The incredible Sony MH1 /MH1c!

Προσπάθησα τις γιορτές να τα χρησιμοποιήσω στο κινητό μου για ακρόαση μουσικής.(default χωρίς μοντες)
Εξαιρώντας τον καλό του ήχο , η συνολική εμπειρία ειναι ΤΡΑΓΙΚΗ ως και ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΙΚΗ.
Δεν μπορω να καταλάβω πως αυτα τα ακουστικα σχεδιάστηκαν κιολας και σαν hands free , που σημαινει και χρήση σε κίνηση.
Αυτα τα "μακαρόνια' ειναι η χειρότερη υλοποίηση που εχω δει ποτέ.Δεν καθονται στο αφτί με κανεναν τρόπο , και πρεπει να εισαι προσεκτικά ακίνητος ακομα και αραχτός στον καναπέ.
Η δε θέση των πλήκτρων για χρήση σε hands free , ειναι άκυρη εντελώς.
Μου αρέσει που πήρα και 2 τρομάρα μου.

Χιλιες φορες κινεζικα ακουστικά , παρα τέτοια ταλαιπωρία ...

Από το ποστ#2 (ένα χρόνο πριν):

"Πολύ καλή σχεδίαση καμπίνας (μεταλλική, με μαγνήτη νεοδυμίου) και καλώδιο τύπου "ταλιατέλα". Το τελευταίο είναι και το μοναδικό του μειονέκτημα μιάς αρκετοί θα δυσκολευτούν να στηρίξουν τις μονάδες στα αυτιά τους λόγω των in-line ρυθμιστικών (μην ξεχνάμε, έχει σχεδιαστεί για κινητά)."

You have been warned. :)

Από το ποστ#2 (ένα χρόνο πριν):

"Πολύ καλή σχεδίαση καμπίνας (μεταλλική, με μαγνήτη νεοδυμίου) και καλώδιο τύπου "ταλιατέλα". Το τελευταίο είναι και το μοναδικό του μειονέκτημα μιάς αρκετοί θα δυσκολευτούν να στηρίξουν τις μονάδες στα αυτιά τους λόγω των in-line ρυθμιστικών (μην ξεχνάμε, έχει σχεδιαστεί για κινητά)."

You have been warned. :)

Ηπια τοποθέτηση :p

Μανταλάκι δεν είχε μέσα η συσκευασία; Βοηθάει αρκετά.
Δοκίμασες άλλα μεγέθη earplugs;

Για το ζυμαρικό που σκαλώνει και χώνεται παντού, λύση δεν βρήκα.

Εννοείς πως θα πρέπει να μπει διπλό ανά κανάλι, ένα για τον ήχο και ένα η επιστροφή, σωστά; προσπάθησα να τα ανοίξω σήμερα αλλά δεν άνοιγαν και δεν ήθελα να τα πληγωσω. Πως τα άνοιξες;
Το καλώδιο όντως είναι σούπερ!
Offtopic: (Κάνει για την σύνδεση από την πλακετα του lovely cube στα rca η είναι ψιλό; καλύτερα το μπλε; )

1. Χρειάζονται 4 μήκη συνολικά για την ανακαλωδίωση (δύο ανά κανάλι). Προτίμησε αραιή σύστρεψη αγωγών γιατί θα προκύψει ελικοειδές (το καλώδιο).

2. Το καλώδιο είναι όντως super. Και η μόνωση teflon! Χρησιμοποίησα ένα (μικρό) μήκος για καλωδίωση μεταξύ βραχίονα και phono. Πολύ βολικό.

3. Θέλεις πραγματικά να "σφάξεις" τα ΜΗ1?:2thumb22sup: Τότε κόψε με λεπίδι κάθετα όλο το ελαστικό τμήμα πίσω από τα driver. Αφαίρεσέ το και ξεκόλλησε τα μαμίσια καλώδια από τις επαφές εντός του driver. Κόλλησε τα νέα καλώδια. Μετά όμως..... αρχίζουν τα δύσκολα. Το "φορμάρισμα" με υγρή σιλικόνη και το φινίρισμα ώστε να προκύψει άνετη η εφαρμογή τους στ'αυτί. Εφόσον φτάσεις σ' συτό το σημείο με επιτυχία (το εύχομαι -bye-) θα αποκτήσεις ένα ακουστικό με φανταστικό έλεγχο στις χαμηλές καθώς και υποδειγματική συμπεριφορά στο ανώτερο φάσμα. Κάτι σαν ένα κλειστού τύπου Audeze LCD-XC (έναντι ενός LCD-2.2). Λέμε τώρα... :music-smiley-004: Μετά άσε τους άλλους να παραπονιούνται για την εφαρμογή στ' αφτί (κακίες)..:tee:

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Όσο για το σφάξιμο το εκανα ατσουμπαλα όπως ηταν και φυσικο και δεν μπαίνει παλι το πίσω μέρος του ακουστικού. Τώρα σκέφτομαι να βάλω μακαρονι θερμοσυστελωμενο και να το κάνω γωνία έτσι ώστε να κάθεται πανω στο αυτί. Το καλώδιο πάντως αξίζει πολλά παραπάνω, αν βρω χρονο αύριο στη δουλειά θα το κολλησω κιόλας.
Οσον αφορα τον ενισχυτή μου έστειλε ενα κομματι 5cm μαζί με το κουτί ο Στέφεν αλλά δεν φτανει και είναι ίδιο περιπου το καλώδιο λίγο πιό παχυ γιαυτό Ρώτησα!
Edit: σε ευχαριστώ Σταύρο για όλες τις λεπτομερείς απαντήσεις! Στο επόμενο ζευγαρι έτσι θα το κάνω, σε αυτό έτσι και αλλιως το είχα κανει όπως να ναι οποτε θα το συνεχίσω/αποτελειωσω έτσι! Πολύ καλά ακουστικά για το δρόμο δεν το συζηταω..!

Last edited:
Τα άνοιξα και έβαλα το σούπερ καλώδιο! Τώρα θα τα κλείσω πίσω μάλλον με θερμοσυστελωμενο. Τζακ θα βάλω το εργοστασιακό και όχι το neutrick. Παραείναι βαρύ και μεγάλο για τέτοια ακουστικά!

Attachments

• uploadfromtaptalk1389186952614.jpg
    uploadfromtaptalk1389186952614.jpg
    28.4 KB · Views: 254
  • uploadfromtaptalk1389186966314.jpg
    uploadfromtaptalk1389186966314.jpg
    26.3 KB · Views: 252
Σήμερα τα παρέλαβα κι εγώ ως δωράκι από αγαπητό φίλο. Πρώτη εντύπωση: δεν παίζονται! Θα περιμένω να στρώσουν λίγο και θα προχωρήσω σε συγκριτικό με τα Evo (τόσο στο Lumia 520 όσο και στο Beresford Bushmaster), έχει πολύ ενδιαφέρον.

Μανταλάκι δεν είχε μέσα η συσκευασία; Βοηθάει αρκετά.
Δοκίμασες άλλα μεγέθη earplugs;

Για το ζυμαρικό που σκαλώνει και χώνεται παντού, λύση δεν βρήκα.

Το μανταλάκι προσωπικά το χρησιμοποίησα για να πατάει το κουμπάκι. Η ταλιατέλα έχει να μειονεκτήματά της, αλλά τουλάχιστον δεν γίνεται σπαγγέτι όπως στα συνήθη ακουστικά των κινητών που, μέχρι να τα ξεμπλέξεις, σου 'χει φύγει κάθε διάθεση ν´ακούσεις μουσική ή έχεις χάσει την κλήση.

Βάζοντας άλλο καλώδιο και ειδικά σαν το δεύτερο που έβαλα τώρα, ξεφευγεις και σε ήχο κατά πολύ, σε όλους τους τομείς. Τα τεφλον δεν μπερδεύονται και δεν ακούγεται το τρίψιμο στο ρούχο που κάνουν οι ταλιατελες. Προσωπικά μου αρέσουν μόνο με κιμά κ Όχι αγωγό για ακουστικά! :P

Τα άνοιξα και έβαλα το σούπερ καλώδιο! Τώρα θα τα κλείσω πίσω μάλλον με θερμοσυστελωμενο. Τζακ θα βάλω το εργοστασιακό και όχι το neutrick. Παραείναι βαρύ και μεγάλο για τέτοια ακουστικά!

Είσαι κορυφή! Δοκίμασε να τα ακούσεις έτσι (ανοικτά). Έχει πολύ πλάκα (μιλάμε για πολύ μπάσο - βαβούρα). :)
ΠΡΟΣΟΧΗ όταν τα κλείσεις με σιλικόνη. Το θέμα δεν είναι να τα σφραγίσεις αλλά το πως θα "διαμορφώσεις" το καλώδιο σαν προέκταση του ακουστικού ώστε να στερεώνονται σωστά στο αφτί. Καλή συνέχεια...

Θα πρέπει να αφήσω κάποια οπη; δεν πρέπει να σφραγίζουν; σκεφτόμουν να έβαζα θερμοσιλικόνη μέσα από το θερμοσυστελωμενο οπως έκανε και στο μπλογκ που έχετε ποσταρει σε προηγούμενες σελίδες. Είναι πολύ απλό στην εφαρμογή του.

Βάζοντας άλλο καλώδιο και ειδικά σαν το δεύτερο που έβαλα τώρα, ξεφευγεις και σε ήχο κατά πολύ, σε όλους τους τομείς. Τα τεφλον δεν μπερδεύονται και δεν ακούγεται το τρίψιμο στο ρούχο που κάνουν οι ταλιατελες. Προσωπικά μου αρέσουν μόνο με κιμά κ Όχι αγωγό για ακουστικά! :P

Η αλήθεια είναι ότι το τρίψιμο (χρατσα-χρούτσα, χράτσα-χρούτσα) είναι το μεγαλύτερο (και μάλλον το μόνο, για μένα) ξενέρωμα. Το πρωί που ποστάρισα τα είχα ακούσει μόνο καθιστός στο γραφείο.

Θα πρέπει να αφήσω κάποια οπη; δεν πρέπει να σφραγίζουν; σκεφτόμουν να έβαζα θερμοσιλικόνη μέσα από το θερμοσυστελωμενο οπως έκανε και στο μπλογκ που έχετε ποσταρει σε προηγούμενες σελίδες. Είναι πολύ απλό στην εφαρμογή του.

Το πλήρες σφράγισμα του θαλάμου και η κατάσταση στην οποία είναι τώρα τα ακουστικά είναι τα δύο άκρα (από πλευράς απόκρισης χαμηλών). Εγώ δοκίμασα το πρώτο και σε ορισμένα είδη μουσικής (π.χ. τζαζ) είναι πολύ ικανοποιητικό το αποτέλεσμα. Σίγουρα χρειάζεται κάποια οπή εκτόνωσης ώστε να τα φέρεις εκεί που θέλεις. Μπορείς να φτιάξεις π.χ. ένα "βούλωμα" από σκληρό καουτσούκ με τρύπα στη μέση και να "σφηνώνει" αλλά και να ασφαλίζει τα εξερχόμενα καλώδια στο ακουστικό. Την τρύπα μπορείς να την "γεμίσεις" με κάποιο αφρώδες υλικό, τα χαρακτηριστικά του οποίου να προσδίδουν το κατάλληλο damping στις χαμηλές. Φαντασία (και θέληση) χρειάζεται...

Άκουσα πριν από λίγο για πρώτη φορά τα sony μέσω του dac και ενισχυτή ακουστικών με flac ποιότητας cd. Οκ είναι γελοίο να βλέπεις να φοράς τις τύπου hands-free ψείρες και να βγάζουν τέτοιο εκπληκτικό ήχο. Το χειρότερο είναι ότι είναι ακόμα άστρωτα. Πολλά respect στο δημιουργό του νήματος για το κελεπούρι που μας έδωσε!

Νομίζω βρήκα γιατί έβαλε η sony στα MH1 ταλιατέλα...

βήμα 1) έδωσε το προτζεκτ για τη δημιουργία καλών φτηνών ψειρών σε μια ομάδα μηχανικών της
βήμα 2) Ίσως καταλάθος τους βγήκαν αριστουργημα ηχητικά
βήμα 3) Για να μην υπονομεύσουν όλες τις σειρές ακουστικών της εταιρίας· τους βάλαν το χειρότερο καλώδιο του κόσμου... -bye-