Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Ευχαριστώ συνάδελφοι
Μιχάλη έχεις απόλυτο δίκιο,ήμουν καί εγώ περίεργος νά δώ τόσα χρόνια πού έκοβα μέ τό Benman έχανα κάτι η θά είναι μιά η άλλη μέ τό Tajima,αλλά είναι η νύχτα μέ τήν μέρα η διαφορά όχι στήν καθαρότητα κοπής,αλλά στήν σβελτάδα πού έχει τό Tajima τό νοιώθεις ότι μέ τήν κίνηση πρός τά μένα χώνεται μέσα στό ξύλο,τό Benman δέν έχει αυτή τήν σβελτάδα,δίνει τήν εντύπωση πώς χρειάζεται τρόχισμα όταν κάνεις σύγκριση μέ ένα Tajima.

Νομίζω οτι η δική σου λάμα Δημήτρη δεν είναι για ταχύτητα αλλά πιο πολύ για καθαρότητα κοπής.
Έχει 16 TPI ενώ η δική μου, του Magnum, έχει 9 TPI με έμφαση στην ταχύτητα κοπής, γί αυτό και την ονομάζει agresive.

Πάντως η λαβή του Tajima δεν με "εμπνέει" , φαίνεται , και είναι , λεπτή πλαστική , αποπνέει ένα είδος "φτηνίλας " .Στο δικό μου έσφιξα λίγο τις τρεις μικρές βίδες που έχει, και κάπως έφτιαξε ,αλλά "premium" δεν την λες. Κατά τα άλλα συμφωνώ με τον Δημήτρη , το πριόνι στο κόψιμο είναι κορυφή.

Re: Απάντηση: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Νομίζω οτι η δική σου λάμα Δημήτρη δεν είναι για ταχύτητα αλλά πιο πολύ για καθαρότητα κοπής.
Έχει 16 TPI ενώ η δική μου, του Magnum, έχει 9 TPI με έμφαση στην ταχύτητα κοπής, γί αυτό και την ονομάζει agresive.

Ευχαριστώ όλους.
Μπάμπη σωστά αλλά τό δικό μου είναι στήν μέση κατάσταση φινιρίσματος μέ τήν λάμα 265,υπάρχει καί τό εχτρα fine μέ λάμα 250 πού έχει 19 TPI με ακόμα καθαρότερη κοπή (τό βλέπω υπερβολή προσωπικά) ,αλλά δέν τό βλέπω Ελλάδα νά κυκλοφορεί.Παραθέτω καί φωτό από τό πίσω μέρος τής συσκευασίας πού τό αναφέρει.Επίσης μέ τήν λάμα 30 cm έχει πιό λίγα 13 TPI
Θά είχε ενδιαφέρων νά έκανες άν δέν βαριέσαι κάποια στισγμή τό ίδιο τέστ μέ τό Magnum σέ δοκαράκι καί μελαμίνη,νά βλέπαμε τήν διαφορά στά 9 TPI

prioni17.jpg

Υπάρχει καί τό εχτρα fine μέ λάμα 250 πού έχει 19 TPI με ακόμα καθαρότερη κοπή (τό βλέπω υπερβολή προσωπικά) ,αλλά δέν τό βλέπω Ελλάδα νά κυκλοφορεί.

Υπάρχει σαν ανταλλακτικό η λάμα 250mm.
http://www.e-ergaleio.gr/product_info.php?products_id=9583

Απάντηση: Re: Απάντηση: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Θά είχε ενδιαφέρων νά έκανες άν δέν βαριέσαι κάποια στισγμή τό ίδιο τέστ μέ τό Magnum σέ δοκαράκι καί μελαμίνη,νά βλέπαμε τήν διαφορά στά 9 TPI

Θα το κάνω κάποια στιγμή να το δούμε, αν και το Magnum δεν το πήρα για καθαρές κοπές αλλά για γρήγορες και ίσιες κοπές σε χοντρά ξύλα που δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω εργαλείο.
Για μικροκοπές που θέλω να είναι πολύ καθαρές χρησιμοποιώ ένα μικρό Topman, κι αν θέλω απόλυτα καθαρές χρησιμοποιώ λάμα σιδηροπρίονου.

Υ.Γ.
Τώρα πιυ το ξανασκέφτομαι...
Αν θυμάμαι καλά, όταν έφτιαχνα την πέργκολα το μικρό Topman σε καθαρότητα κοπής ηλταν καλύτερο κι απ´ το Magnum κι απ´ το Shogun. Σε ταχύτητα όμως... Άστο...

Last edited:
https://db.tt/Mi5N7kaTBp
δοκιμασα σημερα το σετακι κατσαβιδιλαμες της dewalt που πηρα προσφατα απο τον καυκα και εχω να πω τα καλητερα!!! Εξαιρετικη εφαρμογη και ο μαγνητης πολυ καλος .στην φωτο κραταει ανετα μια βιδα pz2 4 επι 60.

Καλορίζικες Μπίλλυ... :a0210:
Στον Καυκά στο τμήμα προμηθειών θα τα έχουν παίξει, ήθελα να δω την επόμενη παραγγελία που θα βάλουν στη Dewalt.

Y.Γ. Τα γαντάκια μου... Φύλλαξέ τα... :grinning-smiley-043

Όντως ωραίο και χρήσιμο τεστ Δημήτρη, μια σύγκριση μεταξύ δύο εταιριών, αν είχες και άλλες μάρκες θα ήταν Full Test.

Όντως ωραίο και χρήσιμο τεστ Δημήτρη, μια σύγκριση μεταξύ δύο εταιριών, αν είχες και άλλες μάρκες θα ήταν Full Test.

Να σαι καλά Παναγιώτη,δέν έχεις καί άδικο αλλά θά ήθελα 100 ευρώ σέ χειροπρίονα μετά -bye-

Ξεχασα το κινητο στο εργαστηριο σημερα που ειχα βγαλει και φωτο οποτε τις χρωσταω!

Τι ηθελα να σας δειξω?

Την VALEX που μου εστειλε ο Σιφης να κοβει 6+ ποντους ξερης ελιας σε μια φετα που ειχα φερει απο την Χιο με λαμες της ΕΙΝΗΕL!!!!

Εντυπωσιαστηκα πολυ!!!!!

Μιάς και σήμερα αγόρασα ένα πτυσσόμενο μαγνήτη μικρό έκανα ένα τέστ συγκρίνοντας τόν μέ έναν άλλο πτυσσόμενο μεγαλύτερο μαγνήτη μέ led.
Tα αποτελέσματα είναι στίς παρακάτω φωτογραφίες ο μικρός σήκωσε ένα Γερμανοπολύγωνο 163 gr και ο μεγαλύτερος μιά σκύλα (γκρίπ) 566 gr

magnit15.jpg

magnit17.jpg

magnit20.jpg

magnit16.jpg

magnit19.jpg

magnit18.jpg

Δημήτρη, μετά από το "τι παραλάβαμε σήμερα" θα κατακτήσεις και το "Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων", συνέχισε δυναμικά.

Δημήτρη, μετά από το "τι παραλάβαμε σήμερα" θα κατακτήσεις και το "Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων", συνέχισε δυναμικά.

Ευχαριστώ Κώστα καί Παναγιώτη

Ευκαιρία δοθείσης, καλά τό τό θα κατακτήσω Παναγιώτη είναι άλλο καπέλο :flipout:
θέλω τήν επιείκεια σας,εκανα μιά "πατάτα" πού βλέπω να μου παίρνεις τόν τίτλο μαστροΔημήτρης και νά παίρνω τόν τίτλο μαστροχαλαστής :flipout:

Πήγα καί αντί γιά ξυλόστοκο έβαλα ακρυλική μαστίχη και λέω άα ωραία έκλεισα τά κενά καί τίς βίδες τώρα μέ τό βερνίκι εμποτισμού θά γίνει κούκλα,έμ έλα ντε πού ο Λουή Ντέ Φινές σέ ρόλο ελαιοχρωματιστή δέν ήξερε ότι η ακρυλική μαστίχη δέν βάφεται μέ βερνίκι εμποτισμού παρά μόνο μέ λαδομπογιά,καί όσο και νά τό πέρναγα άσπρη παρέμενε.:smash:

Νά είναι καλά και ευχαριστώ τόν Δημήτρη Waldorf καί τόν Ηλία Mr_Kenzo πού μού επισήμαναν τήν "πατάτα" πού έκανα καί μού έδωσαν τήν λύση ότι θέλει ,η κάσια και ξανά καί ξανά πέρασμα μέχρι νά έρθει στό βερνίκι πού διάλεξα,η ξύσιμο μέ φαλτσέτα τήν ακρυλική μαστίχη και πέρασμα μέ ξυλόστοκο στό χρώμα τού ξύλου,η τό καλύτερο απόλα νά μαζεύω πριονίδι η τήν σκόνη από τό τριβείο γιά μικρότερα κενά και μέ κόλλα νά κλείνω τά κενά,και μετά τρίψιμο,καί ούτε ξυλόστοκος ούτε τίποτα.

Το αναφέρω γιά κάποιον πού σάν εμένα δέν ήξερε αυτήν τήν λεπτομέρεια,νά μήν τήν πατήση.

Last edited:

Ευκαιρία δοθείσης, καλά τό τό θα κατακτήσω Παναγιώτη είναι άλλο καπέλο :flipout:
θέλω τήν επιείκεια σας,εκανα μιά "πατάτα" πού βλέπω να μου παίρνεις τόν τίτλο μαστροΔημήτρης και νά παίρνω τόν τίτλο μαστροχαλαστής :flipout:

Πήγα καί αντί γιά ξυλόστοκο έβαλα ακρυλική μαστίχη και λέω άα ωραία έκλεισα τά κενά καί τίς βίδες τώρα μέ τό βερνίκι εμποτισμού θά γίνει κούκλα,έμ έλα ντε πού ο Λουή Ντέ Φινές σέ ρόλο ελαιοχρωματιστή δέν ήξερε ότι η ακρυλική μαστίχη δέν βάφεται μέ βερνίκι εμποτισμού παρά μόνο μέ λαδομπογιά,καί όσο και νά τό πέρναγα άσπρη παρέμενε.:smash:

Νά είναι καλά και ευχαριστώ τόν Δημήτρη Waldorf καί τόν Ηλία Mr_Kenzo πού μού επισήμαναν τήν "πατάτα" πού έκανα καί μού έδωσαν τήν λύση ότι θέλει ,η κάσια και ξανά καί ξανά πέρασμα μέχρι νά έρθει στό βερνίκι πού διάλεξα,η ξύσιμο μέ φαλτσέτα τήν ακρυλική μαστίχη και πέρασμα μέ ξυλόστοκο στό χρώμα τού ξύλου,η τό καλύτερο απόλα νά μαζεύω πριονίδι η τήν σκόνη από τό τριβείο γιά μικρότερα κενά και μέ κόλλα νά κλείνω τά κενά,και μετά τρίψιμο,καί ούτε ξυλόστοκος ούτε τίποτα.

Το αναφέρω γιά κάποιον πού σάν εμένα δέν ήξερε αυτήν τήν λεπτομέρεια,νά μήν τήν πατήση.

Ohh, εγω που σου ειπα οτι το εκανα, δεν εβαψα με εμποτισμου. Ως γρηγορος στο διαβασμα δεν προσεξα τι εγραφες.
Εγω στοκαρισα με ακρυλικη, αλλα μετα επεσε ριπολινη και αναλογο χρωμα.

Δηλαδή κίτρινη κάρτα; μείον 1 βαθμός; :flipout::flipout::flipout::flipout::flipout:
:ciao: