Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Καλή σπαθόσεγα δεν έχω...
Έχω μια μικρή ΚΕΟ της Bosch που είναι για τα ρηχά νερά και μια μεγάλη Parkside αλλά είναι σκοτώστρα, στα 2 λεπτά ή θα μουδιάσουν τα χέρια σου ή θα κάνεις εμμετό.

Πέρισυ πήρα μια skil masters ως αμοιβή για κάποια μαθήματα,ένα κτήνος. έχω μείνει απο λάμες μετά απο μάχη με λαίμαργα ελαιόδεντρων,ευτυχώς πόσταραν τα παιδιά τις εμπειρίες τους ώστε να παραγγείλω μεγάλες και μικρές..

Καλή σπαθόσεγα δεν έχω...
Έχω μια μικρή ΚΕΟ της Bosch που είναι για τα ρηχά νερά και μια μεγάλη Parkside αλλά είναι σκοτώστρα, στα 2 λεπτά ή θα μουδιάσουν τα χέρια σου ή θα κάνεις εμμετό.

:flipout:

Η μεγάλη κ μακριά λάμα θέλει κ υποστήριξη (ισχύ) από πίσω της για να έχει απόδοση.
Συμφωνώ....Ένας λόγος που δεν θέλω 300αρα (αν και δίνει όριο εκεί η stanley) είναι αυτός...
Όταν θα έρθουν στα χέρια μου οι λαμες θα δοκιμάσω σε κομματια ελιά που έχω να δω τι λένε αλλά και τι φυσικά το εργαλείο.. .

Re: Απάντηση: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Συμφωνώ....Ένας λόγος που δεν θέλω 300αρα (αν και δίνει όριο εκεί η stanley) είναι αυτός...
Όταν θα έρθουν στα χέρια μου οι λαμες θα δοκιμάσω σε κομματια ελιά που έχω να δω τι λένε αλλά και τι φυσικά το εργαλείο.. .

Kακως κατα την γνωμη μου. Εαν σε βολευει μια 300αρα λαμα για κοπες που κανεις, επρεπε να παρεις χωρις να προβληματιζεσαι, την στιγμη μαλιστα που ειναι μεσα στις ανοχες και προδιαγραφες του εργαλειου.
Εδω βαζω 300 λαμα στην 18βολτη Ryobi και παει αερας, ποσο μαλλον σε μια σπαθοσεγα ρευματος σαν την δικη σου.

Παντως στην ελια Κωστη θα δεις και τα ορια της σπαθοσεγας. Εκει καταλαβαινεις οτι 100/200 watt παραπανω κανουν διαφορα.
Βεβαια θα το κοψει, δεν υπαρχει θεμα, θα αργησει λιγακι σε σχεση με μια μεγαλυτερη αλλα την δουλεια σου θα την κανεις απροβληματιστα.

Η μεγαλυτερη λαμα ενδεχομενος να θελει και την καταλληλη ενεργεια να παραξει το εργαλειο για αποδοση τα αναμενομενα...εαν το οριο ειναι τα 300mm τοτε το μηχανημα "αγκομαχα" για να κοψει αφού το μεγάλο μήκος της λάμπας δημιουργεί περισσότερη αντίσταση..
Ενδεχόμενος υποθετική η σκέψη μου αφου εσύ το έχεις κάνει πράξη ενώ εγώ ακόμη όχι...

Φυσικά η πράξη Μιχάλη είναι η καλύτερη απάντηση οπότε και θα πάρω δεδομένα για το εαν έκανα λάθος που δεν πήρα 300αρη...

Αναμονή και θα μάθω τι μέλι γινεστε...

Εξαρταται απο τι διαμετρο ξυλα θες να κοβεις. Εγω σπανια θα κοψω ξυλα/κουτσουρα με διαμετρο πανω απο 20εκ γιαυτο και εχω μονο μια λαμα 300μμ.

Δεν ειναι παντως κακο να φερνεις ενα εργαλειο στα ορια του που και που. Ολα τα εργαλεια ζοριζονται οταν πλησιαζουν το ανω οριο των προδιαγραφων τους, ειναι λογικο.

Παντως εφοδιαζεσαι με πολυ καλα εργαλειακια και αναλωσιμα Κωστη :))

Εμένα πάντως η σπαθοσέγα μου ταιριάζει πολύ στον δικό μου χώρο.
Εννοώ ότι όταν χρειάστηκε να κόψω ντιζες, λάμες, καδρονια κ μαδερια, μετά την δουλειά, μέσα στο μεσημέρι με πολύ μεγάλη ευκολία κ καθόλου φασαρία μπόρεσα κ έκανα άνετα την δουλειά μου με ένα μόνο εργαλείο αλλάζοντας μόνο την λάμα.

Για κορμους 15-20 εκατοστων μεγιστο κοψιμο μιλαω Μιχαλη...

Γενικά η σπαθοσεγα βλέπω θα αποδεικτει πολυεργαλειο καθώς έχεις την ιδιαιτερότητα να κόψεις εύκολα και σχεδον τα πάντα...θαρρω ότι μπορεί να κόψει και σε δύσκολα σημεία όπου ο γωνιακος τροχός η κάποιο ηλεκτρικό/βενζινοκινητο πριονι δεν βολεύουν...
Ένα μικρό μείον ισως είναι το βαρος των 3 κιλών περίπου που θαρρώ ότι μετα απο ώρα και ανάλογα τις δυνάμεις του καθενός θα κουράσει...
Ίδωμεν...

Ηλεκτρικό αλυσοπριονο Bosch Vs Σπαθοσέγα μπαταρίας Bosch
1-0.

Τα πράγματα μπήκαν στην θέση τους.
Τα συν της σπαθοσέγας σε σχέση με το αλυσοπρίονο η φορητότητα κ η αθόρυβη λειτουργία.

Έγινε αυτό που λέει η λογική δηλαδή...
Πω πω κάτι καρδούλες κόκκινες...

Ναι. Καμία σχέση από ταχύτητα κ δύναμη. Όμως πολύ πριονίδι.

Διάλεξε καρδιά κ κάνε στάση για μεταμόσχευση!

Σ´ευχαριστώ πολύ αλλά τώρα που θα πάω στο χωριό, αν βρώ μηχάνημα, έχω να κλαδέψω μέχρι κάτω 5-6 τέρατα ευκαλύπτους και θα γεμίσει ο τόπος κόκκινες καρδούλες...

Υ.Γ. Δεν το λέω όμως για να μην το πάει είδηδη ο Ζινεντίν... :flipout:

Re: Απάντηση: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Σ´ευχαριστώ πολύ αλλά τώρα που θα πάω στο χωριό, αν βρώ μηχάνημα, έχω να κλαδέψω μέχρι κάτω 5-6 τέρατα ευκαλύπτους και θα γεμίσει ο τόπος κόκκινες καρδούλες...

Υ.Γ. Δεν το λέω όμως για να μην το πάει είδηδη ο Ζινεντίν... :flipout:
Πολύ μου άρεσε το τελευταίο...

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk