Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

δε ξέρω αν ταιριάζει ακριβώς στο test drive, αλλά δε βρήκα κάποιο πιο σχετικό νήμα...

έχω πάρει εδώ και μερικά χρόνια μια θερμική κάμερα για το κινητό από το banggood όταν την είχα βρει σε προσφορά. τις προάλλες μύρισε μέσα στο σαλόνι μια περίεργη μυρωδιά σα να προερχόταν από το κλιματιστικό και είδα ότι το καλώδιο του που πάει στην πρίζα ήταν ζεστό. σημειωτέον ότι το καλώδιο έχει κοπεί και προστεθεί μια επέκταση περίπου 1 μέτρο για να πάει στην πρίζα (τραγικό λίγο αλλά το βρήκα έτσι όταν νοίκιασα το σπίτι). Φυσικά κοίταξα και την δεύτερη ένωση εκεί που τελειώνει το καλώδιο της προέκτασης και ήταν και αυτή ζεστή. η μυρωδιά (κάτι σα ψαρίλα) είναι από τη μόνωση των καλωδίων που λιώνουν, κάτι που μου είχε συμβεί παλιότερα και το είχα μάθει: είχε λασκάρει η βίδα που κρατάει το καλώδιο μέσα στην πρίζα και από το σπινθιρισμό ζεσταίνεται τόσο το καλώδιο που λιώνει σιγά σιγά η μόνωση.

ευκαιρία για να φανεί χρήσιμη η κάμερα λοιπόν:

View attachment 237854View attachment 237855

όπως βλέπετε είναι ζεστές οι ενώσεις του καλωδίου αλλά και το φις.
άνοιξα και την πρίζα και είδα ότι η φάση ήταν τελείως χαλαρή. την έσφιξα αρκετά και μετά κάθισα να φτιάξω τις ενώσεις του καλωδίου.
βγάζοντας τη μονωτική ταινία που κάλυπτε τις ενώσεις είδα αυτό το καταπληκτικό θέαμα:
View attachment 237865
ο τύπος είχε απλά στρίψει τα καλώδια μεταξύ τους! φυσικά με τα χρόνια ο χαλκός έχει οξειδωθεί και έχει αντίσταση.έκοψα το χαλκό που προεξείχε, ξεγύμνωσα καθαρή άκρη και χρησιμοποίησα την πένσα ακροδεκτών για να κάνω καλές συνδέσεις:

View attachment 237866View attachment 237867View attachment 237873

έβαλα το κλιματιστικό στο τέρμα για να στρεσάρει τη σύνδεση και μετά από μισή ώρα περίπου το αποτέλεσμα ήταν στη μία σύνδεση να πέσει κατά 16 βαθμούς η θερμοκρασία και στην άλλη 22! έχει ενδιαφέρον ότι οι νέες συνδέσεις είναι πιο κρύες από το λεπτότερο καλώδιο του κλιματιστικού (το original ήταν 1,5mm γιατί ήταν κοντό και η προέκταση που
προστέθηκε 2,5mm, οπότε ζεσταίνεται το λεπτότερο καλώδιο). μετά άνοιξα και την πρίζα για να δω αν βελτιώθηκε η κατάσταση και φαίνεται πως ακόμη ζεσταίνεται περισσότερο απ'ότι θα ήθελα, οπότε πάει για αντικατάσταση (έχει ενδιαφέρον ότι πλέον ζεσταίνεται το πλαστικό περισσότερο από το καλώδιο). θα είχε ενδιαφέρον να είχα φωτογραφίες από την αρχική κατάσταση αλλά δεν το σκέφτηκα να βγάλω εκείνη τη στιγμή γιατί με είχε πιάσει λίγο πανικός μην πιάσουμε καμμια φωτιά.

View attachment 237871View attachment 237870View attachment 237872

όσον αφορά την κάμερα έχω να πω ότι τη θεωρώ απίστευτο εργαλείο για την εύρεση τέτοιων βλαβών. την είχα πάρει περισσότερο για να τη χρησιμοποιήσω για μονώσεις δωματίων κλπ αλλά έχει βγει τελικά φοβερά χρήσιμη και για τελείως διαφορετικές χρήσεις. στα μείον της ότι δε μετράει >120oC (αν και νομίζω με κάποιο software mod κάπου είχα διαβάσει ότι μπορεί να μετρήσει παραπάνω). πχ δε μπορείς να μετρήσεις μάτια κουζίνας, βγάζει error ότι δεν πρέπει να στοχεύεις σε τόσο θερμά αντικείμενα γιατί θα κάνει ζημιά στον αισθητήρα. στα πολύ μεγάλα θετικά της είναι η ανάλυση για την τιμή της και ότι επειδή είναι USB-C παίζει και σε κανονικό υπολογιστή σαν απλή webcam, οπότε έχεις μια εξασφάλιση για μελλοντική χρήση αν πχ σταματήσει το support του κατασκευαστή στο android.
Πολύ καλή η επισκευή και η διαδικασία ανίχνευσης του προβλήματος από πλευράς σου. Από την άλλη, κάτι παραπάνω από τραγικός κι επικίνδυνος αυτός που έκανε τέτοιου τύπου μάτιση σε αυτά τα καλώδια, για συσκευή που τραβάει χαλαρά 6-7 (ή και περισσότερα) αμπέρ σε φουλ λειτουργία. Εδώ το έχω δει σε απορροφητήρες κουζίνας που τραβάνε πχ 1 Α και σιχτιρίζω (παρεπιπτόντως, έχει χτυπήσει ρεύμα τη σύζυγο από τέτοια σύνδεση σε καλώδιο τροφοδότησης απορροφητήρα μέσα σε ντουλάπι κουζίνας, λόγω και άθλιας μόνωσης του σημείου της μάτισης των καλωδίων), πόσο μάλλον σε κλιματιστικό. Έλεος δηλαδή...

• Like
Reactions: vespas
Επειδή κάθε φορά που κάνω τρύπες σε βαρέως τύπου στραντζαριστό μου βγαίνει το λάδι με τα κινέζικα κωνικά τρυπάνια, είπα να δοκιμάσω κάτι πιο σοβαρό.

Πήρα το κωνικό της Dewalt με εξάγωνο στέλεχος (6-12mm στα 18.7€) και το δοκίμασα σήμερα στον σκελετό του πάγκου που φτιάχνω.

View attachment 238045

Καμία σχέση με τα κινέζικα!
Ούτε τον μισό χρόνο δεν χρειάστηκε το DeWalt σε σχέση με τα κινέζικα. Μεγάλη διαφορά. (ούτε πόντα δεν ήθελε. Τρύπαγε κατευθείαν εκεί που το ξεκίναγα).

Προτείνεται :)(y)
Δυστυχώς σε αναλώσιμα/εξαρτήματα μετάλλου (και ξύλου προφανώς) ισχύει στο μέγιστο βαθμό ο κανόνας, "ότι πληρώνεις παίρνεις", όσο κι αν κάποιες φορές νομίζουμε ότι πιάσαμε τον Πάπα από τα απίδια, αγοράζοντας φτηνά εξαρτήματα από lidl, aliexpress κλπ.

Δυστυχώς σε αναλώσιμα/εξαρτήματα μετάλλου (και ξύλου προφανώς) ισχύει στο μέγιστο βαθμό ο κανόνας, "ότι πληρώνεις παίρνεις", όσο κι αν κάποιες φορές νομίζουμε ότι πιάσαμε τον Πάπα από τα απίδια, αγοράζοντας φτηνά εξαρτήματα από lidl, aliexpress κλπ.
Υσχιει 100%..
Όταν πήρα την κωνικο τρυπανι κοβαλτιου της Benman η διαφορα ήταν η μέρα με την νύχτα με ότι είχα αγοράσει ως σήμερα...

• Like
Reactions: lazarefa and nikfor
Αφού πήρα το μπουλονοκλειδο της Total είπα να κάνω ένα.μινι συγκριτικο με το παλμικο/μπουλονοκλειδο της Bosch Gdx-200..
Αν και τα 200Ν με τα 500Ν δεν συγκρίσιμα,εχει η Bosch με 450Ν,εντούτοις θέλω να δω εάν το Bosch είναι παραπάνω από αυτά που λέει...

20240915_131042.jpg

Εμφανιση:
Αν και το GDX είναι χρονιά στην πίατσα εξακολουθεί να δεσπόζει σαν εργαλείο...
Μικρότερο σε όγκο και συμμαζεμενο από το Total που φενεται μεγαλύτερο..
Εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και προσεγμένη λαβή πιασίματος
Από την άλλη στο Total είναι πολύ εμφανης η μεταλλικη κατασκευή της κεφαλής που αποδεικνύει ότι το μηχάνημα είναι για ζόρια και χειρολαβή πιασίματος σε ανεκτά επίπεδα καθώς η αίσθηση είναι πιο σκληροτραχυλη..
20240915_130712.jpg
Υπάρχουν στην βάση κουμπιά επιλογών και φωτακι και στα 2.
Η αποχή του 2σε1 (1/2 & 1/4)είναι κάτι παραπάνω από εμφανές στο Total καθώς είναι απίστευτα βολικο για τις εργασίες που σε θεμα πληθώρας χρήσεων δεν υπάρχει καν σύγκριση..
Όμως το τεστάρω σαν μπουλονοκλειδο .

20240915_130732.jpg
Λειτουργία:
Στην λειτουργια εχουμε 3 επιλογες ρυθμισης ταχυτητας και στα 2 με το Total να εχει και μια ακομη παραπανω( θα σναφερθω παρακατω)..
Sort,medium και hard..
Ανεβαινουν το ιδιο προδευτικα και τα 2 κατά το πάτημα της σκανδάλης..
Εν λειτουργία η αίσθηση και το δούλεμα της σκανδάλης είναι περίπου ίδια.. Στο Bosch σε όλες τις ρυθμίσεις ακούς μια πιο ομαλή και γραμμικη συμπεριφορά,όταν προσπαθείς να επιταχύνεις...Το Total έχει πιο τραχυ ήχο.. σαν μην έχουν ασχοληθεί καθόλου με αύτο το κομμάτι η εταιρία.. δείγμα ότι δεν είναι το ίδιο κατασκευαστηκα με το Bosch..
Εν πράξη ,θα πω μονο για χρηση μπουλονοκλειδου, προσπαθώντας να βγάλω/βαλω ένα μπουλονι ασφαλείας από το αυτοκίνητο στην μεσαία σκάλα δεν κατάλαβα μεγάλες διαφορές ανάμεσα τους..με άνεση βέβαια και τα 2..
Το ηλεκτρονικό φρένο που έχουν και τα 2 λειτουργεί άψογα...
Κατά την επιλογή ξεβιδωματος η Total έχει μια έξτρα επιλογή...Είναι η επιλογή που αναφέρθηκα πιο πριν και μου πήρε κάποια δευτερόλεπτα να το καταλάβω τι και πως.
Κατά το ξεβίδωμα λοιπόν στο Total εάν πατήσεις της επιλογή ξεβιδωματος ανάβει το λαμπάκι περιστροφής..
20240915_133501.jpg
Όσο είναι πατημένο εκεί το μηχάνημα ανά 5 δευτέρολεπτα σταματάει αυτόματα..ΜΟΝΟ στο ξεβίδωμα..
Προφανώς έχουν προβλέψει ότι ένα στριφωνι ,παξιμαδι,μπουλονι η οτιδήποτε άλλο με εξάγωνο κεφάλι για καρυδακι μπορεί να κοπή με τις δυνάμεις που ασκούνται κατά το ξεβίδωμα όταν ειναι συνεχες..!!!
Σοφή επιλογή θα ελεγα..!!!
Το φωτακι της Total είναι πιο δυνατό σε γενικές και κρατάει λίγο περισσότερο εν λειτουργία..
20240915_130825.jpg

Βαρος:
Το Bosch είτε χωρίς μπαταρία είτε με κερδίζει παντού.
Αρκετά πιο ελαφρύ και πιο άνετο στο χερι..
Βάζω ενδεικτικά..
20240915_131342.jpg20240915_131301.jpg
Συμπερασμα:
Σαν πρώτη χρήση ως μπουλονοκλειδο το Total είναι πολύ καλό.. μπορεί λίγο να υστερεί σε ποιότητα κατασκευής αλλά σε χρηση,δυνατότητες και εργονομια δεν έχει ζηλέψει από το Bosch..
Με 65 ευρώ περνεις ένα εξαιρετικό εργαλείο με πολλές λειτουργίες από ένα κοινό μπουλονοκλειδο και συγκρίσιμο με τον ανταγωνισμό..
Φυσικά δεν τίθεται σύγκριση πιο θα επερνα,το Bosch με το 2 σε 1 είναι μια κατηγορία μόνο του...
Θα το πρότεινα άνετα σε κάποιον που έχει το συστημα της Total...

Last edited:
Πρίν από λίγο αιρό αγόρασα το παρακάτω πιστόλι θερμού αέρα της Stayer:

Λίγα λόγια λοιπόν μετά τις πρώτες χρήσεις.
Κατ' αρχάς, η Leroy λέει μπούρδες: https://www.leroymerlin.gr/gr/ergal...ra/pistoli-thermou-aera-1800w-stayer-88674070 για να μην πω τίποτα βαρυτερο.
Διαφημίζει οτι το ποστόλι έχει τρείς τρόπους λειτουργίας. Δύο έχει, και πάλι καλά. Εκτός κι αν πιάνεται ως τρόπος λειτουργίας το να μην δουλεύει...

Το πιστόλι ζεσταίνεται πολύ γρήγορα. Σε τρία - τέσσερα δευτερόλεπτα είναι έτοιμο για δουλειά.
Η πρώτη σκάλα είναι αρκκετή για αρκετές περιπτώσεις - εγώ το χρησιμοποίησα για να λιώσω πλαστικό PPT. Υπάρχει και η δεύτερη σκάλα η οποία είναι για εργασίες οι οποίες απαιτούν υψηλότερη θερμοκρασία. Φαντάζομαι όμως οτι κάποιος πρέπει να ζυγίσει καλά το τι θέλει να κάνει γιατί για πολλές εργασίες (λιώσιμο πλαστικών ας πούμε) δεν νομίζω οτι βολεύει η δεύτερη σκάλα.

Το πιστόλι έρχεται με κάποια εξαρτήματα.
Τρία ακροφύσια. Ένα για συγκέντρωση της ροής του αέρα, ένα με κοίλο ανακλαστήρα το οποίο φαντάζομαι οτι χρησιμεύει για να οδηγείς μτον θερμό αέρα σε σημεία στα οποία δεν έχειις πρόσβαση - στο πίσω μέρος σωλήνων για παράδειγμα και ένα ακροφύσιο προστασίας γυαλιού. Αυτό το τελευταίο δεν γνωρίζω πως ακριβώς δουλεύει και προστατεύει το γυαλί αλλά ας τους πιστέψουμε.
Μία "λαβίδα" με δύο βίδες στο άκρο της.
Ένα τριγωνικό λαμάκι το οποίο στερεώνεται στην λαβίδα και χρησιμοποιείται για την απόξεση μπογιάς, πλαστικών κ.λ.π.

Γενικά η Stayer μου είναι συμπαθής εταιρεία λόγω ενός γωνιακού τροχού που έχω εδώ και πολλά χρόνια ο οποίος έχει βγεί καλός και έχω σχεδόν μηδενική εμπειρία από πιστόλια θερμού αέρα οπότε δεν μπορώ να το συγκρίνω με άλλα πιστόλια αλλά σε γενικές γραμμές θεωρώ πως είναι απλά ένα αξιοπρεπές εργαλείο. Τίποτα περισσότερο - τίποτα λιγότερο.
Η αλήθεια όμως είναι οτι ξενέρωσα απίστευτα με αυτό που έκανε η Leroy. Ο λόγος που το προτίμησα από άλλα πιστόλια αυτής της κατηγορίας τιμής ήταν οι τρείς «σκάλες» λειτουργίας. Απλά δεν το πήγα πίσω γιατί δεν έχω υψηλές απαιτήσεις και βαριέμαι την όλη διαδικασία (το έχω κάνει και με άλλα εργαλεία) οπότε είπα «ας είναι> αλλά η ξενέρα ξενέρα...

Last edited:
Αφού πήρα το μπουλονοκλειδο της Total είπα να κάνω ένα.μινι συγκριτικο με το παλμικο/μπουλονοκλειδο της Bosch Gdx-200..
Αν και τα 200Ν με τα 500Ν δεν συγκρίσιμα,εχει η Bosch με 450Ν,εντούτοις θέλω να δω εάν το Bosch είναι παραπάνω από αυτά που λέει...

View attachment 238836

Εμφανιση:
Αν και το GDX είναι χρονιά στην πίατσα εξακολουθεί να δεσπόζει σαν εργαλείο...
Μικρότερο σε όγκο και συμμαζεμενο από το Total που φενεται μεγαλύτερο..
Εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και προσεγμένη λαβή πιασίματος
Από την άλλη στο Total είναι πολύ εμφανης η μεταλλικη κατασκευή της κεφαλής που αποδεικνύει ότι το μηχάνημα είναι για ζόρια και χειρολαβή πιασίματος σε ανεκτά επίπεδα καθώς η αίσθηση είναι πιο σκληροτραχυλη..
View attachment 238838
Υπάρχουν στην βάση κουμπιά επιλογών και φωτακι και στα 2.
Η αποχή του 2σε1 (1/2 & 1/4)είναι κάτι παραπάνω από εμφανές στο Total καθώς είναι απίστευτα βολικο για τις εργασίες που σε θεμα πληθώρας χρήσεων δεν υπάρχει καν σύγκριση..
Όμως το τεστάρω σαν μπουλονοκλειδο .

View attachment 238837
Λειτουργία:
Στην λειτουργια εχουμε 3 επιλογες ρυθμισης ταχυτητας και στα 2 με το Total να εχει και μια ακομη παραπανω( θα σναφερθω παρακατω)..
Sort,medium και hard..
Ανεβαινουν το ιδιο προδευτικα και τα 2 κατά το πάτημα της σκανδάλης..
Εν λειτουργία η αίσθηση και το δούλεμα της σκανδάλης είναι περίπου ίδια.. Στο Bosch σε όλες τις ρυθμίσεις ακούς μια πιο ομαλή και γραμμικη συμπεριφορά,όταν προσπαθείς να επιταχύνεις...Το Total έχει πιο τραχυ ήχο.. σαν μην έχουν ασχοληθεί καθόλου με αύτο το κομμάτι η εταιρία.. δείγμα ότι δεν είναι το ίδιο κατασκευαστηκα με το Bosch..
Εν πράξη ,θα πω μονο για χρηση μπουλονοκλειδου, προσπαθώντας να βγάλω/βαλω ένα μπουλονι ασφαλείας από το αυτοκίνητο στην μεσαία σκάλα δεν κατάλαβα μεγάλες διαφορές ανάμεσα τους..με άνεση βέβαια και τα 2..
Το ηλεκτρονικό φρένο που έχουν και τα 2 λειτουργεί άψογα...
Κατά την επιλογή ξεβιδωματος η Total έχει μια έξτρα επιλογή...Είναι η επιλογή που αναφέρθηκα πιο πριν και μου πήρε κάποια δευτερόλεπτα να το καταλάβω τι και πως.
Κατά το ξεβίδωμα λοιπόν στο Total εάν πατήσεις της επιλογή ξεβιδωματος ανάβει το λαμπάκι περιστροφής..
View attachment 238839
Όσο είναι πατημένο εκεί το μηχάνημα ανά 5 δευτέρολεπτα σταματάει αυτόματα..ΜΟΝΟ στο ξεβίδωμα..
Προφανώς έχουν προβλέψει ότι ένα στριφωνι ,παξιμαδι,μπουλονι η οτιδήποτε άλλο με εξάγωνο κεφάλι για καρυδακι μπορεί να κοπή με τις δυνάμεις που ασκούνται κατά το ξεβίδωμα όταν ειναι συνεχες..!!!
Σοφή επιλογή θα ελεγα..!!!
Το φωτακι της Total είναι πιο δυνατό σε γενικές και κρατάει λίγο περισσότερο εν λειτουργία..
View attachment 238841

Βαρος:
Το Bosch είτε χωρίς μπαταρία είτε με κερδίζει παντού.
Αρκετά πιο ελαφρύ και πιο άνετο στο χερι..
Βάζω ενδεικτικά..
View attachment 238848View attachment 238849
Συμπερασμα:
Σαν πρώτη χρήση ως μπουλονοκλειδο το Total είναι πολύ καλό.. μπορεί λίγο να υστερεί σε ποιότητα κατασκευής αλλά σε χρηση,δυνατότητες και εργονομια δεν έχει ζηλέψει από το Bosch..
Με 65 ευρώ περνεις ένα εξαιρετικό εργαλείο με πολλές λειτουργίες από ένα κοινό μπουλονοκλειδο και συγκρίσιμο με τον ανταγωνισμό..
Φυσικά δεν τίθεται σύγκριση πιο θα επερνα,το Bosch με το 2 σε 1 είναι μια κατηγορία μόνο του...
Θα το πρότεινα άνετα σε κάποιον που έχει το συστημα της Total...
Κωστή, μια φιλική συμβουλή σε σχέση με τα παραπάνω. Καλό είναι τα μπουλόνια ασφαλείας στις ζάντες (έχω κι εγώ στο δικό μου αυτοκίνητο) να μην τα λύνεις/σφίγγεις με ηλεκτρικό μπουλονόκλειδο, αλλά με συμβατική καστάνια (με τον αντίστοιχο αντάπτορα προφανώς). Ο λόγος έχει να κάνει με το ζόρισμα/φθορά του αντάπτορα κατά τη χρήση του ηλεκτρικού εργαλείου μαζί του. Πιθανότατα κάποια βουλκανιζατέρ ή και συνεργεία να το κάνουν, αλλά σε βάθος χρόνου μπορεί να την πατήσεις (και μετά να ψάχνεις, είτε για αντάπτορα, είτε πως να αφαιρέσεις το μπουλόνι ασφαλείας, τρέχα γύρευε δηλαδή).

• Like
Reactions: newbie and KOSSTV
Εντάξει, καταντάει γελοίο πιά.
Μάλλον η Bosch με μισεί περισσότερο απ’οτι τη μισώ εγώ, δεν εξηγείται διαφορετικά.
Πως αλλιώς να εξηγήσω οτι έχω δώσει ένα σκασμό λεφτά σε premium εργαλεία και αναλώσιμα της συγκεκριμένης εταιρείας κι ότσν έρθει η ώρα να τα χρειαστώ συνήθως κάθομαι πάνω στο παγωτό; :mad:
Πότε τα τρυπάνια γυαλιού, πότε οι 12-βολτες μπαταρίες, τώρα τα HEX-9 τρυπάνια και πάει λέγοντας…
Multi construction και καλά…

IMG_9747.jpeg

• Wow
Reactions: lazarefa and newbie
Μάλλον η Bosch με μισεί περισσότερο απ’οτι τη μισώ εγώ, δεν εξηγείται διαφορετικά.
Πως αλλιώς να εξηγήσω οτι έχω δώσει ένα σκασμό λεφτά σε premium εργαλεία και αναλώσιμα της συγκεκριμένης εταιρείας κι ότσν έρθει η ώρα να τα χρειαστώ συνήθως κάθομαι πάνω στο παγωτό; :mad:
Πότε τα τρυπάνια γυαλιού, πότε οι 12-βολτες μπαταρίες, τώρα τα HEX-9 τρυπάνια και πάει λέγοντας…

View attachment 239362

Για χρόνια με τα συγκεκριμένα και το 12βολτό της κρουστικό και νόμιζα ότι έκανα δουλειά.

Πήρα πριν κάμποσο καιρό ένα σετ τρυπάνια της Milwaukee https://www.skroutz.gr/s/28889152/M...yali-Plakidia-kai-Gypsosanida-4932471112.html και το 12βολτό έγινε πνευματικό πιστολέτο !

Αντίστοιχη διαφορά και σε μύτες και σε οτιδήποτε άλλο.

View attachment 239362
Μπάμπη μάλλον έχεις δίκιο...είσαστε μάλλον τσακώμενοι...!!
Γιατί το συγκεκριμενο σετ το έχω 4 χρόνια και έχει κάνει 100αδες,μην πω χίλιες,τρύπες και ακόμη δουλεύουν...
Εάν χρειαστώ τρυπανι μπετου θα χρησιμοποιήσω μονο αυτά σε δραπανο κρουστικο.!!!

Μπετόν ρε παιδιά… αλλά καλό μπετόν όχι σαν μερικά που είναι σαν τσιμεντόλιθος, σε 50 ετών κτήριο.
Αυτό θα το δικαιολογούσα αν έπεφτα σε σίδερο κι εγώ επέμενα εκεί μέχρι να ανάψει και να διαλυθεί το τρυπάνι.
Αν δείτε προσεκτικά στο ένα τρυπάνι έχει φύγει εντελώς το βίντι και στο άλλο έχει γίνει εντελώς στρογγυλό, άρα άχρηστο.
Που και σίδερο να χτύπαγα δεν δικαιολογείται, για βίντι μιλάμε.
Τέλος πάντων, δεν θέλω να το κουράσω, έχω κάνει χιλιάδες τρύπες με εκατοντάδες διαφορετικά τρυπάνια, δίκοπα τρίκοπα τετράκοπα, πολλές και διαφορετικές μάρκες, άλλα εξεραιτικά κι άλλα σκουπίδια, αλλά αυτά, τα σκουπίδια εννοώ, δεν σου υπόσχονταν λαγούς με πετραχήλια και βεβαίως δεν τα πλήρωνες πανάκριβα.
Τι να πώ;
Μπορεί να φταίω κι εγώ, η Bosch δε μου πάει, δε με γουστάρει και δεν τη γουστάρω κι όταν κάτι ξεκινάει με αρνητική ενέργεια ποτέ δεν πάει καλά.

• Like
Reactions: papakitou
Μπετόν ρε παιδιά… αλλά καλό μπετόν όχι σαν μερικά που είναι σαν τσιμεντόλιθος, σε 50 ετών κτήριο.
Αυτό θα το δικαιολογούσα αν έπεφτα σε σίδερο κι εγώ επέμενα εκεί μέχρι να ανάψει και να διαλυθεί το τρυπάνι.
Αν δείτε προσεκτικά στο ένα τρυπάνι έχει φύγει εντελώς το βίντι και στο άλλο έχει γίνει εντελώς στρογγυλό, άρα άχρηστο.
Που και σίδερο να χτύπαγα δεν δικαιολογείται, για βίντι μιλάμε.
Τέλος πάντων, δεν θέλω να το κουράσω, έχω κάνει χιλιάδες τρύπες με εκατοντάδες διαφορετικά τρυπάνια, δίκοπα τρίκοπα τετράκοπα, πολλές και διαφορετικές μάρκες, άλλα εξεραιτικά κι άλλα σκουπίδια, αλλά αυτά, τα σκουπίδια εννοώ, δεν σου υπόσχονταν λαγούς με πετραχήλια και βεβαίως δεν τα πλήρωνες πανάκριβα.
Τι να πώ;
Μπορεί να φταίω κι εγώ, η Bosch δε μου πάει, δε με γουστάρει και δεν τη γουστάρω κι όταν κάτι ξεκινάει με αρνητική ενέργεια ποτέ δεν πάει καλά.
Τι ειπες τωρα!!!

Κάποια στιγμή στο παρελθόν ήθελα μια αμπεροτσιμπίδα που να μετράει και DC A. Για κάποιον λόγο κατέληξα σε αυτήν η οποία παρέμεινε ασφαλής στο κουτί της για κάποιους μήνες.

Σήμερα υπήρχε στο σπίτι συνεργείο για να συνδέσει τα φωτοβολταϊκά με το inverter κτλ και όταν είδα τον τεχνικό να μετράει τα Α με μια τσιμπίδα τεραστίων διαστάσεων, το εκμεταλλεύτηκα και συγκρίναμε τις μετρήσεις με την δική μου.
Το αποτέλεσμα με εξέπληξε. Μέχρι 2 δεκαδικά, ουσιαστικά συμφωνούσε απόλυτα. Το κόστος της άλλης τσιμπίδας ξεπερνούσε τα 1.500€.
Αν κάποιος ενδιαφέρεται για τέτοια τσιμπίδα, ας την έχει υπόψη του.
Δυστυχώς ξέχασα να βγάλω φωτογραφίες.

Mια χαρα ειναι οι κινεζικες αμπεροτσιμπιδες.
Το κυκλωμα μετρησης αυτων των οργάνων δεν ειναι κατι ιδιαιτερο, ουτε πρεπει να κοστιζει πολυ για να δωσει ακριβεις μετρησεις.

Εχω φτιαξει βεβαια εναν διαχωριστή για να ξεχωριζει το ενα καλωδιο απο το αλλο για να μπορεσει να γινει η σωστη μετρηση στον εναν κλωνο.
50374547123_6a82523d65_b.jpg

Η συσκευη που θελουμε να μετρησουμε μπαινει στη μαυρη πριζα, οποτε η μετρηση με την τσιμπιδα γινεται ευκολη.

Το κυκλωμα μετρησης αυτων των οργάνων δεν ειναι κατι ιδιαιτερο, ουτε πρεπει να κοστιζει πολυ για να δωσει ακριβεις μετρησεις.

Εχω φτιαξει βεβαια εναν διαχωριστή για να ξεχωριζει το ενα καλωδιο απο το αλλο για να μπορεσει να γινει η σωστη μετρηση στον εναν κλωνο.

Η συσκευη που θελουμε να μετρησουμε μπαινει στη μαυρη πριζα, οποτε η μετρηση με την τσιμπιδα γινεται ευκολη.

Το πρόβλημα ήταν ότι εγώ ήθελα αμπεροτσιμπίδα για DC και σε ένα εύρος τιμών 20 - 30€. Ευτυχώς με ενημέρωσαν οι ηλεκτρολόγοι στην δουλειά ότι δεν μπορούν όλες οι αμπεροτσιμπίδες να μετρήσουν Α DC. Το διαπίστωσα εύκολα, όταν άρχισα να ψάχνω τις τεχνικές προδιαγραφές των επώνυμων κατασκευαστών, όπου σε αντίθεση με τα αναφερόμενα στα site κάποιων καταστημάτων ΔΕΝ μετρούσαν DC A.
Δηλαδή, σε κάθε κατασκευαστή υπάρχουν συγκεκριμένα μοντέλα που μετρούν DC A.
Εννοείται ότι σε μεγάλα καταστήματα ηλεκτρολογικού υλικού έπρεπε να πέσεις στον καταρτισμένο πωλητή για να πάρεις τεκμηριωμένες απαντήσεις. Δεν ήταν σπάνιο το να ζητάω αμπεροτσιμπίδα DC A και να παίρνω απαντήσεις "αυτή θα πάρεις που είναι true rms και catxxxx και πολλά άλλα". Στο τέλος αποδεικνυόταν ότι είτε μου έλεγαν ανακρίβειες, είτε έπρεπε να να δώσω σημαντικά περισσότερα χρήματα.

Στην δουλειά χρησιμοποιούσαν αντίστοιχα όργανα της FLUKE, αλλά οι τιμές είναι απλησίαστες.

• Like
Reactions: lazarefa
στα ηλεκτρολογικα καταστηματα λογικο ειναι να προτεινουν οργανα που μετρανε true rms γιατι είναι απαραίτητη λειτουργία για ηλεκτρολογική χρήση. η μέτρηση DC A είναι για ηλεκτρονική χρήση και θα σε κατατόπιζαν καλύτερα καταστήματα ηλεκτρονικών. εγώ πήρα το UT210E σε παρόμοια τιμή. κάτι που πρόσεξα με τη χρήση είναι ότι είναι χρήσιμη η ελάχιστη κλίμακα μέτρησης και όχι η μέγιστη. δηλαδή πόσο ευαίσθητο είναι το όργανο: από τη στιγμή που δε θέλεις βιομηχανική χρήση, είναι πιο σημαντικό να κατεβαίνει σε κλίμακα <2Α παρά να προσφέρει πχ μέτρηση 400Α.

στα ηλεκτρολογικα καταστηματα λογικο ειναι να προτεινουν οργανα που μετρανε true rms γιατι είναι απαραίτητη λειτουργία για ηλεκτρολογική χρήση. η μέτρηση DC A είναι για ηλεκτρονική χρήση και θα σε κατατόπιζαν καλύτερα καταστήματα ηλεκτρονικών. εγώ πήρα το UT210E σε παρόμοια τιμή. κάτι που πρόσεξα με τη χρήση είναι ότι είναι χρήσιμη η ελάχιστη κλίμακα μέτρησης και όχι η μέγιστη. δηλαδή πόσο ευαίσθητο είναι το όργανο: από τη στιγμή που δε θέλεις βιομηχανική χρήση, είναι πιο σημαντικό να κατεβαίνει σε κλίμακα <2Α παρά να προσφέρει πχ μέτρηση 400Α.

Το UT210E το είχα δεί, αλλά η τιμή του ήταν και είναι κοντά στα 50€, οπότε ήταν εκτός προϋπολογισμού, αλλά δεν με κάλυπταν και τα 100 Α γιατί η χρήση του θα ήταν σε ηλεκτροκόλησση (για αυτο και η επιμονή μου σε DC A).
Όσον αφορά τα καταστήματα, όταν είμαι σαφής ότι ενδιαφέρομαι για αγορά αμπεροτσιμπίδας DC A αναφέροντας και τον λόγο που την θέλω, συγνώμη αλλά μόνο λογική δεν βρίσκω την σχέση με ημίτονα και κυματομορφές που αφορούν αποκλειστικά AC. Όταν δηλώνεις ερασιτέχνης με ελάχιστες γνώσεις, περιμένεις επαγγελματική συμπεριφορά από τον πωλητή και όχι «άσχετος είναι, ας του πουλήσω ότι έχουμε»

To mustool c21 που πήρα έχει τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

AC current: 400A
DC current Maximum: 400A Minimum:200mA

DC voltage: 600V
AC voltage: 600V

Σαφώς και δεν μπορώ να επιβεβαιώσω την ακρίβεια των ανωτέρω, αλλά σαν ερασιτέχνης στηρίζομαι και στις κριτικές εκτός των τεχνικών χαρακτηριστικών.

• Like
Reactions: lazarefa
η αλήθεια είναι ότι η τιμή έχει ανέβει. εγώ την είχα πάρει €37 πριν κάποια χρόνια.
Για ηλεκτροκόλληση καλά έκανες και πήρες για μεγάλα ρεύματα. εγώ ήθελα να μετρήσω ρεύματα διαρροής στο αυτοκίνητο και εκεί πάμε για mA.
κάτι άλλο που ανακάλυψα όταν έψαχνα ήταν ότι υπάρχουν ειδικές αμπεροτσιμπίδες AC μέτρησης διαρροών που χρησιμοποιούνται για να βρουν συσκευές με διαρροή προς τη γη (που ρίχνουν το ρελέ). αυτές τις βάζεις γύρω και από τους 2 αγωγούς (φάση & ουδέτερο) και όταν δεν υπάρχει διαρροή πρέπει να μετράνε 0. επειδή έχουν πολύ καλή ευαισθησία (μπορούν να δουν και έως και μΑ), μπορούν να δουν πχ ότι ένα ψυγείο "χάνει" 2mA προς τη γη (που είναι λιγότερο από το όριο των 30mA που θα ρίξει το ρελέ) και έτσι να βρεις όλες τις διαρροές μέσα σε μια εγκατάσταση.

δεν έχεις βάλει καλώδιο για τη γείωση; κανονικά πρέπει!

η αλήθεια είναι ότι η τιμή έχει ανέβει. εγώ την είχα πάρει €37 πριν κάποια χρόνια.
Για ηλεκτροκόλληση καλά έκανες και πήρες για μεγάλα ρεύματα. εγώ ήθελα να μετρήσω ρεύματα διαρροής στο αυτοκίνητο και εκεί πάμε για mA.
κάτι άλλο που ανακάλυψα όταν έψαχνα ήταν ότι υπάρχουν ειδικές αμπεροτσιμπίδες AC μέτρησης διαρροών που χρησιμοποιούνται για να βρουν συσκευές με διαρροή προς τη γη (που ρίχνουν το ρελέ). αυτές τις βάζεις γύρω και από τους 2 αγωγούς (φάση & ουδέτερο) και όταν δεν υπάρχει διαρροή πρέπει να μετράνε 0. επειδή έχουν πολύ καλή ευαισθησία (μπορούν να δουν και έως και μΑ), μπορούν να δουν πχ ότι ένα ψυγείο "χάνει" 2mA προς τη γη (που είναι λιγότερο από το όριο των 30mA που θα ρίξει το ρελέ) και έτσι να βρεις όλες τις διαρροές μέσα σε μια εγκατάσταση.

Το έχω πει πολλές φορές. Είσαστε οικονομική καταστροφή :ROFLMAO:😂🤣

Για πες και κάτι παραπάνω για το πως βρίσκουμε τις μικρές διαρροές. Στο ψυγείο πχ έχουμε 3 καλώδια, πρέπει να κάνουμε την πατέντα του Μιχάλη ή δεν μας πειράζει η γείωση;
Επίσης, μπορούμε να κάνουμε αντίστοιχη μέτρηση και στα καλώδια πχ του πίνακα ή σε κάποιο κουτί;

Κάποια πρόταση για >100€; Είδα την UT251 αλλά εκτός από ακριβή, βλέπω RS-232 interface το οποίο το θεωρώ εδώ πολλά χρόνια ξεπερασμένο.