Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Και επειδη το δοντι χρησιμοπιειται λιγοτερη ωρα δλδ παραμενει μεσα στο υλικο λιγοτερο δεν υπερθαρμαινεται.

Εγω πιστευω τα πριονιδια κανουν την αλοιωση στα γραμματα.

Αν εχετε φαλτσοπριονο δειτε τον δισκο σας.
Εκει σιγουρα χρησιμοποιειται η τεχνικη Low Blade Height θελουμε δεν θελουμε.

ακριβώς ,στα φαλτσοπρίονα εκ των πραγμάτων έχεις Low Blade Height , δεν θα μπορούσε να γίνει και αλλιώς. Ψιλότερα ρυθμισμένος δίσκος δεν σημαίνει και καθαρότερη κοπή . Τώρα για το περισσότερη ή λιγότερη φθορά δεν είμαι και τόσο σίγουρος , γιατί παίζουν ρόλο και άλλα πράγματα όπως η "ζυγοστάθμιση του δίσκου" ροπές , τζόγοι , ποιότητα υλικών .

Δεν μπορει να ειναι αυτος ο λογος -κακης κοπης/καψιματος ξυλου- επειδη δηλαδη ειχε τον δισκο ψηλοτερα απο το υψος κοπης του κομματιου.
Ισα ισα νομιζω οτι το αντιθετο συμβαινει, δηλαδη χαλαει και καιγεται γρηγοροτερα ο δισκος αν τον εχεις τσιμα τσιμα στο υψος κοπης του τεμαχιου.

Μεγαλυτερη τριβη και θερμοτητα προκαλειται ετσι και περισσοτερες πιθανοτητες υπαρχουν να καψεις και το ξυλο και τον δισκο.

Ναι Μιχαλη αλλα ο Νεκ ειπε οτι στις αρχες παλια δηλαδη το ειχε τσιμα-τσιμα το δοντι Low blade height,μετα το αφηνε
σε Ηigh blade Height,αρα το καψιμο ειναι απο το τσιμα-τσιμα το δοντι με το κοψιμο ,και το φθαρσιμο του δισκου μεχρι το κεντρο ειναι απο το δευτερο ,πιστευω οτι και τον εχει καψει και τον εχει στραβωσει ,τουτεστην ο δισκος εχει τα δυο κακα της μοιρας του και το μονο που μπορει να κανει ειναι η να τον κρατηση ως souvenir για να βλεπει και να θυμαται τι δεν πρεπει να ξανακανει,η να τον πεταξει στην ανακυκλωση,αυτο πιστευω εγω

Aμα πιανουν τα χερια σου, κανεις αρκετα με παλιους δισκους :))

1e9a685443190e04872673f92d416ef1.jpg

Ναι, ειναι το ιδιο κομματι. Με το παλιο κοπηκε στο χερι, με το καινουργιο στομπαγκο.

Και εδω το δοντι που ανεφερα.

μπορεί κάποιος να βάλει ένα σημάδι.βελάκι.κύκλο στο δόντι για να το καταλάβω και εγώ ο άσχετος?

Εδώ κύριοι απομυθοποίησα την Stanley:

Ο Κινέζος σκέφτηκε πιο απλά και πιο πρακτικά:

????????

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Λειπει κατι απο το κινεζο, ή ειναι αναποδα για να δουμε τη βιδα?

Σήμερα βρήκα χρόνο να ανοίξω και να ασχοληθώ λίγο με τη πλάνη-ξεχονδριστήρα που παρέλαβα προχθές!

20160129_104948.jpg
20160129_105015.jpg

Εντύπωση μου έκανε ο πολύ καλός και στιβαρός φράχτης που έμεινε ακλώνητος όση πίεση και να άσκησα πάνω του!

20160129_105950.jpg
20160129_110606.jpg

Με δύο κινήσεις πέφτει και τραβιέται προς τα πίσω για να μπει η μπούκα προστασίας και αναρρόφησης πριονιδίων..
Εδώ να τονίσω πως το μηχάνημα δεν λειτουργεί αν δεν κουμπώσει σωστά η μπούκα!

20160129_111011.jpg

Το καλώδιο μαζεύεται όμορφα απο πίσω για αποθηκευση..

20160129_114124.jpg

Ο φράχτης ήταν απο την αρχή ακριβώς ρυθμισμένος τόσο στις 90 όσο και στις 45 μοίρες και δεν χρειάστηκε να τον πειράξω..

20160130_102112.jpg
20160130_102141.jpg

Ξυλεία πρίν και μετά το πλάνισμα...

20160130_101029.jpg
20160130_123108.jpg
20160130_111600.jpg
20160130_111821.jpg

Ο ξεχονδριστήρας έχει ένα χιλιοστό απόκλιση αλλά ρυθμίζετε ευκολά..

20160130_113331.jpg
20160130_113724.jpg

Και εδώ μια φωτό απο την αρχή κατασκευής της βάσης του ξεχονδριστήρα..

20160130_130017.jpg

Στο ξεχόνδρισμα στην αρχή κάνει ένα δόντι, όταν αρπάζει το ξύλο, αλλά πιστεύω είναι θέμα εξάσκησης!
Όταν είναι σε λειτουργία και πέσει το ρεύμα, κλείνει το κύκλωμα αυτόματα και όταν επανέλθει το ρεύμα είναι σβηστό το μηχάνημα (πλέον τα περισσότερα δουλεύουν έτσι βάσει οδηγίας, απλώς το αναφέρω)!

Σε γενικές γραμμές έμεινα πολύ ικανοποιημένος απο το μηχάνημα, είναι στιβαρή κατασκευή και είναι σχεδόν όλο απο μέταλλα, πλαστικά έχει μόνο στις βίδες που σφίγγει κάποια εξαρτήματα, εκτός και αν εχει κάπου που μου διέφυγε! Τώρα απο γρανάζια και τροχαλίες (έχει και ένα σετ έξτρα ιμάντες μαζί) και τα τιαύτα δεν γνωρίζω αν είναι ποιοτικοί, πλαστικοί κλπ! Για τα χρήματά του πάντως είναι ότι καλύτερο πιστέυω..

Πολύ καλή παρουσίαση Γιάννη.
Δυστυχώς ο φράχτης όπως λες δεν έχει καμία σχέση με τον δικό μου που είναι πολύ ελαφριάς κατασκευής. Ωστόσο κάτι τέτοιο διορθώνεται στην περίπτωση μου σχετικά εύκολα.
Επίσης απ ότι βλέπω εσένα σου επιτρέπει να βάλεις την μπούκα χωρίς να αφαιρέσεις τον φράχτη.

Τελικά πόσο σου κόστισε?

Ο φράχτης είναι όλα τα λεφτά Νίκο... Αλλά όπως είπες εύκολα φτιάχνεις έναν..
Στοίχισε 280 με τα μεταφορικά μέσω ενδοκοινοτικών...
Να σε ρωτήσω.... έχει ένα κουμπί που λέει "PRESS TO RESET", τί κάνει αυτό; Ξέχασα να το πατήσω!!!!!!