Θέση ακρόασης

Re: θεση ακροασης

ωραια οποτε το βαζω με ακιδες στο πατωμα ή πανω ενα ενα μεγαλο μαρμαρο και η αλλη εκδοχη πως την δοκιμαζω;απλα το υλικο λαστιχο και πανω οι βασεις χωρις ακιδες;

ειναι λαθος να βαλω καποιο λαστιχο μετα πχ μαρμαρο και μετα βασεις με ακιδες;?!

μπορεις να μου δειξεις πως περιπου μοιαζει;το εχει ακόμα στο leroy merlin?!και μετα απο πανω θα βαλω την βαση με τις ακιδες;ή κανενα πλακακι πεζοδρομιο;

τελος για το μπαλακι του τεννις...στηριξη στο σασι ή στα ηδη ποδια που έχει;

και οσο αφορα την αμμο...εκτος απο αμμο γατας ή σκαγια τι αλλες επιλογές έχω;

δυστυχως δεν το βρισκω το προιον .Ειναι ενα βαρυ ελαστικο μαυρο περιπου 1μχ1μ και εχει χρηση για απομονωση κραδασμων σε πλυντηρια και συνναφεις συσκευες.Εκανε νομιζω 15 ευρω
ψαχνω να το βρω αλλα και παλαιοτερα που ειχαμε μια κουβεντα επ αυτου δυσκολευτηκαμε να το βρουμε σε φωτο .Εχω χασει και το χαρρτι με τον τυπο του προιοντος
Προσωπικα το χρησι,οποιω σχεδον παντου .Κατω απο μικρα ηχεια μονιτορ , ηχεια μεγαλα και κατω απο πικαπ και πηγες .

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

ωραια οποτε το βαζω με ακιδες στο πατωμα ή πανω ενα ενα μεγαλο μαρμαρο και η αλλη εκδοχη πως την δοκιμαζω;απλα το υλικο λαστιχο και πανω οι βασεις χωρις ακιδες;

ειναι λαθος να βαλω καποιο λαστιχο μετα πχ μαρμαρο και μετα βασεις με ακιδες;?!

Γενικα το ηχειο δεν πρεπει να μεταδιδει και να εισπρατει "κραδασμους" με την επιφανεια που ερχεται σε επαφη. ταυτοχρονα πρεπει να ειναι σταθερο.Τουλαχιστον αυτο εγω γνωριζω και κατανοω

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

λοιπον ειναι σχεδον ιδιο μ αυτο http://www.floormats.co.uk/washing-machine-mats

Last edited:

σε ευχαριστω θερμα φιλε μου.η αμμος βοηθαει τοσο στην σταθεροτητα τοσο και στην μονωση;γνωριζεις;

οσο πιο βαριές οι βάσεις τόσο πιο σταθερές
ειδικά αν τα ηχεία που έχουν τοποθετηθεί επάνω είναι βαριά (βλέπε κάποια ATC πχ) ή/και ογκώδη (Spendor πχ)
εννοείται πως οι ακίδες (ή το οτιδήποτε με το οποίο έρχονται σε επαφή με το πάτωμα) πρέπει να είναι ρυθμισμένες σωστά ώστε να μην κουνιούνται και να είναι και εντελώς κάθετες!!
οπωσδήποτε η άμμος ή/και τα σκάγια βοηθάνε και στα δυο. Σταθερότητα και μόνωση..
Υπάρχει και ένα υλικό γεμίσματος που βγάζει η Atacama (Atabites), αλλά νομίζω πως με άμμο και σκάγια κάνεις την ίδια δουλειά! Παλιότερα πάντως ο αντιπρόσωπος το είχε

οοο ευχαριστω....προς το παρων τα εχω γεμισει στα 3/4....Καποιοι ισχυριζονται πως αμα το γεμισεις τερμα δεν ακουγεται τοσο καλα οσο στα 3/4...αυτο γτ συμβαινει;

οοο ευχαριστω....προς το παρων τα εχω γεμισει στα 3/4....Καποιοι ισχυριζονται πως αμα το γεμισεις τερμα δεν ακουγεται τοσο καλα οσο στα 3/4...αυτο γτ συμβαινει;

θα σε γελάσω... ίσως έχει να κάνει με το πως "ταξιδεύουν" τα ηχητικά κύματα μέσα στο κάθε υλικό
προσωπικά τις έχω γεμάτες... δεν νομίζω πως θα μπω στην διαδικασία να κάνω τέτοιου είδους δοκιμές...

Απάντηση: Re: θεση ακροασης

Καποιοι ισχυριζονται πως αμα το γεμισεις τερμα δεν ακουγεται τοσο καλα οσο στα 3/4...αυτο γτ συμβαινει;

Αυτό συμβαίνει προφανώς στο δικό τους σύστημα κι αυτιά κι εξαρτάται.
Γενικώς αν εξαιρέσεις τα λογικά κι αναμφισβήτητα,ο μόνος τρόπος για να πας για το σωστό είναι να μετρήσεις επαγγελματικά ( ή ερασιτεχνικά,γι' αυτό είναι οι φίλοι αν και ο εξοπλισμός είναι πλέον πανάκριβος ) τον χώρο σου,να τον φροντίσεις στοχευμένα εκεί που πρέπει και μετά να δεις και το 1-2-5% που προσφέρουν αυτά,και πάλι μέσα από μετρήσεις.

Αυτό αν μιλάμε για το σωστό,αν μιλάμε για το γούστο κι αυτό που θα σου αρέσει πιο πολύ πειραματίζεσαι κι αποφασίζεις,εκεί δεν υπάρχει νόμος.

Απάντηση: θεση ακροασης

Οταν έβαλες άμμο στις βάσεις διαπίστωσες διαφορά στο ηχητικό αποτέλεσμα ;

σε ευχαριστω θερμα φιλε μου.η αμμος βοηθαει τοσο στην σταθεροτητα τοσο και στην μονωση;γνωριζεις;

kai στα δυο.Σταθεροτητα λογω βαρους και μονωση λογω υλικου .Η αμμος δεν μπορει να μεταδωσει ηχο (χοντρικα ) τουλαχιστον στο μεγαλυτερο ηχητικο φασμα που μας ενδιαφερει .
Παντως δεν χρειαζονται υπερβολες στη μονωση .Πολλοι ειναι της αντθετης σχολης βαση ελαφρια και στιβαρη (
spendor%20s100.jpg
)

Re: Απάντηση: θεση ακροασης

Εγω εχω δοκιμάσει αυτό το πείραμα (γεμισμα βάσεων) και μπορω να πω οτι μέ και χωρίς εχει μια ελάχιστη διαφορά στην ταχυτητα των μπάσων, πουθενά αλλού, επίσης με σκέτη άμμο η σκέτα σκάγια εχει διαφορά. Αλλα αυτό ειναι ξεκάθαρα θέμα βάρους.
Αυτο το περι 3/4 παραξενο μου ακουγετε και για να πω την αλήθεια δεν το δοκίμασα. Αυτό που δοκίμασα ηταν 3/4 σκάγια και το αλλο άμμο. Ετσι έμειναν οι βάσεις μέχρι σήμερα. Φυσικά ο λόγος είναι ότι ήθελα τα σκάγια για τη βάση του πικάπ που εφτιαξα. :operator:

...Πολλοι ειναι της αντθετης σχολης βαση ελαφρια και στιβαρη
Προσωπικά ο μόνος πειραματισμός που θέλω να κάνω με βάσεις είναι ακριβώς αυτός!
Βλέπω ότι πολλοί στα ηχεία που έχω (Spendor SP2/3E... όπως κ αυτά της φωτό που ανέβασες SP100 αν δεν κάνω λάθος) χρησιμοποιούν τέτοιου τύπου βάσεις.
Open frame και σχετικά μικρού βάρους ...
Μάλλον diy θα δοκιμάσω κάποια στιγμή

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Προσωπικά ο μόνος πειραματισμός που θέλω να κάνω με βάσεις είναι ακριβώς αυτός!
Βλέπω ότι πολλοί στα ηχεία που έχω (Spendor SP2/3E... όπως κ αυτά της φωτό που ανέβασες SP100 αν δεν κάνω λάθος) χρησιμοποιούν τέτοιου τύπου βάσεις.
Open frame και σχετικά μικρού βάρους ...
Μάλλον diy θα δοκιμάσω κάποια στιγμή

αισθητικα ειναι ομορφοτερες οι ανοιχτες και ταιριαζουν στα spendor Nomizω οτι αυτου του ειδους οι βασεις στηριζονται στην λογικη της ελαχιστης μεταφορας ενεργειας λογω ελλειψης μαζας (τι ειπα τωρα) Ωραια ηχεια τα spendor ειχα τα sp1 ,bc1,prelude . Moυ φαινοταν λιγο δυσκολο να τα μαζεψω χαμηλα αλλα κατα τα αλλα απολαυστικα και διακριτικα.

Θυμηθηκα (....ασχετο ) οτι μου ειχαν αρεσει πολυ με καλωδια ηχειων μονοκλωνα της audioquest (indigo το μοντελο νομιζω )

Last edited:

Ναι ακριβώς αυτή πρέπει να είναι η αρχή λειτουργίας των βάσεων αυτών...

παιδια αδειες νομιζω ότι εχω καλυτερα χαμηλα και χρωματα.....να ναι ιδεα μου;

Θα ελεγα με το χωμα εγινε πιο ακριβες το μπασο. Χωρις χωμα πιο πολλα μπασα σαν να ακουγα απο την βαση να βγαζει ηχο κ μου φανηκε πιο μουσικο.

Αν βγάζει η βάση ήχο μάλλον δεν είναι κ ότι καλύτερο...

Δεν είναι καθόλου για γέλια, όσο το συστημα μας βελτιώνετε τοσο οι μικρολεπτομέρειες κάνουν μεγαλύτερη διαφορά.
Το οτι ο φίλος ακούει διαφορές με αμμο και χωρίς, στο συγκεκριμένο συστημα, δειχνει οτι το γέμισμα των βάσεων δεν αποτελει μικρολεπτομέρεια τελικα αλλα σημαντικό στοιχειο.

για μενα ναι. και μαλλον θα το βαλω να παιζει με αδειες :)