The Odyssey (2026)

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    22
Πάω σήμερα να την (ξανά)δω σε Atmos. Θέλω (κι ελπίζω) να νιώσω ακόμα καλύτερα τους βρυχηθμούς του Πολύφημου σε σχέση με την IMAX. Με τη δεύτερη θέαση εστιάζεις σε λεπτομέρειες που την πρώτη φορά δεν χόρταινε το μάτι σου να δει. Τι να κοιτάξω πρώτα και πού να δώσω προσοχή;

Η επανάληψη στο γυμνάσιο μας γύριζε τα μάτια ανάποδα, τώρα πληρώνουμε κιόλας!

Την είδα χτες στο imax, 6η σειρά καρακέντρο. Δεν το συζητώ, είναι πολύ καλή η ταινία αλλά σε καθε Nolan έχω μια προσδοκία να ξανα ζήσω την εμπειρία της ροής του inception. Αν και είχε ροή, δεν με μάγεψε. Ισως οι υψηλές προσδοκίες. Βέβαια άρτια παραγωγή, πολύ καλό casting με τους ρόλους να υπερβαίνουν τους ηθοποιούς η Charlize κουκλάρα, το μόνο miscasting η Zendaya, δεν με έπειθε. Η ταινία ήταν καταπληκτική, περίμενα περισσότερα :p . 7.8 στα 10.

Αν και είχε ροή, δεν με μάγεψε.

Η ταινια εχει ενα βασικο μειονεκτημα . Ξερεις εξαρχης το σεναριο.

Αυτο πολυ δυσκολα αντικαθισταται με ολα τα εργαλεια του σκηνοθετη. (θα μου πες και στην Δουνκερκη ξεραμε τι θα γινει απλα εκει βλεπαμε τις επιμερους ιστοριες)

• Like
Reactions: PanMan
Την είδα σε καλής ποιότητας θερινό (εννοώ μεγάλη οθόνη και σχετικά ικανοποιητικός ήχος ) ... θα ήθελα imax αλλά δεν ήταν εφικτό ..

7.5 / 10 για μένα ... επειδή είχα δει προ κάποιων μηνών και την αντίστοιχη με τον Ρέηφ Φάινς, μπορώ να πω ότι αυτή (the return) στο τελευταίο κομμάτι (με τον ήρωα πλέον στην Ιθάκη) αφήνει την πρωτογενή συγκίνηση να αναδυθεί πιο αβίαστα ...

Στα πολύ θετικά η κινηματογράφηση, η Χάθαγουεϊ (ούτως ή άλλως την πάω σαν ηθοποιό και γυναίκα, και εδώ ήταν τρομερή) και το φανταστικό σάουντρακ ... ο ρόλος του Πάτινσον ήταν αβανταδόρικος και δεν χρειάστηκε να προσπαθήσει και πολύ για μια καλή ερμηνεία ... ο Ντέημον σταθερά καλός ...

Όσο και αν προσπάθησα, δεν ήταν δυνατόν να μην επηρεαστώ και να μην κουνήσω αρνητικά την κεφάλα μου στις χαζομάρες της ταινίας ( η πανοπλία του Αγαμέμνονα, οι αντίστοιχες σταρ γουόρς των Λαιστρυγόνων, η αναφορά στην εποχή του χαλκού, το γεγονός ότι η Λουπίτα κάνει και την Κλυταιμνήστρα ( μέγιστο φάουλ και χωρίς λόγο, αφού η μοναδικότητα της ομορφιάς της Ελένης (μαύρης, άσπρης, κόκκινης) σαρώνεται αφού υπάρχει ακριβές αντίγραφο ), το ότι βλέπουμε μόνον τρία καράβια (θα μπορούσε με cgi να προσθέσει και άλλα) που μετατρέπει τον επιστρέφοντα στατό με παρεούλα , και τέλος τον αχρείαστα μεγάλο αριθμό των μνηστήρων, που μετατρέπει την τελική σκηνή δράσης σε Ράμπο ή Τζον Γουίκ ...

Για μένα σίγουρα δεν είναι η καλύτερη ταινία του Νόλαν, αφού memento / prestige / inception / και βέβαια interstellar είναι ανώτερες ...

Ωστόσο, αξίζει να την δει κανείς σε κάθε περίπτωση ...

Σχετικά με την μαύρη πανοπλία του Αγαμέμνονα αλλά και την περικεφαλαία του που τόσο σχολιάστηκε, πιστεύω πως ο Νόλαν θέλησε -και πέτυχε- να δημιουργήσει μια σχεδόν θεική αύρα ενός μοναδικού στρατηγού και ηγέτη, που όλοι σέβονται και προσκυνούν και φυσικά είναι έτοιμοι να θυσιαστούν με ενα νεύμα του! Ειδικά την στιγμή που ανοίγουν οι απόρθητες πύλες της Τροίας, σε συνδυασμό βέβαια με την τρομερή μουσική του Γκόρανσον, προσωπικά μου έπεσε το σαγόνι!

Πάω σήμερα να την (ξανά)δω σε Atmos. Θέλω (κι ελπίζω) να νιώσω ακόμα καλύτερα τους βρυχηθμούς του Πολύφημου σε σχέση με την IMAX. Με τη δεύτερη θέαση εστιάζεις σε λεπτομέρειες που την πρώτη φορά δεν χόρταινε το μάτι σου να δει. Τι να κοιτάξω πρώτα και πού να δώσω προσοχή;

Η επανάληψη στο γυμνάσιο μας γύριζε τα μάτια ανάποδα, τώρα πληρώνουμε κιόλας!

Δώσε περισσότερο προσοχή στην μουσική. Νομίζω η δεύτερη φορά με βοήθησε να νιώσω καλύτερα τα όργανα, την λύρα που έπαιζε μια Ελληνίδα, τα τύμπανα και αυτόν τον τριπλό αυλό που χρησιμοποιήθηκε. Πρόσεξα επίσης καλύτερα την τρομερή σκηνή στον Άδη, τους νεκρούς και την βαριά επιβλητική φωνή του Τειρεσία. Το έγραψα και πιο πάνω, στην atmos του village άκουσα καλύτερα πολλά πράγματα..

• Like
Reactions: Φρα.Πε.
Να πω και εγώ ότι με άρεσε.
Έπειτα από αρκετά χρόνια πήγα κινηματογράφο μετά την παρότρυνση των φίλων του λογοτεχνικού κλάμπ που την είχαν δει πρωτύτερα και την πρότειναν με τα μπούνια.

Πολύ καλή ταινία
Κύριο μείον οι στολές αλά Ζήνα και Χέρκουλις.
Ο Τηλέμαχος δεν μπορούσε να παίξει ούτε με πιστόλι στο κρόταφο, τελείως ανύπαρκτος και μυρωδιάς ο τύπος.
Επίσης η Σαρλίζ Θερόν ήταν ντυμένη σαν διαφήμιση Chanel no.5, βάλε και ότι από τις πλαστικές δεν μπορούσε να κουνήσει τη μούρη της, ήταν ψιλοαπογοήτευση.
Τέλος η Σκύλα και η Χάρυβδη ήταν ψιλοτσαπατσουλιά και σε κατηγορία B μούβι.

Δυστυχώς δεν είδα στο (ψευτο)IMAX της Στοκχόλμης, αλλά σε νορμάλ επαρχιακό.
Θα ήθελα να το δω σε μεγαλύτερη οθόνη με καλύτερο ήχο, αλλά δεν δίνω 37€ για αυτό..

.......

Πολύ καλή ταινία
Κύριο μείον οι στολές αλά Ζήνα και Χέρκουλις.
Ο Τηλέμαχος δεν μπορούσε να παίξει ούτε με πιστόλι στο κρόταφο, τελείως ανύπαρκτος και μυρωδιάς ο τύπος.
Επίσης η Σαρλίζ Θερόν ήταν ντυμένη σαν διαφήμιση Chanel no.5, βάλε και ότι από τις πλαστικές δεν μπορούσε να κουνήσει τη μούρη της, ήταν ψιλοαπογοήτευση.
Τέλος η Σκύλα και η Χάρυβδη ήταν ψιλοτσαπατσουλιά και σε κατηγορία B μούβι.
............
Θα ήθελα να το δω σε μεγαλύτερη οθόνη με καλύτερο ήχο, αλλά δεν δίνω 37€ για αυτό..
:ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:
Ειδα και το ποστ του Δημοκηδη που του εβαλε 7,5 ! Παρ'ολα οσα ειπε.
Το λατρευω αυτο το νημα τελικα ! :love::cool:

• Like
Reactions: Deneb and Th.ARvan
Δυστυχώς δεν είδα στο (ψευτο)IMAX της Στοκχόλμης, αλλά σε νορμάλ επαρχιακό.

37 ευρω εχει το ΙΜΑΧ τικετ εκει ? :rolleyes: