Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Re: Απάντηση: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Μιχάλη πόσο δίκιο έχεις, το έχω αντιμετωπίσει κι εγώ αυτό.

FISCO SΤΑR εγώ που τις έχω δουλέψει είμαι πολύ ευχαριστημένος

http://www.e-shop.gr/nobopanobides-galbanize-fisco-star-torx-me-freza-35x-30-1000-tem-p-TLS.140531

τις βρίσκεις και χύμα..

Που βρε Γιώργο ;
Για πες μας...

Sent from my iPad using Tapatalk

Ο κλαδοτεμαχιστης ειναι καλος κοβει τα 40mm που λεει το μανιουαλ απλα πρεπει με ενα τραχα π.χ να καθαριζεις τις φουντες απ τα κλαδια γιατι δεν τα τραβαει μεσα .

καλημέρα Χρήστο,
αν δεν γνωρίζεις, για κουτιά Torx εδώ

http://www.e-shop.gr/ergaleia-antal...%C1+%C5%D1%C3%C1%CB%C5%C9%D9%CD&filter-5385=1

http://www.tool-market.gr/tool.php?lang=gr&id=3654&manu=93

υπάρχουν και άλλα βέβαια όπως ο ΚΑΒΟΥΡΑΣ στους Αγίους Αναργύρους που δίνει και χύμα (αν δεν κάνω λάθος), ότι σε εξυπηρετεί.
εγώ πάντως από το eshop τις πήρα

Καλησπερα Γιώργο. Ευχαριστω
Κι εγω απο εκεί τις πηρα αλλα κούτα.
Γι αυτο ρώτησα για τις χύμα.

Sent from my iPad using Tapatalk

Σημερα επιασα στο χερι μου για πρωτη φορα το παλμικο κατσαβιδι bosch gdr10.8
Μικρο, ευελικτο αλλα μου φανηκε ολιγο ψευτια απο θεμα λειτουργιας στον αερα.
Τελος παντων αμεσα το χρειαστηκα και ξεβιδωσα βιδες και βιδωσα στριφωνια ευκολα και γρηγορα.
Καπου ομως κολλησε ασχημα...
Και εκει ειπα πως η ροπη δεν καμει τη διαφορα.
upload pics
Βιδωνα κατι ξυλοβιδες 4*60 5*70 lihlin σε σκληρο ξυλο ανευ προτρυπηματος.
Καποιες τις βιδωσε με δυσκολια καποιες οχι.
Η καστανια βγηκε γρηγορα στο προσκυνιο και η βιδα μισοβιδωμενη. Οποτε απο κει που το παινευα στο κουμπαρακι, εμεινα με το πουλι στο χερι.
Ε λοιπον πιανω το gsr και στη χαμηλη ταχυτητα τις βιδωσε ολες μεχρι τερμα. Μια εκοψα και το κεφαλι της μολις βρηκε ξυλο.
Φυσικα πιο αθορυβα απο το παλμικο αλλα με περισσοτερο ζορι στο χερι. Ηθελε καλο κρατημα και η μυτη κλωτσησε μερικες φορες.

Οποτε το παλμικο εχασε απο το απλο κατσαβιδολογο της ιδιας οικογενειας.
Οποτε για ποια νιουτον μιλαμε και ποια δυναμη μεγαλη του 10,8 κρινοντας οτι και τα 18αρια οτι ειναι σχετικα με αυτα, αδυναμα?
Πολυ θα ηθελα ενα συγκριτικο του αντιστοιχου μακιτα vs gdr απο καποιο κατοχο. Νομιζω Μιχαλη τα εχεις και τα δυο?
Μολις μπορεσω, ισως αυριο θα δοκιμασω/συγκρινω το μικρο gdr 10,8 με το παλμικο makita 18V που εχω. Απο δω το βλεπω οτι δεν εχουν καμια σχεση, πρωτιστος λογω βολτ και αμπερ και δευτερευοντος λογω κατασκευης.

Νεκτάριε εχω τό Makita το παλμικό 10,8 volt μοντέλο TDO90 πού ονομαστικά σέ ισχύ 90 Nm είναι μικρότερο τού GDR με τα 110 Nm
Aλλά σέ δοκιμή βίδωσε στριφώνι 8 mm x 50 mm στό ξύλο χωρίς προτρύπημα και τό πήγε μέχρι μέσα άνετα.
Μού ακούγεται περίεργο αυτό που αναφέρεις λογικά έπρεπε νά τό είχε γιά πλάκα σέ βίδες μέ διάμετρο μολις 4 - 5 mm όσο μακρυές καί νά είναι.Οι μπαταρία στό GDR είναι σε καλή κατάσταση ?

Και αυτό φαίνεται ότι υπάρχει πρόβλημα εμφανέστατα στό ότι έκανες καλύτερη δουλειά μέ το GSR μέ τά μόλις 30 Nm

Νεκ κάτι είναι λάθος....εδώ το ποταπό και αχρείο παλμικό του lidl χωνεύει στριφώνια 10ρια και 12ρια σε μασίφ....και βίδες torx 90αρες και 100αρες τις χώνει όπου θες...

Απάντηση: Re: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Νεκτάριε εχω τό Makita το παλμικό 10,8 volt μοντέλο TDO90 πού ονομαστικά σέ ισχύ 90 Nm είναι μικρότερο τού GDR με τα 110 Nm
Aλλά σέ δοκιμή βίδωσε στριφώνι 8 mm x 50 mm στό ξύλο χωρίς προτρύπημα και τό πήγε μέχρι μέσα άνετα.
Μού ακούγεται περίεργο αυτό που αναφέρεις λογικά έπρεπε νά τό είχε γιά πλάκα σέ βίδες μέ διάμετρο μολις 4 - 5 mm όσο μακρυές καί νά είναι.Οι μπαταρία στό GDR είναι σε καλή κατάσταση ?

Και αυτό φαίνεται ότι υπάρχει πρόβλημα εμφανέστατα στό ότι έκανες καλύτερη δουλειά μέ το GSR μέ τά μόλις 30 Nm
2ah η μπαταρια καινουργια.
Αυτο που ανεφερα και μαλλον δεν το,πιασατε ειναι οτι μαλλον μπηκε η καστανια γρηγορα. Αυτο σημαινει οτι δουλεψε στα μεγιστα Nm και δεν μπορεσε να βιδωσει?
Παω να το δοκιμασω τωρα σε συγκριτικο να δω μηπως κατι μου ξεφυγε...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Νεκ κάτι είναι λάθος....εδώ το ποταπό και αχρείο παλμικό του lidl χωνεύει στριφώνια 10ρια και 12ρια σε μασίφ....και βίδες torx 90αρες και 100αρες τις χώνει όπου θες...

Δεν θελω...:damnyou:

οταν λες μπηκε η καστάνια εννοείς τον ήχο που κάνει περίπου όταν έχει χώσει τα 2/3 της βίδας στο ξύλο?
αυτή νομίζω είναι η παλμική λειτουργία του και αρχίζει να σπρώχνει προς τα μέσα, εάν είναι αυτό, δεν σταματάς όταν το ακούς συνεχίζεις το βίδωμα.

στην παλμική λειτουργία όντως δεν σταματάμε ποτέ , όπως λέει και ο strs. Πάντως τα παλμικά γενικότερα είναι λίγο "περίεργα" στον χειρισμό τους .Αν δεν δώσεις σωστή ή ομοιόμορφη δύναμη , θα σου κάνει νερά . Αν δώσεις πολύ δύναμη θα σου διαλύσει το κεφάλι , ή θα κολλήσει στο βίδωμα . Γιαυτό , κατά κανόνα συνίστανται για μεγάλες βίδες .

Πια καστανια βρε Νεκταριε, αυτο που ακουσες ηταν η εναρξη της κρουσης που ενεργοποιειται στα παλμικα μολις βρει ζορι! :))

Το GDR ειναι το καλυτερο 10βολτο παλμικο, δεν εχει κανενα θεμα.

Δεν εχω 10βολτο παλμικο μακιτα για να κανω την συγκριση με το GDR εχω το 7βολτο mini impact της μακιτα.

Νεκτάριε , οι μύτες που χρησιμοποιείς στο παλμικό είναι καλής ποιότητας ? Τι θα πει δεν μπόρεσε να βιδώσει ? Σου κόλησε στη μέση της διαδρομής ? , σου κλότσησε? Μάλλον υποπτεύομαι λάθος χειρισμό λόγω άσκησης υπερβολικής δύναμης στο μηχάνημα , αφού ούτως ή άλλως τα παλμικά δεν χρειάζονται πολύ δύναμη αλλά ομοιόμορφη. Και με δεδομένο ότι είναι και επώνυμο Bοsch , δύσκολο να φταίει το μηχάνημα .

Πια καστανια βρε Νεκταριε, αυτο που ακουσες ηταν η εναρξη της κρουσης που ενεργοποιειται στα παλμικα μολις βρει ζορι! :))

+1
Αυτό το χαρακτηριστικό γνώρισμα τού δυνατού ήχου είναι η εναρξη τής κρούσης,στήν αρχή όταν δέν έχει ζόρια δέν μπαίνει σε λειτουργία η κρούση,μετά όταν μπαίνει η βίδα μέσα στό ξύλο σταδιακά καί αρχίσουν τά ζόρια αρχίζει η "ηχορύπανση" τού παλμικού.

Re: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Την πάτησες Νεκταριε σαν αρχάριος. Πάνω που έδινε το μηχάνημα το έκοψες

Ρε παλληκαρια εχει 6 χρονια που εχω και δουλευω παλμικο, δεν ηταν η πρωτη μου, ξερω τι και πως δουλευει.:grandpa:
Απλα το συγκεκριμενο επιασα σημερα πρωτη φορα!:FSGSFGS4:

Λοιπον δεν αναφερομαι στο ηχο της κρουσης, ξερω τι λεω. Εκει που βαραγε και βιδωνε σταματησε και δεν γυρναγε καθολου η βιδα, αν και χτυπαγε. Αυτη τη στιγμη αναφερω οτι μπηκε η καστανια ή απλα σταματησε να γυρναει! :BDGBDGB53:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επειδη εγραφα μιση ωρα και χαθηκαν με ενα σβησιμο του σερφαριστη, θα τα πω γρηγορα και με τις φωτογραφιες ανακατα.

Τις 6x80 τις βιδωσαν και τα δυο ξεφτυλιζοντας το τακο με μια σημαντικη διαφορα. Το makita βιδωσε τη δικια του σε ενα ανοιγοκλεισμα των ματιων οπου βλεποντας μετα το μικρο bosch γελασα ασυναισθητα.
Ολα καλα ομως μιας και συγκρινουμε δυο διαφορετικης δυναμικοτητος εργαλεια.
Το ιδιο και τα στριφωνια, κανενα κολλημα.
Για συγκριση εβγαλα και το gsr, οπου και αυτο βιδωσε τη βιδα του, με πολυ πιεση και αρκετα κλωτσηματα της μυτης.
Οποτε μπορω να πω πως αυτες οι βιδες ειναι κλασμα των δυνατοτητων των παλμικων οτσν βιδωνουν και με το βιδολογο, αν και ζορικα.

Αρα, επι της εργασιας που ειχα προβλημα συνεβει κατι αλλο που τωρα δεν μπορω να το εξηγησω. Το σιγουρο ειναι οτι το μικρο ειχε τρελαθει στο χτυπημα αλλα στο βιδωμα κολλησε. Επειδη δεν μπορω να το επαναλαβω, δεν μπορω να δωσω και εξηγηση τι συνεβει. Θα το παρακολουθω για πιθανη επαναληψη του συμβαντος.

Το GDR δεν εχει μηχανισμο καστανιας.
Οταν ακους την κρουση αλλα δεν βιδωνει σημαινει οτι το παλμικο ειναι στα ορια του (βιδωνει βιδα μεγαλυτερη απο τις προδιαγραφες του), ειτε η κεφαλη της βιδας ειναι ψιλοχαλασμενη, ειτε οτι η βιδα εχει βρει καποιο εμποδιο (ροζο) που δεν μπορει να το περασει.
Η αλλη περιπτωση που απλα φανταζομαι, ειναι μηχανικη, δηλαδη καμμια φορα οταν εμπλεκεται ο μηχανισμος κρουσης, η μεταδοση της κρουσης στο τσοκ για καποιο λογο δεν φτανει. Σαν να μην κουμπωνουν τα καταλληλα γραναζια εκεινη τη στιγμη.

Παντως αν τελος καλο, τοτε ολα καλα :))

Περίεργα πράγματα Νεκ.
Βρες ένα άλλο GDR και κάνε την ίδια δοκιμή.
Φαντάζομαι ότι αυτό έχει θέμα.
Δεν γίνεται να το ξεπερνάει το GSR με την καμία!!!

Θα του δώσω και το δικό μου αν θέλει.
Την ίδια ακριβώς λειτουργία έχουν...