The Odyssey (2026)

Τί εννοείς; Ωραία αλλά κρυόπλαστη;
Να τι λέει ο Όμηρος με το στομα των προεστών των Τρώων:
"ου νέμεσις Τρώας και εϋκνήμιδας Αχαιούς
τοιήδε αμφί γυναικί πολύν χρόνον άλγεα πάσχειν
αινώς αθανατησι θεή εις ώπα έοικεν"
Ιλιάς Γ σττ.156-158

"Κρίμα δεν έχουν οι Αχαιοί, δεν έχουν κρίμα οι Τρώες
χάριν ομοίας γυναικός τόσον καιρόν να πάσχουν·
τωόντι ομοιάζει ωσάν θεάς η τρομερή θωριά της"

• Wow
Reactions: kimon
Ποιός σκουρόχρωμος μπασκετμπολίστας δήλωσε ότι είναι υπερήφανος που είναι Έλληνας; Αν εννοείς τον Αντετοκούμπο, ο άνθρωπος είναι Νιγηριανός και καλά κάνει.
Οι δηλώσεις του:
  • «Έχω γεννηθεί στην Ελλάδα, έχω παίξει με την Ελλάδα, αλλά όλοι ξέρουμε ότι είμαι Νιγηριανός».
  • «Greek Freak»: Έχει δηλώσει ότι «όλοι με λένε Greek Freak, αλλά είμαι επίσης και Nigerian Freak».
Δεν είναι ωραίο να λέμε ό,τι μας κατέβει επειδή σώνει και καλά πρέπει να γράψουμε κάτι, έστω κι αν μας λείπουν τα επιχειρήματα.

Πιο Έλληνας από πολλούς «ελληναράδες», για μένα. Για άλλους, μπορεί όχι. Καθένας όσο καταλαβαίνει. Τέρμα το off topic όπως και το παρόν νήμα, για μένα, ξεφεύγει το πράγμα και πάει αλλού. Όταν δω την ταινία, ξανά.

• Love
Reactions: Kosh

Πιο Έλληνας από πολλούς «ελληναράδες», για μένα. Για άλλους, μπορεί όχι. Καθένας όσο καταλαβαίνει. Τέρμα το off topic όπως και το παρόν νήμα, για μένα, ξεφεύγει το πράγμα και πάει αλλού. Όταν δω την ταινία, ξανά.
Το πρώτο κείμενο είναι από το μακρινό 2013. Οι δηλώσεις του Αντετοκούμπο που παρέθεσα εγώ είναι από το 2023. Μάλλον πρέπει να ενημερωθείς για τις πλέον πρόσφατες απόψεις του στγκεκριμένου μπασκετμπολίστα επί του θέματος που έθιξες
Το δεύτερο κείμενο εκφράζει απλώς τις ιδέες και την γνώμη του συντάκτη του. Κι εσύ, φυσικά, έχεις το δικαίωμα της γνώμης σου, μόνο που οι αστήρικτες γνώμες δεν ενδιαφέρουν κανέναν, πλην του εκφραστή των.

Τί εννοείς; Ωραία αλλά κρυόπλαστη;
Να τι λέει ο Όμηρος με τα λόγια των προεστών των Τρώων:
"ου νέμεσις Τρώας και εϋκνήμιδας Αχαιούς
τοιήδε αμφί γυναικί πολύν χρόνον άλγεα πάσχειν
αινώς αθανάτησι θεής εις ώπα έοικεν"
Ιλιάς Γ σττ.156-158
Ναι, ακριβως αυτα τα λογια θα σκεφτουμε οταν δουμε την Lupita στον πανι...

• Haha
Reactions: kimon
"Κρίμα δεν έχουν οι Αχαιοί, δεν έχουν κρίμα οι Τρώες
χάριν ομοίας γυναικός τόσον καιρόν να πάσχουν·
τωόντι ομοιάζει ωσάν θεάς η τρομερή θωριά της"
Η μετάφραση δεν είναι καλή. Το πρωτότυπο είναι εύκολα κατανοητό.
Άκου "τρομερή θωριά", λες και πρόκειται για την Μέδουσα ή την Γελλώ.