The incredible Sony MH1 /MH1c!

Απάντηση: Re: The incredible Sony MH1 /MH1c!

Η bulk συσκευασία του eshop ΠΡΕΠΕΙ να περιλαμβάνει 4 πράσινα + 3 μαύρα ζευγάρια σιλικονούχα σφουγγαράκια (+ 1 μαύρο φορεμένο στα ακουστικά) + 1 μαύρο μανταλάκι, όλα αυτά σε σακουλάκι. Σε κάθε άλλη περίπτωση, η συσκευασία είναι ελλειπής.
Θα κατηγορήσουμε το eshop (και το κάθε eshop) αν πουλάει στο εξής bulk συσκευασία σε τιμή retail.
Και κάτι τελευταίο: το Α και Ω της απόδοσης των ακουστικών είναι η σωστή εφαρμογή στο αυτί. Κάτι που εξαρτάται τόσο από το πως φοράτε το καλώδιο όσο και το πως εφαρμόζει το σφουγγαράκι μέσα στον ακουστικό πόρο.

Κι εμένα που ήταν μόνο τα ακουστικά σε ένα άθλιο σακουλάκι,τι να τους κάνω;
Ευτυχώς δεν έχω ψωνίσει ποτέ πράγμα της προκοπής από αυτούς και φυσικά ούτε σκοπεύω μετά από αυτό,ο σεβασμός δεν φαίνεται στο πελάτη του χιλιάρικου,φαίνεται και στον πελάτη του ενός ευρώ.
Απλώς τους ρίχνω μια μούντζα και ξεμπερδεύω.

Κι εμένα που ήταν μόνο τα ακουστικά σε ένα άθλιο σακουλάκι,τι να τους κάνω;
Ευτυχώς δεν έχω ψωνίσει ποτέ πράγμα της προκοπής από αυτούς και φυσικά ούτε σκοπεύω μετά από αυτό,ο σεβασμός δεν φαίνεται στο πελάτη του χιλιάρικου,φαίνεται και στον πελάτη του ενός ευρώ.
Απλώς τους ρίχνω μια μούντζα και ξεμπερδεύω.

Σωκράτη και μένα το πρώτο ζευγάρι από τον Άγγλο έτσι ήταν,σε ένα σακουλάκι και σκέτο.

Ο βετεράνος (μπλε, bass-original version), o μαγικός (κόκκινα, bass-light version) και ο νιούμπης - άσφακτος (μαύρα, ???):

Attachments

• DSC_0698.jpg
    DSC_0698.jpg
    53 KB · Views: 414
Εξήγησε μας λίγο το σετ απ των καλωδιων στο κόκκινο.
Απο μυτη του τζακ μέχρι οδηγούς

Αν μπορέσω με λόγια (μέχρι να φτιάξω κάποιο βασικό tutorial). Λοιπόν για το bass-light version:
1. Αφαίρεση όλου του μαύρου ελαστικού πίσω από τα drivers + προσεκτικό ξεκόλλημα αγωγών από τους ακροδέκτες του driver.
2. Ξεγύμνωμα περίπου 2.5μ από το προτεινόμενο μπλε καλώδιο (θα φτιαχτούν 2 ίσα μήκη, ένα για κάθε κανάλι).
3. Κόλληση των άκρων στους ακροδέκτες των drivers - θέλει σταθερό χέρι.
4. Συστροφή των αγωγών (+) (-) μεταξύ τους.
5. Σφράγιση του θαλάμου πίσω από τα ακουστικά με καυτή σιλικόνη.
6. Φοράμε κατάλληλο μήκος θερμοσυστελλόμενου 6 mm πίσω από τα ακουστικά και - εδώ θέλει μαγκιά - συρρικνώνουμε βάζοντας καυτή σιλικόνη εντός (!) του θερμοσυστελλόμενου. Το αποτέλεσμα θα είναι όπως τη φώτο.
7. Φοράμε δικτυωτό μανδύα 4 mm και κατάλληλα θερμοσυστελλόμενα σε όλο το μήκος του καλωδίου, κατά βούληση.
8. Τερματίζουμε σε ακροδέκτη 3.5 mm (Rean - τίποτε άλλο!).
9. Προστατεύουμε τον ακροδέκτη με κομμάτια θερμοσυστελλόμενου όπως τη φώτο.

Πάντως Δημήτρη δεν είναι εύκολη δουλειά. Κάποιος με περισσότερη υπομονή από μένα μπορεί να καταφέρει καλύτερο αποτέλεσμα.

Και όταν λέμε bass-light μην φανταστείτε "καθόλου μπάσα". Στην πραγματικότητα είναι monitor μπάσο, κάτι που ταιριάζει ΠΟΛΥ σ 'αυτά τα ακουστικά (εφόσον - το τονίζω - οδηγούνται σωστά)!

Πολλα δεν κατάλαβα.
Πχ τι καλώδιο είναι το κόκκινο.
Τι ειναι το μαύρο κουτάκι στη μεση.
Τι είναι rean
Πως ρίχνουμε σιλικόνη μέσα στο θερμοσυστελομενο

Πολλα δεν κατάλαβα.
Πχ τι καλώδιο είναι το κόκκινο.
http://www.ebay.ie/itm/290907340183...eName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2648

Τι ειναι το μαύρο κουτάκι στη μεση.
Διαχωριστής καναλιών με έτοιμες τρύπες, ξύλινο - έχω πολλά τέτοια από ασιάτικο δίσκο σερβιρίσματος!
Τι είναι rean
Θυγατρική της Neutrik.
http://www.ebay.ie/itm/251027180268?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2648

Πως ρίχνουμε σιλικόνη μέσα στο θερμοσυστελομενο
Φαντάσου ότι ρίχνεις υγρό ανάμεσα στο καλώδιο και το θερμοσυστελλόμενο και ταυτόχρονα το τελευταίο συρρικνώνεται (λόγω ζέστης)! - δύσκολη δουλειά - θέλει εξάσκηση..

Εμενα η συσκευασια,απο τη προσφορα του e shop,φαινεται να ηταν πληρης.Ηρθαν σε ενα σφραγισμενο σακουλακι,και μεσα ηταν δυο μικρες θηκουλες/σακουλακια,μια με 3 ζευγαρια μαυρα σιλικονουχα σφουγγαρακια και μια με 4 πρασινα,καθως και ενα μαυρο κλιπακι.

Αυτο το κλιπακι τελικα ηταν χρησιμο σα προσωρινη λυση,για να κρατω πατημενο το μεσαιο κουμπι για να παιξουν σωστα απο το ipod nano.

Εχω λιγο θεματακι με την εφαρμογη στο αυτι.Δοκιμασα ολα τα μεγεθη,και φαινεται πως το μικρο ειναι για μενα,αλλα και παλι νιωθω λιγο αβολα και με ενοχλει καπως.Επισης φαινεται να εχω καποιο θεμα με τη μονωση και κατ'επεκταση με τη σωστη αναπαραγωγη,σαν να χανεται λιγο.

Ο ηχος για οση ωρα τα εχω δοκιμασει ειναι υψηλης ποιοτητας με καλη εικονα και τονικοτητα,τωρα που ειναι αστρωτα νιωθω επισης μια ανεπαισθητη "γυαλαδα" προς τα πριμα,μια τετοιου τυπου μικρη εμφαση τελοσπαντων,αλλα ειναι αστρωτα ενω επισης παιζει να φταιει και η εφαρμογη που δε την εχω βρει ακομη καλα (και δε ξερω και αν τη βρω τελικα γιατι οπως ειπα με ενοχλουν λιγακι).

Επισης το καλωδιο μεταφερει ηχο και απο την αναπνοη μου και ειναι λιγο ενοχλητικο.

Αν μπορέσω με λόγια (μέχρι να φτιάξω κάποιο βασικό tutorial). Λοιπόν για το bass-light version:
1. Αφαίρεση όλου του μαύρου ελαστικού πίσω από τα drivers + προσεκτικό ξεκόλλημα αγωγών από τους ακροδέκτες του driver.
2. Ξεγύμνωμα περίπου 2.5μ από το προτεινόμενο μπλε καλώδιο (θα φτιαχτούν 2 ίσα μήκη, ένα για κάθε κανάλι).
3. Κόλληση των άκρων στους ακροδέκτες των drivers - θέλει σταθερό χέρι.
4. Συστροφή των αγωγών (+) (-) μεταξύ τους.
5. Σφράγιση του θαλάμου πίσω από τα ακουστικά με καυτή σιλικόνη.
6. Φοράμε κατάλληλο μήκος θερμοσυστελλόμενου 6 mm πίσω από τα ακουστικά και - εδώ θέλει μαγκιά - συρρικνώνουμε βάζοντας καυτή σιλικόνη εντός (!) του θερμοσυστελλόμενου. Το αποτέλεσμα θα είναι όπως τη φώτο.
7. Φοράμε δικτυωτό μανδύα 4 mm και κατάλληλα θερμοσυστελλόμενα σε όλο το μήκος του καλωδίου, κατά βούληση.
8. Τερματίζουμε σε ακροδέκτη 3.5 mm (Rean - τίποτε άλλο!).
9. Προστατεύουμε τον ακροδέκτη με κομμάτια θερμοσυστελλόμενου όπως τη φώτο.

Πάντως Δημήτρη δεν είναι εύκολη δουλειά. Κάποιος με περισσότερη υπομονή από μένα μπορεί να καταφέρει καλύτερο αποτέλεσμα.

απλά πράματα δηλαδή -απλούστατα!

μιας κ δεν προλαβα την προσφορα του eshop
λεω να παρω απο εδω..

http://www.ebay.com/itm/380767346818?ssPageName=STRK:MEWAX:VRI&_trksid=p3984.m1438.l2661

εχει παρει καποιος απο αυτον?εχει κ εξτρα earbuds?

δε φαινεται να τα εχει διαθεσιμα πλεον αυτος...

οπότε παω για αγορα απο εδω..

http://www.ebay.com/itm/190852009214?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649

Μεχρι στιγμής εχω παραλάβει σε διαφορετικες παραγγελίες-μέρες από τον Αγγλο στο ebay τρία ζευγάρια Sony MH1..
Το πρώτο ήταν με πολύ μπάσο στην αρχή και ηθελε στρωσιμο οπως περιγράφουν και άλλοι.
Το δεύτερο και τρίτο όμως έχουν πολυ ελαφρύ μπάσο σε σημείο που εύχομαι να αυξηθεί με το στρώσιμο!

Έχει κανένας αλλος αντιμετωπίσει το ίδιο; Λέτε να είναι ελαττωματικά;

Μεχρι στιγμής εχω παραλάβει σε διαφορετικες παραγγελίες-μέρες από τον Αγγλο στο ebay τρία ζευγάρια Sony MH1..
Το πρώτο ήταν με πολύ μπάσο στην αρχή και ηθελε στρωσιμο οπως περιγράφουν και άλλοι.
Το δεύτερο και τρίτο όμως έχουν πολυ ελαφρύ μπάσο σε σημείο που εύχομαι να αυξηθεί με το στρώσιμο!

Έχει κανένας αλλος αντιμετωπίσει το ίδιο; Λέτε να είναι ελαττωματικά;

Κι εμένα έτσι ήταν όταν τα παρέλαβα το Σάββατο.Άτονα,μουντά και με μπουκωμένα μπάσα.
Τα άφησα να παίζουν συνεχώς μέχρι χθες και ήρθαν μια χαρά.
Μακάρι να παραμείνουν όπως παίζουν σήμερα για πάντα.

*(στο τρέξιμο τελικά δεν στέκονται...(γαμώτο!)).

Στο ποδήλατο στέκονται πάντως.

Φταίει κι ο ιδρώτας είναι η αλήθεια.(Τρέχουμε,δεν παίζουμε,μπα και μας πάρει για την εμορφάδα μας εκείνο το θηλυκό τέτοια ρεμάλια που είμαστε..:flipout:)
Σε καρέκλα με υποποδιο κανένα πρόβλημα μέχρι τωρα :p

:flipout::flipout::flipout:

Ακουγα δυο ωρες ξαπλα και η βαβούρα απο το καλώδιο με τα ελαφρά λαστιχάκια ηταν ανυποφορη.
Πάνε για σφάξιμο άμεσα