The incredible Sony MH1 /MH1c!

χρόνια πολλά σε όλους! είμαι και εγώ ένας από αυτούς που πήρα τα sony ericsson mh1 με τα 9 ευρώ. τελικά με ένα αδαπτορα που έχουν μέσα τα handsfree του πλαίσιο παίζουν μια χαρά. το πρόβλημα μου αλο είναι....τα ακουστικά (για μουσική μιλάμε) είναι καλά. μέχρι εκεί όμως! και το λέω αυτό γιατί μερικοί τα έχουν υπερεκτίμηση του στυλ ότι παίζουν σαν ακουστικά 100 ευρώ κτλ. καλητερα πριν λένε ότι νάνε θα ήταν σωστό να δοκιμάζουν ακουστικά που αξίζουν 100 και μετά να μιλάνε. έχω της ψιρες της apple που που πήρα πρην 8 χρόνια με 50 ευρώ για το ipod και τα sony δεν τα πλησιάζει καν! ούτε στα μπάσα ούτε γενικά. άσχετα που η αρχική τους τιμή ήταν στα 40-50 ευρώ είναι παρομια με τα CRYSTAL AUDIO EAR-10 που έχουν 8 ευρώ. άρα είναι απλά καλά για τα 10 ευρώ.

Απάντηση: Re: The incredible Sony MH1 /MH1c!

χρόνια πολλά σε όλους! είμαι και εγώ ένας από αυτούς που πήρα τα sony ericsson mh1 με τα 9 ευρώ. τελικά με ένα αδαπτορα που έχουν μέσα τα handsfree του πλαίσιο παίζουν μια χαρά. το πρόβλημα μου αλο είναι....τα ακουστικά (για μουσική μιλάμε) είναι καλά. μέχρι εκεί όμως! και το λέω αυτό γιατί μερικοί τα έχουν υπερεκτίμηση του στυλ ότι παίζουν σαν ακουστικά 100 ευρώ κτλ. καλητερα πριν λένε ότι νάνε θα ήταν σωστό να δοκιμάζουν ακουστικά που αξίζουν 100 και μετά να μιλάνε. έχω της ψιρες της apple που που πήρα πρην 8 χρόνια με 50 ευρώ για το ipod και τα sony δεν τα πλησιάζει καν! ούτε στα μπάσα ούτε γενικά. άσχετα που η αρχική τους τιμή ήταν στα 40-50 ευρώ είναι παρομια με τα CRYSTAL AUDIO EAR-10 που έχουν 8 ευρώ. άρα είναι απλά καλά για τα 10 ευρώ.

Tα ιδια μου ελεγε φιλος που τον προετρεψα να τα αγορασει. Τα ακουσε σπιτι του με ipod και laptop και δεν του εκαναν καμια μα καμια εντυπωση σε σχεση με 2-3 αλλα ακουστικα που ειχε. Μου φανηκε παραξενο και του ζητησα να τα φερει σπιτι μου να τα ακουσουμε μαζι, παρεα με το δικο μου ζευγαρι.!

Οταν τα συνδεσαμε επανω στον ενισχυτη ακουστικων Ο2 παιζοντας καποια flac(αλλα και mp3) κρεμασαν τα σαγονια του. Καμια σχεση με οτι ακουγε οταν τα ειχε συνδεσει στο κινητο/λαπτοπ.

Φυσικα ουτε στο δικο μου κινητο εχουν την ιδια ποιοτητα/ενταση, οπως οταν τα συνδεω σε εναν ενισχυτη ακουστικων.

Αν εχεις διαβασει το νημα, θα διαβασες ουκ ολιγες φορες οτι τα ακουστικα θελουν και σωστη οδηγηση.! Υστερα μεταμορφωνονται.!

Δεν αμφιβαλλω οτι τα ακουστικα που αναφερεις για τα δικα σου γουστα μπορει να επαιξαν καλυτερα οδηγουμενα απο καποιο π.χ. κινητο.

Μιας και εκανες αναφορα στα μπασα (bass lover ?) να σου πω οτι επανω στον ενισχυτη τα μπασα οχι μονο ειναι καλα, αλλα παιζουν απαραμορφωτα ακομα και σε εξωφρενικα δυνατες σταθμες.

Tα ιδια μου ελεγε φιλος που τον προετρεψα να τα αγορασει. Τα ακουσε σπιτι του με ipod και laptop και δεν του εκαναν καμια μα καμια εντυπωση σε σχεση με 2-3 αλλα ακουστικα που ειχε. Μου φανηκε παραξενο και του ζητησα να τα φερει σπιτι μου να τα ακουσουμε μαζι, παρεα με το δικο μου ζευγαρι.!

Οταν τα συνδεσαμε επανω στον ενισχυτη ακουστικων Ο2 παιζοντας καποια flac(αλλα και mp3) κρεμασαν τα σαγονια του. Καμια σχεση με οτι ακουγε οταν τα ειχε συνδεσει στο κινητο/λαπτοπ.

Φυσικα ουτε στο δικο μου κινητο εχουν την ιδια ποιοτητα/ενταση, οπως οταν τα συνδεω σε εναν ενισχυτη ακουστικων.

Αν εχεις διαβασει το νημα, θα διαβασες ουκ ολιγες φορες οτι τα ακουστικα θελουν και σωστη οδηγηση.! Υστερα μεταμορφωνονται.!

Δεν αμφιβαλλω οτι τα ακουστικα που αναφερεις για τα δικα σου γουστα μπορει να επαιξαν καλυτερα οδηγουμενα απο καποιο π.χ. κινητο.

Μιας και εκανες αναφορα στα μπασα (bass lover ?) να σου πω οτι επανω στον ενισχυτη τα μπασα οχι μονο ειναι καλα, αλλα παιζουν απαραμορφωτα ακομα και σε εξωφρενικα δυνατες σταθμες.
ναι είμαι πολύ bass lover. κοίτα τα δοκίμασα σε πολλές πηγές(laptop,ipod,κινητό και ενισχυτης σπιτιου) όμως ενισχυτης για ακουστικά δεν έχω και γιαυτό δεν ξέρω αν μπορούν να προσφέρουν κάτι παραπάνω.

Re: Απάντηση: Re: The incredible Sony MH1 /MH1c!

ναι είμαι πολύ bass lover. κοίτα τα δοκίμασα σε πολλές πηγές(laptop,ipod,κινητό και ενισχυτης σπιτιου) όμως ενισχυτης για ακουστικά δεν έχω και γιαυτό δεν ξέρω αν μπορούν να προσφέρουν κάτι παραπάνω.

είναι φανερό από τα γραφόμενά σου ότι δεν έχεις την απαραίτητη ακουστική εμπειρία έτσι ώστε να θεωρηθεί τεκμηριωμένο το πρώτο σου ποστ.

Ακομα και η εξοδος ακουστικων σε εναν π.χ. ενισχυτη AV ειναι το ιδιο αδυναμη οπως και στις εξοδους ακουστικων laptop, κινητων κλπ.

Αν λοιπον δεν γνωριζεις περι οδηγησης ακουστικων, ειναι ευκολο να οδηγηθεις σε λαθος συμπερασματα και κανεις δεν θα σου πει κατι επανω σε αυτο.

Ειναι τελειως διαφορετικο ομως να γραφεις (στο πρωτο σου κι ολας Post σε ενα forum, μην γνωριζοντας προσωπα/καταστασεις) οτι καποιοι γραφουν οτι να'ναι.

Προσωπικα δεν εχω μεγαλη πειρα απο ακουστικα μιας και με τα μονα που μπορω να τα κανω συγκριση ειναι με τα philips fidelio X1 που εχω (over ear) καθως και με ενα ζευγαρι shure in ear των 85 ευρω που ακουσα απο φιλο συνφορουμιτη. (και περιστασιακα ακουγοντας σε φιλους 4-5 αλλων ειδων καλα ακουστικα)
Οποτε η δικη μου αποψη θα μπορουσες να πεις οτι δεν εχει και ιδιαιτερη βαρυτητα.

Υπαρχουν ομως εδω μεσα ανθρωποι οπου ειναι κατοχοι ηχειων/ακουστικων εκατονταδων ή και χιλιαδων ευρω με τεραστια γνωση περι σωστου ηχου. Καποιοι απο αυτους ακουσαν τα sony και τα εκριναν οπως τα εκριναν.

Σε ενα λοιπον θα συμφωνησω μαζι σου: "Καποιοι γραφουν οτι να'ναι".
Σιγουρα ομως κοιτας προς τη σωστη κατευθυνση. ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: The incredible Sony MH1 /MH1c!

είναι φανερό από τα γραφόμενά σου ότι δεν έχεις την απαραίτητη ακουστική εμπειρία έτσι ώστε να θεωρηθεί τεκμηριωμένο το πρώτο σου ποστ.

μάλιστα το να προσβάλλεις είναι ευκολο αλλά οκ δεν έχω όρεξη να ασχολουμε. όμως έτσι να το ξέρεις εγκυκλοπαιδικά δεν ζω στην ελλάδα τώρα ήρθα για της γιορτές και γιαυτό και τα ορθογραφικά λάθη. όμως ακουστικό αυτί μπορεί να έχει και κάποιος που δεν ξερει καν να διάβαση και να γραφή.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: The incredible Sony MH1 /MH1c!

μάλιστα το να προσβάλλεις είναι ευκολο αλλά οκ δεν έχω όρεξη να ασχολουμε. όμως έτσι να το ξέρεις εγκυκλοπαιδικά δεν ζω στην ελλάδα τώρα ήρθα για της γιορτές και γιαυτό και τα ορθογραφικά λάθη. όμως ακουστικό αυτί μπορεί να έχει και κάποιος που δεν ξερει καν να διάβαση και να γραφή.

ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΤΗΝ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΣΟΥ.
μου είναι αδιαφορη.

σου τα είπε ο warewolf73 ευγενικότατα.

λοιπόν για να μην υπάρχει παρεξήση στο λέω αλλιώς έτσι ώστε να μην νομίζεις ότι αναφέρομαι στην ορθογραφία σου.

δεν έχεις την απαραίτητη ακουστική εμπειρία έτσι ώστε να θεωρηθεί τεκμηριωμένο το πρώτο σου ποστ

Ζήτω συγγνώμη αρχικά για το ελαφρά εκτός θέματος σχόλιο, αλλά σαν κάτοχος των συγκεκριμένων ακουστικών και εγώ με ενδιαφέρει. Διαβάζω ότι για την λήψη της βέλτιστης απόδοσης είναι απαραίτητη η χρήση ενισχυτή ακουστικών. Ποιόν θα προτείνατε σε χαμηλή τιμή για έναν αρχάριο στην χρήση του;

Re: Απάντηση: The incredible Sony MH1 /MH1c!

Ζήτω συγγνώμη αρχικά για το ελαφρά εκτός θέματος σχόλιο, αλλά σαν κάτοχος των συγκεκριμένων ακουστικών και εγώ με ενδιαφέρει. Διαβάζω ότι για την λήψη της βέλτιστης απόδοσης είναι απαραίτητη η χρήση ενισχυτή ακουστικών. Ποιόν θα προτείνατε σε χαμηλή τιμή για έναν αρχάριο στην χρήση του;

με τι συσκευή σκοπεύεις να τα χρησιμοποιήσεις?
ίσως να μην σου χρειάζεται ενισχυτής αν η συσκευή ταιριάζει σωστά με τα ακουστικά.

Απάντηση: Re: Απάντηση: The incredible Sony MH1 /MH1c!

με τι συσκευή σκοπεύεις να τα χρησιμοποιήσεις?
ίσως να μην σου χρειάζεται ενισχυτής αν η συσκευή ταιριάζει σωστά με τα ακουστικά.

Με ένα iRiver H300 που μετά από στρώσιμο 48 ωρών στα ακουστικά υπήρχε πολύ καλή συνεργασία. Υπάρχει και στα υπόψιν η αγορά του Sansa clip που προτείνετε στο θέμα.

τραγική η διαφορά με το κουμπάκι...
πολύ άβολο, έως no go το καλώδιο (μεγάλο βάρος και περνάει θόρυβο με το παραμικρό).

Καλα ναι σιγουρα τα απλα ειναι. Θα παω αυριο να τα παρω αλλο ενα καβατζα να εχω.

@Σταύρο σου ήρθε το ψιλό καλώδιο που είχες ποσταρει πιο πριν; αν ναι το δοκίμασες;
Τελικά το παράγγειλα και γω και το βρήκα σήμερα στην πόρτα μου που γύρισα Θεσσαλονίκη.

Δεν το έχω χρησιμοποιήσει ακόμη (έχω μπλέξει με άλλα τώρα).
Το καλώδιο είναι όντως πολύ λεπτό και δεν νομίζω ότι θα έχει προβλήματα μικροφωνισμού.
Φαίνεται πολύ ποιοτικό αλλά ενδέχεται όμως να είναι δύσκολο στην κατασκευή συστραμμένου ζεύγους ανά κανάλι.

Εννοείς πως θα πρέπει να μπει διπλό ανά κανάλι, ένα για τον ήχο και ένα η επιστροφή, σωστά; προσπάθησα να τα ανοίξω σήμερα αλλά δεν άνοιγαν και δεν ήθελα να τα πληγωσω. Πως τα άνοιξες;
Το καλώδιο όντως είναι σούπερ!
Offtopic: (Κάνει για την σύνδεση από την πλακετα του lovely cube στα rca η είναι ψιλό; καλύτερα το μπλε; )

θεωρητικά κάνει.
οπωσδήποτε συστραμμένο.
Αλλιώς κινδυνεύει να αρπάξει βόμβο.

Κάνει για τα πάντα εκτός από σύνδεση ηχείων και άπλωμα μπουγάδας. :)

ΥΓ. Δεν είναι κατάλληλο για πολύ πυκνή στρέψη αγωγών μεταξύ τους...