ΘΕΜΑ : ΙΣΛΑΜ

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗΣ
Αν ξεκινήσουμε από κάποιες πραγματικότητες θα μπορούσαμε να επισημάνουμε τα εξής:
  • Το 1980 η Ελλάδα ήταν δεύτερη σε γεννήσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση (148.134 ), ενώ το 1999 άγγιξε την τελευταία θέση (100.265 ).
  • Το 1999 οι θάνατοι (103.102 ) για πρώτη φορά υπερέβησαν τις γεννήσεις (100.265 )1.
  • Από στοιχεία δύο από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αθήνας2
Προκύπτει ότι το 33,28% των γεννήσεων που έγιναν εκεί , προέρχονται από αλλοδαπές γυναίκες.
  • Η συμμετοχή αλλοδαπών μαθητών στο Δημοτικό και Γυμνάσιο στα σχολεία των Αθηνών3 ανέρχεται σε 13.621, δηλαδή σε ποσοστό 18,57% των μαθητών.
  • Η απόδοση των Κλάσεων4 από το έτος 2000 (83.000 ) έως στο 2013 (53.000 ) παρουσιάζει μία υστέρηση 30.000 στρατευσίμων , με τεράστια σημασία και ανυπολόγιστές επιπτώσεις στην άμυνα της Χώρας.
  • Ο πληθυσμός της Ελλάδος το 2025 έχει υπολογισθεί ότι θα διαμορφωθεί στα 13.5 εκατομμύρια , εκ των οποίων οι Έλληνες δεν θα ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια και από αυτούς το 20% θα είναι μεγαλύτεροι των 65 ετών(5)
  • Στη χώρα μας έχουμε 100.000 γεννήσεις ετησίως και 200.000 αμβλώσεις.Το 1997 (6) οι γυναίκες που τεκνοποίησαν είχαν σε ποσοστό 45.4% ένα παιδί και το 39% δύο παιδιά , οι δε λοιπές κάτι περισσότερο των δύο.
Η στατιστικη υπηρεσια ειναι σαφης. Ο αριθμος των αλλοδαπων αυξανεται σταθερα ποσοστιαια σε βαρος του αριθμου των Ελληνων στην χωρα μας χωρις να διαφαινεται στο μελλον ταση αναστροφης του φαινομενου. Αντιθετως με την εισοδο νεων μεταναστων επιταχυνεται ο ρυθμος της δημογραφικης αλλαγης.
Η απολυτη πλειοψηφια των αλλοδαπων ειναι μουσουλμανοι οι οποιοι και χαιρουν των δημοκρατικων ελευθεριων στην τελεση των θρησκευτικων τους πεποιθησεων στις χωρες που μεταναστευουν.
Οι εθνολογικες τους καταβολες διαφορετικες το ιδιο και οι πολιτικες τους πεποιθησεις αλλα και οι διαθεσεις τους προς τους πολιτες των χωρων υποδοχης τους.
Το προβλημα ειναι πως το Ισλαμ λειτουργει ως συνεκτικος ιστος διαφορων πληθυσμων, φαινομενικα ετερογενων. Η θρησκεια ειναι τις περισσοτερες φορες πιο δυνατο σημειο αναφορας απο την εθνολογικη τους ταυτοτητα. Η θρησκεια ενος πληθυσμου αποτελει βασικο συστατικο στοιχειο της εικονας της κοινωνιας, των πολιτικων και φιλοσοφικων αποψεων των ανθρωπων και οταν αυτη αλλαζει, αλλαζει σιγα σιγα και η κοινωνια και ο πολιτισμος καποιας χωρας.
Ειναι σιγουρο οτι οταν υπερτερησουν αριθμητικα οι αθωοι τωρα, φαινομενικα ακινδυνοι υποπληθυσμοι των μουσουλμανων, θα αρχισει να αλλαζει και η εικονα της χωρας. Η Ελλαδα δεν θα υφισταται τουλαχιστον οπως την ξερουμε...
Ηρθε η ωρα να αρχισουμε να σκεφτομαστε τακτικες επαναπροωθησης με πολιτισμενο τροπο προτου ξεφυγει η κατασταση και βρεθουμε μπροστα σε πρακτικες ανεπιθυμητες.
Υπαρχει σε καθε χωρα ομαδα ανθρωπων που διατηρει τα ανθρωπιστικα της αντανακλαστικα σε ετοιμοτητα αντιδρωντας σε επιβολες στους μεταναστες. Ειναι καλο να σκεφτουν αυτοι οι "αριστεροι" οτι το μονο που καταφερνουν σε βαθος χρονου ειναι να δινουν τροφη και υποστηριξη σε "ακροδεξιες" αποψεις που φαινεται να αυξανουν στο μελλον. Το προοδευτικο σημερα ειναι να στειλεις τους υπερμετρους μεταναστες σπιτι τους για να συνεχισουν οι δυτικες κοινωνιες να ειναι δημοκρατικες και φιλοξενες οπως μεχρι τωρα. Το αντιδραστικο ειναι στο ονομα μιας "δημοκρατιας" να αφησεις ανεξελεγκτη την αυξηση του πληθυσμου των αλλοδαπων (μουσουλμανων και ανικανων λογω αυτου να αφομοιωθουν πληρως απο τον δυτικο πολιτισμο) και αυριο να καρφωνουμε σηματα διακρισης στο πετο τους.

Τα στοιχεία που επικαλείσαι δεν λένε όλη την αλήθεια. Π.χ. το 1980 οι χώρες της ΕΕ ήταν 10 μαζί με την Ελλάδα και η Ελλάδα ήταν αυτή με τις πιο παραδοσιακές (βλ. αγροτικές κοινωνικές και οικονομικές δομές). Άρα ήταν λογικό να έχει το μεγαλύτερο ποσοστό γεννήσεων. Το 1999 ήμασταν 15. Το θυμάστε; Άρα η βάση των στοιχείων δεν είναι απευθείας συγκρίσιμη.

Επίσης για τα στοιχεία από τα νοσοκομεία της Αθήνας έχω να παρατηρήσω τα εξής: Οι Ελληνίδες δεν προτιμούν τα νοσοκομεία για να γεννήσουν αλλά τα μαιευτήρια. Άρα για να έχουμε σωστό δείγμα θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και τις γεννήσεις στα μαιευτήρια.

Λάβετε υπόψη ότι ο μεγάλος αριθμός των μεταναστών είναι συγκεντρωμένος στην Αθήνα, άρα το 33% των γεννήσεων που αναφέρεται, αντιπροσωπεύει τα 2 μεγάλα νοσοκομεία της αθήνας, όχι όμως και τα νοσοκομεία όλης της χώρας.

Πραγματικά στην Αθήνα το 18,5% των παιδιών στα σχολεία είναι παιδιά μεταναστών. Όμως στην υπόλοιπη χώρα είναι σε μονοψήφιο ποσοστό, ακόμη και στη Θεσσαλονίκη είναι κάτω από το 8%.

Πραγματικά το 2025 με βάση τις δημογραφικές και μεταναστευτικές τάσεις οι Έλληνες θα αποτελούν ίσως λιγότερο από το 75% του συνολικού πληθυσμού. Όμως τί κάνετε εσείς που οικτίρετε το κράτος και την κοινωνία γι αυτό; Γιατί δεν κάνετε περισσότερα παιδιά; Το ξαναλέω.... όποιος είναι κατά της βίαιης αλλαγής των πληθυσμιακών ποσοστών ιδεολογικά οφείλει να αποδείξει προσωπικά την αντίεθεσή του σε αυτό γεννώντας περισσότερα παιδιά. Αλλιώς είναι επαναστάτης του καναπέ.

Οι δημογραφικές τάσεις πάντως δεν έχουν απόλυτη αξία. Εκφράζουν σε βάθος χρόνους την προβολή της σημερινής πραγματικότητας με βάση τα 3 ή 5 τελευταία έτη. Μια παγκόσμια οικονομική κρίση μπορεί να αλλάξει άρδην τα στοιχεία αυτά. Επίσης οι τάσεις αυτές έχουν ένα περιθώριο απόκλισης, το οποίο μεγαλώνει όσο η προβολή στο μέλλον γίνεται μεγαλύτερη. Άρα και τα αποτελέσματα φαίνονται λιγότερο αξιόπιστα.

Η Ελλάδα φυσικά δεν θα υφίσταται στο μέλλον όπως την ξέρουμε κι όπως τη θέλουμε. Όμως το ίδιο έγινε και στο παρελθόν. Η Ελλάδα του 1923 δεν ήταν η Ελλάδα του 1920 όπως και η Ελλάδα του 1950 δεν ήταν η Ελλάδα του 1940 και η Ελλάδα του 1970 δεν ήταν η Ελλάδα του 1950, όπως και η Ελλάδα του σήμερα δεν είναι η Ελλάδα του 1990.

Σε επίπεδο πολιτικής τώρα... αλήθεια έχουμε το δικαίωμα εμείς, εννοώ η δική μας γενιά, που πλέον δεν συμμετέχει ενεργά στο δημογραφικό, να ορίζει πώς θέλει (αυτή η γενιά) την Ελλάδα του μέλλοντος; Μήπως θα έπρεπε να έχει βαρύνοντα λόγο η επόμενη γενιά (δηλ. 20-35 ετών;)

Βλάση αυτό το "επαναστάτης του καναπέ" μπορεί να το γυρίσει κανείς boomerang για όποιον ζητάει ανεξέλεγκτη είσοδο των μεταναστών στη χώρα χωρίς να "υιοθετεί" προσωπικά όσους του αναλογούν βάσει του πληθυσμού, με την υποχρέωση να τους φροντίσει για όσο διάστημα είναι άνεργοι. Εξάλλου σαν εργαζόμενος νομίζω ξέρεις πόσο δύσκολο είναι για ένα σπίτι με εισόδημα περί τα 1500-2000 ευρώ να μεγαλώσει πάνω από 2 παιδιά.

Τα στοιχεία μπορεί να'ναι τραβηγμένα αλλά και αυτά του βίντεο και τα δικά σου και αυτά της στατιστικής υπηρεσίας καταλήγουν και τα 3 στο συμπέρασμα του βίντεο, αυτό που αλλάζει είναι ο χρόνος που θα συμβεί αυτό.

Ωραία να τους γυρίσουμε πίσω. Δεν λέω όχι;

Πώς;

Πού;

Πόσο κοστίζει;

θα αποτρέψουμε την επάνοδό τους;

Προσωπικά πιστεύω ότι τρεις άνθρωποι γνωρίζουν πολύ καλά τα θέματα της πολύ πρόσφατης μετανάστευσης στην Ελλάδα. Ο νομάρχης Σγουρός που κάθε μέρα επισκέπτεται προσωπικά τις περιοχές αυτές και γνωρίζει ακριβώς τί συμβαίνει στο κέντρο της Αθήνας, ο διοικητής του Λιμενικού, που γνωρίζει πολύ καλά ό,τι αφορά την είσοδο των λαθρομεταναστών, και ο Κακλαμάνης ως ο καθεαυτό υπεύθυνος για τον υπολογισμό της κοινωνικής πολιτικής που πρέπει να παρέχεται και τις επιπτώσεις που έχει στους μόνιμους κατοίκους του κέντρου.

ΥΣΤ. Αλήθεια, αν κάποιοι έρχονται πρόσφυγες από το Πακιστάν και δεν είναι μουσουλμάνοι, αλλά ινδουιστές ή χριστιανοί, αυτούς τους κρατούμε ή τους πετούμε στη θάλασσα;

Επίσης να σημειώσουμε ότι πάρα πολλοί δεν είναι λαθρομετανάστες αλλά διασωθέντες. Τα πλοιάριά τους αυτοβυθίζονται μόλις έρθουν σε επαφή με σκάφη του λιμενικού, με αποτέλεσμα οι λιμενικοί να τους περισυλλέγουν και να θεωρούνται διασωθέντες ναυαγοί και όχι πρόσφυγες ή λαθρομετανάστες. Έχει μεγάλη νομική σημασία αυτό, και ειδικά τώρα που η Τουρκία προσπαθεί να βάλει πόδι στο Αιγαίο μέσω της εμπλοκής της σε διαδικασίες έρευνας και σιάσωσης εκεί.

Βλάση αυτό το "επαναστάτης του καναπέ" μπορεί να το γυρίσει κανείς boomerang για όποιον ζητάει ανεξέλεγκτη είσοδο των μεταναστών στη χώρα χωρίς να "υιοθετεί" προσωπικά όσους του αναλογούν βάσει του πληθυσμού, με την υποχρέωση να τους φροντίσει για όσο διάστημα είναι άνεργοι. Εξάλλου σαν εργαζόμενος νομίζω ξέρεις πόσο δύσκολο είναι για ένα σπίτι με εισόδημα περί τα 1500-2000 ευρώ να μεγαλώσει πάνω από 2 παιδιά.

Τα στοιχεία μπορεί να'ναι τραβηγμένα αλλά και αυτά του βίντεο και τα δικά σου και αυτά της στατιστικής υπηρεσίας καταλήγουν και τα 3 στο συμπέρασμα του βίντεο, αυτό που αλλάζει είναι ο χρόνος που θα συμβεί αυτό.

Φυσικά και είναι επαναστάτης του καναπέ. Όποιος απαιτεί από τους άλλους σε τέτοια ζητήματα πρώτα πρέπει να κοιτάξει ο ίδιος τί συνεισφέρει.
Και φυσικά ξέρω πολύ καλά τί σημαίνει να μεγαλώνεις περισσότερα από 2 παιδιά σήμερα με μισθούς δημοσίους και χωρίς επιπλέον έσοδα.
Ξέρω ότι εγώ δεν θα αλλάζω ενισχυτές, ηχεία, προβολείς κλπ. όπως τα περισσότερα μέλη εδώ μέσα,
ξέρω ότι δεν θα πάρω εισιτήριο διαρκείας για την ομάδα μου, διότι εκείνη την ώρα θα πρέπει να διαβάζω τα παιδιά,
ξέρω ότι δεν υπάρχουν δωμάτια σε ξενοδοχεία για πολύτεκνες οικογένειες (δηλ. δωμάτια συνεχόμενα με εσωτερική επικοινωνία),
ξέρω ότι όταν οι άλλοι χαίρονται σε καφέ, εγώ θα πρέπει να κάνω κι άλλη δουλειά για να εξασφαλίσω τα επιπλέον φροτντιστήρια των παιδιών,
ξέρω ότι όσο ήταν μικρά τα παιδιά δεν μας έβαζαν στα μισά καταστήματα του κέντρου της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, διότι δεν ήθελαν φτωχούς και γύφτους (σοβαρολογώ),
ξέρω πολλά....

όμως ξέρω πραγματικά και τί συμβαίνει γύρω μου και γύρω από τη χώρα μου. Έχω συμμετάσχει σε περίπολο στα σύνορα, έχω δει φαγωμένους μετανάστες από λύκους (το 1995), έχω ανεβεί σε φουσκωτό (ελληνικό και ιταλικό) λιμενικού το 1998 και κυνηγούσαμε τα αλβανικά φουσκωτά πίσω στις αλβανικές ακτές (και μπορώ να σου τί γινόταν όταν έφθαναν τα φουσκωτά στην ακτή), έχω πάει στο Φαρμακονήσι, έχω επισκεφθεί ξενώνες μεταναστών, τον ΟΑΕΔ, τα αστυνομικά τμήματα, πολλά.

Και το Σάββατο που μας πέρασε κατέβηκα από τη Θεσσαλονίκη στο κέντρο της Αθήνας (από Σοφοκλέους μέχρι Μάρνης) κι έμεινα εκεί όλη τη νύχτα για να δω τί πραγματικά γίνεται. Και τον Μάρτιο που ήμουν πάλι κάτω με τον γιο μου (8 ετών) γυρνούσαμε κυρίως εκεί, διότι πιστεύω ότι αυτά πρέπει να καταλάβει κι όχι τη βιτρίνα της μπουτίκ του Ολυμπιακού ή της ΑΕΚ που ήθελε να τον πάω. Φυσικά πάω συχνά στη Βαρβάκειο για να δω και τους ντόπιους άθλιους των Αθηνών. Πρώτη φορά πήγα στην Σάντα Μπάρμπαρα στο Αιγάλεω το 1988.

Ένα τελευταίο. Κανείς δεν θέλει να φύγει από τη χώρα του. Κανείς δεν θέλει να έλθουν εδώ όλοι αυτοί οι μετανάστες. Συμβαίνει...

Απάντηση: Re: ΘΕΜΑ : ΙΣΛΑΜ

Πώς;

Πού;

Πόσο κοστίζει;

Ας αποφασίσουν τι θα πράξουν και πως οι επαΐοντες. Όχι, ν' αποφασίσουν να συζητήσουν, να ξαναβάλουν επί τάπητος όλο το θέμα από την αρχή, όχι να σπρώξουν τα σκουπίδια κάτω από το χαλί, όχι να ψάξουν για συγκλίσεις Πολιτικού, Πνευματικού, Θρησκευτικού κόσμου που θα φέρει άλλον έναν γύρο ατέρμονων διαφωνιών...

Πράξεις. Αποφάσεις. Ανάληψη ευθύνης και κόστους επιλογών. Συνοπτικές διαδικασίες.

Όταν έχεις παραπέμψει στις καλένδες για ολόκληρες δεκαετίες ένα τόσο σοβαρό θέμα που σήμερα κινδυνεύει να σε πνίξει δεν μπορεί να λές ''ας το ξανασυζητήσουμε βρε παιδιά''......

Άλλωστε, συχνά η Ιστορία αποδεικνύει ότι ο ''Ήρωας-Ηγέτης-Σωτήρας'' από τον ''Προδότη-Αποδιοπομπαίο-Ανεπαρκή'' διαφέρουν επειδή μια απόφαση ή μια πράξη ''έκατσε'' στον έναν κορώνα και στον άλλο γ(ρ)ά(μ)ματα....

Πώς;

Πού;

Πόσο κοστίζει;

Αυτό είναι το θέμα. Αυτό που λέω είναι οτι δεν μπορούμε να κλείσουμε τα σύνορα μας τελείως, δεν είναι ρεαλιστικό. Προφανώς και δεν μπορούμε να δεχθούμε 10 εκατομύρια, αλλα το πρόβλημα δεν είναι πολιτισμικό. Το θέμα δεν είναι οτι είναι μουσουλμάνοι όπως πάνε να το παρουσιάζουν. Είναι οτι είναι πολλοί. Και το στερεότυπο του μουσουλμάνου Ισλαμιστή Ταλιμπαν δεν αντιπροσωπεύει ολόκληρο το Ισλαμ...

Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να μου στείλει με πμ το mail του για να του στείλω το κοράνι σε pdf.

Είναι γύρω στις 1000 σελίδες αλλά, αξίζει τον κόπο. Τουλάχιστον θα μιλάει εμπεριστατωμένα...

Re: Απάντηση: Re: ΘΕΜΑ : ΙΣΛΑΜ

Ας αποφασίσουν τι θα πράξουν και πως οι επαΐοντες. Όχι, ν' αποφασίσουν να συζητήσουν, να ξαναβάλουν επί τάπητος όλο το θέμα από την αρχή, όχι να σπρώξουν τα σκουπίδια κάτω από το χαλί, όχι να ψάξουν για συγκλίσεις Πολιτικού, Πνευματικού, Θρησκευτικού κόσμου που θα φέρει άλλον έναν γύρο ατέρμονων διαφωνιών...

Πράξεις. Αποφάσεις. Ανάληψη ευθύνης και κόστους επιλογών. Συνοπτικές διαδικασίες.

Όταν έχεις παραπέμψει στις καλένδες για ολόκληρες δεκαετίες ένα τόσο σοβαρό θέμα που σήμερα κινδυνεύει να σε πνίξει δεν μπορεί να λές ''ας το ξανασυζητήσουμε βρε παιδιά''......

Άλλωστε, συχνά η Ιστορία αποδεικνύει ότι ο ''Ήρωας-Ηγέτης-Σωτήρας'' από τον ''Προδότη-Αποδιοπομπαίο-Ανεπαρκή'' διαφέρουν επειδή μια απόφαση ή μια πράξη ''έκατσε'' στον έναν κορώνα και στον άλλο γ(ρ)ά(μ)ματα....

To φαινόμενο μετανάστευση στην Ελλάδα μετά το 2008 δεν έχει κοινά στοιχεία με την μετανάστευση προ του 2008. Δυστυχώς.... Επίσης συνοπτικές διαδικασίες δεν μπορούν να υπάρξουν, ούτε αποφάσεις μόνο ελληνικές. Το θέμα είναι πρώτα από όλα διεθνές.

Έστω ότι θέλεις να σταματήσεις τους πολιτικούς πρόσφυγες. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ορίσεις (επίσημα και διεθνώς γιατί δεν θέλεις να δεχθείς πολιτικούς πρόσφυγες), άρα να αναστείλεις κάποιες από τις διεθνείς υποχρεώσεις σου).

Έστω ότι θέλεις να επιστρέψεις τους πρόσφυγες στον τόπο προέλευσης. Το 90% δεν έχει πλέον έγγραφα ταξιδιωτικά, τα καίνε πριν μπουν στην Ελλάδα. Άρα δεν ξέρεις ούτε ποιός είναι, ούτε από πού έρχεται. Για να σταλεί πίσω επίσημα, πρέπει να έχει γίνει για τον καθένα χωριστά η ταυτοποίηση.

Έστω ότι θέλεις να μη δεχθείς νέους πρόσφυγες στο έδαφός σου. Αυτό σημαίνει ότι θα δεχθείς να πάρεις το ρίσκο της διεθνούς κατακραυγής, διότι δεν θα σώζεις αυτούς που θα βουλιάζουν τις βάρκες τους για να τους σώσεις. Όχι μόνο εσύ ως κράτος, αλλά και οι πλοίαρχοι ονομαστικά, διότι αν δεν το κάνουν (τη διάσωση), αυτό θα έχει συνέπειες εφ όρου ζωής γι αυτούς προσωπικά (ναυτικό δίκαιο).

Έστω ότι θέλεις να μην αφήσεις να περάσουν τα σύνορά σου άλλοι πρόσφυγες. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχεις τακτοποιήσει με την Τουρκία το θέμα έρευνα και διάσωση στο Αιγαίο. Δηλ. είτε να δεχθείς και να υπογράψεις ότι η Τουρκία θα έχει δικαιώματα στο μισό Αιγαίο, είτε να δεχθεί και να υπογράψει η Τουρκία ότι αναγνωρίζει ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα σε όλο το Αιγαίο.

Έστω ότι θέλεις να μην αφήσεις να περάσουν τα σύνορά σου άλλοι πρόσφυγες. Χρειάζεσαι το λιγότερο 1,5 δισ. ευρώ το χρόνο για να πληρώσεις τους επιπλέον 80.000-100.000 λιμενικούς και συνοριοφύλακες σε όλη τη μεθόριο (μέχρι και Κύθηρα και Ζάκυνθο) και τα σκάφη περιπολίας (πάνω από 1000, ναι χίλιά επιπλέον) σε επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Ή να απαιτήσεις από την ΕΕ να έλθουν 80.000 συνοριοφύλακες να φυλάσσουν τα δικά σου σύνορα. Βέβαια σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να δεχθούν και οι ακρίτες των νησιών ότι θα τους φυλάγουν οι ξένοι. Δεν είναι σίγουρο ότι θα το δεχθούν.

Μπορώ να συνεχίσω.....

Επίσης να σημειώσουμε ότι πάρα πολλοί δεν είναι λαθρομετανάστες αλλά διασωθέντες. Τα πλοιάριά τους αυτοβυθίζονται μόλις έρθουν σε επαφή με σκάφη του λιμενικού, με αποτέλεσμα οι λιμενικοί να τους περισυλλέγουν και να θεωρούνται διασωθέντες ναυαγοί και όχι πρόσφυγες ή λαθρομετανάστες. Έχει μεγάλη νομική σημασία αυτό, και ειδικά τώρα που η Τουρκία προσπαθεί να βάλει πόδι στο Αιγαίο μέσω της εμπλοκής της σε διαδικασίες έρευνας και σιάσωσης εκεί.

ΟΛΟΙ είναι διασωθέντες. Και κανένας δεν είναι πρόσφυγας - γιατί ακούστηκε κι αυτό - Στο Πακιστάν δεν έχει πόλεμο, ούτε στη Νιγηρία.
Απλά καταστρέφουν τα έγγραφα που τυχόν έχουν μαζί τους, έτσι ώστε να είναι πολύ χρονοβόρο να βρεις ποιός είναι ο καθένας, αν νομιμοποιείται να ζητάει άσυλο και τελικά σε ποιά χώρα πρέπει να τον επιστρέψεις.

Στη χώρα του μπάχαλου, που στις πόλεις της ούτε πεζοδρόμια της προκοπής δεν έχει, ούτε καν πινακίδες με αριθμούς στα κτίρια (περισσεύουν όμως οι ρητορείες περί ιδανικών, "οραμάτων" και λοιπών φαιδρών), είναι αδύνατο να βρεθεί άκρη, γι αυτό απλά τους αμολάμε στην Αθήνα και ότι θέλει ας γίνει.

Σύμφωνα με την - δήθεν αριστερή - μπουρδολογία, θα πρέπει να περιμένουμε να λυθεί το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, όταν σταματήσει η αποικιακού τύπου εκμετάλλευση στις χώρες από τις οποίες προέρχονται, δηλαδή σε καμμιά 50αριά χρόνια.

Κανέναν δε δείχνει να προβληματίζει το γεγονός, ότι ενώ πριν π.χ. 100 χρόνια η εκμετάλλευση ήταν τρις χειρότερη, το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης ήταν πολύ περιορισμένο.
Γιατί εντάθηκε η παράνομη μετανάστευση τα τελευταία 20 χρόνια?

α) Γιατί έτσι που έχει φθηνήνει η τεχνολογία, ο κάθε λέτσος αγοράζει ένα ταχύπλοο (ή 4χ4), βάζει gps και το παίζει λαθρέμπορος ψυχών, στήνοντας και το κατάλληλο κυκλωματάκι με τελεωνειακούς, συνοριοφύλακες, κ.τ.λ.

β) Γιατί οι κατάπτυστες, ανελεύθερες δυτικού τύπου ψευτοδημοκρατίες μας, δεσμεύονται να σεβαστούν τα δικαιώματα ακόμα κι αυτού που εισβάλλει παράνομα στη χώρα και να ασχοληθούν μαζί του, μήπως και πρέπει όντως να τον προστατέψουν από τυχόν απαράδεκτες - για το δικό μας ψευτοδημοκρατικό δυτικό (κ. Ζουράρι συγχωρήστε μου την ύβρι) σύστημα αξιών - διώξεις λόγω των πεποιθήσεών του.

γ) Μπορεί να υπάρχουν κι άλλοι λόγοι που δεν τους ξέρω. Όχι όμως ότι το κακό "παράγινε" στις χώρες τους. Παλιά ήταν χειρότερα.

Και μόλις βρεθεί κανένας λογικός χριστιανός να προτείνει το αυτονόητο, να φυλακίζονται μέχρι να ξεκεθαρίσει η υπόθεσή τους, δηλαδή να εφαρμοστεί ο ρημαδονόμος της χώρας επιτέλους, έχουμε τους ροζ "προοδευτικούς" να ωρύονται περί γκουαντάναμο και φασισμού.

Η μη εφαρμογή του νόμου, επιβαρύνει μονόπλευρα το μαγαζάτορα-κάτοικο της Ομόνοιας, της Πλ. Αττικής, του Μεταξουργείου (μεταξύ άλλων).
Η εφαρμογή του θα επιμερίσει το κόστος όπως πρέπει: Σε όλους μας.

Ή μήπως (να υιοθετήσω κι εγώ μια θεωρία συνομωσίας, κουράστηκα να σκέφτομαι) όλοι αυτοί που φωνάζουν είναι βαλτοί π.χ. των βενζινάδικων, που έχουν τον Πακιστανό να πλένει 12-15 αυτοκίνητα τη μέρα (= 144-180 ευρώ) με εργασιακό κόστος 25-30 ?

Ή των ιδιοκτητών καφετεριών, που έχουν να υποβάλλουν Α.Π.Δ στο ΙΚΑ από τότε που άνοιξαν το μαγαζί?

Ας είμαστε ειλικρινείς, τουλάχιστον μεταξύ μας.

Χαιρετισμούς
Κωνσταντίνος

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΘΕΜΑ : ΙΣΛΑΜ

Μπορώ να συνεχίσω.....

Τζάμπα κόπο θα κάνεις, Βλάση. Ούτε εσύ, ούτε εγώ θα δώσουμε λύση στο μεταναστευτικό. Θέλεις να μου απαριθμήσεις μερικές ακόμα δεκάδες προβλημάτων που αναζητούν λύση? Δεν αμφισβητώ ότι μπορείς να το κάνεις. Αλλά, στο σημείο που είμαστε δεν ενδιαφέρει τον κόσμο η απαρίθμηση προβλημάτων και περαιτέρω δυσκολιών. Ουδείς αντιλέγει ότι το θέμα είναι δύσκολο. Τώρα, όμως, καλούνται οι άρχοντες (διεθνείς και ημεδαποί) να δώσουν λύση σε αυτά που είπες πιο πάνω και σε ακόμα περισσότερα. Και η λύση, κατά τη γνώμη μου, δεν μπορεί παρά να εφαρμοστεί με συνοπτικές διαδικασίες και το ανάλογο κόστος, φυσικά. Εκτός, αν πιστεύεις, ότι ένας γιατρός μπροστά στη γάγγραινα θα συζητάει με τον ασθενή του αν θα πονέσει, πολύ ή λίγο, η επέμβαση. Δυστυχώς, εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, ο χρόνος που τρέχει δεν είναι απλά πολυτέλεια, αλλά παράγων οδύνης περισσότερων ανθρώπων τη στιγμή των αποφάσεων...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΘΕΜΑ : ΙΣΛΑΜ

Τζάμπα κόπο θα κάνεις, Βλάση. Ούτε εσύ, ούτε εγώ θα δώσουμε λύση στο μεταναστευτικό. Θέλεις να μου απαριθμήσεις μερικές ακόμα δεκάδες προβλημάτων που αναζητούν λύση? Δεν αμφισβητώ ότι μπορείς να το κάνεις. Αλλά, στο σημείο που είμαστε δεν ενδιαφέρει τον κόσμο η απαρίθμηση προβλημάτων και περαιτέρω δυσκολιών. Ουδείς αντιλέγει ότι το θέμα είναι δύσκολο. Τώρα, όμως, καλούνται οι άρχοντες (διεθνείς και ημεδαποί) να δώσουν λύση σε αυτά που είπες πιο πάνω και σε ακόμα περισσότερα. Και η λύση, κατά τη γνώμη μου, δεν μπορεί παρά να εφαρμοστεί με συνοπτικές διαδικασίες και το ανάλογο κόστος, φυσικά. Εκτός, αν πιστεύεις, ότι ένας γιατρός μπροστά στη γάγγραινα θα συζητάει με τον ασθενή του αν θα πονέσει, πολύ ή λίγο, η επέμβαση. Δυστυχώς, εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, ο χρόνος που τρέχει δεν είναι απλά πολυτέλεια, αλλά παράγων οδύνης περισσότερων ανθρώπων τη στιγμή των αποφάσεων...

O γιατρός θα δώσει τη λύση στη γάγγραινα εδώ και τώρα, όταν έχει τη δυνατότητα να αποφασίσει μόνος του. Στα πιο σοβαρά ζητήματα και περιστατικά επιβάλλεται πλέον ιατρικό συμβούλιο....

προς θεού, δεν υποστηρίζω τη συνέχιση της ίδιας κατάστασης. Αν με έβλεπες τα ξημερώματα του Σαββάτου δεν θα με γνώριζες. Η παραμονή μου στο χώρο από Σοφοκλέους μέχρι Μάρνης και η επιμονή μου να εξερευνήσω όσα επιθυμούσα και να μιλήσω με όσους ήθελα, είχε πολλά επακόλουθα, πολύ δυσάρεστα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΘΕΜΑ : ΙΣΛΑΜ

O γιατρός θα δώσει τη λύση στη γάγγραινα εδώ και τώρα, όταν έχει τη δυνατότητα να αποφασίσει μόνος του. Στα πιο σοβαρά ζητήματα και περιστατικά επιβάλλεται πλέον ιατρικό συμβούλιο....

Μαζί σου, αλλά, αν κάτι είναι ηλίου φαεινότερο ότι απαιτεί άμεση λύση, δεν θα το ''ζαλίσουν'' και πολύ.....

Πραγματικά το 2025 με βάση τις δημογραφικές και μεταναστευτικές τάσεις οι Έλληνες θα αποτελούν ίσως λιγότερο από το 75% του συνολικού πληθυσμού. Όμως τί κάνετε εσείς που οικτίρετε το κράτος και την κοινωνία γι αυτό; Γιατί δεν κάνετε περισσότερα παιδιά; Το ξαναλέω.... όποιος είναι κατά της βίαιης αλλαγής των πληθυσμιακών ποσοστών ιδεολογικά οφείλει να αποδείξει προσωπικά την αντίεθεσή του σε αυτό γεννώντας περισσότερα παιδιά. Αλλιώς είναι επαναστάτης του καναπέ.

Δηλαδη θα πρεπει να κανουμε απο 5-6 παιδια για να "νικησουμε" δημογραφικα τους μεταναστες. Αυτο ειναι προταση για λυση του θεματος? Τοτε να κανουμε απο 15 παιδια για να ξεπερασουμε και τους Τουρκους αριθμητικα ωστε να λυθει και με αυτους το προβλημα. Και ειμαστε υποχρεωμενοι να αφησουμε στην χωρα να μπουν οσοι θελουν? Οχι... Αρα δεν θα εναρμονισουμε εμεις τις ζωες μας για τους μεταναστες αλλα αυτοι θα υπακουσουν στις αποφασεις μας.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΘΕΜΑ : ΙΣΛΑΜ

Και η λύση, κατά τη γνώμη μου, δεν μπορεί παρά να εφαρμοστεί με συνοπτικές διαδικασίες και το ανάλογο κόστος, φυσικά.

Ακριβως, εχουμε φθασει στην ωρα μηδεν για το συγκεκριμενο θεμα.

Με διοικητικά και αστυνομικά μέτρα δεν λύθηκε ποτέ κανένα κοινωνικό πρόβλημα.

Αν, στο ''μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα'' μου βρει κάποιος τρίτη επιλογή, θα του είμαι για πάντα ευγνώμων.

Που βρισκεται η διαφορα στο μιλαω με συναισθηματα και μιλαω πραγματιστικα?