Θάψτε ελεύθερα - Το σκάψιμο δωρεάν

Τον καλύτερο ηλεκτρονικό δίσκο της χρονιάς θα τον ακούσετε η μήπως πρέπει να τον βάλω και αυτόν στο thread με τα καλά του 2014?
η να κάνω παρουσίαση?(νιαου νιάου)

4dcc3cc2.jpg

Τον καλύτερο ηλεκτρονικό δίσκο της χρονιάς θα τον ακούσετε η μήπως πρέπει να τον βάλω και αυτόν στο thread με τα καλά του 2014?
η να κάνω παρουσίαση?(νιαου νιάου)
Για κανε καμμια παρουσιαση με δειγματοληψειες αν εχεις χρονο Γιωργο. Δεν γνωριζω καν. Οσο για το θαψιμο του Michael Jackson για τη μετα τη θριλλερ περιοδο, μην ξεχναμε οτι το μεγαλειο του Jackson ειναι εν πολλω η εμπνευστικη λαμψη του Quincy Jones. Ηταν το απωγειο...οταν λεμε απωγειο ακολουθει η πτωση. Μετα τρεχαν πισω απο τον ισκιο τους. Ο Quincy Jones ειχε ηδη βαρεθει με το Bad. Μετα εκοψε καθαρα την συνεργασια με το Τζακσον. Οποτε επιμενω να παρω το φτυαρι μου.
Ευχαριστω για τον καλοσορισμα σου και σε λους τους αλλους της παρεας.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ι wholeheartedly second that :award:
Μην ακους που λενε για ηλικιες Κωστα. Το οτι ειμα σε ενα φορουμ και μιλαω με τον Λυμπεροπουλο, τον Παπα του Ροκ, τον Ιεροφαντη του Underground δεν το πιστευω. Νομιζω οτι ειμαι 18-20 και απεναντι μου ενας 25ρης γνωστης και επαναστατης της αισθητικης εμπειριας.
Απιστευτο... Δε κανει κουμαντο ο χρονος ρε...εμεις κανουμε κουμαντο (ακομα)
Ρεσπεκτ /

Για κανε καμμια παρουσιαση με δειγματοληψειες...
Φίλοι, επειδή το μυαλό σύνορα δεν γνωρίζει, δράττομαι της ευκαιρίας από την φράση του Cicadelic και θα ξεκινήσω μια ιστορία με κάτι άσχετο, το οποίο στη συνέχεια θα καταλάβουμε πόσο σχετικό είναι.

Θα πάμε λίγο πίσω, εκεί στα τέλη της δεκαετίας του '70, στα εργαστήρια της σχολής των Τεχνολόγων Τροφίμων, που τότε παρακολουθούσα. Μας είχε ζητηθεί να αξιολογήσουμε τρόφιμα μέσω ενός τεστ Duo/Trio. Εξηγούμαι, πρόκειται για τρία δείγματα, από τα οποία το ένα είναι γνωστό και είναι η βάση σύγκρισης, με δύο άλλα άγνωστα. Ο σπουδαστής έπρεπε να βρει το διαφορετικό δείγμα.

Πις οφ κεικ θα μου πείτε, έτσι πίστευα και εγώ τότε. Κάποιοι βρήκαν και τα τρία όμοια, κάποιοι άλλοι τα δύο, αλλά όχι τα συγκεκριμένα δύο, άλλοι κανένα και ελάχιστοι πέτυχαν. Χαμός, γέλια, προβληματισμός...

Ποια ήταν τα συμπεράσματα, τα οποία για μένα ήταν μάθημα ζωής;
Η προσωπική μας εκτίμηση πηγάζει από τις εμπειρίες, την εκπαίδευση και τη δεκτικότητα. Όταν χρησιμοποιούμε τη ρήση "γιατί έτσι μας αρέσει ή δεν μας αρέσει" και δεν μπορούμε να εξηγήσουμε το λόγο, τότε υπεισέρχονται απροσδιόριστα κριτήρια, πιθανότατα έλλειψη κάποιων από τα τρία παραπάνω ή και κάτι που θα αναφέρουμε παρακάτω και αφορά την διαδικασία της αξιολόγησής μας.

Η αξιολόγηση γίνεται οργανοληπτικά ή/και με αντικειμενικές μεθόδους και τεχνικές. Στο παράδειγμά μας, με τη γεύση, μέσα στο στόμα μας υπάρχουν γευστικοί κάλυκες και το προϊόν της χημικής αντίδρασης που συντελείται με την παρουσία του τροφίμου σε αυτούς, προσδίδει το αίσθημα της γεύσης, η οποία βέβαια συνεπικουρείται από την όσφρηση (γι αυτό με βουλωμένη μύτη δεν έχουμε γεύση).

Γιατί τώρα όλα αυτά τα διαφορετικά αποτελέσματα με την αντικειμενική μέθοδο αξιολόγησης;
Παραθέτω μερικούς λόγους για την ευρύτερή κατανόησή σας.
- Διαφορές μεταξύ των δοκιμαστών σε εμπειρίες, εκπαίδευση και δεκτικότητα
- Ένταση χαρακτηριστικών δείγματος (οσμή, γεύση, χρώμα)
- Οργανοληπτική κόπωση δοκιμαστή
- Προβληματική αίσθηση (πχ. οι καπνιστές με κατεστραμμένο βλεννογόνο και αλλοιωμένους κάλυκες απέτυχαν σχεδόν όλοι!)

Κάντε τώρα την αναγωγή σας στις δύο άλλες αισθήσεις μας, την ακοή και τη όραση και τα συμπεράσματα είναι ακριβώς τα ΙΔΙΑ. Η μουσική, τα είδη της, οι καλλιτέχνες, το έργο τους, προσλαμβάνονται διαφορετικά από τους ακροατές βάσει του πρώτου λόγου, για το δεύτερο φροντίζει η σόου μπιζ και το μάρκετινγκ και ο τρίτος και τέταρτος λόγος αφορούν τη φυσική μας κατάσταση. Είπατε κάτι για τις συγγένειες...

Αυτό που αναφέρεται συχνά για τη "χημεία" τη στιγμή της επαφής μας με ένα πρόσωπο, μια μουσική, μια εικόνα, μια γεύση, είναι απόλυτα αληθές. Έχουμε διαμορφωθεί κάπως, κουβαλώντας μια συνισταμένη διαφορετικών "πραγμάτων" και τη δεδομένη στιγμή η αίσθησή μας σε συνδυασμό με το ψυχισμό και την εγκεφαλική διεργασία συμβάλει στην αποδοχή ή την απόρριψη.

Όλα στη ζωή είναι αποτέλεσμα "αντιδράσεων", οι οποίες είναι απαραίτητες και αναπόφευκτες. Μπορούμε βέβαια να διαμορφώσουμε τις συνθήκες και να προετοιμαστούμε γι' αυτές. Η επαναληψιμότητα των αποτελεσμάτων της αντίδρασης δεν είναι πάντα δεδομένη, αφού αυτά (τα αποτελέσματα) μπορεί να αλλάξουν όσο εξελίσσεται και ολοκληρώνεται η ζωή μας.

Το θάψιμο είναι λυτρωτικό και αρκούντως απενοχοποιητικό αλλά μην το παρακάνουμε. Εγώ το βλέπω περισσότερο σαν ευκαιρία αποτίμησης και επανεξέτασης.

Α, και κάτι ακόμη, μην ξεχνάτε ή υποτιμάτε του καταλύτες. Θα σας πως άλλη φορά για το ρόλο τους και τη χρησιμότητά τους.

:hippy:

Πολυ κατατοπιστικος αυτος ο παραλληλησμος. Συμφωνω με το τριπτυχο παραδειγμα οσο σκεφτομαι τον εαυτο μου και τις επιλογες μου.
Οσο για το
Το θάψιμο είναι λυτρωτικό και αρκούντως απενοχοποιητικό αλλά μην το παρακάνουμε. Εγώ το βλέπω περισσότερο σαν ευκαιρία αποτίμησης και επανεξέτασης.
Εγω ενοιωσα 2 κιλα ελαφρυτερος.

Αλλα διαπιστwνω ταυτοχρονα οτι τελευταια καποιοι ξεχασαν τα φτυαρια τους και περασαν τελειως αμυνα βλεπε τερματοφυλακες..."γιατι οχι αυτο και οχι εκεινο" :HTEHETH63: Χε χε χε

Οποτε ας εκμεταλευτω την ευκαιρια να θαψω λιγο
-Canned Heat _ Βαρετο
-Phil Collins _ Ανιαρο
-Rossington Collins _Ανουσιο
-Kingfish _Μου θυμιζει χαμπουργκερ
-Stealy Dan _Βαρετο
-Little Feat _ Ανιαρο
-Doobie bros _ Μ'αρεσει μονο ενα κομματι τους

Περιμενουμε τους καταλυτες του Grio

Γεια σου φιλε μου.
Τους Floyd οχι, προσκυνω. Οταν ειδα σε φιλμ το κοντσερτο τους για φαντασματα στην Πομπηιια εννοιωσα οτι αλαξε η ζωη μου. Οτι νεοι κοσμοι που δε φαινονται με την πρωτη ανοιχτηκαν μπροστα μου. Μετα οταν ακουγα το Wish you...H to Dark Side... Ο ηχος διαπερνουσε ολο το ειναι μου και αρχησα να σκεφτομαι...η αληθεια ειναι ισως αλλου. Με τους Φλουντ αρχισα να ακουω τον ηχο και να ψαχνω υποσεινηδειτα πισω απο τον ηχο. Με παιρναν και με ταξιδευαν σε αλλες καταστασεις, μου δημιουργουσαν αλλες εικονες. Και πραγματικα νομιζω μου αλαξαν τη αισθητικη μου εμπειρια, τη θεση μου σαν ων απεναντι στις αισθησεις. Νομιζω οτι οι Beatles αλλαξαν το προσωπο του κοσμου, οι Floyd αλλαξαν την ηχητικη του, οι Doors την αντιληψη του και οι Stones τον αυθορήτισμο του. Λυπαμαι που μιλαω τοσο απλα για τετοια θεματα, πως να εκφραστω για τεραστεια ωστικα κυμματα με λογια...

Aναφερομουν στην τελευταια δουλεια των Floyd (The endless river) και ΟΧΙ σε ολη ανεξαιρετως την δισκογραφια τους.
Δεν ειναι (πια) ενα αναμασημα αλλοτινων εποχων ? (ονειρικων εποχων, δεν αντιλεγω). Εγω συγκεκριμενα ταρακουνηθηκα
με το The Wall (αφου ηταν το πιο εμπορικο το 79) αλλα και το Ummagumma και το Atom Heart Mother ηταν κορυφες απατητες.
Τωρα ..... δεν ξερω ποσο "απατητο χιονι" ειναι ο ηχος τους. Να τονισω με τον πιο εμφατικο τροπο οτι η παραγωγικη τους
μηχανη (δηλαδη Barrett, Waters και Gilmour γιατι ο Mason δεν εγραφε και πολυ) κατεβασε ιδεες για παραπανω απο μισο αιωνα.
Οποτε καταξεζουμιστηκε η "αγελαδα" (μεχρι και τα βλεφαρα της). Επρεπε να ειχαμε φτασει στα αναμασηματα, δεκα χρονια ...
... ΠΡΙΝ !!!!

Οποτε ας εκμεταλευτω την ευκαιρια να θαψω λιγο

-Stealy Dan _Βαρετο

Ιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι ...... αααααααααα ...... ντρουπηηηηη !!! :laugh:

(ολα τα παρτυ, back in the late 70s early 80s, με Stealy Dan ξεκινουσαν και τελειωναν :smash:)

Ιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι ...... αααααααααα ...... ντρουπηηηηη !!! :laugh:

(ολα τα παρτυ, back in the late 70s early 80s, με Stealy Dan ξεκινουσαν και τελειωναν :smash:)

Δεν μπορω παρα να συμφωνησω μπροστα στη θεα ενος Blackbird...Σιγουρα ακουγαμε Stealy Dan τις βραδυες και στα παρτυ
Αλλα εδω δεν εχει πια παρτυ, οι πορτες του κοσμου κλεισαν...
οποτε μενει το φτυαρι:grinning-smiley-043

Δεν λεω για το νημα, λεω για την κατασταση οπως την βλεπω, εδω τουλαχιστον που ζω. Ισως εκει να ειναι καλυτερα. Γενικα ο κοσμος δεν ανοιγει ευκολα τις πορτες του να κανει παρτυ. Και οι νεοι σε εξωτερικους χωρους, και γρηγορα. Σε τρια τεταρτα πρεπει να εχουν καταναλωσει ενα max μπυρα-κολα-βοτκα ετσι η μουσικη ειναι φοντο. Η αληθεια τα παρτυ στα 80ς ...τι μου θυμησες. Aισθανομαι Out of time

Αν εχεις καποιο νοστο και για παλια LoFi συστηματακια (αυτα που ξεκιναγαμε να ακουμε μουσικη)
περνα μια βολτα απο Δικαναλος Ηχος > Παρουσιασεις Συστηματων Ηχου > Μy Jurassic HiFi system -bye-

Last edited:
Αν εχεις καποιο νοστο και για παλια LoFi συστηματακια (αυτα που ξεκιναγαμε να ακουμε μουσικη)
περνα μια βολτα απο Δικαναλος Ηχος > Παρουσιασεις Συστηματων Ηχου > Μy Jurassic HiFi system -bye-

Εψαξα για το νημα αλλα δεν βρηκα παρα ενα Jurassic που εισαι μεσα, αλλα μονο δεινοσαυρους εχει... Ουτε Scott Ουτε Marantz Ουτε Pioneer Ουτε Sansui...τιποτα, μονο σαυρες δεινες και τρομερες.
Δεν εχεις κανενα link ???

Ρε Κωστα

Πως το κανεις αυτο φιλε μου ?
Εχω μαμηθει να γραφω μακαρονια για να οδηγησω κοσμο ... και τρωω ξενερα.
Αν παω να βαλω το πρωτο post της απαντησης, δεν λειτουργει οπως θα θελα.

Ρε Κωστα

Πως το κανεις αυτο φιλε μου ?
Εχω μαμηθει να γραφω μακαρονια για να οδηγησω κοσμο ... και τρωω ξενερα.
Αν παω να βαλω το πρωτο post της απαντησης, δεν λειτουργει οπως θα θελα.

Απλά πηγαίνεις στο νήμα και κάνεις copy/paste το url.