Θανατική ποινή , Ναι ή Όχι;

Όταν κάποιος βιάσει και σκοτώσει το 7χρονο παιδί σας, το πετάξει σε σκουπιδότοπο και το βρείτε μετα από 42 ημέρες..........................
Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΚΕΙ.
Εσείς με τα υψηλά ιδανικά, κάνετε καμιά διαμαρτυρία γιά τα δικαιώματα τών
εγγληματιών καί τών βιαστών, στή ζωή.!
ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΤΑΝ εμπλέκεται στο έγκλημα παιδί

Όποιος πειράξει κάποιον απο την οικογένειά μου, θα τον βάλω στο υπόγειο και μετά απο μερικές ημέρες θα παρακαλάει κλαίγοντας να πεθάνει!!!
Εσείς (ορισμένοι) να του δώσετε ΚΑΙ σοκολάτα! ή να τον αφήσετε στην φυλακή
να παίρνει τις αδειούλες του, να πίνει καφέ στην καφετέρεια, και να βλέπει τηλεόραση στον καναπέ του!!!

Δεν μπορεί ένα κράτος δικαίου να έρθει να ικανοποιήσει την ανάγκη που έχεις για εκδίκηση. Διοτί αυτό που εσύ αναφέρεις είναι εκδίκηση και όχι τιμωρία.

Δεν μπορεί ο παθών να αποφασίζει, απλά δεν γίνεται.

Αυτό που δημιουργεί εικόνες minority report. Δηλάδη ΑΝ είχαμε τρόπο να προβλέψουμε οτι ο Χ θα σκοτώσει και θα βιάσει.. και θα κάνει τα μύρια όσα, τα θα κάναμε? Θα τον σκοτώναμε προκαταβολικά? Και αν στο μέλον μπορούμε να επιρρεάσουμε γονιδιακά την συμπεριφορά τι θα κάνουμε? Θα προχωρήσουμε σε καλιέργια συμπεριφορών?

Re: Απάντηση: Θανατική ποινή , Ναι ή Όχι;

Όποιος πειράξει κάποιον απο την οικογένειά μου, θα τον βάλω στο υπόγειο και μετά απο μερικές ημέρες θα παρακαλάει κλαίγοντας να πεθάνει!!!
Εσείς (ορισμένοι) να του δώσετε ΚΑΙ σοκολάτα! ή να τον αφήσετε στην φυλακή
να παίρνει τις αδειούλες του, να πίνει καφέ στην καφετέρεια, και να βλέπει τηλεόραση στον καναπέ του!!!

Φυσικά πάντα υπάρχει και η περίπτωση ότι και εσύ (ή εγώ) θα προξενήσουμε ανεπανόρθωτη βλάβη στη οικογένεια κάποιου άλλου. Χωρίς να το θέλουμε, αλλά μπορεί να σκοτώσουμε ή να τραυματίσουμε πολύ σοβαρά ένα παιδί κάποιου άλλου.

Φαντάζομαι ότι αποδέχεσαι πλήρως την πιθανότητα ο άλλος να σου κάνει ό,τι ακριβώς μας περιγράφεις εδώ και χωρίς να δίνεις τα στοχεία σου.

Last edited:
Όπως επίσης αποδέχεσαι πλήρως την πιθανότητα να προξενήσει ο γιος σου ή η κόρη σου αξιόποινη πράξη απέναντι σε κάποιον άλλο και να πάθει όσα ακριβώς μας περιγράφεις ότι θα κάνεις εσύ στους άλλους κι επαναλαμβάνω χωρίς να μας δίνεις τα στοιχεία σου.

Βλάσση δε νομίζω να μιλάει για μή εσκεμμένη πράξη,κάτι που μπορεί να συμβεί στον καθένα απο μας..π.χ να προκαλέσουμε ενα θανατηφόρο ατύχημα.
Νομίζω οτι εννοεί,πράξη εσκεμμένη ειδεχθής..π.χ βιασμό ανηλίκου,κακοποίηση ανηλίκου,φόνο.
Δε μπορούμε να πούμε οτι είναι η ιδια περίπτωση η μια με την άλλη.
Και φυσικά αν κάποιος απο μας προκαλέσει αυτά που ανέφερα,όπως λές κι εσυ,φυσικο είναι να υποστεί τα ιδια που θα εκανε στον δράστη αν στη θέση του ηταν αυτός..

Κανείς δεν έχει δικαίωμα να αφαιρεί ζωή απο την στιγμή που δεν μπορεί να την επαναφαίρει πίσω.

Ειμαι κατα της Θανατικης ποινης

.......εφοσον δεν θα αφοραει η υποθεση το δικο μου παιδι !!!

Ετσι ακριβως ειναι ... οσο το κακο ειναι στου αλλουνου την πορτα τοσο ειμαστε Ανθρωπιστες !

Αν χτυπησει εμας τοτε θελει πολλα κιλα μαγκια να παραμεινεις στα πιστευω σου....

Ετσι ακριβως ειναι ... οσο το κακο ειναι στου αλλουνου την πορτα τοσο ειμαστε Ανθρωπιστες !

Αν χτυπησει εμας τοτε θελει πολλα κιλα μαγκια να παραμεινεις στα πιστευω σου....
Εδώ σε θέλω τώρα,καλά τα λέμε αλλά αν έρθει στο δικό μας κεφάλι,εκεί όπως λες θέλει μαγκιά μακριά από εμάς.

Ειμαι κατα της Θανατικης ποινης

.......εφοσον δεν θα αφοραει η υποθεση το δικο μου παιδι !!!

+1000...:grinning-smiley-043

Hey παίδες

Δεν είναι θέμα "μαγκιάς" το να κρατάς τα πιστεύω σου. Είναι θέμα αρχής. Όλοι οι άνθρωποι ποιότητας ποτέ δεν καταδέχτηκαν να πέσουν τόσο χαμηλά απαρνώμενοι τις αρχές τους...Για τίποτα...Όσο και αν αυτό πονάει...

Ο εγωισμός είναι το κίνητρο που μας ωθεί στην κοινωνική κατρακύλα και όχι η πίστη σε αυτό που θεωρούμε ιδανικά. Το να κρατάμε τα ιδανικά μας δεν είναι μαγκιά είναι βασική προϋπόθεση για να μην ξαναγυρίσουμε στα δέντρα κρατώντας μπανάνες και ρόπαλα....

Μην ξεχνάτε και τον Σωκράτη....:grinning-smiley-043

Το θέμα δεν ανάγεται στην αυτοσυγκράτηση των θυμάτων (ή των οικογενειών τους) και την τήρηση αρχών (δλδ εάν θα θελήσουν αίμα δεν θα είναι άνθρωποι ποιότητας?), αλλά στο κατά πόσο ένα οργανωμένο κράτος θα αφήσει το θύμα να γίνει δικαστής.

Βέβαια υπάρχει και το άλλο άκρο. Η ποινή πρέπει να ικανοποιεί επαρκώς ένα κάποιο μέτρο ανταπόδοσης στον δράστη για το κακό που έκανε. Το να ρίξεις σε στυγνό φονιά 10 χρόνια σε κελί ευάερο ευήλιο με τιβί και ανέσεις (δεν είναι έτσι στις ελληνικές φυλακές, αλλά μπορεί να γίνει, εξάλλου φυλακή σημαίνει στέρηση της ελευθερίας και μόνο, όχι να σε περάσουν όλες οι συμορίες του prison break) το μόνο που θα κάνει θα είναι να αυξήσει, με μαθηματική βεβαιότητα, τα περιστατικά αυτοδικίας.

κατα την γνωμη μου δεν ειναι ασπρο - μαυρο το θεμα
δεν ειναι απλα ενα ναι η ενα οχι
και αυτοι που ειναι κατα ειναι λογω σεβασμου της ανθρωπινης ζωης η γιατι θεωρουν οτι δεν ειναι η μεγαλυτερη τιμωρια η θανατικη ποινη και θελουν κατι χειροτερο? γιατι πιστευω οτι υπαρχουν πολυ χειροτερες τιμωριες απο αυτην...

Το θέμα δεν ανάγεται στην αυτοσυγκράτηση των θυμάτων (ή των οικογενειών τους) και την τήρηση αρχών (δλδ εάν θα θελήσουν αίμα δεν θα είναι άνθρωποι ποιότητας?), αλλά στο κατά πόσο ένα οργανωμένο κράτος θα αφήσει το θύμα να γίνει δικαστής.

...........................................................................................

Η θανατική ποινή είναι απο μόνη της ένα λάθος. Αυτό γιατί όπως έγραψα και πιο πάνω δεν μπορείς να επαναφέρεις κάποιον που θα σκοτώσεις στην ζωή.

Απλά και πιο συγκεκριμμένα σας λέω το εξής. ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ;;;; Κανείς σας δεν είδε το "Πράσινο μίλι";;;;

Απο την στιγμή που με νόμο μπορείς να αφαιρέσεις ζωές τότε είσαι ακόμα πιο κοντά στο λάθος και όχι στο σωστό. Τι θα έλεγε κάποιος που υποστηρίζει την θανατική καταδίκη - στο γονέα ενος καταδικασμένου απο δικαστική πλάνη- αν μετά απο δέκα χρόνια συλαμβάνετο ο πραγματικός φερ' ειπείν φονιάς;;;
Θα του έλεγε ΣΟΡΡΥ ΡΕ ΦΙΛΕ ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ "ΕΨΗΣΑ" ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ;;;;;;;

όπως και να το κάνουμε θα πρέπει να καταλάβουμε επι τέλους οτι θα πρέπει να σεβόμαστε πρωτα απ' όλα εμείς τους γύρω μας και μετά να αποζητούμε απο τους γύρω μας τον σεβασμό τους.

Ο σεβασμός της ανθρώπινης ζωής είναι ΔΕΙΓΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και όπως κάθε δείγμα πολιτισμού, δεν αφήνει περιθώρια για λάθη.

Ασφαλώς και είναι λάθος ο φόνος όποιουδήποτε αλλά με φόνο δεν μπορείς να καλύψεις τον φόνο. Απλά γιατί πάντα ελοχεύει ΤΟ ΛΑΘΟΣ και η δικαστική πλάνη.

-bye-

Δηλαδή στις εξαιρετικές περιπτώσεις περιπτώσεις -λέμε τώρα- που υπάρχει η πληρέστερη δυνατή απόδειξη που θα μπορούσε να αξιολογήσει άνθρωπος, που είχαμε ένα αδιάβλητο σύστημα κλπ κλπ (ξέρω αυτά είναι θεωρητικά, αλλά αναφέρομαι σε περιπτώσεις που μπορούμε να είμαστε σίγουροι, όσο σίγουροι μπορούμε να είμαστε για κάτι το οποίο χαρακτηρίζουμε ως "γεγονός"), τότε δεν θα υπήρχε πρόβλημα με την επιβολή της θανατικής ποινής;

Δηλαδή με αυτά που διαβάζω εδώ, καταλήγω στο συμπέρασμα οτι οι Αρχαίοι Έλληνες ήταν βάρβαροι και προτόγονοι!!! και δεν είχαν κανένα πολιτισμό!!!
το ίδιο και άλλοι λαοί σήμερα, όπως οι Αμερικανοί!
Μάλλον οι σύγχρονοι Έλληνες, θα πρέπει να αναθεωρίσουν τις πολύ Δημοκρατικές απόψεις τους! φυλακή λοιπόν για να τους ταίζουμε εμείς και τα παιδιά μας.

Αυτό γινόταν από τους προγόνους μας πρίν 2.000 χρόνια... αλοίμονο αν μέναμε εκεί!

Οι αμερικάνοι κάνουν και άλλα πράγματα, τι σημαίνει αυτό? Ότι έχουν δίκιο?

Για το τάισμα έχω να πώ ότι όλοι αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή όσο και αν κοστίζει αυτό.

Last edited:
Re: Απάντηση: Θανατική ποινή , Ναι ή Όχι;

όλοι αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή όσο και αν κοστίζει αυτό.

Συφωνώ απολύτος και είσαι ο μόνος που το λέει και όταν το καταλάβουμε αυτό ο κόσμος θα γίνει καλύτερος

Εγώ θα έλεγα αλοίμονο που φύγαμε απο εκεί! αν θυμάστε είμαστε πρώτοι στις τέχνες, στις επιστήμες, στην φιλολογία, στην ιατρική, στον πόλεμο, και στην πολιτική ακόμα! τώρα που ''φύγαμε απο εκεί'' είμαστε τελευταίοι σε όλα, αλλά σε όλα!