Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Διάρκεια μπαταρίας;
Εμένα μου κάνει διάφορα τρελά, αν το ζορίσω και ζεσταθεί το εργαλείο η μπαταρία πέφτει αμέσως και ανάβει ένα κόκκινο λαμπάκι.
Αν, την ίδια μπαταρία, τη βάλω λόγο αργότερα μπορεί να δείξει και δύο πράσινα λαμπάκια 😳
Μάλλον όμως fake είναι κι αυτό γιατί αν πάω να τη χρησιμοποιήσω σε ελάχιστο χρόνο ανάβει ξανά το κόκκινο.
Γενικά με τη διάρκεια των μπαταριών δεν είμαι ευχαριστημένος.

Δεν έχω κανένα παράπονο όταν το δουλεύω στα ~3-4εκ.
Δεν μου έχει τύχει να αλλάξω μπαταρία σε συντήρηση κήπου 1.5 στέμματος.
Συνήθως έχω μαζί και το αντίστοιχο ψαλίδι και ανάλογα διαλέξω εργαλείο.

Αν πάω να κόψω >>5εκ. εκεί τελειώνει πιο γρήγορα αλλά ποτέ δεν έχω δεί κόκκινο λαμπάκι.
Ή το ζορίζεις πάρα πολύ ή μπορεί να έχει κάποιο θέμα το μηχάνημα ή η μπαταρία.

• Like
Reactions: Babis K.
Είχα ένα τρυπάνι μεντεσέδων 35mm της WOLFCRAFT και το κράταγα παρόλο που δεν ήμουν ευχαριστημένος μονο και μόνο επειδή το είχα πληρώσει ακριβά.
Πήρα ένα της MILWAUKEE αλλά δυστυχώς αποδείχτηκε κατώτερο.

20260902_113810.jpg 20260902_113231.jpg

Εκτός του ότι ήθελε δύναμη για να κόψει (στο σταθερό), ανέβασε και πολύ μεγάλη θερμοκρασία από το κοπτικό μέχρι το στέλεχος.

Σαν αποτέλεσμα δεν είχα παράπονο, αλλά λόγω των παραπάνω μπαίνει στην κατηγορία "Άστο στην άκρη για ώρα ανάγκης"
20260904_124841.jpg

Στο site της MILWAUKEE το δείχνει να έχει οδοντωτό κοπτικό, ενώ δεν έχει. Δυστυχώς δεν ειδα όλες τις φωτογραφίες, αλλά μόνο αυτές που τρυπάει.

1788722920452.png

Σκέφτομαι να δοκιμάσω αυτό, αλλά πρέπει να κάνω πατέντα στο σημείο με τον κόκκινο κύκλο.

1788723520917.png

Αυτά τα έχω και τα 3… και είναι όπως τα λές, το Wolf raft μέτριο το Milwaukee κακό.
Στο Dewalt η μύτη βγαίνει.

Στέλιο, είχα πάρει αυτά και μου βγήκαν αξιοπρεπή. Γενικά, από τα τρυπάνια τύπου forstner με καρβίδιο που έχω πάρει κατά καιρούς από aliexpress δεν είχα παράπονο. Μιλάμε πάντα για χρήση σε σταθερό (κολωνάτο) δράπανο με τις στροφές ρυθμισμένες στο min.
Επώνυμο δεν έχω δοκιμάσει ποτέ, αλλά αυτά που δείχνεις στις φωτογραφίες (μαζί και το dewalt) νομίζω είναι όλα HSS και όχι καρβιδίου. Θα σου πρότεινα στην επόμενη παραγγελία από Κίνα να βάλεις κανένα τρυπανάκι για δοκιμή, πριν ξοδευτείς με τα επώνυμα.

Αυτά τα έχω και τα 3… και είναι όπως τα λές, το Wolf raft μέτριο το Milwaukee κακό.
Στο Dewalt η μύτη βγαίνει.
Έχω ένα Dewalt σε μεγαλύτερο μέγεθος, άλλαξα την "βίδα" με μύτη και μεταμορφώθηκε. Με την βίδα είναι για ξετρύπημα.
Το τρύπημά του, άψογο!!!

Στέλιο, είχα πάρει αυτά και μου βγήκαν αξιοπρεπή. Γενικά, από τα τρυπάνια τύπου forstner με καρβίδιο που έχω πάρει κατά καιρούς από aliexpress δεν είχα παράπονο. Μιλάμε πάντα για χρήση σε σταθερό (κολωνάτο) δράπανο με τις στροφές ρυθμισμένες στο min.
Επώνυμο δεν έχω δοκιμάσει ποτέ, αλλά αυτά που δείχνεις στις φωτογραφίες (μαζί και το dewalt) νομίζω είναι όλα HSS και όχι καρβιδίου. Θα σου πρότεινα στην επόμενη παραγγελία από Κίνα να βάλεις κανένα τρυπανάκι για δοκιμή, πριν ξοδευτείς με τα επώνυμα.

Δημήτρη δεν συμφέρει πλέον από Κίνα.
Πχ από αυτά που έβαλες παραπάνω το 35mm έχει 13,6 + 2,14 μεταφορικά + 3 φόροι= 19€
Το Dewalt έχει 14,35 και το έχω δοκιμάσει. Νομίζω ότι το HSS καλύπτει τις ανάγκες σε ξύλο.

Τώρα θα μου πεις γιατί δεν το πήρα από την αρχή. Μερικές φορές είμαι "φτηνός στο αλεύρι και ακριβός στα πίτουρα" :ROFLMAO::ROFLMAO:

Last edited:
κατι αναλογο του κινεζικου εχει η Τοταλ...

και εγω εχω την ιδια εντυπωση για το wolfcraft, αλλα το παρομοιο κινεζικο μου μου κανει καλη δουλεια...νομιιζω οτι πραγαμτικα την δουελια την κανουν οι δυο ακιδες....(το δικο μου το αγορασα απο μαγαζι στο αλιε που εχει μονο ξυλουργικα εργαλεια)

• Like
Reactions: newbie
Δημήτρη δεν συμφέρει πλέον από Κίνα.
Πχ από αυτά που έβαλες παραπάνω το 35mm έχει 13,6 + 2,14 μεταφορικά + 3 φόροι= 19€
Ωραία... Γύρω στα 4€ το κομμάτι είχα πάρει σε διάφορα μεγέθη.
Καλά πάμε. 😁

• Like
Reactions: newbie
Μπαίνω σήμερα σε ένα κατάστημα για να πάρω το τρυπάνι της DEWALT, για μεντεσέδες το θέλεις; με ρωτάνε, ναι τους λέω το πληρώνω κάπου στα 14€, το παίρνω και φεύγω.
Πάω σπίτι, βλέπω άλλη συσκευασία. Μάλλον θα την αλλάξανε σκέφτηκα. Ναι καλά..... άλλο ήθελα άλλο πήρα.
20260907_120855.jpg 20260907_120626.jpg

Έκανα ένα test προκατειλημμένος για τα χειρότερα, αλλά ΑΨΟΓΟ!!!:)
20260904_124841.jpg
Πολύ γρήγορο, ελάχιστη θερμοκρασία και καθαρή κοπή. Ελπίζω να έχει και διάρκεια.