Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Να ενα σοβαροτερο και ουσιωδες τεστ για το νεο δισκο της Bosch...
Aυτην την φορα εγινε μια μετατροπη ενος ντουλαπιου πανω απο ψυγειο σε μικροτερο και χρειαστηκαν να κοπουν και τα 2 εξωτερικα φυλλα..
Η δοκιμη εγινε φυσικα με χαρτοταινια...θεωρω αρκετα καλο το αποτελεσμα...
Μπηκε και μια ιδια χρωματικα σοκοροταινια και το φυλλο νομιζω φαινεται μια χαρα...

ΝΤΟΥΛΑΠΙ 1.jpg ΝΤΟΥΛΑΠΙ 2.jpg ΝΤΟΥΛΑΠΙ 4.jpg

Last edited:
Κυριοι το αλυσοπρίονακι μπαταρίας της Drillpro αξίζει μέχρι τελευταίο cent τα χρήματα του.
Περί τη μιαμιση ώρα δουλειάς κράτησε η πρωτη μπαταρια.
Σε αυστηρό κλάδεμα αμπελιού που είχαμε να κλαδεψουμε 2 χρόνια έκανε θαυματα.IMG_20210920_154508.jpg

Αναφορικά με την τάση της μπαταρίας ειναι κλασική 18 βολτη 5 στοιχείων 18650 με τάση σε πληρη φόρτιση 20,35 βολτ
IMG_20210920_164113.jpg
ενώ όπως ήρθε στο κουτί 18.36 βολτ

IMG_20210920_164023.jpg

Last edited:
Συνέχεια δουλειάς σήμερα για το αλυσοπρίονο μπαταρίας του Banggood.

Ένα προβλημα σε συνεχόμενη χρήση είναι πως μπαίνει το θεσμικό προστασιας του κινητήρα και σε κόβει κάνοντας σε να περιμενεις 5 λεπτά ώστε να ρίξει θερμοκρασία.
Πάντως το θηρίο έκοψε απροβληματιστα τον κόσμο μαστιχοδεντρου της φωτογραφιας.
Να πω την αλήθεια δε το περίμενα.

IMG_20211030_140332_BURST1.jpg

Μπράβο…
Να το χαίρεσαι το εργαλείο σου αλλά εγώ το ξύλο ζήλεψα.
Φέρε κανένα κομματάκι.

Aυτο ελειπε βρε, τετοια λαμα να μην κοψει αυτο το κορμουδακι!

Παντως σε αυτα τα 18βολτα κινεζικα αλυσοπριονα, καλο θα ηταν το μεγεθος της λαμας να μην ξεπερνουσε τις 4" αντε τις 6" ιντσες μαξιμουμ.
Παραπανω μεγεθος λαμας -και αντιστοιχης διαμετρου κοπης ξυλων- κουραζει το αμφιβολου ποιοτητος μοτερακι που δεν ειναι και για πολλα πολλα.

6" είναι Μιχάλη.
Το μοτεράκι ευτυχώς ζοριζεται και όσοι το έχουμε πρεπει να βρουμε εναλλακτική ανταλλακτική επιλογή ισως και κάτι πιο δυνατό.

Μπράβο…
Να το χαίρεσαι το εργαλείο σου αλλά εγώ το ξύλο ζήλεψα.
Φέρε κανένα κομματάκι.
Αστα φίλε, εκανα έγκλημα που δεν εβαλα τις σχαρες οροφής στο αμάξι και ειμαστε 4 συν τον γατο. Θα μπουν αποθήκη να στεγνώνουν αυτά καθώς είναι μουσκεμα και θα έρθουν την επόμενη φορά.
Τώρα θα παρω ενα κομματι ελιάς που στεγνώνει 2 χρόνια.

• Like
Reactions: Χιωτης
Ωραιος Κυρ.
Δεν σου κανει τετοια "κλωτσηματα" που ελεγα ε;
Πρεπει να το τσεκαρω κι αλλο το δικο μου.

Κλωτσηματα κάνει όταν το δουλευεις στον αέρα φίλε.
Αν το κλειδώσεις στο προς κοπή ξυλο τότε κόβει αδιαταρακτα.
Τώρα από μοτεράκι σήμερα σε εντατικο κλάδεμα λεμονιων διαπίστωσα πως μπαίνει συχνά το θερμικο του.
Ας ελπίσουμε να ζήσει το μοτερ του αρκετά.
Επίσης επειδή δεν ειναι πολυστροφο κρατάει αρκετά η αλυσίδα του την κόψη της.

Εμενα μου εκανε καποια κλωτσηματα στο κοψιμο πανω, σε κορμουδακι πορτοκαλιας, σχετικα φρεσκο.
Οταν το ξαναδοκιμασω καλυτερα, θα σου πω.
Με το λαδωμα τι ακριβως κανεις;

Κλωτσηματα κάνει όταν το δουλευεις στον αέρα φίλε.
Αν το κλειδώσεις στο προς κοπή ξυλο τότε κόβει αδιαταρακτα.
Τώρα από μοτεράκι σήμερα σε εντατικο κλάδεμα λεμονιων διαπίστωσα πως μπαίνει συχνά το θερμικο του.
Ας ελπίσουμε να ζήσει το μοτερ του αρκετά.
Επίσης επειδή δεν ειναι πολυστροφο κρατάει αρκετά η αλυσίδα του την κόψη της.

Στο αλυσοπρίονο μπαταρίας του λιντλ παρατήρησα ότι σταματούσε το μοτέρ όταν η μπαταρία ήταν στα τελευαία της και έτσι δεν έδινε αρκετό ρεύμα οπότε έπεφτε η δύναμη του μοτέρ και έκλεινε (θερμικό?). Άσχετα αν μπορεί να έκοβε με ελάχιστη πίεση άλλα 5-10 λεπτά.

Μήπως με μία καλύτερη μπαταρία δεν είχε θέμα?
Το έκανε και όταν ήταν τελείως φορτισμένη?

Tα αλυσοπριονα δεν κλωτσανε στα καλα καθουμενα, υπαρχουν συγκεκριμενοι λογοι.
Αν κλωτσανε ετσι για την πλακα, θεωρω οτι υπαρχει καποιο προβλημα στα εξαρτηματα η/και στην γενικοτερη κατασκευη του εργαλειου.

• Like
Reactions: n_olympios
Στο αλυσοπρίονο μπαταρίας του λιντλ παρατήρησα ότι σταματούσε το μοτέρ όταν η μπαταρία ήταν στα τελευαία της και έτσι δεν έδινε αρκετό ρεύμα οπότε έπεφτε η δύναμη του μοτέρ και έκλεινε (θερμικό?). Άσχετα αν μπορεί να έκοβε με ελάχιστη πίεση άλλα 5-10 λεπτά.

Μήπως με μία καλύτερη μπαταρία δεν είχε θέμα?
Το έκανε και όταν ήταν τελείως φορτισμένη?
Είναι πολυ πιθανο αυτό που λες και το αναφέρουν και άλλοι.
Ότι δλδ η μπαταρια αδυνατεί να δώσει όσα Αμπέρ ζητάει το μοτερ και κόβει.
Όμως και να αλλάξω με πληρη φορτισμένη μπαταρία και παλι δεν λυνει το προβλημα και έτσι το εξηγώ με το θερμικο διακόπτη.
Πάντως αν δουλέψει απροβληματιστα θα γίνει το αγαπημένο μου εργαλείο στην εξοχή.

Τώρα περιμενω ένα κλαδευτήρι με μεγαλυτερες μπαταρίες που θα ταιριάζουν και σε αυτό.
Για να δουμε.

Αγγελε με λίπανση το ψεκάζω με σπρει, δεν έχω κάνει ακόμα την πατεντα που σου έλεγα.

IMG_20211101_102308.jpg

Θα το ξαναδω το θεμα του κλωτσηματος καποια στιγμη. Δεν ηταν κατι φοβερο, παντως.
Κυρ, τι σπρει ριχνεις;

Εγω ελεγα να του ριχνω λιγο κανονικο λαδι αλυσιδας αλυσοπριονου με το λαδικο, που ειναι λιγο messy, ομως.
Αν κανουν τα σπρέι, βολευει πιο πολυ.
Σιλικονης ή γραφιτη κανουν, λες;

Kαλυτερα να βαζεις το ειδικο λαδι που βαζουμε στις αλυσιδες -σαφως ανωτερο και μακραν καταλληλοτερο των οποιων σπρεϋ- που προστατευει σωστα απο τριβη και θερμοκρασιες. Τα σπρευ που αναφερθηκαν παρόλο που βολευουν δεν κανουν σωστη δουλεια και ειδικα στις υψηλες θερμοκρασιες με εξαιρεση ισως το τεφλον/PTFE.

Eιναι που ειναι ειδικων ικανοτητων το αλυσοπριονακι, τουλαχιστον ας εχει το σωστο λιπαντικο.
Τωρα βεβαια δεν πηρες αλυσοπριονο για μια ζωη (που λεει ο λογος), οποτε οτι και να βαλεις δεν εχει και τοση σημασια😬