Θάψτε ελεύθερα - Το σκάψιμο δωρεάν

Απάντηση: ΘΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ- ΤΟ ΣΚΑΨΙΜΟ ΔΩΡΕΑΝ

"Χεχεχε!!!" αναφώνησα, τρίβοντας τα χέρια μου καμπουριασμένος μόλις είδα το νήμα....:devil-smiley-029:
Ξεκινώ με τους Έλληνες:
  1. Ο Άνθρωπος που φοβάμαι να πω το όνομά του....
  2. Ρέμος
  3. Σιδηρόπουλος
  4. Τσέρτος
  5. Μαριώ
  6. Αρβανιτάκη
  7. Πρωτοψάλτη
  8. Γαλάνη
  9. Μωρά στη φωτιά
  10. Ξύλινα Σπαθιά
  11. Πυξ Λαξ
Ξένοι:
  1. Placebo
  2. Muse
  3. Him
  4. U2
  5. Oasis
  6. Deep Purple
  7. Celine Dion
  8. Beatles (θα ήταν εκτός λίστας αλλά λόγω του ότι είναι υπερεκτιμημένοι και τα τραγουδάκια τους είναι απλά ευχάριστα και τίποτε παραπάνω αξίζουν μετ' επαίνων μια θέση στη λίστα μου)
  9. Beach Boys (άκουγα και άκουγα τόσα χρόνια για το pet sounds και λέω για να γίνεται τόσος ντόρος θα αξίζει μέχρι που το άκουσα....:sleep:)
  10. οτιδήποτε (μας πλασσάρουν σε ραδιόφωνο και τηλεόραση σαν) "έθνικ"
  11. Bob Marley(άλλη μια υπερεκτιμημένη περσόνα, IMHO πάντα)
  12. ska και ότι μπορεί να χαρακτηριστεί ως τελείως μα τελείως ανεγκέφαλο punk
  13. οτιδήποτε ψευτοβλαχο(χαρντροκο)αμερικάνικο
  14. σχεδόν οτιδήποτε έχει συνθεζάιζερ, καθόλου πραγματικές ηλεκτρικές κιθάρες και χρονολογείται από το 80 και μετά

Αρκετά από τα προαναφερθέντα ονόματα είτε τα σιχάθηκα επειδή δεν κατάλαβα ποτέ το λόγο για τον οποίο ήταν τόσο φημισμένα,
είτε πριν καν τα ακούσω (πχ oasis, Πυξ Λαξ),
είτε γιατί μου δίνουν την εντύπωση πως είναι κ*@#χαρακτήρες, αχώνευτοι, υπέρμετρα εγωιστές θεωρώντας εαυτούς ακρογωνιαίο λίθο του μουσικού είδους που πρεσβεύουν έχοντας την άνεση και τον αέρα του νικητή ζωγραφισμένα μόνιμα στο πρόσωπό τους,
είτε γιατί απλά πιστεύω πως είναι κάλπικοι και δεν εννοούν όσα τραγουδάνε.
Τολμώ να ομολογήσω πως είμαι προκατειλημμένος με οτιδήποτε έχει μαζική αποδοχή κατά την εμφάνισή του και ίσως να μην είναι και τόσο λάθος κριτήριο, άσχετα αν αυτό γίνεται σχεδόν πάντα υποσυνείδητα.

Last edited:
Re: Απάντηση: ΘΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ- ΤΟ ΣΚΑΨΙΜΟ ΔΩΡΕΑΝ

εγώ πάλι, με τα χρόνια, αρχίζω και γίνομαι ρατσιστής: πιστεύω πως μόνο οι διαταραγμένοι -με τον α ή β τρόπο- μπορούν να κάνουν Τέχνη. Οι άλλοι, οι ισορροπημένοι και οι υγιείς, δεν έχουν κανένα λόγο: κανένα σαράκι δεν τους τρώει αυτούς.

Συμφωνω απολυτα!
:grinning-smiley-043

Κάτι δε πάει καλά εδώ πέρα. :grandpa:

Μετά από τόσες σελίδες έχω διαβάσει για πινκ φλόυντ, τζέθρο ταλ, μάλερ και τα ρέστα...

...και η νταϊάνα η κραλίδου πουθενά :BDGBGDB55:
...ούτε η Πασπαλίδου :afro:
...ούτε πορτισχεντ :slapface:
...ούτε ημισκούμπρια :violent-smiley-030:
...ούτε δεληβοριάς :7SFGSFG:

γουατ δε χελ χάπεντ?

Ευτυχώς που δε διάβασα τίποτα και για Ντύλαν και για Ντάιαρ στρέητς γιατί....:BDGBDGB53:

ΥΓ: παίδες, εγώ τα παλιά του Ντ@λ@ρ@ τα ακούω...

Καταρχήν δεν είχα την πρόθεση να συμμετάσχω στο πιπεράτο θέμα του Τζίμη, γιατί τι να πιάσω και τι ν' αφήσω...:rolleyes: Αποφάσισα όμως να γράψω, όχι για μουσική, για κάτι άλλο... ;)

Για να ξεκινήσω όμως εντός θέματος, η μόνη μουσική που μου 'ρχεται αυθόρμητα στο μυαλό προκαλώντας μου αηδία, είναι η ελληνική σκυλο-ποπ. Μη μου ζητήσετε να κάνω διακρίσεις και επιμέρους κατατάξεις, γιατί μου είναι αδύνατον! Κοκκίνου, Φοίβος, Καρβέλας, Βίσση και Βανδή, ότι ανακαλέσω στο μυαλό μου, μου δημιουργεί την ίδια απώθηση! :furious3: Guest star, Μάριος Φραγκούλης :beee: Τον Νταλάρα τον ακούω ευχαρίστως πιτσιρικά στα τραγούδια του Κουγιουμτζή, αλλά το Φραγκούλη με τίποτε! :tdown:

Ο λόγος όμως που αποφάσισα να γράψω είναι για να ομολογήσω πως...
Gargamel_and_Azrael_from_the_Smurfs.jpg

Μου τη δίνει η pop art!!! ιδιαίτερα στις εικαστικές τέχνες! :7SFGSFG:

Όπως και να το πήρα, πάντα κατέληγα στο ίδιο αποτέλεσμα: Γουώρχολ, Λίχτενστάιν και ότι άλλο έχω δει κατά καιρούς - θυμάμαι μια φορά μάλιστα είχα πληρώσει και εισιτήριο στην Εθνική Πινακοθήκη :bang: - μου προκαλούν αποστροφή! :angry: Η ζωή είναι υπερβολικά κενή για να ανεχτώ το κενό και στην Τέχνη! :violent-smiley-011:

Re: ΘΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ- ΤΟ ΣΚΑΨΙΜΟ ΔΩΡΕΑΝ

Η Diana είναι μια αξιόλογη καλλιτέχνις γιατι:
- είναι όμορφη
- εχει μπάσα αισθησιακή φωνή
- τα "λέει" τα τραγούδια
- βγαζει audiophile δισκους που παίζουν σε όλα τα συστήματα
- προσφάτως είναι και μαμά, οπότε εκπληρώνει και το αμερικάνικο όνειρο

Οκ... αρχιστε να χτυπάτε :damnyou:

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΘΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ- ΤΟ ΣΚΑΨΙΜΟ ΔΩΡΕΑΝ

εγώ πάλι, με τα χρόνια, αρχίζω και γίνομαι ρατσιστής: πιστεύω πως μόνο οι διαταραγμένοι -με τον α ή β τρόπο- μπορούν να κάνουν Τέχνη. Οι άλλοι, οι ισορροπημένοι και οι υγιείς, δεν έχουν κανένα λόγο: κανένα σαράκι δεν τους τρώει αυτούς.

Oί ´Ιδιόρρυθμοι´ναί...
Οι πλήρως διαταραγμένοι ,τουλάχιστον σέ φάση κρίσης ,όχι...
Ο Νιζίνσκυ όταν εμφάνισε σχιζοφρένεια δέν ξαναχόρεψε...
Ο Schumann στίς περιόδους βαρειάς κατάθλιψης δέν μπορούσε να παράξει έργο..
Εχει πολύ ενδιαφέρον να δεί κανείς τήν περιοδικότητα τών συνθέσεών του..
Επίσης καλο είναι νά διευκρινιστεί ότι η χρήση ουσιών ,πού είχε μυθοποιηθεί παλιότερα, δέν βοηθούσε έναν ατάλαντο να δημιουργήσει Τέχνη...Παπάρες εφτιαχνε...
Ο Νταλί είτε μέ L.S.D. είτε χωρίς είχε τό ταλέντο από πρίν...
Ο Chopin ήταν Chopin μέ ή χωρίς αψέντι...
Ο Σεφέρης στίς Μέρες περιγράφει σαφέστατα πόσο δύσκολα έγραφε ποιήματα όταν περνούσε βαθειές ´θλίψεις´..
Η ανάμνηση όμως τής ´θλίψης´καί τής ´εσωτερικής ταλαιπωρίας´πολλών καλλιτεχνών συμβάλλει στήν παραγωγή έργου..
Συμφωνώ απολύτως πάντως ότι χωρίς σαράκι Τέχνη δέν παράγεται....
Αν δέν σέ ´τρώει´κάτι μέσα σου,πού δέν είναι απαραίτητο να οριστεί ως ´διαταραχή´,φροντίζεις τά ντοματάκια καί τά λαχανάκια τού κήπου...

[...]

... και για Ντάιαρ στρέητς γιατί....:BDGBDGB53:

Στέργιο καλά που μου θύμισες πόσο άθλιοι ήταν. Τα six feet under δε αρκούν δυστυχώς για αυτούς. Τραγικοί.

Απάντηση: Re: ΘΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ- ΤΟ ΣΚΑΨΙΜΟ ΔΩΡΕΑΝ

abba
Τι κατορθωνεις με το να βαλεις 2 λεγομενες ομορφουλες, που δειχνουν λιγο παραπανω απο οτι πρεπει τα καλη τους, σε ενα χορευτικο συγκροτημα της οκας.

Ου γαρ μόνον έρχεται..:ears:

[*]Beatles (θα ήταν εκτός λίστας αλλά λόγω του ότι είναι υπερεκτιμημένοι και τα τραγουδάκια τους είναι απλά ευχάριστα και τίποτε παραπάνω αξίζουν μετ' επαίνων μια θέση στη λίστα μου)

ελευθερος ...

λογω ηλικιας ! [ 22 - 25.? ]

και να φανταστης ειναι και κατι μεγαλυτεροι σου
που γραφουν κατι τετοια .

Οι σκυλοποπάδες είναι εκτός συναγωνισμού. Νόμιζα ότι εδώ γράφαμε για μουσικές που μισούμε. :p

σας ευχαριστω που δεν θαψατε τους WHAM που τρεφω ιδαιτερη αδυναμια

Εμένα πάντως οι Beatles δεν μου είναι αντιπαθείς. Έχουν πολύ αδιάφορες στιγμές αλλά και μερικές καταπληκτικές.
Οι Stones τα ίδια. Στα καλά τους ήταν πράμα..

p.s. στα κοράκια και οι Him που δεν με ψήνουν καθόλου.

Λοιπόν , θα ήθελα να προσθέσω κι εγώ το λιθαράκι μου , μάλλον τα λιθαράκια μου ή ακόμη καλύτερα κάποιους τόννους χώματος!

Θα ξεκινήσω με πολλές αμαξιές χώμα σε δύο είδη μουσικής (εκτός από τα προφανή σκυλο-πόπ και αμιγή σκυλάδικα):
Τη soul μουσική :tdown: (δεν μπορώ να φανταστώ πιο ξενέρωτη μουσική).
Την country μουσική.

Για να περάσω σε ονόματα τώρα ,
από τον ελληνικό χώρο και ειδικά από τα σκυλο-πόπ , όπως είπε κι ο Δαμιανός, τι να πιάσουμε και τι ν'αφήσουμε.
Ενδεικτικά θα ανέφερα Μαζωνάκη, Βίσση , Βανδή, Κοκκίνου και πολλούς άλλους ων ουκ έστιν αριθμός...

Περίποπτη θέση στην χωματοδοσία δικαιούνται οι :
Βασίλης Καρράς (ισοπεδώνεται κάθε έννοια στοιχειώδους καλαισθησίας και μόνο που ακούγεται η γαϊδουροφωνάρα του):slapface:
Τ. Μπουγάς -Πλανητάρχης για όλ'αυτά που αντιπροσωπεύει (υποκουλτούρα, διασκέδαση χαμηλοτάτου επιπέδου)
Νότης Σφακιανάκης , Σταμάτης Γονίδης (ο τελευταίος έχει και φιλοσοφικές τάσεις και διατυπώνει και απόψεις επί παντός επιστητού)
Αντώνης Ρέμος (απορώ πως έχει κάνει καρριέρα αυτός ο κατα βάση ατάλαντος τραγουδιστής)
Νατάσα Θεοδωρίδου (η σκυλού wanna-be έντεχνη)
Μιχάλης Χατζηγιάννης (τα τραγούδια του πρέπει να είναι παραλλαγές ΕΝΟΣ και μόνο τραγουδιού)
Έλενα Παπαρίζου (χαζοτράγουδα για 10χρονα και αντιπαθής φυσιογνωμία)
και βέβαια ο κωλύομαι-να-πω-τ'όνομά-του-για-να-μην-τρέχω-στα-δικαστήρια.

Guest Star ο γλοιωδέστατος και εμετικός Λευτέρης Πανταζής.

Από την ξένη μουσική αμαξιές χώμα δικαιούνται οι :
Spice Girls (αχώνευτες σαν φυσιογνωμίες ,με μουσική ,μάλλον τραγουδάκια για 12χρονα).
Όλοι οι rappers με την ελεεινή (όχι μουσικά) αισθητική τους (δεν θεωρώ καν μουσική τη rap).

BEATLES

λοιπον για να ξεκαθαρισουμε το θεμα οι ΒΕΑTLES δεν εχουν καλες και ασχημες
στιγμες δεν συναγωνιζωνται με κανενα συγκροτημα και με κανενα ειδος μουσικης

ειναι τεσσερα παιδακια που αλλαξαν την ιστορια της ανθρωποτητας

. και _

:ernaehrung004:

Re: Απάντηση: ΘΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ- ΤΟ ΣΚΑΨΙΜΟ ΔΩΡΕΑΝ

BEATLES

λοιπον για να ξεκαθαρισουμε το θεμα οι ΒΕΑTLES δεν εχουν καλες και ασχημες
στιγμες δεν συναγωνιζωνται με κανενα συγκροτημα και με κανενα ειδος μουσικης

ειναι τεσσερα παιδακια που αλλαξαν την ιστορια της ανθρωποτητας

. και _

:ernaehrung004:

τελικά ο ELVIS την άλλαξε την ιστορία η οι BEATLES γιατί έχω μπερδευτεί:chinscratch:

beatles περιόδου 65-69 , stones 65 -74 , who 66 -78 αποτελούν τις σταθερές ,τις τιμές αναφοράς ,τα αξιώματα του ποπ -ροκ συστήματος.

+1 στον Skak για soul και country! Με τίποτα μιλάμε...

Νίκο, βάλε και Kinks για να κλείσει.

kανένας σώφρων ακροατής δεν αμφιβάλλει γι' αυτό Κώστα...