The Objective DAC (ODAC)

Παίδες καλημέρα... δεν έκανα τίποτα με την πιστωτική... εχμ συγνώμη, το DAC :flipout:... δυστυχώς οι ρυθμοί δουλειάς είναι απαγορευτικοί για ότι άλλο...
Θα ψάξω σήμερα να βρώ έστω λίγο χρόνο να δώ έστω συνδεσμολογία...

aahYZp6P.png

aajVrrL0.png

Δεν μπορώ να γράψω κάτι άλλο.... εκσπ@@@@@νω με το Dark Side of the Moon.... :drummer:

εχουμε πει πιο πάνω αν παιζει 88,2kHz??
θα ηταν πολύ ενδιαφέρουσα η σύγκρισή του με την prodigy cube... tenor chip δεν φοράει και αυτό;;

εχουμε πει πιο πάνω αν παιζει 88,2kHz??
θα ηταν πολύ ενδιαφέρουσα η σύγκρισή του με την prodigy cube... tenor chip δεν φοράει και αυτό;;

Σε μια ηχογράφηση της Barb Jungr, είδα:

aaetqPjV.png

Ενώ 2 σελίδες πίσω ο Χρήστος (Chris1967) έγραφε ότι δεν υποστηρίζει 24/88.2.

Παίζει να βλέπω λάθος νούμερα από τον player?

Προ Dac, στην ίδια αρτίστα μου έδινε 44.1. Τώρα με το ODac, βλέπω 88.2.

Κάποιος ειδικός, μια τοποθέτηση?

αν και ακούς Barb Jungr...(:slapface:)...να σου πω (δεν είμαι ειδικός)

αυτά που βλέπεις είναι τι διαβάζει ο player.
τώρα τι βγάζει και πως τα επεξεργάζεται το μηχανάκι.....:grandpa:ο Θεός....

αν και ακούς Barb Jungr...(:slapface:)...

Μη βαρά μωρέ... έχει 2-3 ωραία πραματάκια....
Κατά τα άλλα, δοκιμάζω γενικώς καλές ηχογραφήσεις που έχω... :grandpa:

Ισχύει ότι σου είπα πιο πάνω... γίνεται downsample... δεν γνωρίζω από Mac... για PC ότι θες...

ποια η διαφορα (ηχητικα) μεταξυ του ODAC και του Ο2 DAC του ίδιου κατασκευστή?

Το O2 DAC είναι ένα ODAC με ενισχυτή τον Ο2... σε ένα κουτί.

Δεν έχω παραλάβει ακόμα το δικό μου για να το δοκιμάσω και σε άλλους ενισχυτές...

ωραια θα περιμενουμε τις εντυπωσεις σου Chris. Η εμπειρια σου θα βοηθησει ολους μας θεωρω

Παρέλαβα και εγώ...χεχεχεχε :BDGBGDB55:

απόψε η αναγνωριστική...

περισσότερα σύντομα...-bye-

Πρώτες εντυπώσεις.

Συνδεδεμένο στο κεντρικό PC μου, (i7, 6GbRam, Raptor, 550w, Rampage ExtremeII)...Foobar WASAPI, Objective O2/Musical FIdelity M1 HPA, Sennheiser HD800.

Πρώτα στο απλό hub... σοβαρή παραμόρφωση υψηλών... αλλαγή και κατευθείαν από USB της μητρικής... καθόλου παραμόρφωση, αλλά σκληρός ήχος... μεγάλη αναλυτικά ικανότητα, αλλά μεγάλη σκληράδα... άλλαξα καλώδιο από ασημοκαλώδιο σε ένα φτηνό της fiio και ένα φτηνό rca-minijack πάλι σκληράδα... αλλάζω USB καλώδιο μια μικρή καλυτέρευση (ίσως ιδέα μου) αλλά πάλι τα ίδια...

Αν αναρωτιέστε για στρωσίματα να ξέρετε ότι αυτά τα τσιπάκια δεν στρώνουν... (όσοι το πιστεύετε το πιστεύετε...).

Δεν μπορεί κάτι λάθος συμβαίνει εδώ...ας διαβάσω τι λένε και οι υπόλοιποι στο headfi...αν και υποπτεύτηκα κάτι να παίζει με την τροφοδοσία...

Και το σύνδεσα επάνω στο ενεργό hub μου με σταθεροποιημένη τροφοδοσία στα 5V/1A... έβαλα και τα καλύτερα καλώδια USB που έχω (για να μου φύγει και η ιδέα) θωρακισμένα/χρυσά και με φερίττες...

Τα πράγματα βελτιώθηκαν σημαντικά αλλά η ηχητική ταυτότητα είναι αυτή της λεγόμενης υπερανάλυσης που δεν μου αρέσει...

Βέβαια έχω μόνο μερικές ώρες ακρόαση μόνο και ίσως όλο αυτό να είναι μια υπέρμετρη απογοήτευση διότι είχα υψηλές ελπίδες, από την άλλη τα ΘΕΤΙΚΑ είναι ότι ακούς ότι υπάρχει... τριξίματα ανάσες, αισθάνεσαι ότι το πιατίνι είναι δίπλα στο αυτί σου... είσαι μέσα στην μπάντα... αλλά με ενοχλεί... τουλάχιστον με τα HD800...

Με τα Sennheiser HD650 τα πράγματα έρχονται καλύτερα στην θέση τους (όντας πολύ μαλακότερα και σίγουρα λιγότερο αποκαλυπτικά από τα HD800) αλλά το νοιώθεις ότι υπάρχει αυτή η έντονη ανάλυση. Με τα AKG Q701 τρελαίνεσαι... πονοκέφαλος στα 5 λεπτά.

Ίσως τα άλλα DAC που έχω να μην έχουν αυτή την ανάλυση, αλλά σίγουρα είναι πιο ευχάριστα.

Περιμένω και τις απόψεις του φίλου Gojakla, ελπίζοντας σε κάτι πιο θετικό και δοκιμάζοντας ότι άλλο μπορώ στο μεταξύ...

Γούστο έχει να στρώσει... σε αυτό ελπίζω... Πάντως οι επόμενες δοκιμές θα είναι στο κυρίως στερεοφωνικό να δω και εκεί τι γίνεται...

μα καλα, ποιος ο λογος να μην χρησιμοποιησεις το DAC του Μ1, αφου από αυτό θα ενισχύσεις τον ήχο για τα ακουστικά?

Εγώ Χρήστο (και λοιποί) δεν γραφω τόσες μέρες εντυπώσεις γιατί πραγματικά δεν ξέρω τί να γράψω.
Το έχω συνδέσει στην μπροστά USB του MacPro (λέτε να υπάρχει διαφορά με τις πίσω USB θύρες???), με το εσωκλειόμενο καλώδιο.

Πριν αρχίσω τα πολύ λίγα από εμένα, να ξεκαθαρίσω ότι:

FLAC ακούω μόλις 3-4 μήνες. Άρα εκ των πραγμάτων με εντυπωσιάζει η "καθαρότητά" τους. Ειδικά κάποιες σπέσιαλ παραγωγές που βρήκα από έναν καλό άνθρωπο, είναι ίσως αποκάλυψη για τα αυτιά μου.
DAC δεν έχω χρησιμοποιήσει / ακούσει ποτέ μου μέχρι την αγορά του Objective. Άρα και σε αυτόν τον τομέα δεν έχω κανένα μέτρο σύγκρισης.
Χρησιμοποιώ το DAC (μέχρι στιγμής) μόνο με τα ακουστικά. Και μόνο πάνω στον Ο2 ενισχυτή.

Τί έχω αποκομίσει μέχρι τώρα? Άνοιξαν οι πύλες του 24/96. Καθαρότητα, ανάλυση, σκηνή (τώρα κατάλαβα ίσως για πρώτη φορά τον όρο "σκηνή")... σαν να άνοιξαν όλα 2 βήματα πιο μπροστά... και πιο πλαϊ... (δεν είμαι και ο καταλληλότερος σε περιγραφές). Αναλυτικότητα, ναι. Τεράστια. Υπάρχει. Την άκουσα. Δεν ήξερα όμως (και ακόμα δεν ξέρω) αν αυτό οφείλεται στο ότι παίζω πραγματικά 24/96 καταπληκτικές ηχογραφήσεις ή αυτή είναι η χροιά του ντακ.
Ομολογώ πως επειδή ακούω κατ' αποκλειστικότητα στην δουλειά, δεν έχω βρεί ευκαιρία ακόμα να βάλω/βγάλω/βάλω/βγάλω επανειλλημένα το Dac ώστε να διαπιστώσω τις όποιες διαφορές.

Όπως αντιλαμβάνεστε δεν είμαι ο καταλληλότερος να δώσω άποψη για το ODac. Γι' αυτό και απέφευγα να γράψω τόσες μέρες...
Για μένα προσωπικά, το σύνολο Amp / Dac / Flacs αποτελεί αποκάλυψη.
Θα είμαι έτοιμος να κρίνω όταν αρχίσω να τρίβομαι πάνω στο θέμα... και όταν αρχίσω να αποκτώ και ακούσματα από άλλους συνδυασμούς.

Προς το παρών, απλά θα κρέμομαι από τα γραφόμενά σας... -bye-

??? Eίπα ότι χρησιμοποίησα δύο ενισχυτές ακουστικών για να κάνω τις ακροάσεις του ODAC μου... τον Objective O2 και τον Musical Fidelity HPA...???

Σε τι θα με βοηθούσε το ενσωματωμένο DAC του MF M1 HPA ?

Εγώ Χρήστο (και λοιποί) δεν γραφω τόσες μέρες εντυπώσεις γιατί πραγματικά δεν ξέρω τί να γράψω.
Το έχω συνδέσει στην μπροστά USB του MacPro (λέτε να υπάρχει διαφορά με τις πίσω USB θύρες???), με το εσωκλειόμενο καλώδιο.

Πριν αρχίσω τα πολύ λίγα από εμένα, να ξεκαθαρίσω ότι:

FLAC ακούω μόλις 3-4 μήνες. Άρα εκ των πραγμάτων με εντυπωσιάζει η "καθαρότητά" τους. Ειδικά κάποιες σπέσιαλ παραγωγές που βρήκα από έναν καλό άνθρωπο, είναι ίσως αποκάλυψη για τα αυτιά μου.
DAC δεν έχω χρησιμοποιήσει / ακούσει ποτέ μου μέχρι την αγορά του Objective. Άρα και σε αυτόν τον τομέα δεν έχω κανένα μέτρο σύγκρισης.
Χρησιμοποιώ το DAC (μέχρι στιγμής) μόνο με τα ακουστικά. Και μόνο πάνω στον Ο2 ενισχυτή.

Τί έχω αποκομίσει μέχρι τώρα? Άνοιξαν οι πύλες του 24/96. Καθαρότητα, ανάλυση, σκηνή (τώρα κατάλαβα ίσως για πρώτη φορά τον όρο "σκηνή")... σαν να άνοιξαν όλα 2 βήματα πιο μπροστά... και πιο πλαϊ... (δεν είμαι και ο καταλληλότερος σε περιγραφές). Αναλυτικότητα, ναι. Τεράστια. Υπάρχει. Την άκουσα. Δεν ήξερα όμως (και ακόμα δεν ξέρω) αν αυτό οφείλεται στο ότι παίζω πραγματικά 24/96 καταπληκτικές ηχογραφήσεις ή αυτή είναι η χροιά του ντακ.
Ομολογώ πως επειδή ακούω κατ' αποκλειστικότητα στην δουλειά, δεν έχω βρεί ευκαιρία ακόμα να βάλω/βγάλω/βάλω/βγάλω επανειλλημένα το Dac ώστε να διαπιστώσω τις όποιες διαφορές.

Όπως αντιλαμβάνεστε δεν είμαι ο καταλληλότερος να δώσω άποψη για το ODac. Γι' αυτό και απέφευγα να γράψω τόσες μέρες...
Για μένα προσωπικά, το σύνολο Amp / Dac / Flacs αποτελεί αποκάλυψη.
Θα είμαι έτοιμος να κρίνω όταν αρχίσω να τρίβομαι πάνω στο θέμα... και όταν αρχίσω να αποκτώ και ακούσματα από άλλους συνδυασμούς.

Προς το παρών, απλά θα κρέμομαι από τα γραφόμενά σας... -bye-

Είναι πολύ χρήσιμες όλες οι απόψεις και ευπρόσδεκτες... αυτός είναι ο σκοπός του φόρουμ... η ανταλλαγή απόψεων.

Θεωρώ ότι το DAC αυτό έχει τόση λεπτομέρεια που σοκάρει κυριολεκτικά... στα μερικά λεπτά που έχω τώρα τα HD650 επάνω, αισθάνομαι καλύτερα... διότι τα άλλα ακουστικά με κούρασαν.

Η λεπτομέρεια δεν έχει να κάνει με τα αρχεία υψηλής ανάλυσης μόνο, είναι έκδηλη ότι αρχείο και του ρίξεις... έχω δοκιμάσει WAV, Monkey, FLAC, και mp320 ρια, και πάντα με εκπλήσσει η λεπτομέρεια...

Θα τολμήσω να πω ότι μου κάνει σαν επαγγελματική κάρτα για ηχολήπτες παρά για comsumer...

η ερωτηση ειχε να κανει με την χρησιμοτητα του ODAC εφοσον το Μ1 εχει ενσωματωμένο DAC