Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Δε πάτε καλά ρε...
Σα να πηγαίνω για κωλόχαρτο και να μου ζητάνε να έχω μαζί μου και τη λεκάνη... :flipout:

καλά και εσύ βρε Κυριάκο, έμπα σε μία μάντρα που πουλάει ξύλα για τζάκι και πάρε ένα κούτσουρο να κάνεις δοκιμές....που θα σου στείλει ο άλλος ξύλο από την Β.Ελλάδα....

Επειδή θέλω να είναι ίδιο το δείγμα για το τεστ.
Επίσης περιμένω αποστολή πραγμάτων από τον Νίκο και είναι ευκαιρία.
Που είναι το κακό?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και θέλω και την βίδα ακόμη.

Εμ φαίνεται οτι σου λείπει μια βίδα (ισως και δυο)

Sent from my iPad using Tapatalk

Απάντηση: Re: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Επειδή θέλω να είναι ίδιο το δείγμα για το τεστ.
Επίσης περιμένω αποστολή πραγμάτων από τον Νίκο και είναι ευκαιρία.
Που είναι το κακό?

Και θέλω και την βίδα ακόμη.

Θα πρεπει να βαλω αλυσοπριονο αυριο να κοψω και να το παω στο σημειο συναντησης να το παρει ο Νικος. Δεν ξερω αν θα μπορεσω ομως, το ξυλο πουρναρι κομμενο 3-4 χρονια πισω ειναι. Η βιδα lihlin 6x80.

Ρε πάτε καλα ;
Θα μεταφέρετε ξύλα απο τη βόρεια στη νότια ελλαδα για δοκιμές εργαλείων ;
Τα χάπια μου

:flipout: Πετάει η ομάδα κυριολεκτικά καί μεταφορικά Χρήστο

Απάντηση: Re: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Εμ φαίνεται οτι σου λείπει μια βίδα (ισως και δυο)

χαχαχα, έχουμε ξεφύγει ή μου φαίνεται;

Re: Απάντηση: Re: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Επειδή χτές έγινε μια μεγάλη κουβέντα γιά τούς αντάπτορες τής Makita ο ένας μαγνητικός μέ κωδικό MAKITA B-28525 καί ο άλλος μέ τό μπλέ μαγνητικό καπάκι μέ κωδικό Μakita B-28531

Στίς δοκιμές πολύ ισχυρό μαγνήτη έχει ο Μakita B-28531 αυτός μέ τό μπλέ καπάκι,σέ αυτόν η κατσαβιδόλαμα μπαίνει καί βγαίνει φρακαριστά μέσα επειδή έχει ένα εσωτερικό μεταλλικό στεφάνι
Στόν άλλο μαγνητικό στέλεχος MAKITA B-28525 η κατσαβιδόλαμα μπαίνει καί βγαίνει εύκολα από μέσα όπως τούς κλασσικούς μαγνητικούς αντάπτορες.
Χρησιμοποίησα νοβοπανόβιδα 4 mm μέ μήκος 60 mm - 5 mm μέ μήκος 70 mm - καί 6 mm μέ μήκος 80 mm

Ο Μakita B-28531 αυτός μέ τό μπλέ καπάκι τά κράτησε όλα πολύ στέρεα στό στέλεχος οριζόντια καί κάθετα
Ο Μakita B-28525 ο μαγνήτης του είναι πιό ανίσχυρος και στήν προτελευταία καί τελευταία βίδα με τά χίλια ζόρια τήν κράταγε στό οριζόντιο στήριγμα,στό κάθετο δέν έπεφτε,αλλά έβγαινε από τό στέλεχος,άρα ένας Εγγλέζος πού έκανε αρνητικά σχόλια στό Amazon γιά τήν συγκράτηση τής κατσαβιδόλαμας στόν μαγνήτη έχει έν μέρει δίκιο σέ μακριές καί χοντρές βίδες έχει πρόβλημα.

Συμπέρασα αν θέλεις νά αλλάζεις κατδαβιδόλαμες όπως σωστά είπε ο Μπάμπης προχτές,αυτός μέ τόν πανίσχυρο μαγνήτη Μakita Μakita B-28531 στό μπλέ καπάκι ,είναι λιγο μπελάς βγάλε μπλέ καπάκι-κατσαβιδόλαμα καί τανάπαλην,αλλα έχει πανίσχυρο μαγνήτη
Ο άλλος MAKITA B-28525 είναι πανεύκολη η αλλαγή κατσαβιδόλαμας αλλά δέν έχει ισχυρό μαγνήτη,σε πιό κοντές βίδες σαφώς καί δέν υφίσταται πρόβλημα.

makita14.jpg

makita15.jpg

makita16.jpg

makita17.jpg

Ωραιος. Εγω ημουν σε διλλημα τι να κανω. Τελικα προχωρησα τη παραγγελια ως εχει και πηρα ακαποτο ανταπτορα makita. Καποια στιγμη μπορει να παρω και το καποτομενο ανταπτορα.

Re: Απάντηση: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Ωραιος. Εγω ημουν σε διλλημα τι να κανω. Τελικα προχωρησα τη παραγγελια ως εχει και πηρα ακαποτο ανταπτορα makita. Καποια στιγμη μπορει να παρω και το καποτομενο ανταπτορα.

Καλά έκανες Νεκτάριε,εγω αγόρασα τό σέτ γιά τίς κατσαβιδόλαμες καί τήν βάση πού μού άρεσε άν ήταν μούφα τό μαγνητικό στέλεχος,αλλα αποδείχτηκε ότι δέν είναι τόσο χάλια από μαγνητισμό τό στέλεχος,καί απλά άλλαξα από μέσα τόν απλό αντάπτορα καί έβαλα τόν μπλέ καί έγινε έτσι :grinning-smiley-043

makita19.jpg

makita18.jpg

Ευχαριστούμε για το test drive Δημήτρη, άψογος !!! Ακριβώς τις ίδιες κατσαβιδόλαιμες έχω κι εγώ κι ένα test δεν αξιώθηκα να κάνω, τι να πω..

Δηλαδη υπαρχουν πολλοι χρηστες κατσαβιδολαμων makita, αλλα ντρεπονται να το αναφερουν!
:flipout:

Ναί αλλά...

...το Makita δεν έχει ωραίο χρώμα.... :flipout::flipout::flipout:

Ποιο χρωμα, αμα δεις πως εχει γινει το bosch σημερα, μετα το τεστ...

χαχχαχα βγάζουν όμως μπόλικη(;) ζέστη όταν καίγονται !

Τηνκαλυτερη. Τρια κιλα κουτσουρο στη σομπα καιει για μιαμιση ωρα περιπου.