Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Re: Απάντηση: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Πάντως απ τα λίγα που γνωρίζω αυτή η τιμή είναι χώμα ή κάνω λάθος ;
Αλήθεια πόσους ίππους βγάζει ;

Καλή είναι αλλά χώμα δεν είναι.
1 άλογο είναι γιατί η χρήση που προορίζεται δεν χρειάζεται κάτι απαιτητικότερο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και εχει και ανωτερα μοντελα ε?
Για στειλε κανενα λινκ!

Τσέκαρε εδώ.

Υπάρχει και το Β28 που έχει τον ίδιο κινητήρα με το 128R.

Δηλαδή γιατί κάποιος να προτιμήσει τοτε husqvarna αντί oregon και τουμπαλιν, σε ίδια κατηγορία?

Κοίταξε.
Δεν μπορουν όλοι να πουλάνε Husqvarna λόγω συμφωνίας με τοπικούς εμπόρους και επειδή τα πρώτα υποτίθεται ότι έχουν και επαγγελματικές σειρές, κάτι που δεν ισχύει σε mc culloch.
Υπάρχουν βέβαια και έμποροι που είναι συμβεβλημένοι και πουλάνε και αυτοί mcculloch όπως τα πολυκαταστήματα Praktiker και Leroy Merlin.

Τα mc culloch στην πλειοψηφία τους είναι ερασιτεχνικά μηχανήματα και μόνο τα πιο ακριβά είναι ισάξια με Husqvarna.
Τα υπόλοιπα φτιάχνονται στα ίδια εργοστάσια της husqvarna αλλά δεν είναι το ίδιο με τα πρώτα.
Είναι τίμια εργαλεία αλλά όχι στο επίπεδο Husqvarna. Πιο πολύ όπως σου είπα για περιστασιακή και απλή χρήση.
Αν βάλεις 3άρα μεσινέζα πχ θα το κάψεις σε 1 χρόνο το μηχάνημα...

καλά διαβολικέ Νικόλα, ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΣΑΙ...!

Θα κάνω και άλλο τεστ με τα εξαρτήματα κάποια στιγμή!!! Σφαιρική ενημέρωση!!!

Εννοειτε Κυρ κ 1 στα 3 ειναι ενα πολυ καλο ποσοστο για εργαλεια, δεδομενου οτι ακομα κ η Νασα που φτιαχνει πυραυλους εχει αστοχιες!! Μη θελουμε ξαφνικα να γινουμε ερασιτεχνες αστροναυτες... Χαχαχαχα

Οσο για τα mc cullogh στη κρητη που μεγαλωσα δεν υπηρχε αλλη μαρκα για αλυσοπριονα το 80. Αντι να πουν φερε το αλυσοπριονο λεγανε πιασε το μακαλοκ. Κατι παρομοιο που θυμαμαι κ με τ B@D

Sent from my iPhone using Tapatalk

Αντε να δουμε και για τα κιντρινιαρικα της Αγαπης τωρα..

Τι να γίνει; Πήγα με είδε με το εργαλείο στο χέρι και μου έδωσε ένα κουτάτο χωρίς να του πω τι και πως. Συνεννοήθηκα να αλλάξω και το κρουστικό με άλλο brushless να ειναι καλά ο άνθρωπος.
Πάω να αλλάξω στη σελίδα και το serial τώρα, να έχω 3 χρόνια ανανεωμένα. Αλλά δεν ειναι δουλειά αυτή.

Τεσπα ας ελπίσουμε να μη τον ξαναδω τον άνθρωπο για τέτοια δουλεια. Πάντως όσον αφορά το θέμα του Κρουστικού το έχει ξαναδει αρκετές φορές στα dewalt και περισσότερο στη σειρά με τα 10.8V από ότι μου είπε.

Εννοειτε Κυρ κ 1 στα 3 ειναι ενα πολυ καλο ποσοστο για εργαλεια, δεδομενου οτι ακομα κ η Νασα που φτιαχνει πυραυλους εχει αστοχιες!! Μη θελουμε ξαφνικα να γινουμε ερασιτεχνες αστροναυτες... Χαχαχαχα

Οσο για τα mc cullogh στη κρητη που μεγαλωσα δεν υπηρχε αλλη μαρκα για αλυσοπριονα το 80. Αντι να πουν φερε το αλυσοπριονο λεγανε πιασε το μακαλοκ. Κατι παρομοιο που θυμαμαι κ με τ B@D

Sent from my iPhone using Tapatalk

Γιάννη διαφορετικά ήταν τότε. Τώρα είναι ερασιτεχνικά πιο πολύ! ;-)

Γιάννη προσωπικά έχω ξενερώσει αλλά από την άλλη έχω άψογη αντιμετώπιση και το ξεπερνάω. Επίσης με το θέμα RMA εργαλείων και όχι μόνο σίγουρα παίζει ρόλο και το πόσα πουλάς.

Θελω να πω αν πουλάει 1000 dewalt και του γυρνάνε τα 10 είναι ένα ποσοστό 1%
Αν πουλάει 100 sceppach και του γυρνάνε τα 10 είναι 10%

Οπότε παίζει και αυτό ρόλο πολύ. Δε λες αφού γύρισαν 10 από τη κάθε μεριά είναι το ίδιο το dewalt με το sceppach. Αλλά αυτά μόνο οι έμποροι μπορούν να τα πουν.
Απλά θέλω να πιστεύω ότι απλά μου έτυχαν. Είναι ζημιές πάντως (και στα δύο) που και να θες να τις βγάλεις δε βγαίνουν. Τεσπα καλά να είμαστε πάνω από όλα και όλα τα άλλα φτιάχνουν.

Αντε ωραια, αφου εκλεισε και αυτο το κεφαλαιο.
ΥΣ τωρα να προτεινω να παρεις πρωτη τη bas 260 να δουμε "τι θα βγει" μετα το τεστ στα χερια σου και μετα να ακολουθησουμε εμεις...?:flipout:

Τι να γίνει; Πήγα με είδε με το εργαλείο στο χέρι και μου έδωσε ένα κουτάτο χωρίς να του πω τι και πως. Συνεννοήθηκα να αλλάξω και το κρουστικό με άλλο brushless να ειναι καλά ο άνθρωπος.
Πάω να αλλάξω στη σελίδα και το serial τώρα, να έχω 3 χρόνια ανανεωμένα. Αλλά δεν ειναι δουλειά αυτή.

Τεσπα ας ελπίσουμε να μη τον ξαναδω τον άνθρωπο για τέτοια δουλεια. Πάντως όσον αφορά το θέμα του Κρουστικού το έχει ξαναδει αρκετές φορές στα dewalt και περισσότερο στη σειρά με τα 10.8V από ότι μου είπε.

Καλά, άμα πήγαινα εγώ με το εργαλείο (όπως λες) στο χέρι, το άϊ συχτίρ θα το είχα σίγουρα..

ενώ εσύ ..είδε ότι είσαι και master woman, (αλήθεια πόσες τέτοιες βλέπει καθημερινά ;- καμία ή κάποια με τον άντρα της ) οπότε σου λέει άσε καλύτερα να πάω με τα νερά της, ασθενές φύλο είναι ας δείξουμε λίγο εξυπηρέτηση παραπάνω χαχαχαχα

Λοιπόν χωρίς πλάκα τώρα αυτός ο Παυλάτος πρέπει να πολύ proffesional τύπος, έχω άδικο ;

40 χρόνια έμπορας ειναι και παλιός μάστορας, οπότε ξέρει τι να πουλήσει και πως. Και επίσης είναι απο αυτούς που θα κάτσει μισή ώρα να συζητήσει και ας ξέρει ότι δε θα πάρεις τίποτα.
Τον πάω με χίλια τον άνθρωπο.

Δεν αμφιβάλω ρε Αγάπη σ αυτό που λες, είναι μακριά από μένα όμως, αλλά θα τον επισκεφτώ κάποια στιγμή που θα πάει..

όπως είπα και πριν, φαίνεται επαγγελματίας (λίγοι έχουν μείνει στις μέρες μας )..

Όπως τα λες Γιάννη.
Αλλά η ποιότητα τους τότε δεν είχε καμία σχέση με το τώρα.
Μαλκοτσι το λέει ο παππούς μου.
Ένα όλο αλουμινίου κλαδευτικο το οποίο ακόμη ξυριζει!!!

Σήμερα, μαζί με κάτι άλλες χοντροδουλειές, αποφάσισα να καθαρίσω και κάποια ξύλα 25-ετίας απ´ την πέρκολα που ξήλωσα. Για την ακρίβεια ήταν δύ οι πέργκολες.
Έτσι λοιπόν, αντί να πάνε όλα στα σκουπίδια η σε καυσόξυλα, σκέφτηκα, αν μπορώ, να περισώσω κάποια που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε κάποιες δουλειές που δεν απαιτείται τόσο καλό ξύλο.

Το Metabo έκοβε, το Dewalt καθάριζε...

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    230.5 KB · Views: 285
  • image.jpg
    image.jpg
    247.4 KB · Views: 280
  • image.jpg
    image.jpg
    245.7 KB · Views: 279
  • image.jpg
    image.jpg
    231.1 KB · Views: 284
Παρατηρήσεις τώρα...

Το Metabo.
Όλα μια χαρά, αστραπιαίο κόψιμο, τα συγκεκριμένα ξύλα, ακόμα και τα πιο χοντρά (12Χ7) είναι παιχνιδάκι για το μηχάνημα.
Αυτό που μου έκανε εντύπωση, και πρέπει να το κοιτάξω, είναι οτι 2-3 φορές που φάνηκε να ζορίζεται (λύγιζε το μακρύ δοκάρι και μπλόκαρε το δίσκο) το μηχάνημα σταμάταγε σαν να απελευθέρωνα το διακόπτη. Άφηνα και ξαναπάταγα το διακόπτη και ξεκίναγε κανονικά.
Αυτό είναι φυσιολογικό, είναι κάποιο σύστημα προστασίας; Αν συμβαίνει αυτό είμαι απαράδεκτος που δεν το γνωρίζω ήδη.

Το Dewalt.
Σχεδόν μια απ´ τα ίδια. Τα καλά τα γνωρίζουμε, άρα αναφέρω μόνο τα "κακά".
Ίσως να είμαι επηρεασμένος κι απ´ τη γκαντεμιά της Αγάπης με τα Dewalt αλλά σήμερα πρόσεξα οτι η βίδα που συγκρατεί τη μανιβέλα που ανεβοκατεβάζει τα μαχαίρια είχε ξεβιδώσει και λίγο έλειψε να τη χάσω. Την ειλδα έγκαιρα και την έσφιξα, μικρό το κακό.
Το δεύτερο που παρατήρησα είναι οτι, ενώ είναι εξεραιτικό σαν ξεχονδριστήρας, το μηχάνημα δεν είναι γωνιάστρα. Σε βαριά μορφή στρέβλωσης του ξύλου για να "το φέρεις" χρειάζονται πολλά περάσματα.
Δεν ξέρω βέβαια πόσο καλή δουλειά κάνουν σ´ αυτό το τομέα τα μηχανήματα που έχουν απο πάνω πλάνη και φράχτη, φαντάζομαι οτι το γώνιασμα (θα πρέπει να) γίνεται πιο εύκολα.

μπα , στα μηχανήματα με πάνω πλάνη , το μεγάλο πρόβλημα είναι ο φράχτης , που δεν επιτρέπει κάθετα περάσματα με ακρίβεια , οπότε και εκεί το γώνιασμα θέλει δουλειά και κυρίως υπομονή. Αυτό με το Metabo είναι το αυτόματο σύστημα απενεργοποίησης που έχει ενσωματωμένο το μηχάνημα. Όλα τα metabo το έχουν .Και αν θυμάμαι καλά , το Metabo επιτρέπει και αρνητικές κοπές μέχρι -2 % , για να μπορείς να κόβεις με λοξά ανοίγματα , αυτό που λένε οι Γερμανοί"hinterschnitt". Δέστε εδώ να πάρετε μια ιδέα http://www.handkreissaege-tests.de/hinterschnittfunktion-bei-handkreissaegen-was-ist-das/

Σήμερα, μαζί με κάτι άλλες χοντροδουλειές, αποφάσισα να καθαρίσω και κάποια ξύλα 25-ετίας απ´ την πέρκολα που ξήλωσα. Για την ακρίβεια ήταν δύ οι πέργκολες.
Έτσι λοιπόν, αντί να πάνε όλα στα σκουπίδια η σε καυσόξυλα, σκέφτηκα, αν μπορώ, να περισώσω κάποια που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε κάποιες δουλειές που δεν απαιτείται τόσο καλό ξύλο.

Το Metabo έκοβε, το Dewalt καθάριζε...

Καλα αυτα που λες για τα εργαλεια, αλλα εγω βλεπω οτι εξοικονομησες ξυλεια που την εφερες σε πολυ κατασταση για μελλοντικη χρηση!:SFGSFGSF:

Παρατηρήσεις τώρα...

Το Metabo.
Όλα μια χαρά, αστραπιαίο κόψιμο, τα συγκεκριμένα ξύλα, ακόμα και τα πιο χοντρά (12Χ7) είναι παιχνιδάκι για το μηχάνημα.
Αυτό που μου έκανε εντύπωση, και πρέπει να το κοιτάξω, είναι οτι 2-3 φορές που φάνηκε να ζορίζεται (λύγιζε το μακρύ δοκάρι και μπλόκαρε το δίσκο) το μηχάνημα σταμάταγε σαν να απελευθέρωνα το διακόπτη. Άφηνα και ξαναπάταγα το διακόπτη και ξεκίναγε κανονικά.
Αυτό είναι φυσιολογικό, είναι κάποιο σύστημα προστασίας; Αν συμβαίνει αυτό είμαι απαράδεκτος που δεν το γνωρίζω ήδη.

Το Dewalt.
Σχεδόν μια απ´ τα ίδια. Τα καλά τα γνωρίζουμε, άρα αναφέρω μόνο τα "κακά".
Ίσως να είμαι επηρεασμένος κι απ´ τη γκαντεμιά της Αγάπης με τα Dewalt αλλά σήμερα πρόσεξα οτι η βίδα που συγκρατεί τη μανιβέλα που ανεβοκατεβάζει τα μαχαίρια είχε ξεβιδώσει και λίγο έλειψε να τη χάσω. Την ειλδα έγκαιρα και την έσφιξα, μικρό το κακό.
Το δεύτερο που παρατήρησα είναι οτι, ενώ είναι εξεραιτικό σαν ξεχονδριστήρας, το μηχάνημα δεν είναι γωνιάστρα. Σε βαριά μορφή στρέβλωσης του ξύλου για να "το φέρεις" χρειάζονται πολλά περάσματα.
Δεν ξέρω βέβαια πόσο καλή δουλειά κάνουν σ´ αυτό το τομέα τα μηχανήματα που έχουν απο πάνω πλάνη και φράχτη, φαντάζομαι οτι το γώνιασμα (θα πρέπει να) γίνεται πιο εύκολα.

Για το δισκοπρίονο,αυτό μάλλον είναι ασφάλεια υπερφόρτωσης.

Για τον συνδυασμό πλάνης ξεχονδριστήρα, αυτό είναι το πλεονέκτημα που λες.
Θα έπαιρνα και εγώ τον Dewalt αλλά η έλλειψη πλάνης είναι θέμα, δυστυχώς.
Όσο για την βίδα λογικό είναι.
Γενικά τα μηχανήματα που λειτουργούν με τόσες στροφές έχουν θέμα με τις βίδες τους και θέλουν συχνό τσεκάρισμα.
Βάλε λίγη κόλλα σπειρωμάτων και θα είσαι ΟΚ!

μπα , στα μηχανήματα με πάνω πλάνη , το μεγάλο πρόβλημα είναι ο φράχτης , που δεν επιτρέπει κάθετα περάσματα με ακρίβεια , οπότε και εκεί το γώνιασμα θέλει δουλειά και κυρίως υπομονή. Αυτό με το Metabo είναι το αυτόματο σύστημα απενεργοποίησης που έχει ενσωματωμένο το μηχάνημα. Όλα τα metabo το έχουν .Και αν θυμάμαι καλά , το Metabo επιτρέπει και αρνητικές κοπές μέχρι -2 % , για να μπορείς να κόβεις με λοξά ανοίγματα , αυτό που λένε οι Γερμανοί"hinterschnitt". Δέστε εδώ να πάρετε μια ιδέα http://www.handkreissaege-tests.de/hinterschnittfunktion-bei-handkreissaegen-was-ist-das/

Και τα Bosch τα έχουν αυτά. ;-)

Απάντηση: Re: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Μια χαρα τα ξυλα, ακου θα τα πεταγες....

Επισης δυο χαρες το Dewalt, εχεις πλανιαρει τοσα ξυλα και δεν εχει κανει κιχ....
Του Νικου κοντεψε να πιασει φωτια...

Για να είμαστε δίκαιοι, να μην συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα. Έχουμε ένα μηχάνημα των 200 και ο ξεχονδριστήρας DeWalt κοστίζει 600++ και η πλάνη/ξεχονδριστήρας DeWalt 1800++. Μη τρελαθούμε!!!
Εγώ πάντως ξέρω πως την δουλεία μου την κάνω, έκανα και σήμερα, μια χαρά με την επάνω πλάνη.
Δική μου βαθμολογία ικανοποίησης; 100%.