Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Μόλις προλάβω θα κάνω μια δοκιμή σε λευκή μελαμίνη που έχω ρετάλι, να δούμε τι ισχύει. Μέχρι τώρα το είχα χρειαστεί μόνο σε μασίφ τάβλες πεύκο/σουηδικό, ίσως εκεί να μην βγαίνουν σωστά συμπεράσματα.

• Like
Reactions: newbie
Έχω αρχίσει κι εκνευρίζομαι πολύ με την αντοχή των Wiha 😡.
Μετά τις πανάκριβες μύτες που τις διέλυσε το παλμικό φτιάχνοντας την πέργκολα…

IMG_3660.jpeg

…σήμερα προσπαθώντας να κόψω ένα λάστιχο ποτίσματος Φ16 έσπασε και το καλύτερο μου ψαλίδι.
ΟΚ, δεν είναι γι’αυτή τη δουλειά, άλλη είναι η χρήση του, αλλά θεωρώ οτι έσπασε πολύ εύκολα, με το ζόρι που του έβαλα δεν θα έπρεπε να συμβεί αυτό.
Ψιλο απογοητευμένος, σαν ψαλίδι εξαιρετικό, σαν αντοχή πίκρα. 😕

IMG_3659.jpeg

Μα όλα σ’εμένα τυχαίνουν;
Αν «στραβώσω» με μια μάρκα λες και με εκδικείται.
Σαν τις 12-βολτες μπαταρίες της Bosch, όλοι αγοράζουν οι δικές μου χαλάνε 😩

Γκαντεμιάς συνέχεια.
Έχω αρχίσει να πιστεύω οτι κάτι δεν πάει καλά μ’εμένα.
Είμαι στο χωριό και ξεκίνησα να κάνω κάποιες δουλειές, όσο μου επιτρέπει το έδαφος βέβαια γιατί το νερό που έριξε είναι αδιανόητο, γύρω στο Πάσχα θα στεγνώσουμε εδώ. Αν δεν ξαναβρέξει εννοείται.

IMG_3678.jpeg

Ο αέρας έσπασε κάποια κλωνάρια από τους ευκάλυπτους και έπρεπε να καθαρίσω το μέρος.

IMG_3683.jpegIMG_3682.jpeg

Εκτός από το αλυσοπρίονο για τα χοντρά είπα να χτησιμοποιήσω και το μικρό της Stihl το GTA 26.
Με δύο μπαταρίες 2,6 Ah γεμάτες.
Στο δεύτερο κλωνάρι 6cm η μπαταρία άδειασε, ένα τετραγωνάκι που αναβόσβυνε και το εργαλείο νεκρό.
Βάζω τη δεύτερη γεμάτη μπαταρία αν και ο φορτιστής που έ αλα να φορτίσω την πρώτη μου έδειχνε οτι είναι ήδη γεμάτη 🤔
Με τη δεύτερη μπαταρία κόβω ένα κλαδί 5cm και μετά πάπαλα…
Το Stihl αρνείται να ξεκινήσει. Πατάω, ξαναπατάω, τίποτε.
Και η μπαταρία γεμάτη

IMG_3685.jpeg

Εντάξει, δε παίζει αυτό, κάποιος μου κάνει πλάκα
Πρίν αρχίσω να λύνω το εργαλείο και να ελέγχω επαφές κλπ μήπως πάει κανενός το μυαλό πουθενά;
Γιατί να ρωτήσω αν αυτό έχει συμβεί και σε κάποιον άλλον δεν υπάρχει περίπτωση, μόνο σ’ εμένα αυτά :mad:

Καρβουνακια ; Διακόπτης/σκανδαλη;

Θα τα ψάξω αλλά είπα να ρωτήσω πρίν αρχίσω να λύνω, μήπως είναι καμιά παραξενιά ηλεκτρική.
Για καρβουνάκια το αποκλείω, το εργαλείο συνολικά απ’όταν το αγόρασα έχει δουλέψει συνολικά λιγότερο από μισή ώρα.

Απο αυτα που γραφεις μου φαινεται οτι ειναι παλι θεμα ....μπαταριας!!! Μα τετοια γκαντεμια πια !!??
Μπορει να φαινεται γεματη -μια ελαττωματικη μπαταρια- αλλα δεν δινει ουτε αμπερ ουτε βολταζ.

Υπαρχει μια μικρη περιπτωση να ειναι βραχυκυκλωμενοι οι πολοι στο αλυσοπριονο εκει που ακουμπαει η μπαταρια.

Αν ήταν μία η μπαταρία να το καταλάβω. Αλλά και οι δύο;
Υπάρχει περίπτωση να τους κάνει ζημιά η μακρόχρονη αδράνεια;
Γιατί από το καλοκαίρι έχω να το ανοίξω το εργαλείο.

Θα τα ψάξω αλλά είπα να ρωτήσω πρίν αρχίσω να λύνω, μήπως είναι καμιά παραξενιά ηλεκτρική.
Για καρβουνάκια το αποκλείω, το εργαλείο συνολικά απ’όταν το αγόρασα έχει δουλέψει συνολικά λιγότερο από μισή ώρα.
Δες τότε την υποδοχή της μπαταρίας. Αν διάβασα καλά είχατε βροχές. Μήπως από από υγρασία έχουν οξειδωθει οι επαφες;

Όχι, πεντακάθαρες είναι, και το μέρος που ήταν το εργαλείο είναι πολύ προστατευμένο.
Συν του οτι ήταν μέσα στην πάνινη θήκη του κι αυτή μέσα στο χαρτόκουτο του.
Ούτε ίχνος υγρασίας.

Το μοτέρ γυρίζει ελεύθερα αν βγάλεις την αλυσίδα?

Δεν έβγαλα την αλυσίδα, τη δοκίμασα όμως μα το χέρι και γυρίζει άνετα, δεν έχει μαγκώσει.

Αν το καλοκαιρι τις ειχες αποθηκευσει σχεδον αδειες, μπορει να αποφορτιστηκαν κατω των 2.5-2.8 βολτ που συνηθως δεν ειναι αναστρεψιμο.

Γεμάτες τις αποθήκευσα.
Αν είχαν αποφορτιστεί γιατί ο φορτιστής και τα λαμπάκια του εργαλείου τις δείχνουν φούλ.