Με την μικρή εμπειρία που έχω πλέον για την Scheppach BASA1 που πρόσφατα αγόρασα μπορώ να πω μόνο τα καλύτερα. Αν και δεν μπορώ να την συγκρίνω με κάποια άλλη γιατί είναι η πρώτη μου, μου άφησε καλές εντυπώσεις. Έκοψα στο τέρμα του ύψους, δέκα εκατοστά, ότι πιο σκληρό ξύλο είχα, όπως μουριά, ακακία, οξυά, ελιά με την κορδέλα που φορούσε επάνω, νομίζω 8 χιλιοστά πρέπει να είναι.
Στα αρνητικά είναι ότι δεν έχει μοχλό για να χαλαρώνει με μια κίνηση, ο οδηγός αν και κρατάει αρκετά καλά, ήταν λίγο λοξός ως προς την καθετοτητα με την κορδέλα αλλά τον έφερα στην θέση του καθώς είναι από αλουμίνιο.
Κύκλους δεν έκοψα ακόμη, περιμένω να της πάρω λίγο τον αέρα.
Τα θετικά είναι, η φθηνή τιμή της, μαντεμενιο τραπέζι χαμηλό θόρυβο και γενικά με μια καλή ρύθμιση και καλή κορδέλα κόβει μέχρι και δέκα εκατοστά.
Να πω επίσης ότι ο οδηγός ρύθμισης ύψους έχει ένα θεματακι δηλαδή αν τον κατεβάσω αλλάζουν οι αποστάσεις της κορδέλας από τους οδηγούς λίγο, για αυτό κι εγώ την ρύθμισα με τον οδηγό τέρμα επάνω και δεν τον κατεβάζω. Δεν ξέρω βέβαια αν χρειαστεί να κατέβει σε κυκλικές κοπές αλλά θα λυθεί πιστεύω κι αυτό.
Για να συνοψίζω, την συνιστώ για τον ερασιτέχνη που θέλει να πάρει ένα φθηνό εργαλείο να κάνει την δουλειά του.
![]()
Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Επειδη την ισχυ την δινουν τα Αμπερ και εκει το οικιακο δεν μπορει να ανεβασει πιστευω εγω.
χμμμ.... ισως..... γιατι λογικα περιοριζονται στα 16.
μαλλον καποιος θα πρεπει να μας εξηγησει τα των μοτερ. περισσοτερα βολτ, βγαζουν περισσοτερη ισχυ με λιγοτερα αμπερ?
Τα ίδια είναι και ο οδηγός της einheil tc sb 200
[/QUOTE]
Πρώτες εντυπώσεις από μια σύντομη δοκιμή που έκανα στο GKS 18V 165 (την υποσχέθηκα στον vrouxos)
To ξύλο είναι ρεταλι πάχους 4,9cm από παλιά τάβλα οικοδομής που έμενε στην ταράτσα μου από το 2001 αντιμετωπίζοντας όλες τις καιρικές συνθήκες αυτά τα χρόνια.
Όπως φαίνεται έχει υποστεί πολύ φθορά όμως το προτίμησα γιατί ήταν το μόνο που έφτανε το μέγιστο όριο βάθους κοπής του πριονιου (5,1cm σε κάθετη κοπή)
Δεν το στερέωσα πουθενά, μόνο στον πάγκο με γάντια και Γιαλιά κρατούσα το ξύλο με το ένα χέρι και με το άλλο το δισκοπριονο.
Το πριόνι είναι αρκετά ελαφρύ και το χειρίζεσαι σχετικά εύκολα με το ένα χέρι αν και το σωστό και ασφαλές είναι με τα 2.
Οι κοπές εύκολες και πολύ καθαρές αν και έκοβε στο όριο βάθους. Κανένα ζόρι και καμιά αντίσταση.
Στα μείον είναι ότι δεν έχει λέιζερ οπότε σε μεγάλου μήκους κοπές ο οδηγός είναι θεωρώ απαραίτητος.
Βέβαια η εγκοπή δείκτης είναι ακριβέστερη, (όπου δείχνει κόβει) όμως σε μεγάλου μήκους κοπές με κράτημα 2 χεριών ίσως να μην αρκεί η απλή σήμανση γραμμής για απόλυτη ακρίβεια κοπής.
Η αλλαγή δίσκου και οι ρυθμίσεις βάθους και γωνίας φαλτσοκοπης (μέχρι 45μοιρες) είναι πανευκολες, ακριβεστατες τουλάχιστον ως προς την καθετοτητα που τσεκαρα και η όποια ρύθμιση ασφαλίζει με μοχλο σταθερότατα και χωρίς καμία απώλεια είτε μοιρών, είτε χιλιοστών κατά την χρήση.
Επίσης εντύπωση μου έκανε το σχεδόν ακαριαίο σταμάτημα της περιστροφής του δίσκου μόλις αφήσεις την σκανδάλη.
Γενικά είναι ένα πολύ καλό εργαλείο, κάνει ακριβώς ότι υπόσχεται και το κάνει καλά και με διάρκεια χρήσης. Ο χρόνος πιστεύω να με δικαιώσει αλλά και το Μπραντ νεημ είναι εγγύηση.
Δεν μπορώ να πω ότι είναι καλύτερο ή χειρότερο από κάποια άλλα εξίσου βαρειά ονόματα dewalt, makita, Μιλγουόκι, και γιατί δεν έχω εμπειρία από αλλά (ούτε καν από αυτό) αλλά και γιατί πιστεύω ότι οποιοδήποτε απο αυτά τα ονόματα κι αν επιλέξει κάποιος θα κάνει άριστα την δουλειά του.
Η ισχυς του εργαλειου δεν εξαρταται απο την χωρητικοτητα της μπαταριας.
Ειτε βαλεις 4μA ειτε 2μΑ μπαταρια θα παρεις την ιδια ισχυ. Αυτο που θα διαφερει ειναι ο χρονος λειτουργιας που θα ειναι ~διπλασιος.
Καλησπέρα. Τώρα το είδα. Η μπαταρία που χρησιμοποίησα είναι 4αρα αλλά δεν έχει σημασία. Ούτως η άλλως λίγα λεπτά δούλεψε, ίσα ίσα 2 κοπές. Δεν κατέβηκε γραμμή.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.