The Odyssey (2026)

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    41
Δεν το παρατήρησε κανένας άλλος από αυτούς που κράζουν; Άλλη ταινία είδαν;
Αφού δεν την είδαν την ταινία οι περισσότεροι μαχητές! Όλοι σχολιάζουν τα screenshots από άλλη ταινία που είναι δούλα ή τη φωτογραφία από τον ρόλο της ως Κλυταιμνήστρα!

Εγώ πάντως δεν την είδα ως άσχημη , κάθε άλλο, την είδα απλά ως έναν ηθοποιό που υποδύεται έναν χαρακτήρα. Δεν υπήρχε εξάλλου καμία απολύτως αναφορά στην ταινία ή κάποιος φυλετικός υπαινιγμός που να έκανε διαφορά στην κοινωνική της θέση. Φυσικά δε μπορούμε να παραβλέψουμε το σημάδι στο πρόσωπο της με οτι προέκταση μπορεί να έχει αυτό....

Εγώ γι'αυτό γουσταρω το Νόλαν και γι'αυτό είναι κατε με ο μεγαλύτερος σκηνοθέτης των καιρών μας. Γιατί αφήνει χώρο για ερμηνείες. Φτιάχνει τέτοιους πίνακες που ο καθένας βλέπει με την δική του οπτική και περνάει πολλά μύνηματα. Είναι πολυδιάστατος και πολυεπίπεδος σε αντίθεση με την πλειοψηφία που είναι flat.
Μια ουλη μπορεί να σημαίνει πχ ότι
ο πόλεμος έγινε για την ομορφιά της Ελένης — και όταν τελειώνει, η ίδια η ομορφιά της έχει σημαδευτεί από τον πόλεμο.
Και υπάρχει ακόμη ένα πολύ σημαντικό στοιχείο: η ίδια η Lupita Nyong'o υποδύεται και την Κλυταιμνήστρα. Αυτό κάνει τις δύο αδελφές έναν καθρέφτη της ίδιας θεματικής: η μία τιμωρείται για τον ρόλο που της αποδίδουν στον πόλεμο και η άλλη παίρνει εκδίκηση για το τίμημα που πλήρωσε η ίδια και η οικογένειά της.
Και αυτή είναι μόνο μια οπτική.

ο πόλεμος έγινε για την ομορφιά της Ελένης — και όταν τελειώνει, η ίδια η ομορφιά της έχει σημαδευτεί από τον πόλεμο.
η αλλη ερμηνεία οτι την σημάδεψε ο Μενέλαος για να μην την.... κλέψουν και τρίτη φορά, με υπόνιες οτι την κοπάνησε με τον Πάρη
Εγω παλι το πρωτο που σκεφθηκα ειναι οτι ο Μενελαος την σημαδεψε μια και καλη για να μην το ξανακανει....
μαζι γράφαμε
...

• Like
Reactions: klamia71
η αλλη ερμηνεία οτι την σημάδεψε ο Μενέλαος για να μην την.... κλέψουν και τρίτη φορά, με υπόνιες οτι την κοπάνησε με τον Πάρη

μαζι γράφαμε
...
Ναι. Και αυτο παίζει.. οι οπτικές είναι πολλές... Είναι σαν τους πίνακες οι ταινίες του. Ο καθένας βλέπει και κάτι διαφορετικό

Δεν ενοχλεί το 4:3 διότι όπως έγραψα παραπάνω λόγω μεγέθους και λόγω ότι η εικόνα πιάνει από άκρη σε άκρη του τοίχου, το οπτικό πεδίο γεμίζει.

Κάτσε, αν το είδες στο Mall δεν ήταν 4:3 αλλά LIE-MAX 1.90:1, δηλαδή σχεδόν 16:9.

• Like
Reactions: takisot
Στο Mall το είδα. Μια IMAX εχουμε. 1.90:1 είναι; Σίγουρα; Όταν παίζει ταινία που πιάνει από άκρη σε άκρη είναι 1.90:1 ; Αυτό είναι σχεδόν 16:9. Δεν μου φάνηκε στο μάτι για 16:9.

Το πρώτο σχόλιο είναι τεχνικό...
Αν θέλουν τα village να μας κάνουν demo των ηχείων και ότι δεν καίγονται όσο και να τα τσιτωσουν, το πέτυχαν..αύριο πάω ΩΡΛ να δω τι ζημιές έχω πάθει. ( τι σχόλια είναι αρνητικο).

Τα υπόλοιπα later.

• Like
Reactions: john1987
Παιδια κι εγω ένιωσα τρομερά δυνατό τον ηχο σε λίγες σκηνές όμως.

Ότι και να λεμε για fake imax η αιθουσα ειναι τρομερή (σορρυ δεν εχω παει σε 70mm imax).