Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Δοκιμών συνέχεια...όσο τον δουλεύω τόσο τον ευχαριστιέμαι τον ξεχοντριστήρα...

IMG_20160206_112046.jpg

IMG_20160206_112642.jpg

IMG_20160206_112743.jpg

IMG_20160206_113258.jpg

Παναγιώτη τι πλάτος και το πάχος μαχαίρια παίρνει. Έχω μαχαίρια πλάνης πολυ καλά που δεν ταιριάζουν στο σύνθετο μου και είναι κρίμα να καθονται

πω πω !!! τεράστια διαφορά πριν και μετά....με το χέρι μου βγαίνει ο (_Χ_) να πλησιάσω καν το αποτέλεσμα, και ναι μεν στην διαφορά ύψους σε στενά ξύλα κάπως φτιάχνετε το θέμα, στο πλατύ μέρος όμως είναι πολύ δύσκολο (για μένα) να διορθώσω το πετσικάρισμα για παράδειγμα.

Απάντηση: Re: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Παναγιώτη τι πλάτος και το πάχος μαχαίρια παίρνει. Έχω μαχαίρια πλάνης πολυ καλά που δεν ταιριάζουν στο σύνθετο μου και είναι κρίμα να καθονται

Ξέρω οτι είναι 210mm, όχι άλλες τεκμιριωμένες λεπτομέριες. Αν είναι το πλάτοε τόσο, μια χαρά...

Δες και το πάχος του μαχαιριού που ήδη έχεις και μαλον θα σε φτιαξω

Λογικά είναι 210 x 16.5 x 1.5mm. Βλέπω οτι είναι ίδιο με το Erbauer PB02 αλλά να το δώ. Ευχαριστώ.

Με αφορμή την ερώτηση του Αχιλλέα για τα μαχαίρια της πλάνης/ξεχονδριστήρα που πήρα και όσο και αν έψαξα τα διάφορα manual και στο ίντερνετ δεν βρήκα καμία αναφορά στο μέγεθος, έβγαλα το ένα μαχαίρι για να το μετρήσω. Με τις οδηγίες από δίπλα και το 8mm κλειδάκι στο χέρι έγινε το όλο επιχείρημα.
Για να βγει το μαχαίρι, οι βίδες που κρατάνε τον οδηγό και το μαχαίρι θέλουν βίδωμα. Στη θέση που μπαίνει το μαχαίρι υπάρχουν 2 ελατήρια που σπρώχνουν το μαχαίρι προς τα επάνω.

IMG_20160207_192605.jpg

Τελικά Αχιλλέα και Νίκο (Diabolic) είναι 210 x 16.5 x 1.5mm.

IMG_20160207_192501.jpg

Το έβαλα πάλι στη θέση του ρυθμίζοντας το, με τον οδηγό ρύθμισης που δίνουν μαζί, ξεβιδώνοντας τις 8 βίδες οι κοντράρουν.

Οπότε Νικόλα υπάρχει και η φτηνή λύση. Μια χαρά.

Παναγιώτη το έκανες το τεστ που έθεσα ; Και αν ναι τι αποτελέσματα είχες ;

Παναγιώτη το έκανες το τεστ που έθεσα ; Και αν ναι τι αποτελέσματα είχες ;

Ηλία δες μια σελίδα πίσω. Εμένα μου άρεσαν τα αποτελέσματα πάρα πολύ.

Ηλία δες μια σελίδα πίσω. Εμένα μου άρεσαν τα αποτελέσματα πάρα πολύ.
Σορυ φιλαρακι τα είδα στα γρήγορα και δεν πολυκαταλαβα..
Δηλαδή εχει ακρίβεια ; Τα μετρησες με παχύμετρο ; Εγιναν ίδια σε διαστάσεις ; Πηγες μονο με βαση την διαρρύθμιση του μηχανήματος ;
Τα παχη ειναι τα ίδια και απο τις δυο ακμες (δεξια-αριστερα) του πλανισμενου κομματιού ;

P2070092.jpg κοπη λεπτης φετας περιπου 1 μμ με δισκο 20 δοντιων ,πολυ καλα αποτελεσματα.

Το έβαλα πάλι στη θέση του ρυθμίζοντας το, με τον οδηγό ρύθμισης που δίνουν μαζί, ξεβιδώνοντας τις 8 βίδες οι κοντράρουν.

Ο οδηγός ρύθμισης τι ακριβώς είναι Παναγιώτη;

Ο οδηγός ρύθμισης τι ακριβώς είναι Παναγιώτη;

Γιάννη είχε μαζί ένα εργαλείο σε σχήμα Π που το βάζεις πάνω στην πλάκα εξόδου της πλάνης και πάνω στον κύλινδρο και το μαχαίρι και ρυθμίζει το ύψος του μαχαιριού. Δε το έχεις;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σορυ φιλαρακι τα είδα στα γρήγορα και δεν πολυκαταλαβα..
Δηλαδή εχει ακρίβεια ; Τα μετρησες με παχύμετρο ; Εγιναν ίδια σε διαστάσεις ; Πηγες μονο με βαση την διαρρύθμιση του μηχανήματος ;
Τα παχη ειναι τα ίδια και απο τις δυο ακμες (δεξια-αριστερα) του πλανισμενου κομματιού ;

Ηλία δεν μπήκα σε τέτοιες λεπτομέρειες αλλά να πω και την μαύρη αλήθεια δεν με πειράζει. Το οπτικό αποτέλεσμα με ικανοποιεί. Δεν είναι επαγγελματικό εργαλείο που το έχω χρυσοπληρώσει για να έχω τις αντίστοιχες απαιτήσεις. Μπορεί κάποια φορά να το κάνω για χαβαλέ εκτός και αν σε ενδιαφέρει.

Παναγιώτη μπορείς να πλανάρεις /ξεχονδρίσεις 2 τάβλες από παλέτα ή 2 τάβλες από ότι θες που η μία τουλάχιστον να είναι πετσικαρισμένη/στραβή όχι στην μικρή επιφάνεια αλλά στην μεγάλη, να της περάσεις ξαπλωτές όχι όρθιες και να κάνεις 4 μετρήσεις, 2 ανά τάβλα στα άκρα της και να μας πεις εάν οι 2 τάβλες βγαίνουν τελικά ίδιες?

απλά δηλαδή με 2 λόγια, βάζοντας 2 ξύλα με διαφορές μέσα στο μηχάνημα το αποτέλεσμα είναι 2 όμοια ξύλα σε όλες τις διαστάσεις ?

Ηλία δεν μπήκα σε τέτοιες λεπτομέρειες αλλά να πω και την μαύρη αλήθεια δεν με πειράζει. Το οπτικό αποτέλεσμα με ικανοποιεί. Δεν είναι επαγγελματικό εργαλείο που το έχω χρυσοπληρώσει για να έχω τις αντίστοιχες απαιτήσεις. Μπορεί κάποια φορά να το κάνω για χαβαλέ εκτός και αν σε ενδιαφέρει.
Ναι με ενδιαφέρει , οταν έχεις όρεξη και μπορείς δωστου μια ! :-)