από την εικόνα φαίνεται που μπαίνει τι.
Επίλογος: Αν και δεν την δοκίμασα σε αυξημένο όγκο εργασίας, πιστεύω ότι δεν θα συναντήσει ιδιαίτερες δυσκολίες λόγω ειδικής κατασκευής.
Περισσότερες εντυπώσεις πολύ σύντομα.