Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΘΕΜΑ : ΙΣΛΑΜ
Και στο Πακιστάν (Εμφύλιος με Ταλιμπάν) και στη Νιγηρία (Εμφύλιος εξ' αιτίας του πετρελαίου) και στο Αφγανιστάν (30 χρόνια συνεχής πόλεμος και καταστροφή κάθε έννοιας υποδομής) και στο Ιράκ (US και UK κατοχή) και στο Κουρδιστάν μια χαρά πόλεμο έχει. Μέχρι να πας και να διαπιστώσεις με τα ίδια σου τα μάτια αν έχει πόλεμο θα σε παρακαλούσα να μην κρίνεις χωρίς να ξέρεις. Και δεν σε παρακαλω ως μέλος του forum αλλά σαν πρόσφυγας ο ίδιος.
Συγγνώμη, αλλά Πακιστανούς έχουμε στη χώρα εδώ και μια δεκαετία, οι συγκρούσεις με τους ταλιμπάν είναι τα τελευταία 2-3 χρόνια.
Αν αυτό που συμβαίνει στη Νιγηρία είναι εμφύλιος, τότε η σφαγή μεταξύ Τούτσι - Χούτου (Κογκό, Ρουάντα, Μπουρούντι) τι είναι?
Το ένα τρίτο του πλανήτη (χοντρικά μιλώντας) έχει πολιτική αστάθεια και βία. Δεν είναι δυνατόν να χαρακτηριστούν όλοι αυτοί πρόσφυγες.
Δεν είπα τίποτα για τους Αφγανούς ή για τους Κούρδους, οι τελευταίοι είχαν εδώ και 10 χρόνια αντιμετώπιση πρόσφυγα.
Τώρα αν πιστεύεις ότι όλοι αυτοί οι ταλαίπωροι που μαζεύονται στη Δύση είναι πρόσφυγες και όχι απλώς φτωχοδιάβολοι που στον τόπο τους δεν έχουν στο ήλιο μοίρα, άποψή σου.
Μεταξύ μας, κι εγώ στη θέση τους το ίδιο θα έκανα. Θα προσπαθούσα να βελτιώσω την άθλια ζωή μου.
Δεν πρόκειται όμως γι αυτό. Κανείς - εκτός από κάποιους ανεγκέφαλους - δεν κατηγορεί το μετανάστη.
Όταν - και αν - οι μονίμως θιγόμενοι από τη "μεταναστευτική πολιτική" του μπάχαλου καταφύγουν σε δυναμικές λύσεις, θα δείξουμε άραγε την ίδια κατανόηση με αυτή απέναντι στα "εξεγερμένα παιδιά" του Δεκέμβρη?
Ή θα αρχίσουμε τη μόνιμη κλάψα, ότι ο ιμπεριαλισμός σπρώχνει τον κοσμάκη στο φασισμό κ.λπ, κ.λπ??
Σέβομαι την προσωπική σου περιπέτεια, μα νομίζω ότι εδώ δεν είναι το μείζον ζήτημα. Γι αυτό άλλωστε και πολλοί μετανάστες καταστρέφουν/δεν έχουν προσωπικά έγγραφα: Για να μην μπορεί να παρθεί σύντομα απόφαση για το αν είναι πρόσφυγες ή όχι.
Χαιρετισμούς
Κωνσταντίνος