The incredible Sony MH1 /MH1c!

Adaptors!
Σ' ολόκληρο το νήμα λέμε ότι για να ακούγονται σωστά τα ακουστικά πρέπει να έχουμε συνέχεια πατημένο το κουμπάκι. Είτε με τάϊραπ, είτε με κάποιο κλιπ.
Ώσπου κάποια στιγμή να τα σφάξουμε!

Υπάρχουν όμως ανταπτοράκια. Κι' έχει γίνει πολλή συζήτηση, που στο καλό θα τα βρούμε.
Τα ανταπτοράκια που μας χρειάζονται κανονικά είναι mini-jack stereo αρσενικό σε mini-jack stereo θηλυκό. Ή το ανταπτοράκι το αντίστοιχο προέκτασης καλωδίου. Κάπως δυσεύρετα ομολογουμένως.

Έλα όμως που υπάρχουν ανταπτοράκια κατάλληλα και είναι γεμάτη η αγορά!
Τα ανακάλυψα εντελώς τυχαία. Πρόκειται ανταπτοράκια mini-jack stereo αρσενικό προς 2 mini-jack stereo θηλυκά (splitter). Για να συνδεθούν δηλαδή 2 ζευγάρια ακουστικά. Και η αγορά είναι γεμάτη από δαύτα!

CAM00270.jpg

Στην πάνω φωτογραφία πλάϊ στο ανταπτοράκι έχω τοποθετήσει κι' ένα νόμισμα του 1 ευρώ, για να γίνεται αντιληπτό το μέγεθος.

CAM00272.jpg

Στη δεύτερη φωτογραφία το ανταπτοράκι με τα ακουστικά συνδεμένο. Να προσθέσω εδώ πως τα ανταπτοράκια είναι κατάλληλα μόνο για τα Sony MH1 ΟΧΙ για τα MH1c.
Με τα δεύτερα απλώς δεν ακούγονται!

Adaptors.jpg

Στην τρίτη φωτογραφία έχουμε τρία ανταπτοράκια στη σειρά.

Το πρώτο από αριστερά είναι το ίδιο με τις προηγούμενες φωτογραφίες.

Το μεσαίο είναι παρόμοιο, αλλά καλύτερης ποιότητας (μεταλλικό, με πολύ καλή εφαρμογή).

Το τελευταίο είναι η έκπληξη. Πρόκειται για το κλασσικό ανταπτοράκι mini-jack stereo (1/8") θηλυκό σε Jack stereo (1/4"). Δηλαδή το κλασσικό ανταπτοράκι από μεγάλο προς μικρό καρφί stereo που όλοι όσοι έχουμε ακουστικά διαθέτουμε. Κι' αυτό λειτουργεί άψογα, (χωρίς να χρειάζεται κάποιο κουμπάκι πάτημα δηλαδή) τόσο με τα MH1, όσο και με τα MH1c!

Πως δεν το είχαμε πάρει χαμπάρι τόσον καιρό (τουλάχιστον εγώ); :bang:
Δεν ξέρω, τι να πω τώρα... :nounder:

Μανώλη μου, το κόλπο με το ανταπτοράκι αυτό το είχα αναφέρει εγώ, τρέχα γύρευε πότε (που να ψάχνω τώρα 1041 ποστ για να βρω το δικό μου;). Απλά μου φάνηκε τότε ότι χειροτέρευε λίγο τον ήχο της συσκευής προσθέτοντας ένα μικρό πέπλο. Κάτι που μπορεί να μην ισχύει για όλες τις συσκευές (ίσχυε για το Galaxy Ace μου, μπορεί να μην ισχύει για το S3). Εσένα πως σου ακούγεται, σε σύγκριση με το πατημένο κουμπί;

εδιτ. Το βρήκα: http://www.avclub.gr/forum/showthre...-MH1c!?p=1056954234&viewfull=1#post1056954234

Last edited:
Μανώλη μου, το κόλπο με το ανταπτοράκι αυτό το είχα αναφέρει εγώ, τρέχα γύρευε πότε (που να ψάχνω τώρα 1041 ποστ για να βρω το δικό μου;). Απλά μου φάνηκε τότε ότι χειροτέρευε λίγο τον ήχο της συσκευής προσθέτοντας ένα μικρό πέπλο. Κάτι που μπορεί να μην ισχύει για όλες τις συσκευές (ίσχυε για το Galaxy Ace μου, μπορεί να μην ισχύει για το S3). Εσένα πως σου ακούγεται, σε σύγκριση με το πατημένο κουμπί;

εδιτ. Το βρήκα: http://www.avclub.gr/forum/showthre...-MH1c!?p=1056954234&viewfull=1#post1056954234

Καπου εκεί το είχα γράψει και εγω....

Γεια σου Sonus μεγαλοπρεπή!!!
Το είχα αυτό το ανταπτορακι και φυσικά δούλεψε άψογα όπως πρότεινες!!
Επίσης το αναγνωρίζει και το Sony Xperia. S που έχω.

Θα μου δικαιολογήσετε τον ενθουσιασμό καθότι πρόσφατα κάτοχος των ακουστικών και δηλώνω εντυπωσιασμένος

αυτό απο τα tiger δουλεύει τσεκαρισμένα;;
τέτοιου τύπου καλωδιάκια υπάρχουν και απο άλλες εταιρίες και πιο καλής ποιότητας!!!

Τώρα μόλις συνέδεσα με ανταπτοράκι μικρό>μεγάλο τζακ τα ακουστικά στο Beresford Bushmaster και μου' φυγε το καφάσι! Κατ' αρχήν, ούτε πατημένο κουμπάκι ούτε τίποτα.* Κατά δεύτερον, τρομερός ήχος!

*Αυτό πώς εξηγείται; Γιατί κάτι έχω χάσει.

Απάντηση: Re: The incredible Sony MH1 /MH1c!

Τώρα μόλις συνέδεσα με ανταπτοράκι μικρό>μεγάλο τζακ τα ακουστικά στο Beresford Bushmaster και μου' φυγε το καφάσι! Κατ' αρχήν, ούτε πατημένο κουμπάκι ούτε τίποτα.* Κατά δεύτερον, τρομερός ήχος!

*Αυτό πώς εξηγείται; Γιατί κάτι έχω χάσει.

Οποιοσδηποτε τριπολικος ανταπτορας λυνει το προβλημα του πατημενου κουμπιου.
Το τετραπολικο βυσμα μοιραζεται τον ιδιο χωρο του τριτου και τεταρτου πολου. Οποτε οποιοδηποτε ανταπτορακι τριπολικο, στην ουσια γεφυρωνει τους δυο πολους. Βεβαια με την μονιμη γεφυρωση (και οχι αντιστροφη) των δυο πολων (γειωσης/mic) δεν ξερω τι επιπτωσεις εχει στο να λειτουργησει σωστα το Mic για hands free.
Βασικα θα εχει την ιδια επιπτωση με το να εχεις πατημενο μονιμα το μεσαιο κουμπι, αλλα δεν το εχω δοκιμασει σε κλησεις τι κανει.

Οσο για τον ηχο που αναφερεις (τρομερος ηχος) εννοεις οτι τωρα ακουσε ς σωστο ηχο ενω πριν δεν ακουγες. ?
Δεν ειχες σωστα πατημενο το μεσαιο κουμπι με καποιο δεματικο. ?

Για να γινει κατανοητο.

Στα τριπολικα βισματα (δεξι-αριστερο-γειωση) η γειωση ειναι ο τελευταιος πολος κοντα στο πλαστικο του βυσματος. (οχι στην ακρη)

Στα τετραπολικα βυσματα, προστεθηκε ενας πολος για μικροφωνο. Επειδη ομως τα τριπολικα και τετραπολικα βυσματα εχουν ιδιο μηκος, στα τετραπολικα βισματα ο πολος του μικροφωνου βρισκεται στον μισο χωρο της γειωσης των τριπολικων.
Δηλαδη, γειωση και Mic, καταλαμβανουν το 1/3 του μηκους μαζι και τα δυο.

Οταν συνδεσετε το τετραπολικο βυσμα μεσα στο τριπολικο, τοτε οι δυο πολοι του τετραπολικου (γειωση+mic) "βραχυκυκλωνουν", γεφυρωνονται μεσα στην μεταλλικη επιφανεια του τριπολικου ανταπτορα, ετσι εχουμε το ιδιο αποτελεσμα σαν να πατουσαμε το κουμπι μονιμα.

Οσοι θελουν να μην ειναι μονιμα πατημενο το κουμπι ή γεφυρωμενοι οι δυο πολοι θα πρεπει να αναζητησουν τετραπολικους ανταπτορες οπου στην ουσια μετακινουν τους δυο πολους τουμπαλιν και δεν τους γεφυρωνουν.
Επαναλαμβανω οτι δεν ξερω τι συμβαινει με το μονιμα πατημενο κουμπι ή με τριπολικο ανταπτορα, οσον αφορα το mic στις κλησεις, κι αν δουλευει. Αν ομως σας νοιαζει απλα η αναπαραγωγη χωρις να πατατε κουμπι, τοτε οποιοσδηποτε τριπολικος ανταπτορας σας κανει.

Παρακατω 2 φωτο για να δειτε οτι οι δυο πολοι μοιραζονται τον ιδιο χωρο στο τετραπολικο βυσμα σε συγκριση με ενα τριπολικο.

post-196157-0-95801900-1302816223.jpg

10365079-mini-jack-plug-with-roll-of-wire-isolated-on-white-background.jpg

Εμενα αυτο που με προβληματιζει, ειναι αλλο.

Οταν βαλουμε τριπολικο ανταπτορα και συνδεσουμε σε μια συσκευη με τριπολικη εξοδο (π.χ. εξοδος ακουστικων ενισχυτη) τοτε απλα γεφυρωσαμε τη γειωση και στους δυο πολους των ακουστικων, με αποτελεσμα το μικροφωνο να παιρνει στην ουσια μονο γειωση.
Ολα καλα μεχρι εδω.

Τι θα συμβει ομως ΑΝ συνδεσουμε τον τριπολικο ανταπτορα σε τετραπολικη εξοδο ακουστικων. ? (π.χ. εξοδος ενος κινητου τηλεφωνου)
Βασικα αυτο που θα γινει, θα ειναι το εξης:
Εχοντας εμεις γεφυρωσει με τον ανταπτορα τους δυο πολους γειωσης και mic, στην ουσια θα βραχυκυκλωσουμε την εξοδο του κινητου στους δυο πολους.
Θα γεφυρωθει δηλαδη η γειωση με τον πολο του μικροφωνου. Αν το τηλεφωνο δινει ενα μικρο βολταζ στον πολο του μικροφωνου, αυτο το βολταζ θα πηγαινει κατευθειαν στη γειωση.
Οποτε δεν γνωριζω αυτο τι κινδυνους εγκυμονει για το τηλεφωνο.

Για αυτο πρεπει να γινει κατανοητο, οτι αλλο πραγμα η γεφυρωση των δυο πολων και αλλο ο ανταπτορας αντιστροφης πολων.

Επισης, δεν ξερω αν ειναι το ιδιο το να εχουμε το κουμπι πατημενο σε σχεση με τον τριπολικο ανταπτορα.
Στην μια περιπτωση εξηγησα οτι εχουμε και βραχυκυκλωμα στην εξοδο της συσκευης, ενω στην περιπτωση του πατημενου κουμπιου οπου μεσολαβει η πλακετα του Mic δεν ξερω τι ακριβως γινεται.

Για να το ψαξουμε λιγο και αυτο.!

Προσωπικα παιζω με τριπολικο ανταπτορα σε ενισχυτη ακοπυστικων που φυσικα δεν εχει mic, οποτε κανενα προβλημα.
Στο κινητο μου επισης δεν εχω προβλημα γιατι εχω ταυτοχρονα και δεματικο επανω στο κουμπι. Τον τριπολικο ανταπτορα τον εχω βαλει μονο και μονο για επεκταση καλωδιου, οποτε δεν τον χρησιμοποιψ με το εξτρα καλωδιο στο κινητο, δουλευει μονο το πατημενο κουμπι. Εσεις ομως αν βαλετε τον τριπολικο ανταπτορα σε κινητο, ισως βρεθειτε με καμια δυσαρεστη εκπληξη.

Οι ηλεκρονικακηδες της παρεας, μηπως γνωριζουν ακριβως τι εξοδο βολταζ βγαζουν τα κινητα στην εξοδο μικροφωνου και τι θα συμβει αν βραχυκυκλωσουμε αυτη την εξοδο με την γειωση. ? (θα καει τιποτε στο κινητο, θα αδειαζει η μπαταρια, τιποτα, ή τι. ?)

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: The incredible Sony MH1 /MH1c!

Οποιοσδηποτε τριπολικος ανταπτορας λυνει το προβλημα του πατημενου κουμπιου.
Το τετραπολικο βυσμα μοιραζεται τον ιδιο χωρο του τριτου και τεταρτου πολου. Οποτε οποιοδηποτε ανταπτορακι τριπολικο, στην ουσια γεφυρωνει τους δυο πολους. Βεβαια με την μονιμη γεφυρωση (και οχι αντιστροφη) των δυο πολων (γειωσης/mic) δεν ξερω τι επιπτωσεις εχει στο να λειτουργησει σωστα το Mic για hands free.
Βασικα θα εχει την ιδια επιπτωση με το να εχεις πατημενο μονιμα το μεσαιο κουμπι, αλλα δεν το εχω δοκιμασει σε κλησεις τι κανει.

Οσο για τον ηχο που αναφερεις (τρομερος ηχος) εννοεις οτι τωρα ακουσε ς σωστο ηχο ενω πριν δεν ακουγες. ?
Δεν ειχες σωστα πατημενο το μεσαιο κουμπι με καποιο δεματικο. ?

Ευχαριστώ για την εξήγηση --και στο επόμενο ποστ.

Εννοώ ότι έβαλα να ακούσω με πατημένο το κουμπί (δεν είχα δει το ποστ του Sonus) και ακουγόταν πολύ δυνατά αφενός, και λίγο χειρότερα από το Superlux Evo αφετέρου. Όταν δοκίμασα χωρίς το κουμπί πατημένο --λίγο χαζά, για να "κόψω" ένταση- το ακουστικό μεταμορφώθηκε αισθητά προς το καλύτερο! Και τότε μπήκα στο νήμα για να ρωτήσω τι γίνεται, και είδα την κουβέντα με τα ανταπτοράκια.

Κατοχος και εγω απο εχθες απο την προσφορα του eshop. Στο στρωσιμο ακομα αν και είναι ηδη πολυ καλος ο ηχος τους. Απο Ελλαδα που βρισκω ανταπτορα; σε παλαιοτερη απαντηση ειχα δει του Πλαισιου turbox. Ισχύει;

Μπήκα και εγώ στο club με την χθεσινή προσφορά του e-shop. Δυστυχώς μετά από 20ωρο στρώσιμο, από το δεξί ακουστικό, χάνεται η ένταση μετά από 20~30 λεπτά μουσικής(πέφτει σταδιακά μέχρι που σταματάει να ακούγεται). Αν τα αφήσω για λίγες ώρες και τα ξαναβάλω επανέρχονται στα κανονικά τους μέχρι να το ξανακάνουν.
Τι μπορεί να φταίει?

Α ναι, μην ξεχάσω, πέρα από αυτό, για τα 9ε τους ακούγονται θεϊκά.

Μάλιστα.. και πάνω που είχα αρχίσει να τα χαίρομαι, καλά μου ξεμπερδέματα με το e-shop...

καινούργιος κάτοχος και εγώ! Πολύ καλός ο ήχος αν και το αυτί μου δεν είναι και εκπαιδευμένο. Είναι τα mh1 και περίμενα να μην παίζουν αν δεν κρατήσω το μεσαίο πλήκτρο, αλλά όλα καλά!
Που σημαίνει ότι το κινητό μου είναι υποστηριζει το παλιό πρότυπο σωστά;
Ευχαριστώ για την αναλυτικότατη παρουσίαση!!!

καινούργιος κάτοχος και εγώ! Πολύ καλός ο ήχος αν και το αυτί μου δεν είναι και εκπαιδευμένο. Είναι τα mh1 και περίμενα να μην παίζουν αν δεν κρατήσω το μεσαίο πλήκτρο, αλλά όλα καλά!
Που σημαίνει ότι το κινητό μου είναι υποστηριζει το παλιό πρότυπο σωστά;
Ευχαριστώ για την αναλυτικότατη παρουσίαση!!!

Τα ακουστικα παιζουν και χωρις το πατημα του μεσαιου πληκτρου. Απλα ακουγονται χάλια σαν να ακους τον ηχο μεσα απο πηγαδι. Κανε ενα τεστ και κρατα πατημενο το μεσαιο κουμπι. Αν δεν υπαρχει διαφορά, μαλλον εισαι οκ.

Τα ακουστικα παιζουν και χωρις το πατημα του μεσαιου πληκτρου. Απλα ακουγονται χάλια σαν να ακους τον ηχο μεσα απο πηγαδι. Κανε ενα τεστ και κρατα πατημενο το μεσαιο κουμπι. Αν δεν υπαρχει διαφορά, μαλλον εισαι οκ.

Αν πατήσω το μεσαίο μου κλείνει το media player του κινητού. Οπότε έχω το παλιό πρότυπο. δουλεύει και το μικρόφωνο κανονικά στις κλήσεις.
Δεν έχω βρει ακόμα πως να τα στερεώσω ώστε να μην φεύγουν.....Η ακουστική μου οπή δεν με βοηθάει....