θέλω βοήθεια

Η ερώτηση ήταν ... "στις 46'' ποιές είναι οι καλύτερες τηλεοράσεις σε εικόνα άσχετα απο τεχνολογία"
όταν κάποιος θέλει να μάθει για τις καλύτερες, μάλλον δεν κολλάει στο οικονομικό...

Αφού κυριολεκτούμε λοιπόν και αφου τα λέμε όλα, πες μας και μας ποια είναι η επαφή με το χρώμα; Εχεις σπουδασει κάτι σχετικό είναι στο επαγγελμά σου; Ή απλα έχεις διαβάσει στο ιντερνετ 2 πράγματα; Και από πότε το έχουμε διαβάσει 2 πράγματα μας καθιστά απόλυτους στις γνώμες μας και στις προτάσεις μας! Γνωρίζω ανθρώπους που έχουν σπουδάσει και έχουν κάνεις διατριβές σε διάφορους τομείς και δεν παρουσιάζουν με τόσο απόλυτο τρόπο τις απόψεις τους!
Μπορεί και να έχεις δίκιο δεν διαφωνώ απλά πρέπει να αντιληφθεις ότι όταν παρουσιάζεις έτσι απόλυτα τα πράγματα και πιάνεσαι από τις λέξεις δε βοηθάς!

Ναι, έχω σπουδάσει κάτι σχετικό. Τα πράγματα είναι σωστά ή λάθος. Δεν υπάρχει ενδιάμεσο, λίγο σωστό ή λίγο λάθος.

Re: Απάντηση: Re: θέλω βοήθεια

Δειχνει μια τηλεοραση των 350 ευρω που ερχεται πολυ πιο κοντα στα προτυπα απο αλλες πολυ ακριβοτερες τηλεορασεις.

Δειχνει δηλαδη οτι κοροιδευεις τα αλλα μελη γραφοντας ανακριβειες.

Αντίθετα, δείχνει μια τηλεόραση που δεν μπορεί να έρθει, παρότι έχει ρυθμιστικά. Αυτή μπορεί να έχει ένα ΔΕ 5 ή 7. Ξέρεις πόσο είναι το ΔΕ βλέποντας το διάγραμμα;

Και περιμένω να μου αναλύσεις τι δείχνει το διάγραμμα που ανέβασες.

Η ερώτηση ήταν ... "στις 46'' ποιές είναι οι καλύτερες τηλεοράσεις σε εικόνα άσχετα απο τεχνολογία"
όταν κάποιος θέλει να μάθει για τις καλύτερες, μάλλον δεν κολλάει στο οικονομικό...

Δεν υπάρχει. Εξαρτάται από τις συνθήκες θέασης.
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=1056198707#post1056198707

Είχες ξεκινήσει την ίδια κουβέντα εδώ:
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=1056147993#post1056147993

Σου απάντησαν πολλά μέλη (και εγώ).
Αυτό το είδες, αλλά δεν ξέρω αν το κατάλαβες:
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=1056150246#post1056150246
attachment.php

Και η απαντηση σε αυτο που ρωταω ειναι?

Ότι ''φεύγει'' από το χρωματικό τρίγωνο Rec.709 είναι λάθος.Εάν το υλικό έχει γυριστεί με συγκεκριμένο πρότυπο,οτιδήποτε εκτός αυτού είναι λάθος.

Τα πράγματα είναι σωστά ή λάθος. Δεν υπάρχει ενδιάμεσο, λίγο σωστό ή λίγο λάθος.

Εδώ θα διαφωνήσουμε πολύ! Δεν υπάρχει τίποτα απόλυτα σωστό ή λάθος! Καμία απόλυτη αλήθεια! Η μόνη αλήθεια που υπάρχει από τη στιγμή που ερχαστε στη ζωή είναι ότι κάποια στιγμή θα πεθάνουμε! Και αυτό σε μερικά χρόνια θα είναι σχετικό!
Πάντως στο θέμα μας κάθε άνθρωπος αντιλαμβάνεται και βλέπει διαφορετικά τα πράγματα από τον άλλον! Εάν υπήρχε μόνο σωστό και μόνο λάθος τότε όλοι θα διαλέγαμε τα ίδια πράγματα!
Δυστηχώς ή ευτυχώς όμως στη ζωή και στην πραγματικότητα κυριαρχεί το γκρί και όχι το άσπρο και το μαύρο!

Πάντως ο φίλος saitisgr ζήτησε κάποιες συμβουλές σχετικά με κάποια αγορά που θέλει να κάνει!
Το μόνο όμως που δε λέμε είναι κάποιες προτάσεις! Συζητάμε εάν τα τρίγωνα είναι σωστά ή όχι και για ποιους λόγους είναι ή δεν είναι η Philips καλή εταιρία! Πάλι έχουμε βγεί εντελώς off topic

Εδώ θα διαφωνήσουμε πολύ! Δεν υπάρχει τίποτα απόλυτα σωστό ή λάθος! Καμία απόλυτη αλήθεια! Η μόνη αλήθεια που υπάρχει από τη στιγμή που ερχαστε στη ζωή είναι ότι κάποια στιγμή θα πεθάνουμε! Και αυτό σε μερικά χρόνια θα είναι σχετικό!
Πάντως στο θέμα μας κάθε άνθρωπος αντιλαμβάνεται και βλέπει διαφορετικά τα πράγματα από τον άλλον! Εάν υπήρχε μόνο σωστό και μόνο λάθος τότε όλοι θα διαλέγαμε τα ίδια πράγματα!
Δυστηχώς ή ευτυχώς όμως στη ζωή και στην πραγματικότητα κυριαρχεί το γκρί και όχι το άσπρο και το μαύρο!

Έχουμε μπερδέψει τις ανθρωπιστικές με τις θετικές επιστήμες. Το χρώμα ανήκει στις θετικές επιστήμες, και αυτές δεν έχουν γκρι, έχουν μαύρο ή άσπρο.

Δεν έχουμε μπερδέψει τίποτα!
Η συζήτηση ξεκίνησε από το ποια τεχνολογία αποτυπώνει πιο φυσικά τα χρώματα!
Εσύ πιάστικες από το ΦΥΣΙΚΑ λες και είπαμε ότι βλέπουμε από παραθυρο και όχι απο τηλεόραση

Έχουμε μπερδέψει τις ανθρωπιστικές με τις θετικές επιστήμες. Το χρώμα ανήκει στις θετικές επιστήμες, και αυτές δεν έχουν γκρι, έχουν μαύρο ή άσπρο.

Ειδικά οι θετικές επιστήμες είναι οι κατεξοχήν επιστήμες που πάντα διαψεύουν τα ίδια τους τα θεωρήματα! Κάποτε οι επιστήμονες πίστευαν ότι η γή είναι επιπεδη γιατί αυτο μπορούσαν να αποδείξουν! Αυτό που θέλω να καταλήξω είναι ότι κάτι που είναι απολύτως σωστό σήμερα στι θετικές επιστήμες αύριο είναι προς εξέταση εάν είναι....

Δεν έχουμε μπερδέψει τίποτα!
Η συζήτηση ξεκίνησε από το ποια τεχνολογία αποτυπώνει πιο φυσικά τα χρώματα!
Εσύ πιάστικες από το ΦΥΣΙΚΑ λες και είπαμε ότι βλέπουμε από παραθυρο και όχι απο τηλεόραση

Καμιά τεχνολογία δεν μπορεί να αποδώσει φυσικά τα χρώματα. Και δεν νομίζω ότι είναι αμφισβητήσιμο. Αν κάποιος νομίζει ότι μπορεί να βρει κάποια μετρήσιμη διαφορά σε μια πλάσμα και μια LCD που δείχνουν το ίδιο χρώμα (με ίδια x, y, Z), εγώ θα χαρώ να το δω.

Και μετά θα βρούμε πως θα το πούμε...

Ειδικά οι θετικές επιστήμες είναι οι κατεξοχήν επιστήμες που πάντα διαψεύουν τα ίδια τους τα θεωρήματα! Κάποτε οι επιστήμονες πίστευαν ότι η γή είναι επιπεδη γιατί αυτο μπορούσαν να αποδείξουν! Αυτό που θέλω να καταλήξω είναι ότι κάτι που είναι απολύτως σωστό σήμερα στι θετικές επιστήμες αύριο είναι προς εξέταση εάν είναι....

Να υποθέσω δεν έχεις σχέση με κάποια φυσική επιστήμη, ε;
Η εκκλησία πίστευε ότι η γη είναι επίπεδη. Η οποία κατάφερε και καπέλωσε την επιστήμη για περισσότερους από 10 αιώνες.
Να δεις που κάτι είχε ψιλιαστεί ο Ερατοσθένης, ήδη από τον 3ο π.χ. αιώνα...

Καλά πλάκα μας κάνεις έτσι;;;
Κανείς δεν είπε ότι υπάρχει τεχνολογία που να αποδίδει φυσικά τα χρώματα! Αυτό που ρωτήσαμε ποιά τα τα αποδίδει ΠΙΟ φυσικά, πιο σωστά, πιο κοντά σε αυτό που αποκαλούμε πραγματικότητα..!

Καλά πλάκα μας κάνεις έτσι;;;
Κανείς δεν είπε ότι υπάρχει τεχνολογία που να αποδίδει φυσικά τα χρώματα! Αυτό που ρωτήσαμε ποιά τα τα αποδίδει ΠΙΟ φυσικά, πιο σωστά, πιο κοντά σε αυτό που αποκαλούμε πραγματικότητα..!

Και γιατί δεν μπορείς να καταλάβεις την απάντηση;
Οποιαδήποτε τηλεόραση καλιμπραρισμένη που επιτυγχάνει χαμηλό ΔΕ (κάτω από αυτό που καταλαβαίνει το μάτι) , θα σου δείξει σωστά τα χρώματα.
Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από αυτό.

Αρα όσο και να πληρωσουμε μια τηλεοραση είτε 500 είτε 5000 και τις βάλουμε να παίξουν στις σωστές θέσεις, με τις σωστές συνθήκες και τις καλιμπράρουμε θα δούμε σωστά χρώματα

Last edited:
Αρα όσο και να πληρωσουμε μια τηλεοραση είτε 500 είτε 5000 και τις βάλουμε να παίξουν στις σωστές θέσεις, με τις σωστές συνθήκες και τις καλιμπράρουμε θα δούμε σωστά χρώματα

Ναι. Αρκεί να καλιμπράρονται.

Και γιατί δεν μπορείς να καταλάβεις την απάντηση;
Οποιαδήποτε τηλεόραση καλιμπραρισμένη που επιτυγχάνει χαμηλό ΔΕ (κάτω από αυτό που καταλαβαίνει το μάτι) , θα σου δείξει σωστά τα χρώματα.
Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από αυτό.

Τί είναι το "ΔΕ";

Να υποθέσω δεν έχεις σχέση με κάποια φυσική επιστήμη, ε;
Η εκκλησία πίστευε ότι η γη είναι επίπεδη. Η οποία κατάφερε και καπέλωσε την επιστήμη για περισσότερους από 10 αιώνες.
Να δεις που κάτι είχε ψιλιαστεί ο Ερατοσθένης, ήδη από τον 3ο π.χ. αιώνα...

Και έκαιγε όλους όσους τολμούσαν να πουν κάτι άλλο, π.χ. Κοπέρνικο, Γαλιλαίο, κλπ..

Για να τελειώνουμε οι καλύτερες τηλεοράσεις σε value for money και απόλυτες επιδόσεις είναι αυτή τη στιγμή και τα προηγούμενα χρονια οι τεχνολογίας πλάσμα.

Η συντριπτική πλειοψηφία καμμενων με την εικόνα και συμμετεχόντων σε ειδικά φορα έχει επιλέξει πλάσμα και αυτο είναι υπεραρκετη απόδειξη. Αν κάποιος θέλει να το παίξει πνεύμα αντιλογιας η αντίθετος στο ρεύμα έχει ωραιοτατα πορτατιφ σαμσουνγκ και Φιλιπς με μόλις 2.499 .