The revival of vinyl !!!!!!!!!

Μέγεθος
Artwork
Μυρωδιά
Χρώμα
Κίνηση
"Φυσικη Επαφή / Συμμετοχή στη διαδικασία ακρόασης" γενικά -> Συναίσθημα

(προσωπικά αγοράζω cd > vinyl (όλο και περισσότερο τελευταία) και ακούω, σχεδόν αποκλειστικά τελευταία, mp3 απο iTunes / είμαι παιδί άλλης εποχής παγιδευμένο στο σήμερα :p)

Καλά, τώρα τους μπέρδεψες για τα καλά.. :flipout:

Πες τα βρε Μήτσε... είναι ανάλογα το τι θα στήσεις και πώς.
Χώρια που άμα είσαι biased όσον αφορά το μέσο, θα δίνεις πάντα προτεραιότητα είτε στο αναλογικό είτε στο ψηφιακό και το άλλο θα υστερεί μια ζωή.

Ενα ατομο που ειναι biased εναντιον καποιου μεσου,μαλλον δεν θα εχει και τα δυο μεσα αναπαραγωγης στο συστημα του.

Απο την αλλη,δεν θα ονομαζα biased ενα ατομο που εχει σαφη και πραγματικη προτιμηση σε ενα συγκεκριμενο μεσον.Αυτο το ατομο,μπορει να εχει και τα δυο μεσα αναπαραγωγης στο συστημα του.

Μέγεθος
Artwork
Μυρωδιά
Χρώμα
Κίνηση
"Φυσικη Επαφή / Συμμετοχή στη διαδικασία ακρόασης" γενικά -> Συναίσθημα

(προσωπικά αγοράζω cd > vinyl (όλο και περισσότερο τελευταία) και ακούω, σχεδόν αποκλειστικά τελευταία, mp3 απο iTunes / είμαι παιδί άλλης εποχής παγιδευμένο στο σήμερα :p)

To μονο απο αυτα που εγραψες και ταιριαζει στο στολισμα των ραφιων που αναφερθηκα ειναι το μεγεθος.Μην με ρωτησεις να σου πω ποιος θα αγοραζε ενα ραφι με χωρους διαστασεων βινυλιου απλως για να τους στολισει με βινυλια :laugh:

Θέλεις αλήθεια να κάνουμε συζήτηση για το τι "πουλάει" την σήμερον ημέρα και με τι ακούει ο κόσμος???Ούτε το cd ούτε η κασσέτα ούτε το βινύλιο!!!! Οι περισσότεροι που γνωρίζω(να πω ένα 95%) παίζουν με αρχεία στον υπολογιστή!!!! Τόσο απλά.

Λες να μην ξερω τι "πουλαει" σημερα;

Το θεμα μας ειναι αλλο.Το γεγονος οτι το βινυλιο εχει συνεχη αυξητικη ταση στις πωλησεις του τα τελευταια χρονια.

Λες να μην ξερω τι "πουλαει" σημερα;

Το θεμα μας ειναι αλλο.Το γεγονος οτι το βινυλιο εχει συνεχη αυξητικη ταση στις πωλησεις του τα τελευταια χρονια.

Η αύξηση αυτή έχει σαφώς να κάνει με την αντίστοιχη αύξηση των remastering σε πολλά άλμπουμ που δεν υπήρχαν από χρόνια σε βινύλιο. Οι εταιρίες σκέφτηκαν οτι θα υπήρχε μία δυναμική και έπεσαν μέσα γιατί υπάρχουν πάρα πολλοί που έχουν πικάπ και θέλουν να τα αποσβένουν. Και φυσικά καλά κάνουν για να μην κάθονται να τα βλέπουν και να ακούν οτι είχαν από πριν.
Το θέμα όμως είναι οτι το 95% αυτών των remastering είναι DIGITAL και καλά κάνουν. Μάλλον όμως δεν ενδιαφέρει αυτό τους δεδομένους αγοραστές. Είναι το φετίχ τους και είναι σεβαστό, η μουσική να είναι στα αυλάκια έστω και από ψηφία. Όπως είπε και κάποιος κάποτε: έτσι αναλογικοποιείται το υλικό (!!!!!)

Η αύξηση αυτή έχει σαφώς να κάνει με την αντίστοιχη αύξηση των remastering σε πολλά άλμπουμ που δεν υπήρχαν από χρόνια σε βινύλιο. Οι εταιρίες σκέφτηκαν οτι θα υπήρχε μία δυναμική και έπεσαν μέσα γιατί υπάρχουν πάρα πολλοί που έχουν πικάπ και θέλουν να τα αποσβένουν. Και φυσικά καλά κάνουν για να μην κάθονται να τα βλέπουν και να ακούν οτι είχαν από πριν.
Το θέμα όμως είναι οτι το 95% αυτών των remastering είναι DIGITAL και καλά κάνουν. Μάλλον όμως δεν ενδιαφέρει αυτό τους δεδομένους αγοραστές. Είναι το φετίχ τους και είναι σεβαστό, η μουσική να είναι στα αυλάκια έστω και από ψηφία. Όπως είπε και κάποιος κάποτε: έτσι αναλογικοποιείται το υλικό (!!!!!)
οχι και αποσβεση στα πικαπ βρε παιδια,ελεος,δεν εξηγουνται ολα με ορους αγορας,υπαρχει και το συναισθημα.

Αν και ημουν κ ειμαι φανατικος του βινυλιου για διαφορους λογους, ακουω πλεον πολυ απο ψηφιακα αρχεια...

Καποιες επανεκδοσεις που απεκτησα τελευταια ειναι οντως πραγματικα πολυ καλες , οπως το Famus Blue Raincoat - Jennifer Warnes, και σε ηχο κ σε παρελκομενα, συσκευασια κλπ.

Παντως πρεπει να παραδεχτουμε πως υπαρχει μια αναβιωση , κι αυτη για διαφορους λογους και για τον καθενα ξεχωριστα διαφορετικους.

πχ οταν ερχονται τιποτα γκομενιτσες η τιποτα κ καλα "ψαγμενοι" τυποι σπιτι ψαρωνουν κ ρωτανε...Δισκοι ειναι αυτοι?? ουαου γουσταρω, να το δω να το πιασω κλπ....!

το ιδιο κ οταν συχνα παιζω μουσικη σε καφε μπαρ κλαμπ με τα πλατω υπαρχει κι εκει ενας χαμος.."παιζει με δισκους", τι ωραια που ακουγεται , ερχονται ολοι απο κοντα να δουνε τι κ πως..

αλλα ειναι κ λιγο ρετρο μανια για καποιους...

Νόμιζα ότι ήταν η ομορφιά μου που είμαι τόσο περιζήτητος στο γυναικείο φύλο, αλλά τελικά θα είναι οι δίσκοι βινυλίου.
Γιάννη με ισοπέδωσες!! Λ.Σ.

Bεβαια να αναφερω πως και τωρα τον περισσοτερο χρονο μου ακουω με τους δισκους μου, ας πω ενα 70-30 (70 αναλογικα - 30 ψηφιακα) κι αυτο το 30 για χαρην της ευκολιας η οταν βαριεμαι ...

Εμένα δε με ενοχλεί το όποιο μέσο προκειμένου να βρω τη μουσική μου…

Εδώ αγοράζω κάτι κατάγρατζουνισμένα νεκρόφιλα βινίλια από παζάρια… και πρέπει να τα πλένω και δυο φορές, αλλά εάν το περιεχόμενο αξίζει δε πειράζει.

Αύξηση πωλήσεων… Για την αξιοπιστία των δεδομένων τους δε ξέρω, από παζάρια δεν έχω δεί στατιστικά :D

Όσο κάτι μοντέρνα vinyl από ψηφιακή μετατροπή όπως αυτά τα πανάκριβα 45αρια των Metallica, είμαι παθών αγόρασα και μετάνιωσα. Και σκεφτείτε πόσα μεταχειρισμένα βρόμικα vinyl έπαιρνα στην ίδια τιμή :D

Φυσικά και κυκλοφορούν καλές παραγωγές vinyl σε αλμυρές τιμές συνήθως. Μπράβο σε όσους ασχολούνται με την παραγωγή αντίστοιχων vinyl, αλλά δε σημαίνει ότι θα είναι η πρώτη επιλογή μου αναγκαστικά όταν ψάχνω για τις μουσικές μου. Δε θα περιοριστώ από το μέσο με το στανιό.

Έχω και κάτι δισκάκια SACD, είναι full dsd recording / mastering , νταξ αυτά δεν έχω λόγο να τα πάρω ούτε σε cd ούτε σε vinyl ούτε σε flac. Σε SACD τα έχω, πάλι καλά που άρχισαν να βγαίνουν λύσεις για Backup των SACD και μετατροπή σε ISO->PCM->flac, γιατί θα λυπηθώ πραγματικά εάν αρχίσουν και χαλάνε όπως κάποια παλιά μου cd και vinyl.

Οπότε καλά κάνουν και κυκλοφορούν vinyl , δε με αναγκάζει κανείς να αγοράσω, αλλά καμία φορά όλο και κάτι μπορεί να θα τσιμπήσω. Πάντα με γνώμονα την τιμή και το περιεχόμενο.

πχ οταν ερχονται τιποτα γκομενιτσες η τιποτα κ καλα "ψαγμενοι" τυποι σπιτι ψαρωνουν κ ρωτανε...Δισκοι ειναι αυτοι?? ουαου γουσταρω, να το δω να το πιασω κλπ....!

Ρωτάνε τέτοια πράγμα ε?

Ε πες και εσύ

Και εγώ γουστάρω να δω να πιάσω

:flipout::flipout::flipout:

Ρωτάνε τέτοια πράγμα ε?

Ε πες και εσύ

Και εγώ γουστάρω να δω να πιάσω

:flipout::flipout::flipout:

ολα στο παιχνιδι ειναι σου λεωωωωω!
(καμια φορα μου πεφτει καταλαθος κ κανενα κ σκυβω να το μαζεψω...)

:flipout:

ολα στο παιχνιδι ειναι σου λεωωωωω!
(καμια φορα μου πεφτει καταλαθος κ κανενα κ σκυβω να το μαζεψω...)

:flipout:

Όχι ρε τα vinyl κάτω, ντροπή,
ρίχνε κάνα CD καλύτερα :D

Αλλά πάω στοίχημα ότι όταν παίζεις με MAC , ή και με iPod πριν χρόνια,
Πάλι θα έρχονταν κάτι technofreak γκομενακια να λένε
Ουάου παίζεις με MAC , θέλω να δω να πιάσω (ΤΜ)

:afro:

Έτσι! :D

μπα φιλε...ολοι ετσι παιζουν πλεον, δε κανει τη διαφορα...οποτε ειναι το νορμαλ το μακ, το αυτονοητο (κ καλα...)

:2thumb22sup:

ενα αποσπασμα απο την εκπομπη " Into the night" που παιζει το βραδυ αργα στο Εγνατια και Γνωμη τηλεοραση, μας ειχαν κανει ενα μικρο αφιερωμα...βεβαια δε δειχνει πολλα και ουτε το μονταραν σωστα , ουτε εχουν σωστες μουσικες...

αλλα ειναι ενα καλο ενθυμιο.

απο το 08.35 εως το 11.24

http://intothenight10.blogspot.com/2011/08/into-night_09.html?spref=fb

enjoy...