Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Re: Απάντηση: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Και παλι καλοριζικα Σωτηρη, θαυμασια εργαλεια!! Και τα βιντεακια παρα πολυ απολαυστικα!!!

Εχω την εντυπωση οτι δυο δραπανοκατσαβιδα, το ενα brushless και το αλλο brushed, με ιδια ονομαστικη ροπη, το brushless για καποιο λογο αποδιδει πολυ καλυτερα.
Στο τεστακι που εκανες, ειδες με τι ευκολια το impact βιδωσε τη βιδα, ενω το αλλο, αν και γρηγοροτερο, θα μπορουσε να σου τραυματισει τον καρπο σε περιπτωση απροσεξιας.

Πιστευω πως για να βγαλεις ακρη θα παρεις μια μακρια Μ8 βιδα και θα την φυτεψεις με το δραπανο οσο παει σε σκληρο ξυλο. Μετα θα βαλεις το παλμικο να δεις αν την παει καθολου. Μετα θα το κανεις αναποδα. πρωτα το παλμικο και μετα το δραπανο στην ιδια βιδα.

Απάντηση: Re: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Δε μας είπες μόνο πόσο έψαξα για να το βρεις, η δεν υπάρχουν αντίστοιχα για όλες τις μάρκες.....

Δεν εψαξα, το ειχα χει προ χρονων και το θυμομουν, απλα ενα search στο σωληνα και τσουπ!

-bye-

Θα το κάνω αύριο Γιάννη με κάτι στριφώνια που έχω.

Εδώ να αναφέρω ότι υπήρχαν 2 σετ dewalt προς αγορά
ένα με το δυνατό δραπανοκατσάβιδο και το normal με τα 160nm παλμικό
και
ένα με ένα νορμάλ δράπανο και το δυνατό με τα 205nm παλμικό

επέλεξα το πρώτο πακέτο με το σκεπτικό ότι ένα δραπανοκατσάβιδο έχει περισσότερες χρήσεις από ένα παλμικό και θα μου χρειαστεί η παραπάνω δύναμη.
όσο για το εάν είναι βαρύ, που ρώτησε ένας φίλος παραπάνω, όχι δεν είναι βαρύ σε σημείο που να ενοχλεί, δεδομένου της 5αρας μπαταρίας νομίζω κινείται στα πλαίσια της αγοράς.
το δε παλμικό είναι τόσο ελαφρύ που δεν το καταλαβαίνεις καλά καλά.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

το έχω απορία αυτό το κάψιμο με τα μπαταρίας....δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται....έχω κάψει αρκετά ηλεκτρικά εργαλεία αλλά ποτέ κάποιο μπαταρίας, σε αυτά συνήθως χαλάω τις μπαταρίες όχι το εργαλείο...

Και παλι καλοριζικα Σωτηρη, θαυμασια εργαλεια!! Και τα βιντεακια παρα πολυ απολαυστικα!!!

Εχω την εντυπωση οτι δυο δραπανοκατσαβιδα, το ενα brushless και το αλλο brushed, με ιδια ονομαστικη ροπη, το brushless για καποιο λογο αποδιδει πολυ καλυτερα.
Στο τεστακι που εκανες, ειδες με τι ευκολια το impact βιδωσε τη βιδα, ενω το αλλο, αν και γρηγοροτερο, θα μπορουσε να σου τραυματισει τον καρπο σε περιπτωση απροσεξιας.

Συμφωνώ απόλυτα. Μου έχει τύχει και μένα πριν αγοράσω impact να βάζω πολύ προσπάθεια για να βιδώσω βίδα-στριφώνι σε σκληρό ξύλο. Αν και ήταν 10,8 v
ήθελε προσπάθεια και σχεδόν πονούσε ο καρπός μου απ την κίνηση να γυρίσει τον καρπό μου μαζί με τη βίδα.
Και καλά να βιδώνεις στο ύψος των χεριών ή του σώματος, που θεωριτικά μπορούμε να έχουμε επαρκή στήριξη, για να δούμε όμως τι θα γίνει όταν πρέπει να κάνουμε κάποια εργασία σε ψηλό σημείο, τεντωμένοι, σκυμένοι κάτω κ.λ.π.

Re: Απάντηση: Re: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

4 τρυπες εκανε ο ανθρωπος με 18V. Αυτα τα εργαλεια βγαζουν 60+ τετοιες. Τι συμπερασμα να βγαλεις?
Και με το μακιτα τι σχεση εχει? Τις εβγαλε γρηγοροτερα? Γιατι δεν καταλαβα και πολλα απο αυτα που λεγε ο τυπος.
Αλλα το μακιτα αυτο πρεπει να το ειχε ο Οδυσεας στην Τροια. Με αυτο εφτιαξε τον δουρειο ιππο. Πρεπει να ειναι το πρωτο που εβγαλε γιατι δεν μπορω να το εντοπισω πουθενα σαν μοντελο.

Το συμπερασμα Γιαννη το ειπα παραπανω, τα ryobi, για ερασιτεχνικα εργαλεια τα πανε καλυτερα απο μια χαρα.

Το Μακιτα LXT ειναι παλαιοτερο μεν αλλα αριστο μοντελο που κυκλοφορει ακομα. https://www.amazon.co.uk/Makita-DHP...TF8&qid=1480871980&sr=1-7&keywords=makita+lxt
To πρωτο μοντελο που εβγαλε η Μακιτα, δεν ηταν αυτο, ηταν ενα καταπληκτικο δραπανο για την εποχη του (τελος της δεκαετιας του 70) με μεγαλες μπαταριες καδμιου.

Πιστευω πως για να βγαλεις ακρη θα παρεις μια μακρια Μ8 βιδα και θα την φυτεψεις με το δραπανο οσο παει σε σκληρο ξυλο. Μετα θα βαλεις το παλμικο να δεις αν την παει καθολου. Μετα θα το κανεις αναποδα. πρωτα το παλμικο και μετα το δραπανο στην ιδια βιδα.

Σωστο!

Το συμπερασμα Γιαννη το ειπα παραπανω, τα ryobi, για ερασιτεχνικα εργαλεια τα πανε καλυτερα απο μια χαρα.

Το Μακιτα LXT ειναι παλαιοτερο μεν αλλα αριστο μοντελο που κυκλοφορει ακομα. https://www.amazon.co.uk/Makita-DHP...TF8&qid=1480871980&sr=1-7&keywords=makita+lxt
To πρωτο μοντελο που εβγαλε η Μακιτα, δεν ηταν αυτο, ηταν ενα καταπληκτικο δραπανο για την εποχη του (τελος της δεκαετιας του 70) με μεγαλες μπαταριες καδμιου.

Σωστο!

Αυτο το μακιτα ειναι το κρουστικο. Ο τυπος ειχε το απλο που εχει χαθει και δεν πρεπει να πιανει ουτε 50 ευρω καινουριο.
Γιατι ο τυπος εκανε ενα ακυρο τεστ που δεν δειχνει τιποτα. Ενα καινουριο ryobi με 4αρα μπαταρια, με ενα παλιας τεχνολογιας μακιτα με πεθαμενη 3αρα μπαταρια.

όσο για το εάν είναι βαρύ, που ρώτησε ένας φίλος παραπάνω, όχι δεν είναι βαρύ σε σημείο που να ενοχλεί, δεδομένου της 5αρας μπαταρίας νομίζω κινείται στα πλαίσια της αγοράς.

Τό θέμα βαρύ συνάδελφοι είναι υποκειμενικό,ανάλογα τήν μυική δύναμη τού καθενός,αλλά σέ ένα μέτριο άνθρωπο μέ μυοσκελετικό ,τά 2,2 κιλά σέ συνεχή δουλειά κουράζουν.
Πιστεύω ότι τό καλύτερο είναι νά υπάρχει ένα 10,8 volt στό 1 κιλό γιά τίς περισσότερες ελαφριές-μέτριες εργασίες,καί ένα 18 volt γιά τίς πιό σπάνιες καί δύσκολες εργασίες ενός ερασιτέχνη σάν εμάς.

[/COLOR]το έχω απορία αυτό το κάψιμο με τα μπαταρίας....δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται....έχω κάψει αρκετά ηλεκτρικά εργαλεία αλλά ποτέ κάποιο μπαταρίας, σε αυτά συνήθως χαλάω τις μπαταρίες όχι το εργαλείο...

Oι μπαταριες 'κινδυνευουν' περισσοτερο κατα την φορτιση/εκφορτιση παρα σε λειτουργια πανω στο εργαλειο.
Αν το ζοριζεις συνεχομενα, κινδυνευει το μοτερ και οχι η μπαταρια. Δεν μου εχει τυχει ποτε να 'καει' μπαταρια σε εργαλειο μπαταριας πανω στη λειτουργια.

Που ακουσες για καψιμο μπαταριας?

Τό θέμα βαρύ συνάδελφοι είναι υποκειμενικό,ανάλογα τήν μυική δύναμη τού καθενός,αλλά σέ ένα μέτριο άνθρωπο μέ μυοσκελετικό ,τά 2,2 κιλά σέ συνεχή δουλειά κουράζουν.
Πιστεύω ότι τό καλύτερο είναι νά υπάρχει ένα 10,8 volt στό 1 κιλό γιά τίς περισσότερες ελαφριές-μέτριες εργασίες,καί ένα 18 volt γιά τίς πιό σπάνιες καί δύσκολες εργασίες ενός ερασιτέχνη σάν εμάς.

σωστοοοοός !! :grinning-smiley-043

πουθενά δεν το άκουσα Μιχάλη...αυτό λέω και εγώ, πως ενώ έχω κάψει εργαλεία ηλεκτρικά δεν έχω κάψει ποτέ κάποιο εργαλείο μπαταρίας...έχω όμως χαλάσει μπαταρίες από το πολύ ζόρισμα του εργαλείου και αυτές κάνουν μία ωραία απότομη εκφόρτιση...2-3 φορές να γίνει τέλος η μπαταρία...

υπάρχει δηλαδή περίπτωση ένα εργαλείο μπαταρίας να καεί? δεν θα ψοφήσει η μπαταρία του πρώτα?

υπάρχει δηλαδή περίπτωση ένα εργαλείο μπαταρίας να καεί? δεν θα ψοφήσει η μπαταρία του πρώτα?

Υπάρχει Σωτήρη,άν κάποιος π.χ τό ζορίζει-πιέζει πολύ σέ μπετόν καί όχι μόνον,πέραν τόυ δέοντος,αργά η γρήγορα θά τό κάψει το μοτέρ,όπως τά ηλεκτρικά

Απάντηση: Re: Απάντηση: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

ακριβώς έτσι είναι, εγώ για παράδειγμα με το σετ του λιντλ μπορώ να δουλεύω για 4-5 ωρες και να μην κουραστώ, ένας άλλος στις 2 ώρες του πονάει το μπράτσο.
τώρα σε αυτά που κάνουμε εμείς έχει ευτυχώς ποικιλία από εργασίες, κοψίματα, μετρήματα, τρυπήματα, βιδώματα...η κούραση θα ερχόταν σίγουρα γρηγορότερα εάν για 5 ώρες μόνο βιδώναμε ή μόνο τρυπάγαμε.

Αυτο το μακιτα ειναι το κρουστικο. Ο τυπος ειχε το απλο που εχει χαθει και δεν πρεπει να πιανει ουτε 50 ευρω καινουριο.
Γιατι ο τυπος εκανε ενα ακυρο τεστ που δεν δειχνει τιποτα. Ενα καινουριο ryobi με 4αρα μπαταρια, με ενα παλιας τεχνολογιας μακιτα με πεθαμενη 3αρα μπαταρια.

Πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω γιατι πρεπει να βγαζεις τετοιο αρνητισμο και μια μαλλον ανουσια αμφισβητιση.
Τελος παντων επειδη μπορει να κανω λαθος, να σου απαντησω και αυτη τη φορα για το βιντεο που τοσο σε ταραξε νυχτιατικα.

Πρωτον, προφανως δεν ειδες οτι το βιντεακι εχει τραβηχτει το 2014 οταν ηταν ενεργο το LXT. Αρα και τα δυο εργαλεια ειναι της εποχης τους -με αβανταζ της μακιτα αναφορικα με την τεχνολογια.
Δευτερον, οταν αγοραζεις ενα καινουριο εργαλειο, δεν σημαινει οτι ειναι και καινουριο μοντελο. Υπαρχουν μοντελα που κυκλοφορουν χωρις αλλαγη εδω και χρονια. Μπορει το 'νεο' ryobi να ηταν παλαιοτερης τεχνολογιας απο το 'παλαιο' μακιτα.
Τριτον, ο τυπος χρησιμοποιει την μπαταρια με το που την εβγαλε απο το κουτι, μισοαδεια. Επισης γνωριζεις οτι την μεγιστη αποδοση τα εργαλεια με τα καρβουνακια την επιτυγχανουν μετα απο καποιες χρησεις. (break in period που αρχιζει απο το εργοστασιο βεβαια).
Τεταρτον, δεν υπαρχει πεθαμενη μπαταρια που να λειτουργει, ουτε υπαρχει καμμια απολυτως σχεση μεταξυ των αμπερωριων της 18βολτης μπαταριας με την αποδοση/ισχυ. Ρολο παιζουν τα volt.
Για να μην κολωσει το μακιτα, σημαινει οτι το μηχανημα τραβουσε τα αμπερ που επρεπε απο την μπαταρια. Η μπαταρια ηταν μια χαρα και μακραν απο πεθαμενη που λες.
Πεμπτον, το να γραφεις οτι το τεστ ειναι ακυρο και δεν δειχνει τιποτα ειναι λιγο αφοριστικο και αρκετα υποκειμενικο. Κανενα προβλημα ομως σε αυτο, ο καθεις δικαιουται να εχει την αποψη του.
Εκτο, επετρεψε μου μιας και εχω αρκετα εργαλεια ryobi, να πιστευω οτι ειναι μια χαρα DIY εργαλεια και αμεσα συγκρισιμα καποιες φορες με τα 18βολτα επαγγελματικα αναφορικα με την ισχυ τους.
Δεν κρινω την αντοχη τους η την αξιοπιστια τους, αλλα ουτε θα ηταν φρονιμο τα συγκρινα ποτε με τα καλα επαγγελματικα.

Τελευταιο και βασικοτερο, προφανως σου διεφυγε οτι το βιντεο το αναρτησα προς τον Μπαμπη περισσοτερο για πλακα και οχι για ουσια! Θα ηταν αστειο να θεωρουσα τα ryobi καλυτερα απο τα μακιτα η τα dewalt...

**
Εαν παρεξηγησα το υφος σου, απολογουμαι. Απλα εχω την αισθηση οτι για ασημαντα πραγματα κανεις την τριχα, τριχια και προφανως απαντω αναλογα :))

Εγω θα πω μονο πως τα LXT ηταν εξαιρετα εργαλεια και πολλοι Μακιτακιδεςθα ηθελαν να βγαινουν ακομη οπως και εγω θα ηθελα να εβγαιναν τα XRP της Dewalt.
Ενα XRP τωρα μπορει ανα εχει αξια 50 ευρω αλλα δεν υποδηλωνει την αξια του αυτο ουτε τις δυνατοτητες του.

πουθενά δεν το άκουσα Μιχάλη...αυτό λέω και εγώ, πως ενώ έχω κάψει εργαλεία ηλεκτρικά δεν έχω κάψει ποτέ κάποιο εργαλείο μπαταρίας...έχω όμως χαλάσει μπαταρίες από το πολύ ζόρισμα του εργαλείου και αυτές κάνουν μία ωραία απότομη εκφόρτιση...2-3 φορές να γίνει τέλος η μπαταρία...

Δεν νομιζω να εχεις τετοιο προβλημα με τα εργαλεια που αγορασες:))
Τα καλα εργαλεια εχουν ηλεκτρονικη προστασια -μεταξυ μοτερ και μπαταριας- που τα αποτρεπει απο υπερβολες γενικοτερα.

Eιναι αληθεια οτι εαν ζοριζεις ενα εργαλειο, θα τραβαει αμπερ στο οριο και η μπαταρια θα αδειαζει γρηγοροτερα. Αυτο ομως δεν ειναι κατι παραξενο, η μπαταρια θα τελειωσει οταν τελειωσει ο κυκλος των φορτισματων (500,700 κλπ).
Αν αδειαζει γρηγοροτερα η μπαταρια, θα φορτιζεται συχνοτερα αρα θα πιασει τον κυκλο φορτισεων πιο συντομα. Δεν βλεπω αλλο προβλημα.

Πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω γιατι πρεπει να βγαζεις τετοιο αρνητισμο και μια μαλλον ανουσια αμφισβητιση.
Τελος παντων επειδη μπορει να κανω λαθος, να σου απαντησω και αυτη τη φορα για το βιντεο που τοσο σε ταραξε νυχτιατικα.

Πρωτον, προφανως δεν ειδες οτι το βιντεακι εχει τραβηχτει το 2014 οταν ηταν ενεργο το LXT. Αρα και τα δυο εργαλεια ειναι της εποχης τους -με αβανταζ της μακιτα αναφορικα με την τεχνολογια.
Δευτερον, οταν αγοραζεις ενα καινουριο εργαλειο, δεν σημαινει οτι ειναι και καινουριο μοντελο. Υπαρχουν μοντελα που κυκλοφορουν χωρις αλλαγη εδω και χρονια. Μπορει το 'νεο' ryobi να ηταν παλαιοτερης τεχνολογιας απο το 'παλαιο' μακιτα.
Τριτον, ο τυπος χρησιμοποιει την μπαταρια με το που την εβγαλε απο το κουτι, μισοαδεια. Επισης γνωριζεις οτι την μεγιστη αποδοση τα εργαλεια με τα καρβουνακια την επιτυγχανουν μετα απο καποιες χρησεις. (break in period που αρχιζει απο το εργοστασιο βεβαια).
Τεταρτον, δεν υπαρχει πεθαμενη μπαταρια που να λειτουργει, ουτε υπαρχει καμμια απολυτως σχεση μεταξυ των αμπερωριων της 18βολτης μπαταριας με την αποδοση/ισχυ. Ρολο παιζουν τα volt.
Για να μην κολωσει το μακιτα, σημαινει οτι το μηχανημα τραβουσε τα αμπερ που επρεπε απο την μπαταρια. Η μπαταρια ηταν μια χαρα και μακραν απο πεθαμενη που λες.
Πεμπτον, το να γραφεις οτι το τεστ ειναι ακυρο και δεν δειχνει τιποτα ειναι λιγο αφοριστικο και αρκετα υποκειμενικο. Κανενα προβλημα ομως σε αυτο, ο καθεις δικαιουται να εχει την αποψη του.
Εκτο, επετρεψε μου μιας και εχω αρκετα εργαλεια ryobi, να πιστευω οτι ειναι μια χαρα DIY εργαλεια και αμεσα συγκρισιμα καποιες φορες με τα 18βολτα επαγγελματικα αναφορικα με την ισχυ τους.
Δεν κρινω την αντοχη τους η την αξιοπιστια τους, αλλα ουτε θα ηταν φρονιμο τα συγκρινα ποτε με τα καλα επαγγελματικα.

Τελευταιο και βασικοτερο, προφανως σου διεφυγε οτι το βιντεο το αναρτησα προς τον Μπαμπη περισσοτερο για πλακα και οχι για ουσια! Θα ηταν αστειο να θεωρουσα τα ryobi καλυτερα απο τα μακιτα η τα dewalt...

**
Εαν παρεξηγησα το υφος σου, απολογουμαι. Απλα εχω την αισθηση οτι για ασημαντα πραγματα κανεις την τριχα, τριχια και προφανως απαντω αναλογα :))

Ok.
Εγω δεν καταλαβα οτι ηταν αστειο, γιατι το ποσταρες στα test drive εργαλειων και δεν ελεγε κατι για τον Μπαμπη.
Παρ'ολα αυτα εγω εκρινα το βιντεο σαν τεστ 2 εργαλειων και δεν ειπα οτι το Μακιτα ειναι καλυτερο ή χειροτερο.

Ok.
Εγω δεν καταλαβα οτι ηταν αστειο, γιατι το ποσταρες στα test drive εργαλειων και δεν ελεγε κατι για τον Μπαμπη.
Παρ'ολα αυτα εγω εκρινα το βιντεο σαν τεστ 2 εργαλειων και δεν ειπα οτι το Μακιτα ειναι καλυτερο ή χειροτερο.

Το τεστ ηταν αληθινοτατο, test drive δυο εργαλειων. Το αστειο ειναι οτι το ποσταρα σαν αστειο!!

Μεσα απο τα αστεια, λεγονται καμμια φορα και μεγαλες αληθειες :)))

Το τεστ ηταν αληθινοτατο, test drive δυο εργαλειων. Το αστειο ειναι οτι το ποσταρα σαν αστειο!!

Ok, το βρηκα το εργαλειο, ειναι λιγο παλιο.
https://us.amazon.com/Makita-BDF452...dless-1-2-Inch-Driver-Drill-Kit/dp/B001GLZ6TW

Αρα το τεστ δειχνει οτι το ryobi του 2014 που ακομα κυκλοφορει ειναι αμεσα συγκρισιμο με το μεταχειρισμενο μακιτα που πρωτοβγηκε το 2006 και διακοπηκε το 2012. Και οπως θα ελεγε και ο Κυριακος αν ηταν DEWALT αντι για ΜΑΚΙΤΑ, ειναι λιγο παραπλανητικο γιατι ολα αυτα δεν τα λεει, λεει ομως οτι βλεπει το μακιτα 20% πιο δυνατο, οπως αναμενοταν...
Ενταξει αυτος δεν ηθελε να κανει τεστ. Απλα ηθελε να δικαιολογησει την αγορα στον εαυτο του και σου λεει "κατσε να κανω καμμια τρυπα να πω οτι κατι εκανα γιατι ειχα Makita και τωρα ελπιζω να πηρα κατι εξισου καλο".

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Μιχάλη, το τεστάκι είναι όντως για γέλια.
Αρκεί να δείς πως κρατάει ο "μάστορας" (μη χέσω...) το ξύλο. Πάλι καλά που δεν έσπασε κανένα καρπό, ο άνθρωπις είναι μανταλάκιας. Τα τεστ του λείπανε. :flipout:

Γιατι, θα αλλαζε κατι ουσιαστικα αν ειχε το ξυλο πιασμενο? :)))

Γιαννη, αν το συγκεκριμενο Ryobi ειχε πρωτοβγει το 2012, θα ηταν συγκρισιμα τα εργαλεια? :))