The revival of vinyl !!!!!!!!!

Η απάντηση είναι ίδια.
Αφού και τα δύο μέσα προκύπτουν με την διαδικασία που περιγράφεις τότε ισχύουν και για τα δύο.

Ναι, αλλά τώρα εσύ το πηγαίνεις πάλι στο γνωστό CD vs. Vinyl, και ποιο είναι πιο αληθοφανές, ενώ το θέμα μας είναι "ζωντανό vs. ηχογράφηση". ;)

(καλά, δεν είναι ακριβώς αυτό το θέμα μας σε αυτό το νήμα, αλλά τεσπα)

Re: Απάντηση: The revival of vinyl !!!!!!!!!

Βρε τι με νοιαζει η καθε εταιρεια τι κανει; Εγω τη Μουσικη μου θελω να απολαμβανω, οπως μου αρεσει. Και γιαυτο και δεν σταματησα να αγοραζω και δισκους.
Αλλα δεν μπορω να αφορισω οποιο αλλο μεσο, πως να το κανουμε.

Διαφωνησα καπου μαζι σου και δεν το καταλαβα;

Ειπα πριν ........1000 ποστ :flipout:.........οτι προτιμω μεν το βινυλιο και αγοραζω οτι βρισκω και με ενδιαφερει,αλλα επισης εχω 1500 cd και αγοραζω σε cd οτι δεν βρισκω σε βινυλιο,μαλιστα εφ'οσον δεν υπαρχει το αντιπαλον δεος,απολαμβανω και τα cd μου.

Να προσθεσω και μερικες χιλιαδες τραγουδια,μουσικες κλπ στον υπολογιστη μου.

Η ισοπεδωση μαλλον απο τους cd/digital ONLY επιχειρειται.

Ειπα κατι αλλο;

Οχι βρε, απλα μου αναφερεις μεσα τις εταιρειες που λιγο με/μας απασχολει τι κανουν και τι θελουν.

:ernaehrung004:
Προσωπικα καθολου δεν με απασχολει καθολου τι κανουν.
Εκει εξω υπαρχουν τοσα εκατομμυρια μουσικα εργα σε βινυλιο η cd που δεν εχω στην συλλογη μου και δεν θα μπορεσω ποτε να τα εχω(.....καλα θα περασω αρκετα στον υπολογιστη,χαχαχα) οποτε δεν αγχωνομαι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: The revival of vinyl !!!!!!!!!

Διαφωνησα καπου μαζι σου και δεν το καταλαβα;

Η ισοπεδωση μαλλον απο τους cd/digital ONLY επιχειρειται.

Ειπα κατι αλλο;

δεν είναι ισοπέδωση αλλά απλά κοινός νους, και εξέλιξη... έχεις το δικαίωμα της επιλογής, ακόμα τουλάχιστον που παράγεται βινύλιο για ένα εξειδικευμένο μικρο όμως κοινό... ο Μαρξ σίγουρα θα γοητεύονταν από την τεχνολογία και την εξέλιξη και θα περιφέρονταν με mp3 player.. επίσης θα άρχιζε την επανάσταση του, μέσω του facebook και του twitter..

Καλα εσεις το πατε πολυ μακρια!
Το ζητημα ειναι οτι το revival ειναι fact. Το δειχνουν τα νουμερα.
πχ οταν το VHS επεσε, εφυγε και εγινε αερας απο την αγορα.
Δε συμβαινει αυτο στο βινυλιο, ας το ψαξουν το θεμα οι ειδικοι του μαρκετιν, ειναι δικο τους προβλημα γιατι συμβαινει αυτο.
παντως δεν εχει σχεση με την ποιοτητα (λεω εγω αν και ασχετος)

Μου θυμιζει λιγακι την ιστορια με τα μηχανικα ρολογια vs quartz, που αρκετοι βιαστηκαν να ξεγραψουν το μηχανακι, ομως η ιστορια εδειξε οτι ηταν λαθος.

Αμφισβητεί κανείς ότι ο 16χρονος του 2011 απολαμβάνει πολύ καλύτερη ποιότητα ακούγωντας τα mp3 του από αυτό:

27139.jpeg

απ' ό,τι ο αντίστοιχος 16χρονος της δεκαετίας του '60-'70 που άκουγε τα βινύλιά του από αυτό;

yellowphilipsplayer6.jpg

H όλη ουσία είναι εδώ .
Και αξίζει όσο χίλιες σελίδες....:worshippy:

Περιλαμβάνει και εικόνα ο δίσκος, εκτός από ήχο... :D

Eξαρτάται από ποιά σκοπιά βλέπει κανείς το θέμα...

Αμφισβητεί κανείς ότι ο 16χρονος του 2011 απολαμβάνει πολύ καλύτερη ποιότητα ακούγωντας τα mp3 του από αυτό:

27139.jpeg

απ' ό,τι ο αντίστοιχος 16χρονος της δεκαετίας του '60-'70 που άκουγε τα βινύλιά του από αυτό;

yellowphilipsplayer6.jpg

Ένα τρανό παράδειγμα οτι και εξέλιξη υπάρχει και κοστρολογικός "εκδημοκρατισμός" της ποιότητας τουλάχιστον σε κάποιο σεβαστό βαθμό
Και ΝΑΙ αυτό έχει συμβεί κυρίως λόγω της Ψηφιακής Τεχνολογίας.

Όχι οτι τα πικάπ δεν έχουν εξελιχθεί και εκδημοκρατίσει τις επιδόσεις τους πάρα πολύ αλλα αυτό που γίνεται με τα ψηφιακά είναι άλλο πράγμα.

Γιαυτό αλοίμονο(για την τσέπη του) σε αυτόν που κυνηγάει τις εξελίξεις αφου μετα απο δυο η τρία χρόνια αυτο που πλήρωσε μια περιουσία το πήρε ο γείτονας του σε προσιτότατη τιμή.

H όλη ουσία είναι εδώ .
Και αξίζει όσο χίλιες σελίδες....:worshippy:

ακριβως ετσι ειναι.

Ελα ομως που το πανω το μονο που θα δει σε λιγα χρονια ειναι μια scrap αλάνα της Αφρικής. Το αλλο εχει cult status και στολιζει μουξου σαλονακια.

Οπως και να εχει το βινυλιο πουλαει ακομα και οσο θα το κανει θα υπαρχει. Γιατι? Εχω την εντυπωση γιατι δινει υλικη μορφη σε μια κατα τα αλλα άυλη τεχνη.

Last edited:
Βινυλιάριοι όλων των χωρών ενωθείτε!
Δεν έχετε να χάσετε παρά τις (ψηφιακές) αλυσίδες σας!

Κάποιοι στην Αθήνα καίνε τις ελιές και τα πεύκα στο τζάκι τους και ταυτοχρόνως έχουν αναμμένο και το καλοιριφέρ στο full, απλά για να δημιουργήσουν μια πιο ζεστή ατμόσφαιρα στο σπίτι.
Μία παρόμοια ανάγκη πιστεύω ότι καλύπτει και η αναπαραγωγή βινυλίων στο αναλογικό πικάπ μας.

Re: Απάντηση: The revival of vinyl !!!!!!!!!

Κάποιοι στην Αθήνα καίνε τις ελιές και τα πεύκα στο τζάκι τους και ταυτοχρόνως έχουν αναμμένο και το καλοιριφέρ στο full, απλά για να δημιουργήσουν μια πιο ζεστή ατμόσφαιρα στο σπίτι.
Μία παρόμοια ανάγκη πιστεύω ότι καλύπτει και η αναπαραγωγή βινυλίων στο αναλογικό πικάπ μας.

Αν η ακρόαση δίσκων βινυλίου είναι μια τόσο ανορθολογική πράξη τότε ευχαρίστως θα έκανα τους 2000 δίσκους μου 4000 :fahne90:

Παίδες το θέμα μας είναι "η αναβίωση του βινυλίου". Λ.Σ.

Ωρισμένοι δεν θέλουν να το καταλάβουν..Διάλειμμα για καθαρισμό
των off topic μηνυμάτων που παρά τις επανειλημμένες συστάσεις, κάποιοι
συνέχισαν να ποστάρουν σωρηδόν...

Εχεις τελειώσει με τις διακοπές σου φέτος?:D

Ναι άστα να πάνε. :AFADF0:

Να γράψω κάτι εντός θέματος(νομίζω δηλαδή:flipout:).Το γεγονός ότι αναβιώνει το βινύλιο(τι αναβίωση δηλαδή,ανασταίνεται ο νεκρός??) δεν έχει να κάνει με την ποιότητα ήχου που προσφέρει. Υπάρχει αναβιώση στην αντίκα γενικά άλλα γίνεται για άλλους λόγους. Κυρίως συναισθηματικοί. Υπάρχει μια σύνδεση με άλλες εποχές.

Ναι άστα να πάνε. :AFADF0:

Να γράψω κάτι εντός θέματος(νομίζω δηλαδή:flipout:).Το γεγονός ότι αναβιώνει το βινύλιο(τι αναβίωση δηλαδή,ανασταίνεται ο νεκρός??) δεν έχει να κάνει με την ποιότητα ήχου που προσφέρει. Υπάρχει αναβιώση στην αντίκα γενικά άλλα γίνεται για άλλους λόγους. Κυρίως συναισθηματικοί. Υπάρχει μια σύνδεση με άλλες εποχές.

Αφου πριν από λίγο - και δυστυχώς σβήστηκε- είχες πεί ότι δεν ξέρεις ποιό ακούγεται καλύτερα , πως φτάνεις στο συμπέρασμα ότι η αναβίωση του βινυλίου δεν έχει να κάνει με την ποιότητα του ήχου του ; :popcorn: