The Odyssey (2026)

Η περιγραφή της πανοπλιας από τον Όμηρο δεν είναι μυθολογία όμως.
Είναι εντυπωσιακό πάντως που σε τέτοιες ταινίες κρατάνε αναλλοίωτα τα μυθολογικά ενώ αυτά που έχουν επιβεβαιωθεί από ανασκαφές ξαφνικά αφήνονται στην φαντασία του σκηνοθέτη....
Μήπως γιατί είναι και τα δύο σενάρια;; Και μάλιστα το original εκπληκτικα καλό.!. Αλλιώς έχουμε πει θα ήταν ντοκιμαντέρ...

Ήδη πάντως έχει πάρει δημοσιότητα η ταινία αλλά όχι για τους λόγους που θα ήθελε ο Νολαν

You know what they say...

images

Α ρε Ομηρε να μην είχες τότε μια φωτογραφική να μας έβαζες καμιά φωτογραφία. Θα έλυνες τις αποριες πολλών εκατοντάδων ετών.

Τι φωτογραφια να βαλει ρε συ ? (αν υποθεσουμε οτι ειχε)

Ο Τρωικος Πολεμος και τα γεγονοτα της εποχης οπως και η Οδυσσεια τοποθετουνται χρονολογικα τον 12ο πχ αιωνα.

Ο Ομηρος εζησε περιπου στον 8ο πχ αιωνα.

Πιθανοτατα ουτε αυτος ηξερε για τι πραγματα μιλουσε για την ακριβεια :p

δηλαδη με δουλευετε τωρα που σας επιασε ο πονος για την αρχαιολογικη ακριβεια στα ρουχα και σε οτι αλλο ?

• Like
Reactions: klamia71
Μαρβελ και μυθολογια...σημαινει πως ο καθενας μπορεί να αποτυπώσει τους χαρακτήρες ενδυματολογικά τουλάχιστον όπως επιθυμεί....στο 2025 είμαστε που έχουν διαλυθει πια όλα σε ολους τους τομείς....

Σε εμάς τους Έλληνες κάθεται λίγο άσχημα γιατί από το δημοτικό έως και σήμερα έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε διαφορετικές εικόνες από την τότε εποχή. (Μπορεί να μην ήταν ουτε αυτες οι σωστές βέβαια και να είναι τελικα αυτη εδώ...ποιος ξερει.... :)).

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει με την Χριστιανική Ορθόδοξη εκκλησία.....σκέψου τελικά ο Χριστός μας να ήταν εντελώς διαφορετικός στην πραγματικότητα σε σχεση οπως τον έχουμ συνηθίσει στις εικονες από τα Θρησκευτικά και στις Αγιογραφιες στις εκκλησίες....και αντί του Τζεφιρέλι να έπαιζε ο Stalone...ή ο Μπόρατ.....

Οποτε τελικα κ προσωπικά ας είναι και με στολή Batman.... :ROFLMAO:

Ντοκιμαντερ πάντως δεν ήταν ούτε ο Ιασωνας που ειχα ξεσκίσει τότε την βιντεοκασετα από τα βιντεοκλαμπς της εποχής , ούτε και αργότερα της τρομερής μέχρι και σήμερα "Οδύσσειας" που έπαιζε ο Αρμαντ Ασσάντε... Ταινιες που σου έβγαζαν ηθος σοβαρότης και που σεβονταν και ακολουθούσαν τις γραφες σε μεγαλο βαθμό...

Μήπως γιατί είναι και τα δύο σενάρια;; Και μάλιστα το original εκπληκτικα καλό.!. Αλλιώς έχουμε πει θα ήταν ντοκιμαντέρ...
Αν στο σενάριο του Νολαν κρατηθούν τα μυθολογικά όπως τα έγραψε ο Όμηρος αλλά κάνει αλλαγές στα πραγματικά που και για αυτά έχει γράψει ο Όμηρος τότε μιλάμε για κακό σενάριο.
Ξέρεις που θα παραδεχομουν τον Νολαν; Επειδή ακόμη και στο τρέιλερ δεν έδειξε καθαρά τον Πολύφημο , αν έχει αλλάξει και τα μυθολογικά. Με αλληγοριες και οπτική ανάλογης της πανοπλιας Batman. Αλλά δεν τον έχω για τόσο τολμηρό .

Αν στο σενάριο του Νολαν κρατηθούν τα μυθολογικά όπως τα έγραψε ο Όμηρος αλλά κάνει αλλαγές στα πραγματικά που και για αυτά έχει γράψει ο Όμηρος τότε μιλάμε για κακό σενάριο.
Ξέρεις που θα παραδεχομουν τον Νολαν; Επειδή ακόμη και στο τρέιλερ δεν έδειξε καθαρά τον Πολύφημο , αν έχει αλλάξει και τα μυθολογικά. Με αλληγοριες και οπτική ανάλογης της πανοπλιας Batman. Αλλά δεν τον έχω για τόσο τολμηρό .
Δεν περιμένουμε καλύτερα να δούμε την ταινία και μετά να κάνουμε κριτική αντί να κάνουμε κριτική σε υποθέσεις;;

Δεν περιμένουμε καλύτερα να δούμε την ταινία και μετά να κάνουμε κριτική αντί να κάνουμε κριτική σε υποθέσεις;; Επίσης ο Νόλαν ήδη από το τρέιλερ μιλάει για μια ιστορία που ίσως τη δούμε μέσα από τα μάτια του Τηλέμαχου που ούτε αυτός ήταν καν εκεί.

Δεν περιμένουμε καλύτερα να δούμε την ταινία και μετά να κάνουμε κριτική αντί να κάνουμε κριτική σε υποθέσεις;;
Αυτή τη στιγμή δεν κάνουμε κριπτική σε υποθέσεις αλλά σε αυτό που μας έδειξε. Μια τραγικη batman πανοπλία που δεν μπορεί να το σώσεις από πουθενά.
Υπήρχε μια διχογνωμία όταν διέρρευσε η πανοπλία του Οδυσσέα αλλά ο Νολαν το τερματησε με τον Αγαμέμνονα.

Εγω παλι την φιγουρα του Πολυφημου την ειδα καπως περιεργη.....σαν να ειδα ενα τοτεμ κινουμενο.

Εξαρχης εχω πει οτι μακαρι η ταινια να ειναι κατι τελειως διαφορετικο στα μετρα του Νολαν και οχι αυτο που περιμενουν οι περισσοτεροι.

• Like
Αυτή τη στιγμή δεν κάνουμε κροπτική σε υποθέσεις αλλά σε αυτό που μας έδειξε. Μια τραγικη batman πανοπλία που δεν μπορεί να το σώσεις από πουθενά.
Εντελώς λανθασμένη οπτική κατά τη γνώμη μου. Ένα έργο κρίνεται στην όλοτητα του και όχι από την γραμματοσειρά στους τίτλους...

Εγω παλι την φιγουρα του Πολυφημου την ειδα καπως περιεργη.....σαν να ειδα ενα τοτεμ κινουμενο.

Εξαρχης εχω πει οτι μακαρι η ταινια να ειναι κατι τελειως διαφορετικο στα μετρα του Νολαν και οχι αυτο που περιμενουν οι περισσοτεροι.
Μονο αν της αλλάξει τα φώτα θα έχει νόημα με την πανοπλία.

Έχω είδα ένα κεφάλι Alien και μια φιγούρα να περπατάει στα τέσσερα στην σκηνη του Πολύφημου ...

Εντελώς λανθασμένη οπτική κατά τη γνώμη μου. Ένα έργο κρίνεται στην όλοτητα του και όχι από την γραμματοσειρά στους τίτλους...
Και εσύ αυτό το τρειλερ έκρινες τίποτα ή απλά σε ενοχλεί η κριτική στον Νολαν;

Βασικά ειναι τελείως άκυρο το να βγάζει καποιος συμπεράσματα για μια ταινία απο το trailer. Ας κυκλοφορήσει πρώτα και μετά γκρινιάστε ελεύθερα.

• Like
Βασικά ειναι τελείως άκυρο το να βγάζει καποιος συμπεράσματα για μια ταινία απο το trailer. Ας κυκλοφορήσει πρώτα και μετά γκρινιάστε ελεύθερα.
Η ταινία μπορεί να ειναι καταπληκτική . Η πανοπλία ειναι άθλια και δεν ειναι καλό σημάδι σε συνδυασμό με ότι έδειξε στο τρέιλερ. Και ότι ειναι αθλια δεν θα το αλλάξει η ταινία όταν βγει .

Βασικά αν μπορούσε να αποδόσει μια σύγχρονη εκδοχή της παραπάνω πανοπλίας θα του έβγαζα το καπέλο. Αλλά δεν τον ενδιέφερε τι γράφει η οδύσσεια προφανώς. Ταινία από την περίληψη πάει να κάνει. Σιγά μην έχει διαβάζει όλο το έπος. Στην καλύτερη το έχει δει σε ταινία μικρός
O Βολγκανγκ Πετερσεν απεδωσε απταιστα τις πανοπλιες των Αχαιων στην Τροια (εκτος του Αχιλεα που εβαλε λιγο φαντασια) Αλλα απ'οτι φαινεται κανεις δεν το εχει προσεξει η οι ανθρωποι δεν ξερουν να βλεπουν αλλιως δεν θα λεγαν "αν εδειχνε τετοια πανοπλια"... σαχλαμαρες.

Ο Πετερσεν εδειξε στρατους ολοκληρους. Οι ανθρωποι δεν διαβαζουν αλλα ουτε βλεπουν.

Επισης κατι αλλο. Εαν πηγαινα σε ενα θεατρο να ξαναδω ενα Αμλετ, με ενα μικρο θιασο χωρις τα εκκατομυρια του χολλυγουντ, και μου εβγαζε τα προσωπα με κουστουμια και καμπαρντινες και ανταλασσαν τις ρεπλικες τους σωστα και ωραι και ξαναακουγα τον "μυθο" θα ελεγα, μπραβο.

Αλλα οταν μπρασσαρεις εκκατομυρια επι εκκατομυριων, και κανεις τετοιες παπαριες, επιπλεον εαν τις εκανε καποιος αλλος ας πουμε ο αρχιμοδιστρος του γκρουπ αλλα εσυ το εγκρινεις τοτε εισαι παπαρας.

Και σιγα μη σεβαστουμε επειδη εκανες ενα Ινσεψιον που διπλονονταν οι πολεις και κανεις δεν καταλαβε τι ηθελε να πει...

Καποτε οι Ιταλοι καναν κατι τετοιες αρπαχτες, με ρωμαϊκα κουστουμια, και γελαγαμε. Γιατι ηταν Ιταλοι που καναν αρπαχτες για ενα φιλμακι να περασει η ωρα. Και το λεγαν κι'ολας.
Τωρα το κανουν και σου λενε ριχνουμε βαρυσημαντα ονοματα και τοσα εκκατομυρια... οποτε χειροτεροι παπαρες απο τους τοτε.

Και εσύ αυτό το τρειλερ έκρινες τίποτα ή απλά σε ενοχλεί η κριτική στον Νολαν;
Δεν εκρινα τίποτα. Δεν τον έχω και γκόμενο... Χαχαχχ. Αλλα βγήκαν ένα σωρό να κρίνουν κάτι με βάση την εμπάθεια τους προς ένα δημιουργό.
Για μένα το μεγαλύτερο λάθος του ήταν οι προσδοκίες που δημιούργησε κάνοντας όλο αυτό τον ντόρο για το μεγαλύτερο κινηματογραφικό έπος..κτλ..κτλ... Όσο πιο ψηλά ανεβαίνεις τόσο πιο επώδυνη θα είναι η πτώση αν πέσεις... Δεν χρειάζονταν όλες αυτές οι φανφάρες...

Δεν εκρινα τίποτα. Δεν τον έχω και γκόμενο... Χαχαχχ. Αλλα βγήκαν ένα σωρό να κρίνουν κάτι με βάση την εμπάθεια τους προς ένα δημιουργό.
Έχω απολαύσει όλες τις ταινίες του. Το ιντερστελαρ το δείχνουν σε σεμινάρια αστροφυσικης για την καλύτερη απεικόνιση μαύρης τρύπας ( με εξαίρεση το φαινόμενο Doppler γιατι ο Nolan ειναι μαλωμενος με τα χρωματα ) . Και γενικά είναι σκηνοθέτης που αρέσκεται στην αληθοφάνεια. Εδώ όμως έχουμε τον Batman στην Τροία ..

Ποια προσπαθεια να ειναι ρεαλιστικα ρε συ ?

Οταν μιλαμε για καλλιτεχνες εχουν το ελευθερο να ειναι γκευ και με 20 ματια ο Κυκλωπας, να δερνει η Πηνελοπη τους μνηστηρες και να βαζει τον Οδυσσεα να σφουγγαριζει.

Ξαναλεω ψαχνετε ψυλους στα αχυρα για εργο που δεν εχουμε καν δει.

Οταν το δουμε θα εχουμε αποψη. Το τρειλερ δειχνει οτι θελει ο σκηνοθετης προς το παρον. Αν θελει να δειξει κατι τελικα απο την ολη εικονα
Οπως ειπωθηκε και παραπανω, οι καλλιτεχνες εχουν το δικαιωμα να κανουν ο,τι θελουν αλλα, να μην χρησιμοποιουν
ονοματα, τιτλους και γεγονοτα κατα το δοκουν.
Ας φτιαχνουν μια ιστορια δικη τους και να την ονομαζουν οπως θελουν.
Δεν μπορει να υπαρχουν πνευματικα δικαιωματα για τα παντα αλλα, την ιστορια, τη μυθολογια μπορουμε να τις βιαζουμε
οπως γουσταρουμε!