Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Απάντηση: Re: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Σιγά ρε, σκοτώθηκες... -bye-
Τόσες μέρες περιμένω να ηρεμήσεις και να βρείς χρόνο να μας κάνεις ένα ριβιού της προκοπηλς, με μπόλικες φωτογραφιούλες, και μας στέλνεις ένα τηλεγράφημα.
Dewalt αγοράστηκε stop
Κόβει καλά stop
Κόβει ίσια stop.

Για τη φρεζοκαβιλιέρα δεν με νοιάζει, τη χρησιμοποιώ και ξέρω... Το άλλο όμως;

Τι να σου πω; Πως έπρεπε να το είχες αγοράσει χτες; Ναι!!! έπρεπε.

Ναι ρε γμτ!
Και εγω περιμενα πολλα περισσοτερα!!!
Οτι ειναι καλο το ξερουμε!!!
Παναγιτη δωσε φωτο στον λαο!!!

Πέρα από την πλάκα θα ανεβάσω μόλις μπορέσω. Είμαι με το αριστερό χέρι off, πονάει αφάνταστα στην παραμικρή κίνηση οπότε οι
δοκιμές και δημιουργίες αναβάλλονται... Μαρτύριο να μην μπορείς να κάνεις κάτι...

Παναγιώτη είχα δίκιο λοιπόν για την καβιλιέρα;

Απόλυτο Νικόλα! Είναι φοβερή.

Πάνο σου τη βγήκε με κόκκινο ο Μπάμπης έτσι ; αλλά ξέρω, αγάπες είναι αυτές. χαχαχαχα

Αν και δεν ασχολούμαι με δισκοπρίονα και καβίλιες (δεν είναι ούτε της δουλειάς μου ούτε και σαν hobby ), για κάποιον που ασχολείται όντως είναι ωραία εργαλεία. Μια σέγα Bosch πράσινη έχω μόνο, και με αυτήν κάνω όποιες κοπές θέλω. Ουδεμία σχέση όμως με αυτά τα εργαλεία δεν έχει.
Καλές εργασίες και να τα χαρείς στο έπακρον.

Πάνο σου τη βγήκε με κόκκινο ο Μπάμπης έτσι ; αλλά ξέρω, αγάπες είναι αυτές. χαχαχαχα
.

Έτσι είναι αυτά... :grinning-smiley-043
Κάποιους ανθρώπους τους εμπιστεύομαι περισσότερο, εννοώ τη γνώμη τους. Κι επειδή απο μικρός ήμουν του εικονογραφημένου, περίμενα κάτι ανάλογο απ´ τον Παναή. Ανάλυση και φωτογραφίες.
Δεν πρόκειται να τη γλυτώσει όμως, το πολύ-πολύ να πάρω το Χρήστο αι τον Κυριάκο και να πάμε για test drive επιτόπου. :grandpa::flipout:

Αν και δεν ασχολούμαι με δισκοπρίονα και καβίλιες (δεν είναι ούτε της δουλειάς μου ούτε και σαν hobby ), για κάποιον που ασχολείται όντως είναι ωραία εργαλεία. Μια σέγα Bosch πράσινη έχω μόνο, και με αυτήν κάνω όποιες κοπές θέλω. Ουδεμία σχέση όμως με αυτά τα εργαλεία δεν έχει.
Καλές εργασίες και να τα χαρείς στο έπακρον.

Ο Μπάμπης δεν μου βγήκε με κόκκινο, ζήτησε το αυτονόητο. Είναι φίλος, έχουμε πιει παρέα και κρασί που λένε, ασχέτως που δεν πίνει. Τους λόγους που δεν είναι φωτορεβιού τους εξήγησα. Εν καιρώ. Ευχαριστώ για τις ευχές.

Έτσι είναι αυτά... :grinning-smiley-043
Κάποιους ανθρώπους τους εμπιστεύομαι περισσότερο, εννοώ τη γνώμη τους. Κι επειδή απο μικρός ήμουν του εικονογραφημένου, περίμενα κάτι ανάλογο απ´ τον Παναή. Ανάλυση και φωτογραφίες.
Δεν πρόκειται να τη γλυτώσει όμως, το πολύ-πολύ να πάρω το Χρήστο αι τον Κυριάκο και να πάμε για test drive επιτόπου. :grandpa::flipout:

Ευχαριστώ πολύ Μπάμπη για την έξτρα εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου.
Το να έρθετε φίλοι μου μαζί για ένα group test είναι ότι καλύτερο.

Το παλμικο parkside ηταν απ τα αγαπημενα μου εργαλεια του λιντλ ,οταν παταγες την σκανδαλη ειχε ενα νευρο που ελεγες τι ειναι τουτο.σημερα ομως δοκιμσα το gdr .βαζω μπαταρια παταω σκανδαλη μπα λεω κατι τρεχει πολυ ησυχο ειναι και αδυναμο για 115 nm ροπης.οταν βιδωσα ομως μια 6 αρα βιδα σε ενα τακο απο παλετα απορισα,λεω που την κρυβει τοση δυναμη αυτο το μικρο; συγκριτικα τωρα στο βιδωμα το παλμικο του λιντλ βιδωσε την ιδια βιδα λιγο γρηγοροτερα (ισως 1δευτερολεπτο) αλλα η αισθηση βιδωματος του gdr ειναι απιστευτη.στα μειον τωρα για μενα ειναι οτι το λεντ του gdr εχει ξεχωριστο διακοπτη και δεν ενεργοποιητε με την σκανδαλη.επισης εχει ξεχωριστο επιλογεα για αργο-γρηγορο βιδωμα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ο ξεχωριστος επιλογεας βιδωματος ειναι στα θετικα.

Ναι γιωργη απλα καταλαβα τι θα πει επαγγελματικο εργαλειο .το εργαστηριο μου το εχω στησει με ερασιτεχνικα εργαλεια κυριως παρκσιντε και εινχελ .τωρα που ειναι ""σχεδον"" πληρες οτι κομματι θα μπαινει η θα αντικαθηστα καποιο αλλο θα ειναι καλο εργαλειο!

Το parkside ειναι 18βολτο και το bosch 10βολτο.
Θεωρητικα μιλωντας, η διαφορα του βολταζ ειναι τεραστια, σχεδον διπλη, το ιδιο θα επρεπε να ηταν και η αποδοση.

Σωστοοοοός, μια απ τα ίδια.
Τα πρώτα μου εργαλεία ήταν πράσινα Bosch, πορτοκαλί ( Black and Decker) κ.λ.π. Τώρα σιγά - σιγά αλλάζει το χρώμα και γίνεται μπλέ (Βοsch) και πρασινο-σιέλ(Makita), ίσως κοκκινίσει λιγάκι (Milwaukee) ή να γίνει λαχανί (Ryobi), αλλά η αλλαγή αυτή θα καθυστερίσει λίγο καθ ότι δεν υπάρχει σάλιο ρε φίλε.
Πάντως πάνω στην εργασία, καμμία σχέση, άλλη αίσθηση, άλλο αποτέλεσμα.

Σωστα μιχαλη αυτο μου εκανε εντυπωση αν και στο βολταζ ειναισχεδο διπλασιο οπως λες σωσταστο βιδωμα ειναι σχεδον ισαξια .

Iσχύει αυτό που λες Κυριάκο, απλά δεν ανέφερα άλλα χρώματα μην γίνω και βαρετός κατάλαβες ;
εν τω μεταξύ γνωρίζω και τις αγάπες σου.. αχαχαχαχα

Re: Απάντηση: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Σωστα μιχαλη αυτο μου εκανε εντυπωση αν και στο βολταζ ειναισχεδο διπλασιο οπως λες σωσταστο βιδωμα ειναι σχεδον ισαξια .

Δοκίμασε σε κάτι δυσκολότερο για να φανεί η όποια διαφορά υπάρχη. Πάρε 2 στριφώνια 10-12 πόντους και χώνεψέ τα στον τάκο.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Δοκίμασα τήν σπαθόσεγα 10,8 volt Μakita,σε δοκαράκι 4,5 χ 4,5 και λίγο μικρότερο,τά πήγε μιά χαρά,αν και γκουμούτσα ελαφρώς (εν σχέση μέ τήν αντίστοιχη Bosch) τό πλεονέκτημα είναι ότι έχει δύο σκανδάλες μία στήν λαβή,καί μία κάτω από τήν μέση τής σπαθοσέγας πού είναι τό κέντρο βάρους της,και μπορεί ο χρήστης άνετα να κόβει μέ τό ένα χέρι,αλλά απαραίτητα τό πρός κοπή υλικό πρέπει να ειναι πιασμένο στό πάγκο εργασίας με τήν μέγγενη,πήγα νά τό κρατήσω τό ξύλο μέ τό χέρι καί τήν σπαθόσεγα μέ τό αλλο αλλα οι κραδασμοί είναι αφόρητοι.

set3310.jpg

Μπραβο Δημητρη, καλοδουλευτη και παλι. Ωραιοτατη φωτο!!
Ιδιο βαρος με την bosch εχει. Και σα να μου φαινεται και πιο εργονομικη.

Δημήτρη καλορίζικο και καλοδούλευτο το εργαλείο.
Η σπαθόσεγα (γενικώς) θέλει δύο χέρια, εκτός αν δεν μπορείς να κάνεις αλλοιώς.

Δημήτρη καλορίζικο και καλοδούλευτο το εργαλείο.
Η σπαθόσεγα (γενικώς) θέλει δύο χέρια, εκτός αν δεν μπορείς να κάνεις αλλοιώς.

Ευχαριστώ συνάδελφοι
Μπάμπη αυτή ειδικά η σπαθοσέγα στά 10,8 volt πού έχει σκανδάλη στό κέντρο βάρους,είναι βέβαια και 1,2 κιλά ελαφριά,μέ τό ένα χέρι κόβεις άνετα αρκεί νά είναι σέ μέγγενη η μέ σφιγκτήρες σταθερό τό πρός κοπή ξύλο.

Το άλλο που μου άρεσε εμένα σε αυτή Δημήτρη είναι πως έχει το σύστημα που μου άρεσε στο παλμικο πολύεργαλειο της Dewalt.
Όσο πατάς τόσο δίνει στροφές.
Το ίδιο έχουν και οι σπαθοσέγες της Dewalt.

Το άλλο που μου άρεσε εμένα σε αυτή Δημήτρη είναι πως έχει το σύστημα που μου άρεσε στο παλμικο πολύεργαλειο της Dewalt.
Όσο πατάς τόσο δίνει στροφές.
Το ίδιο έχουν και οι σπαθοσέγες της Dewalt.

Nαί έτσι είναι Κυριάκο,δεν τό ανέφερα γιατί νόμιζα ότι όλα έτσι είναι,αυτό ισχύει καί γιά τήν επαναφορτιζόμενη σέγα πού είχα αγοράσει τίς προάλλες,όσο πατάς τήν σκανδάλη δίνει φούλ στροφές.