Θέση ακρόασης

Απάντηση: θεση ακροασης

Δοκίμασε να ακούσεις χωρίς αυτα τα ηχεία στο χώρο
Προσωπικά εκτιμώ οτι μάλλον θα απογοητευθεις απο το αποτέλεσμα
Το σωστό βέβαια ειναι να φύγουν απο το χώρο ,αλλα σν δε σ αρέσει το αποτέλεσμα τότε τι να κάνουμε ;
Ισως κάποια στιγμή σκεφτείς τη λύση ενός sub που να μπορεί όμως να ελέγχθει πολυ καλα

Re: θεση ακροασης

τα καινουργια που εχω διαλεξει παιζουν πιο σωστα.το μονο σιγουρο.

απλα θελω και τα αλλα να τα εχω καπου απλα ετσι να παιζουν ποτε ποτε...οσο αφορα τις βασεις;

Τα κάτω ηχεία συντονίζουν από τα πάνω, γι´αυτό μπορεί να χαλάει ο ήχος. Βάλε δυο σκαμνιά στη θέση τους και άκου τη διαφορά.

θα το κανω....απλα για βασεις θελω να παραγγειλω να μην τα χω ετσι.

σιδερενιες της ιδιας εταιριας; ή κατι αλλο; :)

Το να πάρεις βάσεις είναι εύκολο [και σωστό] ,αλλά πρώτα άκου τα ηχεία σκέτα
Βρές κάπου να τα βάλεις ,αρκεί να έρθουν στο σωστό ύψος

θα τα ακουσω οταν βρω χρονο...αλλα οσο αφορα τις βασεις δεν απαντηθηκα.

δεν ξερω ρωταω :) οκ ευχαριστω.

εχεις αποψη για το καλωδιο που αναφερθηκα πριν?!

να ρωτηξω ...το χαλι τραβαει και τα χαμηλα απο τον χωρο;

Τελευταιες πινελιες

Λιγο πολυ πολυ θα γνωριζεται το συστημα μου....b&w 685 s2,nad 326bee και ifi micro με iusb 3.0 nano.

και σκεφτομαι τι αλλο μπορω να κανω για να παρω τα μεγιστα.Ηδη εχω παρει βασεις παιζω με τις αποστασεις και με τον χωρο εκανα οτι μπορουσα. Απο κει και περα τι αλλο μπορω να κανω;απο ηχεια και ενισχυτη ειμαι καλα για τωρα.

1.Εχω σκεφτει τα εξης.Απο interconnect εχω αυτα που ειχε το ifi.μια αλλαγη σε qed reference audio 40 θα αξιζε τον κοπο;
2.καλωδια ηχου εχω τα 4pr kimber (2mχ2mm Νομιζω ειναι)...αξιζει να δωσω καποια χρηματα παραπανω για κατι καλυτερο;εστω εαν και φθασω στα 200-300ευρο...
3.ηδη εχω το ifi micro με iusb 3.0 ...εαν εβαζα και το ipurifier2....εχει κανεις εμπειρια περι αυτου;διοτι αυτο το πραγματακι κανει λιγο πανω απο τα 100 ευρο....και δεν θα ηθελα να μπω σε πειραματα.
4.το καλωδιο απο το iusb στο λαπτοπ παιζει σημαντικο ρολο;απο το ifi στο iusb εχω αυτο το διπλο της Ifi και απο το iusb 3 στο λαπτοπ ενα της kimber.
5. αλλαγη dac....σκεφτομαι πολυ σοβαρα για την αγορα ενος ayazi.τι λετε;

Εγω αυτα σκεφτομαι.Τα φωτα σας

ΥΣ1: ειχα αναφερθει και σε αλλο ποστ για ενα καλωδιο που η καθε ακρη του εχει 4 ακρες. Στα ηχεια μου εχει πισω hf και lf.σκεφτηκα να κανω διπλες τις ακρες απο την μερια του ενισχυτη και στο ηχειο να βαλω το καθε ενα σε μια τρυπα.θα κανω καμια ζημια;και....τελος επειδη απο τις 4 ακρες οι 2 ειναι πιο σκληρες ...που να προτιμησω να βαλω το πιο σκληρο καλωδιακι;στο hf η στο hl?!

YΣ2:περι κραδασμων παλι ειχα αναφερθει σε αλλο ποστ για ενα κολπο με μπαλακι που το κοβεις (δεν ξερω πως) και το βαζεις στα 4 ποδια που παταει ο ενισχυτης.πως γινεται εχει ιδεα κανεις;;;και τελικα θα υπαρχει αποτελεσμα στην πραξη;

Ευχαριστω προκαταβολικως.

εαν και δεν ειδα καμια ερωτηση για τα παραπανω ισως να απαντηθω στο επομενο ερωτημα μου....

Πηρα κατι βασεις b&w οι οποιες εχουν την δυνατοτηα γεμισματος.

Διαβασα άλλοι λενε με αμμο για γατες επειδη δεν εχει υγρασια αλλοι λενε με σκαγια και τα κενα τα γεμιζεις με αμμο....! Το συγκεκριμενο ειναι σιδερενιο οποτε δεν ξερω εαν τιθεται θεμα υγρασιας. Απο κει και περα διαβασα οτι καποιοι βαζουν αμμο θαλασσης για να μην υπαρχουν δονησεις και καλα. Οπως και να χει δεν εχω την δυνατοτητα να ψηνω την αμμο....οποτε τι μου προτεινεται;

ΑΠο κει και μερα ειδα καποιους να το βιδωνουν στο πατωμα αλλους να το εχουν με ακιδες. αλλοι να βαζουν χαλια κτλ. Εγω σκεφτομαι να βαλω χαλι απο πανω πλακακι πεζοδρομιου και απο πανω την βαση.τι λετε; απο κει και περα ή με ακιδες ή ετσι χυμα απλα να παταει ή με ακιδες...και εδω θελω μια γνωμη :)

Αυτα :)

Η βαση οταν ειναι κενη δονειται (μεγαλες επιφανειες ,κενος σωληνας ) απο το ηχειο με αποτελεσμα να παραγει κραδασμους .Το βαρος μπαινει για να μειωσει την δημιουργια των κραδασμων ,Καθε υλικο κανει ομως διαφορετικη αποσβεση .Μαλλον ενας συνδιασμος αμμου και σκαγια ειναι καλυτερος.Φυσικα δεν χρειαζεται να γεμισει η βαση.Μην ξεχναμε οτι οι βασεις πρεπει να μετακινουνται για το ενα η τον αλλο λογο .Ο ρολος των ακιδων ειναι να μεταφερουν οσο το δυνατον λιγοτερη ενεργεια αναμεσα σε δυο επιφανειες .Καλη δουλεια κανουν και τα σκληρα ελαστικα που μπαινουν κατω απο πλυντηρια κλπ και ειναι αρκετα φθηνα.

Last edited:

Καλορίζικες οι βάσεις.
Θα σου προτείνω να πειραματισθείς τόσο με άμμο για γάτες ,όσο και με σκάγια .
Επειδή η άμμος είναι πιό εύκολη ξεκίνα από εκεί
Σου προτείνω τις ακίδες .
Σίγουρα θέλεις κάτι καλύτερο από το χαλί γιατί έχεις πλακάκι στο πάτωμα

Περι μπαλακιου τωρα .Παιρνεις μπαλακια του τεννις .Τα κοβεις καθετα με ενα κοφτη-λαμα η μαλλον με πριονι και εχεις ανα μπαλακι δυο ημισφαιρια .Τα ακουμπας στο επιπλο και πανω βαζεις τα μηχανηματα
.

ευχαριστω θερμα για τις απαντησεις σας.

οσο αφορα το μπαλακι του τεννις τα ημισφαιρια τα βαζω να ακουμπανε στα ποδαρακια που εχει ηδη ή στο σασι;

θα ξεκινησω βαζωντας αμμο γατας.και απο κει κ περα θα δω για σκαγια εαν μπορω να βρω καπου εδω που ειμαι. Ωστοσο κολλαω στα κανω το υπολοιπο. Να παρω αυτο το σκληρο λαστιχο που ειπε ο φιλος για τα πληντυρια ή χαλι; οι ακιδες να πατανε πανω στο υλικο που θα βαλω(χαλι ή λαστιχο) ή να το κανω λαστιχο/χαλι-πλακα πεζοδρομιου-βαση με ακιδες;

ευχαριστω θερμα για τις απαντησεις σας.

οσο αφορα το μπαλακι του τεννις τα ημισφαιρια τα βαζω να ακουμπανε στα ποδαρακια που εχει ηδη ή στο σασι;

θα ξεκινησω βαζωντας αμμο γατας.και απο κει κ περα θα δω για σκαγια εαν μπορω να βρω καπου εδω που ειμαι. Ωστοσο κολλαω στα κανω το υπολοιπο. Να παρω αυτο το σκληρο λαστιχο που ειπε ο φιλος για τα πληντυρια ή χαλι; οι ακιδες να πατανε πανω στο υλικο που θα βαλω(χαλι ή λαστιχο) ή να το κανω λαστιχο/χαλι-πλακα πεζοδρομιου-βαση με ακιδες;

to λαστιχο αρκει .Το ειχε στο leroy merlin .

μπορεις να μου δειξεις πως περιπου μοιαζει;το εχει ακόμα στο leroy merlin?!και μετα απο πανω θα βαλω την βαση με τις ακιδες;ή κανενα πλακακι πεζοδρομιο;

τελος για το μπαλακι του τεννις...στηριξη στο σασι ή στα ηδη ποδια που έχει;

και οσο αφορα την αμμο...εκτος απο αμμο γατας ή σκαγια τι αλλες επιλογές έχω;

Last edited:

Νίκο,για να ξέρεις και που βαδίζεις.
Πρέπει πρώτα να αποφασίσεις αν θέλεις να γειώσεις ή να απομονώσεις.

Μηχανική γείωση γίνεται με ακίδες,μπίλιες,κλπ κατευθείαν στο πάτωμα ή σε κάτι με μεγάλη μάζα πχ μάρμαρο,πλάκες,γρανίτες,κλπ
Απομόνωση γίνεται με διάφορα ελαστικά πχ λάστιχο,σορμποθάνες,κλπ

Πρέπει πρώτα να δεις λοιπόν τι σου πάει,τι ταιριάζει στο σύστημα και τα αυτιά σου,δεν υπάρχει κανόνας για αυτό (μάλλον υπάρχει αλλά είναι πολύ μεγάλη κουβέντα ).
Ακίδες επάνω σε μαλακό υλικό ή ελαστικό πάντως,σε καμία των περιπτώσεων.