Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Nαι ετσι φαινεται οτι ειναι σαν τα CYL9 multi construction, τα μπλε.

Yπαρχουν και πιο εξειδικευμενα για πλακιδια τα οποια ειναι τα CYL9 ceramics. Aυτα ειναι παρομοια με αυτα που πηρα.
s-l1600.png

Αυτό δεν το ήξερα ότι υπήρχε! Πάντως και με τα απλά κάνεις δουλειά αλλά με πολύ προσοχή και χρήση κάποιου είδους λιπαντικού.

Μπορεις να κανεις δουλεια και με τα απλα τρυπανακια πετρας, αλλα αν δοκιμασει κανεις παρομοια τρυπανια σαν τα παραπανω bosch ...δεν νομιζω να ξαναγυρισει πισω.

Nαι ετσι φαινεται οτι ειναι σαν τα CYL9 multi construction, τα μπλε.

Yπαρχουν και πιο εξειδικευμενα για πλακιδια τα οποια ειναι τα CYL9 ceramics. Aυτα ειναι παρομοια με αυτα που πηρα.
s-l1600.png

Μιχάλη τα συγκεκριμένα τα μπλε τα ανέφερα για γρανιτοπλακακι μόνο...Δεν ξέρω εαν 100% είναι ίδια με τα CYL9 multi construction...
Τα CYL 9 ceramics είναι κυριος για πλακάκι...
Το λέω για να μην υπάρχει μπέρδεμα καθώς ο συμφορητης cretan φοβάται ότι τα CYL9 ceramics δεν κάνουν την δουλειά σε τρύπημα σε γρανίτολακακι...

Ναι αυτο ειπα παραπανω, οτι αυτα τα τρυπανακια μαλλον δεν θα τα καταφερουν σε γρανιτη. Γιαυτο εδειξα καποια διαμαντοτρυπανα/διαμαντοκορωνες.

Αυτο που εβαλες στο λινκ δεν το εχω ξαναδει, αξιζει ομως τον κοπο να το ψαξουμε μηπως δεν ειναι CYL9 και ειναι κατι πιο ειδικο για σουπερ σκληρα πλακακια/γρανιτη.

Εγώ έχω αυτά της Bosch και πλακάκι και γυαλί και είναι αρκετά καλά.
Δεν τα ελχω χρησιμοποιήσει και πολύ βέβαια...

41lh9TV%2BllL.jpg

Μιχάλη για μπετό και για γρανίτη είναι...
Βρήκα έναν κατάλογο της Bosch που αναφέρει όλα τα τρυπανια και την χρήση τους ειναι σε μορφη pdf αλλα δεν μπορεσα να το ανεβασω...
Για τα συγκεκριμένα αναφέρει..

"Τρυπάνια μπετόν Blue Granite.
Ανθεκτικό κρουστικό τρυπάνι, εγγυάται μεγαλύτερη διάρκεια ζωής σε μπετόν και γρανίτη, εξαιρετική αντοχή στην κάμψη.
Η μοναδική μορφή της ελίκωσης με το βαθύ αυλάκι μεταφοράς σε σχήμα U εμποδίζει το φράξιμο με σκόνη τρυπήματος = υψηλότερη πρόοδος τρυπήματος.
Η πλατιά και βαθιά υποστηριζόμενη πλάκα σκληρομετάλλου εμποδίζει το σπάσιμο της μύτης
Κόψεις σκληρομετάλλου τροχισμένες με διαμάντι και συγκολλημένες υπό υψηλή θερμοκρασία για γρήγορο, ακριβές και ασφαλές τρύπημα.."

..για να το κλείσω και να μην ζαλιζουμε άλλο με αυτά το νήμα...

Θα προτιμησω τις φτηνοτερες λυσεις νομιζω :))

Kωστη θα δοκιμασω σε καποια φαση αυτα τα Blue granite τρυπανια της Bosch. Ισως παρω ενα μονο μεγεθος, ενα 6αρακι πχ.

Απάντηση: Re: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Ειναι πολλα τα λεφτα και αυτος που τα χρειαζεται κυριος ειναι καποιος επαγγελματιας...φτηνη λυση οταν κανεις την δουλεια σου δεν υπαρχει αλλα εμεις καπως θα βολευτουμε ...!!!!
Ισως παρω και εγω κανα 6αρη η και 8 αρη ετσι για να υπαρχει καποια στιγμη....

Βρηκα σετακια bosch blue granite πιο φτηνα και απο την Ευρωπη.. μονο που το προιον αναμενεται.

6.90 το σετακι με τα τρια τρυπανια και 18.60 το σετακι με τα πεντε. Στο δευτερο λινκ υπαρχει ετοιμοπαραδοτο το μικρο σετακι.

https://toolspro.gr/page/default.asp?id=63&la=1&ctID=352

https://www.xristoueshop.gr/eksarth...ue-granite-3tem-f5-6-8x50x100-2608588164.html

Παιδιά για μια ακόμα φορά να σας ευχαριστήσω όλους για τις πολύτιμες πληροφορίες σας!

Ειναι πολλα τα λεφτα και αυτος που τα χρειαζεται κυριος ειναι καποιος επαγγελματιας...φτηνη λυση οταν κανεις την δουλεια σου δεν υπαρχει αλλα εμεις καπως θα βολευτουμε ...!!!!
Ισως παρω και εγω κανα 6αρη η και 8 αρη ετσι για να υπαρχει καποια στιγμη....

Τωρα αν σας πω πως εφερε τέτοιο σετ το lidl με οδηγο και τιμη κατω απο 10 ευρω τι θα πειτε?
Το εχω αλλα δεν το εχω χρειαστει να το χρησιμοποιήσω.