Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Πολύ ενδιαφέρον αυτό το μικρό φλόγιστρο.
Θα με βόλευε πολύ γιατί με το άλλο εύκολα ξεφεύγω από τα σημεία που θέλω.

Μήπως έχεις κάποιο link;
Έβαλα flamethrower στο ebay αλλά ... χάθηκα! (Μάλλον καπως αλλιως θα λεγεται)

Μια διευκρίνηση...
Το φλόγιστρο δεν αντικαθιστά τα πρώτα στάδια του γυαλοχαρτίσματος αλλά τα τελικά, και την αλλοιφή που πιθανώς θα χρησιμοποιούσες.
Αν δεν τριφτεί, μέχρι 320 grid περίπου που θα την ομαλοποιήσει αρκετά, η επιφάνεια δεν θα στρώσει σωστά και οι βαθειές χαρακιές θα μείνουν.
Κι αν επιμείνεις και συνεχίσεις μέχρι να φύγουν το μόνο που θα καταφέρεις είναι να κάψεις το υλικό.

Εχει δοκιμασει κανεις με "mini πιστολι θερμου αερα";
Ειναι κατι σαν αυτο που εβαλε ο Μιχαλης, αλλα βγαζει και αερα, αντι για φλογα. Βασικα 3 σε 1, φλογα, αερα ή κολλητηρι.
Νομιζω το κλασσικο ειναι dremel, βγαζουν ενα και τα lidl.

Μην ξεχνάμε και το πολύ καλό κολλητήρι αερίου της Parkside για μικρό φλόγιστρο είναι μια χαρά. Όταν βέβαια ανάβει :flipout::flipout:

Δεν ξέχασες το γράφει με μεγάλα γράμματα στην φωτογραφία.

Όταν λέμε φλόγιστρο εννοούμε αυτό https://cdn.gasexpress.gr/media/cat...5a9232141703feda36b7accf84b4a/1/0/10354_2.jpg
ή αυτό https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSJpiZEzZrIu9K0NLrg6Vw3o6aQ--q8PYuasQ&usqp=CAU

Ναι το ειχε αναφερει στην φωτο ο ανθρωπος εχεις δικιο...

Φλογιστρα ειναι οντως και τα δυο...απλως τα δευτερα τα ξερω καμινετα λογω της ιδια ιδιοτητας της αλλαγης της φυαλης...ξερωντας οτι και τα πρωτα ειναι ιδιας φιλοσοφιας..δηλ αν με ρωτησεις ξανα μετα απο καποιο διαστημα αθρορμητα ετσι θα στα ξαναπω...ετσι τα εμαθα...!!!..μπορει να ειναι λαθος ομως η ορωλογια αυτη και το καταλαβαινω....

Είχα αγοράσει αυτό το σετάκι για να δοκιμάσω να κάνω T-tracks σε κόντρα πλακέ 15mm και είπα σήμερα να το δοκιμάσω.

Screenshot 2021-02-22 at 8.19.09 PM.png

Για πρώτη δοκιμή μια χαρά τα πήγε το φτηνό σετάκι.
Εντάξει, το δικό μου αποτέλεσμα απείχε απ'αυτό της φωτογραφίας στο site :flipout:

Έβαλα μεσαίες στροφές στο router, πιθανόν με άλλη ρύθμιση στροφών να ήταν καλύτερο το αποτέλεσμα.

20210222_200205.jpg

Όμως σκόνταψα σε κάτι πολύ απλό. :chinscratch:
Αυτά τα bits είναι σε Imperial διαστάσεις (σε ίντσες δηλαδή), ενώ οι βίδες που έχουμε είναι μετρικές (σε εκατοστά).
Δεν είχα καταλάβει ποσό ασύμβατα θα ήταν τα αυλάκια με τις βίδες που έχω.!
Δεν κάνει κανένα μέγεθος από αυτά που χρησιμοποιούμε (6,8, 10). Είτε δεν χωράνε, είτε χωράνε αλλά γυρίζουν στον αέρα.

Πρέπει να βρω βίδες 3/8 και 1/2 της ινστας για να αξιοποιηθεί το σετάκι.
Online στην Ελλάδα δεν βρήκα όσο έψαξα, αλλά ίσως να μην ξέρω πως να τις ψάξω.
Στην Αγγλία βρήκα αλλά δεν συμφέρει να παραγγείλω από εκεί νομίζω.

Όταν με το καλό ανοίξουν πάλι τα γνωστά μαγαζιά θα κάνω μια γύρα να βρω.

Πέρα από αυτό το πρόβλημα είναι αρκετά βολικό ένα τέτοιο σετάκι πιστεύω και έχει ένα σωρό εφαρμογές :)

Για πρωτη φορα Νικο καλο εγινε...ενταξυ ολα θελουν μια εξοικιωση και αναλογες ρυθμισεις...

Θα πας στο Vidakatsavidi οταν με το καλο ανοιξουν...συγουρα θα εχει..

Απάντηση: Re: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

...
Δεν κάνει κανένα μέγεθος από αυτά που χρησιμοποιούμε (6,8, 10). Είτε δεν χωράνε, είτε χωράνε αλλά γυρίζουν στον αέρα.

Πάρε τη βίδα που δεν χωράει και λιμάρισε την μέχρι να χωράει άνετα. Σιγά το "πρόβλημα".
Ετοίμασες το δύσκολο και θα κολλήσεις στο εύκολο;

Δεν χωράει το εξάγωνο κεφάλι της βίδας, αλλά δεν χωράει και ο άξονας της βίδας.
Πρέπει να λιμαρω τη βίδα και να ανοίξω λίγο περισσότερο το στενό αυλάκι του "Τ" στο ξύλο.
Αλλά αυτό γίνεται εύκολα με ένα δεύτερο πέρασμα του ρούτερ με ένα ίσιο bit 8mm.

Έχετε δίκιο, δεν είναι και τίποτα δύσκολο. Είναι άλλωστε και η χαρά της ... πατέντας :)

Εγω παντως το βλεπω πολυ καλο το λουκι
Για τις βιδες οτι σου εγραψαν τα παιδια πιο πανω, θα γινει η δουλεια σιγουρα και επιπλεον οι βιδες θα εχουν καλυτερο πατημα και δεν θα περιστρεφονται τα κεφαλια με τιποτα.
Μην ασχοληθεις με ιντσες θα ειναι δυσκολο και για την μετεπειτα χρησιμοτητα των T-tracks

Δεν χωράει το εξάγωνο κεφάλι της βίδας, αλλά δεν χωράει και ο άξονας της βίδας.
Πρέπει να λιμαρω τη βίδα και να ανοίξω λίγο περισσότερο το στενό αυλάκι του "Τ" στο ξύλο.
Αλλά αυτό γίνεται εύκολα με ένα δεύτερο πέρασμα του ρούτερ με ένα ίσιο bit 8mm.

Έχετε δίκιο, δεν είναι και τίποτα δύσκολο. Είναι άλλωστε και η χαρά της ... πατέντας :)

Ψάξε για βίδες σφυροκέφαλες ή
Βίδες-παξιμάδια ταφ . Ο Δαμίγος έχει σίγουρα .

Εχετε δοκιμασει αυτο το σπρευ?

Εμεινα μ...λακς!
Νομιζει ανταποκρινεται σε οτι λεει!
Το ακροφυσιο μεγαλης δεσμης ειναι τοσο μεγαλο και καλυπτικο που βαφεις μεγαλες επιφανειες στο πι & φι! Το μικρο ειναι μικροτερο απο τα κλασικα για περισσοτερη λεπτομερεια. Μεχρι στιγμης ημου με morris. Αλλα νομιζω πλεον εχω βρει αυτονπου μου ταιριαζει. Ειναι λιγο ακριβοτερο αλλα αν πραγματι ειναι ανθεκτικο και χωρις χρηση ασταριου, οπως αναφερει, viva la Grecia!

Ενδιαφερον!
Σε τι επιφανεια το δοκιμασες? Γαλβανιζε? Πλαστικο?

Ειναι σπρευ μπογια και ασταρι σε ενα? Βγαινει και σε ασταρι σκετο? Βαλε ενα λινκ να δουμε τα χαρακτηριστικα του.

Συνέχεια της χθεσινής εργασίας με τα κοπτικά T-tracks

Τελικά το πρόβλημα ήταν μόνο στον άξονα της βίδας. Το εξάγωνο κεφάλι χώραγε τέλεια.
Όποτε, έκανα ένα πέρασμα με ένα 8mm ίσιο κοπτικό και μετά πέρασα το κοπτικό για τα T-tracks.

20210223_193716.jpg

(Να σημειώσω επίσης πως με αυτόν τον τροπο - το διπλό πέρασμα - το αποτέλεσμα είναι καλύτερο και το δεύτερο κοπτικό του T-track δεν ζορίζεται καθόλου! Ανοίγει το αυλάκι για πλάκα. Αντιθέτως, εχθές που έκανα ένα πέρασμα, ζοριζόταν αρκετά και μάλλον θα τα "έφτυνε" σύντομα αυτό το φτηνό bit)

Έτσι με αυτά τα δυο κοπτικά και με κοινές εξάγωνες βίδες, η δουλειά γίνεται τέλεια και φτηνά :)

Και επειδή τρώγοντας έρχεται η όρεξη, πήρα έναν πάμφθηνο σφιγκτήρα και τον διαμόρφωσα σε 3 λεπτά στον δίδυμο τροχό ώστε να μπαίνει στο αυλάκι του T-track και να συγκρατεί κάποιο κομμάτι αν χρειαστεί.

20210223_195007.jpg

20210223_195044.jpg

(Έχω αγοράσει και κανονικό σφιγκτήρα για το αλουμινένιο T-track, μόνο που είναι 15 φορές ακριβότερος από αυτόν εδώ ) :-p

20210223_195224.jpg

Μάλλον έπρεπε να ανοίξω νέο Thread με τίτλο "Τα T-tracks του φτωχού" xaxa. :flipout:

Μπραβο, καλη ιδεα με τον σφιγκτηρα.
Για το μπουλονι ισως καλυτερα να ετρωγες την βιδα σε εκεινο το σημειο παρα που 'αδυνατισες' ολο το t-track. Μια χαρα παντως, καλη δουλεια!

Απάντηση: Re: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Ενδιαφερον!
Σε τι επιφανεια το δοκιμασες? Γαλβανιζε? Πλαστικο?

Ειναι σπρευ μπογια και ασταρι σε ενα? Βγαινει και σε ασταρι σκετο? Βαλε ενα λινκ να δουμε τα χαρακτηριστικα του.
μεταλλο και βαμενο ξυλο...
Ξυλο αβαφο δεν δοκιμασα, ακομη.

https://www.tomara.gr/index/products/paints_lacquers?row=19110

site της εταιριας δεν μπορεσα να βρω,