The revival of vinyl !!!!!!!!!

Δισκοι ειναι αυτοι?? ουαου γουσταρω, να το δω να το πιασω κλπ....!

γιαααα
κάνε μερικές επεξηγήσεις...

μέχρι το δίσκοι είναι αυτοί ΟΚ...
για μετά λέω...:firstprize:

ιδίως το κλπ

εεεε μα ρε παιδι μου....να το δει , να το πιασει στα χερια της, να το περιεργαστει, να δει το εξωφυλλο, το απο μεσα....

(δεν υπαρχουν βρωμικες λεξεις ...παρα μονο βρωμικα μυαλα!!!..)

:flipout::flipout::flipout:

ενα αποσπασμα απο την εκπομπη " Into the night" που παιζει το βραδυ αργα στο Εγνατια και Γνωμη τηλεοραση, μας ειχαν κανει ενα μικρο αφιερωμα...βεβαια δε δειχνει πολλα και ουτε το μονταραν σωστα , ουτε εχουν σωστες μουσικες...

αλλα ειναι ενα καλο ενθυμιο.

απο το 08.35 εως το 11.24

http://intothenight10.blogspot.com/2011/08/into-night_09.html?spref=fb

enjoy...

Γιάννη, Θεός!!! House και βινύλια στα decks, όλα τα λεφτά!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: The revival of vinyl !!!!!!!!!

Ειχες ποτε πικαπ,η ξεκινησες λογω ηλικιας με το cd;

είχα κάποτε πικ απ της technics...και επίσης δίσκους τους οποίους τους χάρισα και δεν το μετανειωσα καθόλου... δεν είμαι τόσο μικρός όσο ίσως θα νομίζεις..

Απάντηση: Re: The revival of vinyl !!!!!!!!!

Βλέπω τα πικάπ να μπαίνουν ξανά σε λειτουργία και να αυξηθεί η άνοδος του βινυλίου κι' άλλο! Λ.Σ.

δεν νομίζω φίλε μου, απ ότι κατάλαβα ίσως είναι το core business της εταιρείας σου το βινύλιο, ως niche player στην αγορά και είναι απόλυτα σεβαστό, αλλά στη μεγάλη αγορά, τα bits and digits έχουν θριάμβευση.... αναγνωρίζω πάντως τη στρατηγική της εταιρείας και πως η εστίαση (focus) σε ένα μικρο κομμάτι της αγοράς μπορεί να αποφέρει κέρδη. Θα σου συνιστούσα και ένα σύστημα ποιότητας ISO 9001.. ίσως να τα βλέπω λίγο πιο ψυχρά και τεχνοκρατικά τα πράγματα δεν αντιλέγω διότι κοιτάω και τάσεις (market trends).

Ότι να´ναι αρκεί να βρίσκω τις μουσικές μου.

Το βινύλιο δεν πέθανε ποτέ ,ούτε πρόκειται. Και βέβαια σε αυτό συνέβαλαν κυρίως οι dj' s (και μιλάμε για μεγάλα ονόματα του εξωτερικού) και ορισμένες ανεξάρτητες εταιρείες που τύπωναν και βινύλια.
Δεν μιλάμε για αναμασήματα και νεκραναστάσεις όλων των τελειωμένων καλλιτεχνών αλλά για νέες κυκλοφορίες.
Το μυστικό για να δούμε το μέγεθος της αναβίωσης είναι οι νέες κυκλοφορίες.

Ακόμη και εγώ πριν 10 χρόνια ήθελα να κάνω εταιρεία και να κόβω βινύλια πεθαμένων που δεν βρίσκεις πουθενά τη δουλειά τους. Η μπίζνα με τα remaster είναι στημένη τέλεια. Δεν θα τσιμπήσω ποτέ. Και καλύτερα να μην επεκταθώ.

Τώρα θα πρέπει να ξέρετε ότι το απόλυτο καραcult σε ότι έχει να κάνει με το βινύλιο είναι κάποιοι σημαντικοί μουσικάνθρωποι που βγαίνουν σε μικρά μαγαζιά και παίζουν απίθανες μουσικές με 45 αριά.
Όταν οι housaδες πλέον κουβαλάνε laptop , κάποιοι άλλοι κουβαλάνε 45αρια.

Μπορεί να κουφαθείς για κανα διήμερο μετά, αλλά είναι μαγικό.

Και μία ακόμη παράμετρος είναι και το αισθητικό μέρος. Δεν μπορώ να φανταστώ rockabilla να ακούει από ipod ή mac.
Ούτε noisa από βαλιτσάκι με 45αρια.

Υ.Γ. Αρκετοί ξένοι καλλιτέχνες (alternative ) μου στέλνουν ηλεκτρονικά μουσικές. Και αυτή η μορφή επικοινωνίας και μοιράσματος είναι λατρεμένη.
Έτσι το pc ακούγεται μαγικό, όσο και το γύρισμα του μαύρου βινυλίου πάνω στο νεκρόφιλο FONS.

Re: Απάντηση: The revival of vinyl !!!!!!!!!

Α καλά, σας πείραξε το τέλος του καλοκαιριού λέμε........

εσυ φταίς ρε . Το viewmaster άπτεται της εικόνας και όχι του ήχου ( όπως το βινύλιο που συζητάμε εδώ ) . Να πας να το βάλεις στα BR :flipout:

Να ρωτησω κατι?Ολες οι εταιριες τυπωνουν βινυλια απο ψηφιακα remaster ή υπαρχουν και εξαιρεσεις?Π.χ η Mo-fi,η Speakers Corner,η Classic (παρ'όλο που δεν μ'αρεσει),η Analogue Productions κανουν αναλογικο remaster ή μας δουλευουν?
Γιατι το να κοβεις βυνιλια απο ψηφιακο μαστερινγκ δεν εχει και πολυ νοημα (εκτος απο την κονομα δηλαδη) για τον μουσικοφιλο,ετσι δεν ειναι?

Ενας επισης σημαντικος παραγοντας στην αυξηση των πωλησεων του βινυλιου,ισως να ειναι και το οτι τα τελευταια χρονια ,τα πικαπ,βραχιωνες, κεφαλες και phono stages, εχουν βελτιωθει παρα πολυ σε συγκριση με πιο παλια.Αυτο ισως ωθει καποιους να βελτιωνουν καποια πραγματα στο πικαπ τους,και να προχωρουν και με νεους δισκους.

Ένα ακόμη παράδοξο που το συναντά κανείς πολλές φορές στις συζητήσεις μας είναι το εξής: όταν υποστηρίζεις το βινύλιο, τότε [αν έχεις γλυτώσει από άλλους χαρακτηρισμούς] θεωρείσαι ότι έχεις οικονομικό συμφέρον και το κάνεις, όταν όμως υποστηρίζεις το ψηφιακό μέσο, τότε ... μούγκα!!!
Δυστυχώς συνομιλούμε με ανθρώπους που δεν λεν να αποβάλουν τις προκαταλήψεις τους. Κρίνουν τους πάντες έχοντας ως μέτρο τον εαυτό τους και τον δικό τους τρόπο σκέψης. Εκεί αρχίζουν και τελειώνουν τα πάντα. Έλλειψη παιδείας, φυσικά! Λ.Σ.

Last edited:

Να ρωτησω κατι?Ολες οι εταιριες τυπωνουν βινυλια απο ψηφιακα remaster ή υπαρχουν και εξαιρεσεις?Π.χ η Mo-fi,η Speakers Corner,η Classic (παρ'όλο που δεν μ'αρεσει),η Analogue Productions κανουν αναλογικο remaster ή μας δουλευουν?
Γιατι το να κοβεις βυνιλια απο ψηφιακο μαστερινγκ δεν εχει και πολυ νοημα (εκτος απο την κονομα δηλαδη) για τον μουσικοφιλο,ετσι δεν ειναι?

πάντως έχω αρκετά remasters που είναι βινυλ ριπ...
τί στο καλό, χάσανε τα master ?

Ξερω σιγουρα για την opus3 της οποιας τυγχανει να εχω καμια τριανταρια δισκους οτι κανει 100% αναλογικο mastering.

Αυτους τους δισκους πρεπει ολοι να δοκιμασουν εστω και μια φορα να ακουσουν και τα ξαναλεμε.

Οχι μονο ηχογραφιση,αλλα και περιεχομενο και εκτελεσεις.

Δυστυχως λιγοι τιτλοι υπαρχουν σημερα σε βινυλιο.

Οι εταιρείες που αναφέρεις χρησιμοποιούν αναλογικες ταινίες, ιδίως η Classic records [που δυστυχώς δεν σου αρέσει] τις εντελώς πρώτες και η χάραξη της μήτρας γίνεται με λαμπάτο εξοπλισμό. Δεν έχουν βγει ποτέ καλύτεροι δίσκοι, αν μπορώ να γίνω πιστευτός γιατί έχω οικονομικό συμφέρον. Όσοι με γνωρίζουν προσωπικά ξέρουν.
Υπάρχουν, κυρίως ευρωπαικές εταιρείες, που βγάζουν βινύλια χρησιμοποιώντας σαν πηγή cd παρακαλώ. Λ.Σ.

Δεν υπαρχει λογος κυριε Στεφανιδη κατα την γνωμη μου,κανενας να δικαιολογειται διοτι εχει οικονομικο συμφερον απο οτι δηποτε κανει νομιμα.

Ακομη και απλος υπαλληλος να ειναι καποιος και φυγει απο την δουλεια του και παει αλλου με ψηλοτερες απολαβες,αυτο ειναι οικονομικο συμφερον.