Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Και το ξύλο και η βίδα παίζουν ρόλο, τεράστιο μάλιστα.
Άλλοιώς τρυπιέται το σκληρό κι αλλοιώς το μαλακό ξύλο, τι να λέμε τώρα.
Κι άλλο ζόρι έχει η βίδα η 15-ποντη με σπείρωμα 5 πόντους κι αλλο ζόρι η 15-ποντη με σπείρωμα 15 πόντους.

Νεκ έπρεπε να δοκιμάσεις το παλμικό του λιντλ στο ρόζο...δύο πράγματα θα γινόντουσαν, είτε θα πέταγε τον ρόζο αν ήταν κοντά στην άκρη είτε θα έσπαγε η βίδα....

Re: Απάντηση: Re: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Εμενα μου εχουν τυχει στη δουλεια. Οποτε συγκριση αδυνατη.
Μαλλον πρεπει να βρω ενα πολυ σκληρο δοκιμιο για συγκριση.

Παρε ενα τακο και μια χοντρη μακρυα βιδα και δοκιμασε και με τα δυο.
Τι αλλο θες?

Έχω την εντύπωση Κυριάκο οτι αυτό είναι και λιγάκι τρίκ.
Αυτές οι βίδες είτε 12 πόντους είναι είτε 22 ή ακόμα και 32 το ίδιο πράγμα είναι, την ίδια δύναμη χρειάζεται για να βιδώσουν. Στην ουσία δηλαδή οι πρώτοι 10 πόντοι έχουν σπείρωμα, αν αυτό περάσει το υπόλοιπο στέκεχος ακολουθεί,ανεξαρτήτως μήκους.

Δεν εχεις αδικο αλλα και παλι σε σχεση με αυτη που πηγε να βιδωσει ο Νεκ ηταν θηριο.
Και επισης ηταν πολυ πιο χοντρη απο το 5Χ70 που προσπαθησε ο Νεκ.

Ρε παλληκαρια εχει 6 χρονια που εχω και δουλευω παλμικο, δεν ηταν η πρωτη μου, ξερω τι και πως δουλευει.:grandpa:
Απλα το συγκεκριμενο επιασα σημερα πρωτη φορα!:FSGSFGS4:

Λοιπον δεν αναφερομαι στο ηχο της κρουσης, ξερω τι λεω. Εκει που βαραγε και βιδωνε σταματησε και δεν γυρναγε καθολου η βιδα, αν και χτυπαγε. Αυτη τη στιγμη αναφερω οτι μπηκε η καστανια ή απλα σταματησε να γυρναει! :BDGBDGB53:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επειδη εγραφα μιση ωρα και χαθηκαν με ενα σβησιμο του σερφαριστη, θα τα πω γρηγορα και με τις φωτογραφιες ανακατα.

Τις 6x80 τις βιδωσαν και τα δυο ξεφτυλιζοντας το τακο με μια σημαντικη διαφορα. Το makita βιδωσε τη δικια του σε ενα ανοιγοκλεισμα των ματιων οπου βλεποντας μετα το μικρο bosch γελασα ασυναισθητα.
Ολα καλα ομως μιας και συγκρινουμε δυο διαφορετικης δυναμικοτητος εργαλεια.
Το ιδιο και τα στριφωνια, κανενα κολλημα.
Για συγκριση εβγαλα και το gsr, οπου και αυτο βιδωσε τη βιδα του, με πολυ πιεση και αρκετα κλωτσηματα της μυτης.
Οποτε μπορω να πω πως αυτες οι βιδες ειναι κλασμα των δυνατοτητων των παλμικων οτσν βιδωνουν και με το βιδολογο, αν και ζορικα.

Αρα, επι της εργασιας που ειχα προβλημα συνεβει κατι αλλο που τωρα δεν μπορω να το εξηγησω. Το σιγουρο ειναι οτι το μικρο ειχε τρελαθει στο χτυπημα αλλα στο βιδωμα κολλησε. Επειδη δεν μπορω να το επαναλαβω, δεν μπορω να δωσω και εξηγηση τι συνεβει. Θα το παρακολουθω για πιθανη επαναληψη του συμβαντος.

Το εχω κανει ηδη. Πρεπει να ειχα οταν κολλησε, εναλλακτικη για δοκιμη. Τωρα που να βρω τοσο σκληρο ξυλο.
Παντως 18βολτο δεν ειναι. Εχει αισθητη διαφορα, τοσο στη ταχυτητα αλλα και στο σημειο που αρχιζει και "χτυπαει" πυκνα και συστηματικα.

εάν θυμάμαι καλά από μία φώτο στο οικόπεδό σου κάπου πρέπει να έχεις κλαδιά χοντρούτσικα από ελιά, θες σκληρότερο ξύλο?

Απάντηση: Re: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Ρε τρελλε με αλλο ιδιο μικρο σου λεω να κανεις την δοκιμη για να δεις αν αγορασες κορδελλα η φυκια.

Αν αγορασα φυκια, θα παρω του diavolik...:violent-smiley-030:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

εάν θυμάμαι καλά από μία φώτο στο οικόπεδό σου κάπου πρέπει να έχεις κλαδιά χοντρούτσικα από ελιά, θες σκληρότερο ξύλο?
Δαμασκηνια κανει?

Νέα απο το μέτωπο.
Πουρνάρι ξερο και πευυκο.

Συ πουρνάρι δύσκολα για όλα. Το gds 10,8 βιδωσε ενα πόντο την 6χ80 μετά βίας. Το Makita την βιδωσε μέχρι τη μέση περίπου.
Στο ξεβίδωμα μόνο το Makita είχε τη δύναμη να τις βγάλει.

Στο πεύκο ευκολότερα τα πράγματα. Το Bosch την βιδωσε μέχρι τέρμα με λίγο ζόρι στο τέλος. Το Makita την έθαψε κυριολεκτικά.

how to capture screen

δεν τα πήγε καλά Νεκτάριε για τα λεφτά του το μηχάνημα....από περιέργια μόλις πηγα και έκανα το ίδιο τεστ με τα parkside, δραπανοκατσάβιδο και παλμικό, σε ξερό πουρνάρι με την ίδια βίδα 6χ80 της fisco torx.

το παλμικό απλά δεν κατάλαβε τίποτα...άμα συνέχιζα θα την έβγαζε από πίσω που λέει ο λόγος, η κρούση μπήκε στα 2/3 του χωσίματος.
το δραπανοκατσάβιδο την έχωσε αρκετά μέσα αλλά όχι όλη μπήκε όλο το σπείρωμα και έμεινε έξω το ίσιο τμήμα (τελευταία φώτο, δεξιά βίδα)....φυσικά δεν την ξεβίδωνε μετά....

το ίδιο τεστ έκανα και σε ρίζα ελιάς 2 ετών, πιστεύω αρκετά σκληρό ξύλο, και σε βελανιδιά...τα ίσια ακριβώς αποτελέσματα.

ενδεικτικές φώτο
190.jpg

192.jpg

193.jpg

194.jpg

δεν είναι η ίδια βίδα με του Νεκτάριου αν δεις τα video από την εταιρία που τις κατασκευάζεις ένα από τα μεγαλύτερα προτερήματα της είναι η μικρότερη ροπή που απαιτείται για το βίδωμα λόγω της μορφής της.

έχεις δίκιο, τώρα πρόσεξα σε zoom την βίδα του Νεκτάριου, είναι pz όχι tx....δυστυχώς δεν έχω 6χ80 σε pz να δοκιμάσω.

αλλά και πάλι τέτοια διαφορά? θα μου πεις το ένα είναι 10.8 και το άλλο 18V αλλά και πάλι...τι να πω...τέλος πάντων το τεστ της σύγκρισης δεν είναι σωστό...αλλά τουλάχιστον φάνηκε τι κάνει το παλμικό της parkside με τα 50 ....

Ρε πάτε καλα ;
Θα μεταφέρετε ξύλα απο τη βόρεια στη νότια ελλαδα για δοκιμές εργαλείων ;
Τα χάπια μου

Sent from my iPad using Tapatalk

Απάντηση: Re: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Νεκ στείλε μου ένα κομμάτι από το ξύλο και την βίδα σου με τα πράγματα που θα μου στείλει ο Νίκος.

Τι ξυλο ρε Κυριακο, το κουτσουρο αυτο ζυγιζει 4 κιλα!