Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Re: Απάντηση: Re: Κατασκευές από παλέτες

Μαστορα!
Ουτε τωρα φαινονται...:worshippy:

Οφ Τοπικ : Οσοι δεν βλεπεται τις φωτο και εχετε στο Mogilla το προσθετο Privacy Badger (αυτο με το εικονιδιο της νυφιτσας), πατηστε επανω στο εικονιδιο αυτο και θα δειτε καπου να λεει s12 ή s16 ή s25 postimg.org. Μετακινηστε το εικονικο κουμπακι απο κοκκινο στην ακρη σε κιτρινο στη μεση, και θα δειτε τις φωτο.

Να γραψω δυο λογια περι οικονομικου παγκοπριονου

σε συνεχεια λοιπον συζητησης περι φθηνου και αξιοπιστου παγκοπριονου καποιος ειχε αναφερει αναμεσα στα αλλα και το scheppach, αυτο με τα 1500w.
μετα απο αναζητηση και αξιολογησεις λοιπον κατεληξα στην αγορα του παραπανω παγκοπριονου απο γνωστο σκρουτζομαγαζο.
μου εκανε εντυπωση οτι δεν υπηρχε πουθενα σε στοκ αλλα ουτε και μπορουσε να γινει παραγγελια γιατι μου ελεγαν οτι η εταιρια το κατηργησε.

στη τελευταια προσπαθεια το βρηκα ετοιμοπαραδοτο σ ενα μαγαζι της γλυφαδας οποτε και το παρηγγειλα. Αυτο που παραλαβα ομως δεν αυτο που ειχε το σκρουτζ και το site του μαγαζιου, αλλα ο αντικαταστατης του.

εγω εψαχνα για το HS100M ή HS100E
20150706150722_nikolaou_hs100m.jpeg

παρηγγειλα το HS100E και αυτο που μου ηρθε χωρις να το ξερω ηταν το HS100S

hs100s_ha.jpg

οι διαφορες του με τον προκατοχο του ειναι: 2.000watt εναντι 1.500watt του παλιου και 85mm καθαρο υψος κοπης έναντι 75mm του προηγουμενου. στα μειον του ειναι οτι το υψος ειναι στους 83 ποντους αντι ενος μετρου που ηταν το παλιο.

το παρελαβα εχθες, σημερα το μονταρα (πραγματικα πανευκολο - καμια σχεση με παζλ τυπου einhell) και εφτιαξα μια βαση επανω σε καβαλετα για να ανεβει στο μετρο γιατι ειμαι ψηλο παιδι και στους 80 ποντους ζοριζομουνα.

οι εντυπωσεις μου αν και μαζι του ασχοληθηκα λιγο ειναι παραπανω απο ικανοποιητικες και δεν μπορω να πω οτι βρηκα κατι που να με χαλασε. η ποιοτητα κατασκευης του αν και η βαση ειναι πλαστικη ειναι παρα πολυ καλη και στιβαρη (νομιζω οτι και ακριβοτερα της bosch παλι πλαστικα ειναι), οι επεκτασεις δεξια και αριστερα ειναι πολυ σταθερες, αντεχουν ξυλοφορτωμα και ερχονται αλφαδι με την κυρια επιφανεια κοπης, ο παραλληλος φραχτης ειναι μπετο και ακριβης στις μετρησεις που αναγραφει και το μοτερ εχει δυναμη και κοβει χωρις καθυστερησεις. αυτο που δεν δοκιμασα ηταν το συστημα αναροφησης αλλα θα γινει προσεχως τις επομενες ημερες. οσο για την ποιοτητα των κοπων, εκοψα στα γρηγορα μερικα κομματια νοβοπαν και οι κοπες του ηταν ακριβεις, τα κομματια βγαινουν ισια και ιδια και ο δισκος δεν αφηνει καθολου σημαδια. σε μασιφ ξυλεια και κοντρα πλακε δεν ξερω πως συμπεριφερεται γιατι δεν δοκιμασα ακομα. γενικα ομως απο αυτο που ειδα και για τα χρηματα του (200 ) το συνιστω ανεπιφυλακτα για DIY'ers...

Να γραψω δυο λογια περι οικονομικου παγκοπριονου

σε συνεχεια λοιπον συζητησης περι φθηνου και αξιοπιστου παγκοπριονου καποιος ειχε αναφερει αναμεσα στα αλλα και το scheppach, αυτο με τα 1500w.
μετα απο αναζητηση και αξιολογησεις λοιπον κατεληξα στην αγορα του παραπανω παγκοπριονου απο γνωστο σκρουτζομαγαζο.
μου εκανε εντυπωση οτι δεν υπηρχε πουθενα σε στοκ αλλα ουτε και μπορουσε να γινει παραγγελια γιατι μου ελεγαν οτι η εταιρια το κατηργησε.

στη τελευταια προσπαθεια το βρηκα ετοιμοπαραδοτο σ ενα μαγαζι της γλυφαδας οποτε και το παρηγγειλα. Αυτο που παραλαβα ομως δεν αυτο που ειχε το σκρουτζ και το site του μαγαζιου, αλλα ο αντικαταστατης του.

εγω εψαχνα για το HS100M ή HS100E
20150706150722_nikolaou_hs100m.jpeg

παρηγγειλα το HS100E και αυτο που μου ηρθε χωρις να το ξερω ηταν το HS100S

hs100s_ha.jpg

οι διαφορες του με τον προκατοχο του ειναι: 2.000watt εναντι 1.500watt του παλιου και 85mm καθαρο υψος κοπης έναντι 75mm του προηγουμενου. στα μειον του ειναι οτι το υψος ειναι στους 83 ποντους αντι ενος μετρου που ηταν το παλιο.

το παρελαβα εχθες, σημερα το μονταρα (πραγματικα πανευκολο - καμια σχεση με παζλ τυπου einhell) και εφτιαξα μια βαση επανω σε καβαλετα για να ανεβει στο μετρο γιατι ειμαι ψηλο παιδι και στους 80 ποντους ζοριζομουνα.

οι εντυπωσεις μου αν και μαζι του ασχοληθηκα λιγο ειναι παραπανω απο ικανοποιητικες και δεν μπορω να πω οτι βρηκα κατι που να με χαλασε. η ποιοτητα κατασκευης του αν και η βαση ειναι πλαστικη ειναι παρα πολυ καλη και στιβαρη (νομιζω οτι και ακριβοτερα της bosch παλι πλαστικα ειναι), οι επεκτασεις δεξια και αριστερα ειναι πολυ σταθερες, αντεχουν ξυλοφορτωμα και ερχονται αλφαδι με την κυρια επιφανεια κοπης, ο παραλληλος φραχτης ειναι μπετο και ακριβης στις μετρησεις που αναγραφει και το μοτερ εχει δυναμη και κοβει χωρις καθυστερησεις. αυτο που δεν δοκιμασα ηταν το συστημα αναροφησης αλλα θα γινει προσεχως τις επομενες ημερες. οσο για την ποιοτητα των κοπων, εκοψα στα γρηγορα μερικα κομματια νοβοπαν και οι κοπες του ηταν ακριβεις, τα κομματια βγαινουν ισια και ιδια και ο δισκος δεν αφηνει καθολου σημαδια. σε μασιφ ξυλεια και κοντρα πλακε δεν ξερω πως συμπεριφερεται γιατι δεν δοκιμασα ακομα. γενικα ομως απο αυτο που ειδα και για τα χρηματα του (200 ) το συνιστω ανεπιφυλακτα για DIY'ers...

Γιάννη απο περιεργεια , τι διαστάσεις εχει η επιφάνεια με ή χωρίς τις προεκτάσεις ;

σκετη επιφανεια ειναι 642 x 485
με τις επεκτασεις φτανει 642 x 940

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

ξεχασα να γραψω οτι το ανοιγμα του φραχτη ειναι 30 ποντοι

Όταν λες βάση εννοείς το σώμα του...???
Η επιφάνεια κοπής του τι υλικό είναι...???

Re: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Αν δεν σου είναι κόπος με μια γωνία κάνε ένα τεστ ευθητητας στην επιφάνεια κοπής...αυτο είναι ένα από τα βασικά που πονάνε τα "φθηνα" παγκοπροιονα... Καθώς και την παραλληλοτητα του δίσκου με τον φράκτη...
Δείχνει ποιοτικό εργαλείο πάντως...κατι που επιβεβαιωνουν και οι κρητικές...
καλοδουλευτο να είναι...

εχεις δικιο για τα φθηνα που ανεφερες.. θα το δοκιμασω αυτο που λες με μια γωνια και θα ανεβασω αυριο..
αλλα ακομα και αν χανει, θεωρητικα ρυθμιζοντας αυτες τις δυο βιδες και την γωνια του φρακτη δεν θα μπορεσω να τον φερω παραλληλα με τον δισκο?

IMG_0027.jpg

Λογικά για αυτό είναι εκεί... Και καλό είναι να κάνεις το τεστ και την διόρθωση ΑΝ χρειάζεται...

Κάνε τα τεστάκια σου γιατί φαίνεται άκρως ενδιαφέρον και η αλήθεια είναι ότι τελικα είναι απαραίτητο εργαλείο...

Απάντηση: Re: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Κάνε τα τεστάκια σου γιατί φαίνεται άκρως ενδιαφέρον και η αλήθεια είναι ότι τελικα είναι απαραίτητο εργαλείο...

Ωχ...προβλεπω αγορα...

θα κανω Νικο αυριο γιατι σημερα επεσε η νυχτα και δεν προλαβα... αλλα εισαι και μακρια να ερχοσουνα να το δοκιμασεις μονος σου απο κοντα :)

Πολύ μακριά για την ακρίβεια Γιάννη! Ευχαριστώ για την πρόταση πάντως! :)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ωχ...προβλεπω αγορα...

Ομαδική μαζί σου!