Οπως δεν μπορείς να κρίνεις μια Ferrari αν την οδηγήσεις μόνο το πρωί στην Κηφισιάς με την κίνηση, έτσι δεν μπορείς να κρίνεις μια ταινία σαν την Οδύσσεια, που ο τεχνικός τομέας της είναι ένα από τα μεγαλύτερα ατού της, αν δεν την δεις σε ένα πραγματικά καλό κινηματογράφο. Στα 3,5 μέτρα σε 50αρα μαξ θα έβαζα ένα 6 στην ταινία, όπως και σε κάθε ταινία που θα έβλεπα εκει.Παλι βγαινει οφφτοπικ το θεμα χαριν του "πρεπει να την δεις οπωσδηποτε σε Ιμαξ".![]()
Το οπτικό πεδίο είτε στα 3 μέτρα είτε στα 30, είναι το ίδιο και παραμένει περίπου 200 μοίρες.
Εάν κάτσεις στη μέση μιας μέσης IMAX αίθουσας, η οθόνη καλύπτει περίπου τις 60-70 μοίρες.
Εάν στο σπίτι θέλεις να καλύψεις στα 3.5 μέτρα 30 μοίρες οπτικού πεδίου χρειάζονται περίπου 85 ίντσες οθόνη, ~190 εκατοστά διαγώνιος.
Δεν καταλαβαίνω την επιμονή πραγματικά. Όλο αυτό είναι στη καλύτερη offtopic, η ΔΟ έχει ήδη ασχοληθεί με το νήμα διαχωρίζοντας το μια φορά.
γιατι ο Θεατης δεν μπορει να ειναι κριτικος ?
Αν ζητάω την εμπειρία χωρίς κριτική, πάω και στο Allou Fan Park...
και ομως η καλυτερη κατηγορια στο avclub ειναι τα αθλητικα αν ειχε και κινηματογραφο θα ηταν τελειοΔεν ξέρεις πόσες ιντες τηλεόραση αγόρασες; Ούτε καν είδες κάτι νουμερα τεράστια στο κουτί;; Οκ...
Να υποθέσω λοιπόν ότι είναι 50 και γεμίζει το οπτικό σου πεδίο από τα 3,5 μέτρα...
Σε λάθος φόρουμ είσαι φίλε μου....![]()
Αμα κανεις και πολεμικα αθληματα θα καταλαβεις ποσα βλεπεις πραγματικα, σε τι αποστασεις σε τι γωνιες.
Δίκιο έχεις, ίσως βέβαια παίζει ρόλο, ότι στα αθλητικά καθημερινά συμβαίνουν πράγματα για σχολιασμό και ανάλυση, ενώ σε άλλους τομείς που αφορά το forum, τι θα γράφεις κάθε μέρα?και ομως η καλυτερη κατηγορια στο avclub ειναι τα αθλητικα αν ειχε και κινηματογραφο θα ηταν τελειο
Επισης εχουν γραφτει καργα λεπτομερειες αναλυτικα και στα δυο νηματα που θα επρεπε να μπουν σε spoiler
Αυτό που λέω ειναι απλούστατο: Πάμε να δούμε μια ταινία πρωτίστως για να περάσουμε καλά / να την απολαύσουμε (ακόμα κι αν το θεμα ειναι πχ καταθλιπτικό / ''βαρύ'' κλπ και μας προβληματίσει) και όχι για να την κρίνουμε.
Μάλλον εγώ είμαι ο περίεργος που καμία ταινιάρα δεν την ευχαριστιέμαι στην τηλεόραση, έως και δεν μπορώ να δω ταινία εκει πλέον, μόνο κανένα ματς, Xbox/Ps5 ματς και καμιά σειρά.
Ακόμη πιο πριν βλέπαμε ταινίες από VHS σε 29άρες CRT. Δεν βλέπαμε καλές ταινίες ή δεν τις ευχαριστιόμασταν;
Πας σε ένα ακριβό ζαχαροπλαστείο. Ο σεφ έχει φτιάξει ένα παγωτό . Και έβαλε πάνω τα φρούτα τα γλασσε τα διακόσια...Το αγοράζεις αλλά επειδή βιάζεσαι φεύγεις πας σπίτι μετά από 1 ώρα και το το παγωτό έχει λιώσει και το τρως . Σημάνει ότι έχει φάει αυτό που ήθελε ο σεφ να φας και να κρίνεις αν είναι ωραίο η όχι;. Και πήγαινε πεστου. Αυτό που έφτιαξες οκ αλλά δε λέει και πολλά...(Τραβηγμένο αλλά το νόημα παραμένει)Spoiler για την Οδύσσεια βρε;
Α, στο τέλος φτάνει στην Ιθάκη και σκοτώνει τους μνηστήρες.
Πάντα κρίνουμε αν μας αρέσει κάτι ή όχι.
Είτε αυτό είναι ταινία, είτε μουσική, είτε σουβλάκια.
Και όταν πάω για φαγητό με φίλους πάω για να περάσω καλά, αλλά αν μου σερβίρουν σκουπίδια εννοείται ότι θα κρίνω το μαγαζί.
Και εγώ όταν βλέπω ταινίες τις βλέπω αποκλειστικά και μόνο στο πανί.
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα καταλάβω αν μία ταινία είναι καλή η όχι επειδή την είδα στην τηλεόραση.
Αν πρέπει να δω μία ταινία σε πανί ή σε IMAX για να μου αρέσει, μιλάμε για καθρεφτάκια για ιθαγενείς, όχι ταινία.
Για αυτές τις φάσεις κυκλοφορούν και demo.
Όταν είχε βγει το Requiem for a dream π.χ., σε τηλεόραση το είδα. Δεν είχα πανί.
Ούτε χρειάστηκα πανί για να καταλάβω ότι μου άρεσε.
Ακόμη πιο πριν βλέπαμε ταινίες από VHS σε 29άρες CRT. Δεν βλέπαμε καλές ταινίες ή δεν τις ευχαριστιόμασταν;
Να καταλήξουμε λοιπόν στο ότι το Odyssey πρέπει να το δεις σε IMAX για να σου αρέσει σαν ταινία, αλλιώς μην ψηφίσεις;
Δεν συμφωνώ και θα σου εξηγήσω τον λόγο, κάποιες ταινίες δεν δίνουν τόσο βάση στον τεχνικό τομέα, οπότε και σε ένα πιο μέτριο σύστημα θα πάρεις αυτό που έχει να σου δώσει....π.χ. The Father με τον Antony Hopkins, κάποιες άλλες ταινίες όμως βασίζονται πολύ στον τεχνικό τομέα...θα σου πιάσω άλλη ταινία του Νόλαν, π.χ. το Interstellar, ε δεν μπορείς να το το δεις στην τηλεόραση και να το απολαύσεις, δεν γίνεται, χάνει πολύ, πάρα πολύ, εώς και βλέπεις άλλη ταινία. Είναι καλύτερη ταινία το The Father από το Interstellar επειδή το ένα μπορείς κάπως να το απολαύσεις στην τηλεόραση ενώ το άλλο θα δυσκολευτείς και θα πάρεις κάτι μειωμένο?Spoiler για την Οδύσσεια βρε;
Α, στο τέλος φτάνει στην Ιθάκη και σκοτώνει τους μνηστήρες.
Πάντα κρίνουμε αν μας αρέσει κάτι ή όχι.
Είτε αυτό είναι ταινία, είτε μουσική, είτε σουβλάκια.
Και όταν πάω για φαγητό με φίλους πάω για να περάσω καλά, αλλά αν μου σερβίρουν σκουπίδια εννοείται ότι θα κρίνω το μαγαζί.
Και εγώ όταν βλέπω ταινίες τις βλέπω αποκλειστικά και μόνο στο πανί.
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα καταλάβω αν μία ταινία είναι καλή η όχι επειδή την είδα στην τηλεόραση.
Αν πρέπει να δω μία ταινία σε πανί ή σε IMAX για να μου αρέσει, μιλάμε για καθρεφτάκια για ιθαγενείς, όχι ταινία.
Για αυτές τις φάσεις κυκλοφορούν και demo.
Όταν είχε βγει το Requiem for a dream π.χ., σε τηλεόραση το είδα. Δεν είχα πανί.
Ούτε χρειάστηκα πανί για να καταλάβω ότι μου άρεσε.
Να καταλήξουμε λοιπόν στο ότι το Odyssey πρέπει να το δεις σε IMAX για να σου αρέσει σαν ταινία, αλλιώς μην ψηφίσεις;
Θα περίμενα η ίδια ευαισθησία που υπάρχει για το έργο του όμηρου να υπάρχει και για αυτό του Πυθαγόρα.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.