Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Μιχάλη, το εσωτερικό προφίλ πως θα το τρίψεις?

To ετριψα ηδη Νικο, το τελειωσα, απλα δεν το φωτογραφισα τελειωμενο.
Αυτο εννοουσα οταν ελεγα οτι αυτο το τριβειο κανει για δυσκολα σημεια (εσοχες, καμπυλες, διαφορα προφιλ, κλπ)

Μπορεις να δεις κατω δεξια στη φωτο οπου ειναι σχεδον ετοιμο. Υπαρχουν αυτοι οι δισκοι λειανσης που βλεπεις στη φωτο σε διαφορες διαστασεις που χωρουν παντου.

To ετριψα ηδη Νικο, το τελειωσα, απλα δεν το φωτογραφισα τελειωμενο.
Αυτο εννοουσα οταν ελεγα οτι αυτο το τριβειο κανει για δυσκολα σημεια (εσοχες, καμπυλες, διαφορα προφιλ, κλπ)

Μπορεις να δεις κατω δεξια στη φωτο οπου ειναι σχεδον ετοιμο. Υπαρχουν αυτοι οι δισκοι λειανσης που βλεπεις στη φωτο σε διαφορες διαστασεις που χωρουν παντου.

Ωραίος! ;)

Xρησιμοποιησα σημερα το sanding roller (ρολλο λειανσης) της bosch για να αφαιρεσω την μπογια και το βερνικι ενος καπακιου απορροφητηρα που ειχε καει μερικως.

Για αλλη μια φορα διαπιστωνω οτι ειναι καταπληκτικο εργαλειο για ταχυτατη αφαιρεση υλικου και για δυσκολα σημεια λογω των διαφορων εξαρτηματων που διαθετει.

Εδω μια φωτο κατα τη διαρκεια του τριψιματος. Στο βαθος τα τριβεια της ryobi που τελικα δεν χρειαστηκαν σε κανενα σταδιο.
Αυριο ακολουθει τριψιμο με ψιλο γυαλοχαρτο πριν το ασταρι και το βερνικωμα.

Ωραίος Μιχάλη
Μιά ερώτηση από σκόνη πώς τά πάει αυτο το τριβείο μιάς καί δέν έχει ούτε σάκκο σκόνης,ούτε κυκλωνικό φίλτρο,και επειδή γυρίζει ρολάροντας μέ μεγάλη ταχύτητα στόν αέρα τό γυαλόχαρτο να φανταστώ ότι θά γίνεται χαμός από σκόνη,καί ειδικά πρός τήν μεριά τού χειριστή ?

Last edited:
Δημητρη γινεται χαμος απο σκονη γιαυτο το δουλεψα στο υπογειο. Κανονικα επρεπε να το δουλευα στον κηπο η στην ταρατσα αλλα εκανε κρυο!

Οχι ομως προς τα πανω σου, καθως το προστατευτικο πεταει τη σκονη μπροστα κυριως, οπως φαινεται και στη φωτο.
Εχει ομως υποδοχη για ανταπτορα για τη σκονη πανω στην κεφαλη δεξια, αλλα δεν με βολευει.

Δημητρη γινεται χαμος απο σκονη γιαυτο το δουλεψα στο υπογειο. Κανονικα επρεπε να το δουλευα στον κηπο η στην ταρατσα αλλα εκανε κρυο!

Οχι ομως προς τα πανω σου, καθως το προστατευτικο πεταει τη σκονη μπροστα κυριως, οπως φαινεται και στη φωτο.
Εχει ομως υποδοχη για ανταπτορα για τη σκονη πανω στην κεφαλη δεξια, αλλα δεν με βολευει.

Πολύ ακόνη ρε Μιχάλη μέχρι και το φόρουμ σκονίστηκε :smash:

Ωραιος!
Τα πρασινακια γιατι ειναι βρωμικα????

θα είχε θολώσει ο φακός της κάμερας απ τη σκόνη..
Source_whistling.gif

attachment.php

Σφικτηρες Lidl.

Εχουν βελτιωθει σε αντοχη υλικου και ποιοτητα και μπορεις να βαλεις πολυ μεγαλη δυναμη χωρις η λαβη να κανει κιχ εν αντιθεση με τους παλαιωτερους που εσπαγαν οι λαβες.

ΟΜΩΣ η δυναμη που σφιγκουν το κομματι ειναι αστεια με αποτελεσμα αυτο να φευγει πολυ ευκολα!!!

ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΟΥΣ.

attachment.php

Σφικτηρες Lidl.

Εχουν βελτιωθει σε αντοχη υλικου και ποιοτητα και μπορεις να βαλεις πολυ μεγαλη δυναμη χωρις η λαβη να κανει κιχ εν αντιθεση με τους παλαιωτερους που εσπαγαν οι λαβες.

ΟΜΩΣ η δυναμη που σφιγκουν το κομματι ειναι αστεια με αποτελεσμα αυτο να φευγει πολυ ευκολα!!!

ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΟΥΣ.
Ετσι ακριβως. Το ειχα αναφερει μολις τους αγορασα. Αυτοι που πηρα περισυ ηταν καλυτεροι και δεν ειχαν και θεμα αντοχης.

Επιβεβαιωνω το παραπανω. Λογω μεγαλου βηματος μαλλον, δεν πετυχαινουν δυνατη συσφιξη. Για μικροκατασκευες διακοσμητικων που απλα θες να κρατησεις δυο κομματια μαζι μεχρι να πιασει η κολλα ειναι οκ, αλλα για πιο μεγαλες κατασκευές δεν κανουν. Ουτε για στηριξη σε σταθερη βαση προκειμενου το αντικειμενο να δουλευτει με ηλεκτρικο εργαλειο.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μικρη δοκιμη του File Sander της Silverline που παρελαβα προχθες απο τον ΜικεΡ τον οποιο και ευχαριστω!

Η καλη αποψη που εχω για την Εγγλεζικων συμφεροντων εταιρεια budget εργαλειων επιβεβαιωθηκε και με αυτο το εργαλειο.

Πολυ καλη ποιοτητα κατασκευης με προσεγμενα πλαστικα μερη και ομορφη αντιολισθητικη λαβη με τον διακοπτη εκκινησης και ρυθμισης των στροφων ευκολα προσβασιμο με τον αντιχειρα του χειριστη.

hbm-278-5.jpg-1920x1080-35eb337c8d.jpg

Η συσκευασια περιλαμβανει το εγχειριδιο οδηγιων, μια ταινια γυαλοχαρτου με κοκκωση 80 επανω στο εργαλειο και ακομη μια στο κουτι σε κοκκωση 120.

DSC_4137.jpg

DSC_4141.jpg

Θετικοτατο το γεγονος πως ενω προκειται για εργαλειο Αγγλικο ειναι πως το φις με το ξεβιδωμα μιας βιδας μετατρεπεται σε Ευρωπαικο σουκο και ο ανταπτορας μενει στην εργαλειοθηκη για κανενα ταξιδακι στην Αγγλια οπου θα χρειαστει για την αντιστροφη εργασια!!!

DSC_4140.jpg

Η αλλαγη της ταινιας γινεται πανευκολα πιεζοντας την ταινια προς το σωμα του εργαλειου και εκεινο κλειδωνει λασκαρωντας την ταινια ωστε να μπορεσει να αφαιρεθει.
Αφου τοποθετηθει η καινουργια πιεζουμε ενα κουμπι που υπαρχει μεσα στον κυλινδρο αποροφησης σκονης και ο αξονας επιστρεφει στην κανικη του θεση τεντωνωντας την ταινια.

DSC_4142.jpg

Με το κοκκινο περιστροφικο μπουτον κλειδωνει η ταινια σε γωνια σε σχεση με το σωμα.
Δεν εχει μεγαλο ευρος αλλα μπορει να ρυθμιστει απο ευθεια εως και +-30 μοιρες περιπου.

Εχει υποδοχησ υνδεσης με σκουπα για αναροφηση σκονης η οποια δουλευει πολυ καλα.

DSC_4145.jpg

Στην πραξη εχω να πω πως κανει πολυ καλη δουλεια και αφαιρει αρκετο υλικο!
Εδω μια προχειρη δοκιμη σε παλετοξυλο το οποιο βαθυνε πανευκολα σε χρονο dt.
Η σκονη που θα δειτε στην φωτο ειναι απο χρηση χωρις αναροφηση.
Κατα την χρηση του με σκουπα εβγαλε ελαχιστη εως καθολου σκονη.

DSC_4144.jpg

Χρησιμο εργαλειο για λειανσεις σε πολλες εφαρμογες οπως μορσα, μισοχαρακτες, τρυπες με forstner, αλλα και οπου η προσβαση ειναι δυσκολη.

Για τα χρηματα που κοστισε 25 ευρω συν 5 ευρω για 5 ανταλλακτικες ταινιες διαφορων κοκκοσεων πιστευω κοιταει στα ματια τον αντιστοιχο της B&D ο οποιος και λογω φιλτρου και τοποθετησης μοτερ καθετα στο σωμα ειναι και περισσοτερο ογκωδης.

Το συστηνω ανεπιφυλακτα.

Last edited:
Μικρη δοκιμη του File Sander της Silverline που παρελαβα προχθες απο τον ΜικεΡ τον οποιο και ευχαριστω!

Η καλη αποψη που εχω για την Εγγλεζικων συμφεροντων εταιρεια budget εργαλειων επιβεβαιωθηκε και με αυτο το εργαλειο.

Πολυ καλη ποιοτητα κατασκευης με προσεγμενα πλαστικα μερη και ομορφη αντιολισθητικη λαβη με τον διακοπτη εκκινησης και ρυθμισης των στροφων ευκολα προσβασιμο με τον αντιχειρα του χειριστη.

Η συσκευασια περιλαμβανει το εγχειριδιο οδηγιων, μια ταινια γυαλοχαρτου με κοκκωση 80 επανω στο εργαλειο και ακομη μια στο κουτι σε κοκκωση 120.

Θετικοτατο το γεγονος πως ενω προκειται για εργαλειο Αγγλικο ειναι πως το φις με το ξεβιδωμα μιας βιδας μετατρεπεται σε Ευρωπαικο σουκο και ο ανταπτορας μενει στην εργαλειοθηκη για κανενα ταξιδακι στην Αγγλια οπου θα χρειαστει για την αντιστροφη εργασια!!!

Η αλλαγη της ταινιας γινεται πανευκολα πιεζοντας την ταινια προς το σωμα του εργαλειου και εκεινο κλειδωνει λασκαρωντας την ταινια ωστε να μπορεσει να αφαιρεθει.
Αφου τοποθετηθει η καινουργια πιεζουμε ενα κουμπι που υπαρχει μεσα στον κυλινδρο αποροφησης σκονης και ο αξονας επιστρεφει στην κανικη του θεση τεντωνωντας την ταινια.

Με το κοκκινο περιστροφικο μπουτον κλειδωνει η ταινια σε γωνια σε σχεση με το σωμα.
Δεν εχει μεγαλο ευρος αλλα μπορει να ρυθμιστει απο ευθεια εως και +-30 μοιρες περιπου.

Εχει υποδοχησ υνδεσης με σκουπα για αναροφηση σκονης η οποια δουλευει πολυ καλα.

Στην πραξη εχω να πω πως κανει πολυ καλη δουλεια και αφαιρει αρκετο υλικο!
Εδω μια προχειρη δοκιμη σε παλετοξυλο το οποιο βαθυνε πανευκολα σε χρονο dt.
Η σκονη που θα δειτε στην φωτο ειναι απο χρηση χωρις αναροφηση.
Κατα την χρηση του με σκουπα εβγαλε ελαχιστη εως καθολου σκονη.

Χρησιμο εργαλειο για λειανσεις σε πολλες εφαρμογες οπως μορσα, μισοχαρακτες, τρυπες με forstner, αλλα και οπου η προσβαση ειναι δυσκολη.

Το συστηνω ανεπιφυλακτα.

Πολύ καλή φωτο παρουσίαση Κυριάκο.
Ευχαριστούμε.

Κυριακο, το ακροφυσιο της σκουπας ειναι απο την φορητη dewalt; Η nilfisk (οπως και η οικιακη bosch) που εχω, εχουν λιγο μεγαλυτερης διαμετρου ακροφυσιο, οποτε ερχεται προσωπο, δεν μπαινει ουτε μεσα ουτε εξω απο την υποδοχη. Το ιδιο προβλημα εχω και με την σεγα.
Η αναρροφηση της σκονης ειναι επαρκης; Δεν το εχω δοκιμασει λογω της μη συμβατοτητας με τη σκουπα, εχει και πολυ κρυο για να βγω εξω, οποτε η λιμα περιμενει ακομα στο κουτι της.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Να εισαι καλα Αντωνη!

Κυριακο, το ακροφυσιο της σκουπας ειναι απο την φορητη dewalt; Η nilfisk (οπως και η οικιακη bosch) που εχω, εχουν λιγο μεγαλυτερης διαμετρου ακροφυσιο, οποτε ερχεται προσωπο, δεν μπαινει ουτε μεσα ουτε εξω απο την υποδοχη. Το ιδιο προβλημα εχω και με την σεγα.
Η αναρροφηση της σκονης ειναι επαρκης; Δεν το εχω δοκιμασει λογω της μη συμβατοτητας με τη σκουπα, εχει και πολυ κρυο για να βγω εξω, οποτε η λιμα περιμενει ακομα στο κουτι της.

Ναι Κωστα ειναι απο την φορητη Dewalt.
Δεν ειχα ευκαιρη την Karcher να δω αν ταιριαζει αλλα απο οτι μου λες φανταζομαι θα θελει διαστολη.

Παντως η αναρροφηση ειναι παρα πολυ καλη με ελαχιστη σκονη να πεφτει στο πατωμα.

Re: Απάντηση: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Ευχαριστουμε Κυριακο.
Απο θορυβο τι λεει?

Να σαι καλα Νεκ.
Εχει τον θορυβο ενος πολυεργαλειου στην χαμηλη ομως ταχυτητα και αυξανει οταν πας τον ρυθμιστη στο 6 σταδιακα.
Σε καμια περιπτωση δεν ειναι ενοχλητικος.

Για τα χρηματα που κοστισε 25 ευρω συν 5 ευρω για 5 ανταλλακτικες ταινιες διαφορων κοκκοσεων πιστευω κοιταει στα ματια τον αντιστοιχο της B&D ο οποιος και λογω φιλτρου και τοποθετησης μοτερ καθετα στο σωμα ειναι και περισσοτερο ογκωδης.