The incredible Sony MH1 /MH1c!

Για να λέμε τα πράγματα σταράτα, τα Sony MH1 έχουν καλό ήχο, αλλά:
1. Δεν έχουν καλή εφαρμογή στο αυτί. Ακόμα και αν τα εφαρμόσεις καλά περνώντας τα γύρω από το αυτί, στο δρόμο/λεωφορείο μετά από κάποια ώρα πέφτει η ένταση σε ένα απ' τα δυο κανάλια.
2. Χρειάζονται καλή ενίσχυση
3. Για να παίξουν τα φθηνά MH1 από παντού, θέλουν είτε επανακαλωδίωση ή πατημένο το μεσαίο κουμπί με πατέντα ή αντάπτορα.

Προχτές παρέλαβα από ebay τα Astrotec AM-800 τα οποία δεν έχουν κανένα από τα παραπάνω θέματα και είναι ακουστικώς συγκρίσιμα με τα Sony MH1.
Αν και τα δικά μου Astrotec δεν έχουν στρώσει αρκετά, θα τολμήσω μια μικρή σύγκριση με τα Sony MH1:
Τα Astrotec έχουν πιο σφιχτό μπάσο, οι φωνές είναι πιο μπροστά και πιο ανοικτές, τα πρίμα τους όμως έχουν δεν έχουν τόσο καλή υφή.
Στα Astrotec τα όργανα είναι όλα μπροστά και ακούγονται μεγαλύτερα σε όγκο, παράγοντας έτσι έναν σχετικά επίπεδο ήχο (μικρό βάθος).
Δηλαδή η στερεοφωνική εικόνα είναι πολύ μεγαλύτερη σε εύρος στα Astrotec, στα Sony όμως είναι πολύ μεγαλύτερη σε βάθος.
Τα Sony έχουν καλύτερη λεπτομέρεια σε σχέση με τα astrotec σε όλες τις συχνότητες και γενικά πιο φινετσάτο ήχο.
Η ισορροπία σε μπάσα-μεσαία-πρίμα μου φαίνεται οτι είναι λίγο καλύτερη στα Astrotec.

Συνολικά, από τις λίγες ακροάσεις που έχω κάνει μέχρι στιγμής απ' τα Astrotec, διαπιστώνω οτι ακολουθούν μια ενδιαφέρουσα και κάπως διαφορετική προσέγγιση στη μουσική η οποία σε κάποιους πιθανώς να αρέσει περισσότερο από αυτή των Sony MH1.
Αυτή τη στιγμή δεν είμαι 100% σίγουρος για το ποιά από τα δυο ακουστικά προτιμώ, πάντως θα συνεχίσω τις ακροάσεις μου και αν προκύψει κάτι ενδιαφέρον θα το ανακοινώσω.

Το λόγο έχουν τώρα οι έμπειροι χαϊφιντελάδες του forum....

Αφού έχουν το ίδιο τύπο από σιλικόνη, πως και δεν έχεις πρόβλημα να σου πέφτουνε και αυτά? τι διαφορά έχουν στην εφαρμογή στο αυτί?

Και πως και αποφάσισες Astrotec, δηλαδή έχουν καλά review? δεν κατάφερα να βρω κάτι...

Last edited:
Αφού έχουν το ίδιο τύπο από σιλικόνη, πως και δεν έχεις πρόβλημα να σου πέφτουνε και αυτά? τι διαφορά έχουν στην εφαρμογή στο αυτί?

Και πως και αποφάσισες Astrotec, δηλαδή έχουν καλά review? δεν κατάφερα να βρω κάτι...

ειναι πιο μουρατα,
αλλα και πιο ακριβα 50 νταλαρς με τα μεταφορικα,που τα 10 ευρουλακια των sony

Έχω αντικαταστασήσει τα μαμίσια ear buds των Astrotec με τα εξής:
http://www.ebay.co.uk/itm/X-trillio...667?pt=UK_CE_MP3Access_RL&hash=item417a0ba8ab

Δυστυχώς αυτά δεν κουμπώνουν στα Sony :-(

Όσον αφορά τα reviews, όντως δεν υπάρχουν πολλά πράγματα.
Ένα μικρό review στο head-fi:
http://www.head-fi.org/t/478568/mul...s-compared-noble-4s-added-11-28-13-p-813/9870

και κάποια user reviews στο amazon.com που δεν είναι όλα καλά αλλά παρατήρησε ότι όσοι έχουν βάλει λιγότερα από 5 αστέρια όλοι είχαν θέμα με την ποιότητα κατασκευής και όχι του ήχου.

Φυσικα τα σχεδόν δέκα ευρώ για σιλικόνες ειναι δράμα. Όσο κάνουν τα σονυ. .

Φυσικα τα σχεδόν δέκα ευρώ για σιλικόνες ειναι δράμα. Όσο κάνουν τα σονυ. .
Καλα μη τρελαινομαστε κιολας που ειναι δραμα τα 10 ευρω για σιλικονες. Αν καποιον τον βολευουν δεν ειναι δα και παρανοικο.

Supersonic:
Αν οι σιλικόνες των Sony με βόλευαν νομίζεις οτι θα πέταγα έτσι 10 ευρώ;
Τις αφρώδεις "σιλικόνες" τις είχα παραγγείλει για τα Sony άλλο που τελικά δεν ταιριάξανε και κατέληξαν στα Astrotec.
Εξάλλου όταν ένα ακουστικό έχει ήχο της κλάσης των 100 και άνω (μιλάω για τα Sony), τα 12 για σιλικόνες δεν είναι τρομερό ποσό.

Δεν πάτε καλά. ..
Μιλαμε για τρια ζευγαράκια σιλικόνη στην ιδια τιμη με το ακουστικό.
Για το εξτρα κόστος μιλάμε για πέντε ευρω για τρια ζεύγη που θα κανω για φίλους και το ιδιο για τα ποιοτικα neutrik.
Το δικο μου πήρε δωρεάν μόσχευμα από αλλα ακουστικά

Δεν πάτε καλά. ..
Μιλαμε για τρια ζευγαράκια σιλικόνη στην ιδια τιμη με το ακουστικό.
Για το εξτρα κόστος μιλάμε για πέντε ευρω για τρια ζεύγη που θα κανω για φίλους και το ιδιο για τα ποιοτικα neutrik.
Το δικο μου πήρε δωρεάν μόσχευμα από αλλα ακουστικά
Εμεις καλα παμε. Εσυ δεν πας καλα...

Έχω αντικαταστασήσει τα μαμίσια ear buds των Astrotec με τα εξής:
http://www.ebay.co.uk/itm/X-trillio...667?pt=UK_CE_MP3Access_RL&hash=item417a0ba8ab

Δυστυχώς αυτά δεν κουμπώνουν στα Sony :-(

Όσον αφορά τα reviews, όντως δεν υπάρχουν πολλά πράγματα.
Ένα μικρό review στο head-fi:
http://www.head-fi.org/t/478568/mul...s-compared-noble-4s-added-11-28-13-p-813/9870

και κάποια user reviews στο amazon.com που δεν είναι όλα καλά αλλά παρατήρησε ότι όσοι έχουν βάλει λιγότερα από 5 αστέρια όλοι είχαν θέμα με την ποιότητα κατασκευής και όχι του ήχου.

Τα x-trillion είναι πράγματι πολύ καλά σφουγκαράκια, είσαι σίγουρος ότι δεν μπαίνουν στα Sony? λέει To check your earphone's compatibility please make sure that your earphone speaker stem's diameter is between 4.5mm to 6.5mm. As long as it is between 4.5mm-6.5mm the X-trillion memory foam ear buds will fit perfectly.

Τα Sony είναι 3,90/4,80 οπότε πρέπει να μπαίνει άνετα...

Πάντως αν απαριθμείς/συγκρίνεις προτερήματα και μειονεκτήματα πρέπει να είναι ίσοις όροις... βάλε τα x-trillion επάνω και πες μας πως είναι...

Θεωρώ λίγο παρακινδυνευμένο να παίρνεις κάτι μόνο από ένα πολύ σύντομο ριβιού στο headfi... ευτυχώς σου αρέσουν! σου εύχομαι καλορίζικα και καλοάκουστα!! -bye-

Χρήστο,
κι εγώ από αυτά τα specifications την πάτησα. Στην πράξη η άκρη του Sony MH1 «κολυμπάει» μέσα στην κεντρική τρύπα που έχουν τα σφουγγαράκια δηλαδή θα έπρεπε να έχει μεγαλύτερη διάμετρο για να εφαρμόζει κανονικά.

Κρίμα για είναι όντως εξαιρετικά, από μαλακό υλικό καλής ποιότητας που δε σε ενοχλεί όση ώρα και να είναι μέσα στα αυτιά σου. Άσε που εφαρμόζουν άψογα γιατί παίρνουν μόνα τους το σχήμα που έχει το αυτί σου.

Όσον αφορά τα Astrotec AM-800, πήρα όντως ένα ρίσκο και διαπιστώνω τελικά ότι ο ήχος τους είναι μια κλάση κάτω από τα Sony MH1.

Better luck next time ...

Όσον αφορά τα Astrotec AM-800, πήρα όντως ένα ρίσκο και διαπιστώνω τελικά ότι ο ήχος τους είναι μια κλάση κάτω από τα Sony MH1.

Better luck next time ...

Άκυρο αυτό!
Δεν έχουν ήχο κατώτερο των Sony MH1. Όταν το έγραψα, άκουγα από dac-ενισχυτή ακουστικών που ευνοεί τα Sony, μη μπω σε λεπτομέρειες.
Σήμερα το πρωί άκουγα από το DAP μου στο λεωφορείο μισή ώρα από τα Sony MH1 και άλλη μισή ώρα από τα Astrotec Am-800 και προτίμησα τα Astrotec.

Άκυρο αυτό!
Δεν έχουν ήχο κατώτερο των Sony MH1. Όταν το έγραψα, άκουγα από dac-ενισχυτή ακουστικών που ευνοεί τα Sony, μη μπω σε λεπτομέρειες.
Σήμερα το πρωί άκουγα από το DAP μου στο λεωφορείο μισή ώρα από τα Sony MH1 και άλλη μισή ώρα από τα Astrotec Am-800 και προτίμησα τα Astrotec.

μέσα στο λεωφορείο δεν γίνεται ΑΒΧ

πάντως ακριβά τα έχει.
πάρτα από έξω με 10 ή απο eshop όταν τα ξαναβάλει