Θέση ακρόασης

Απάντηση: θεση ακροασης

Ξέρουμε πως το tone control του Nad για τα μπάσα δίνει +/- 8db.
Αντιλαμβάνεσαι πως στην θέση που λες παίζεις με +3db; (μπακαλίστικα,αλλά κοντά)
Ξέρεις πως 3db θέλουν διπλασιασμό της ισχύος για να βγουν;

Καταλαβαίνεις λοιπόν τι τραβάει το ενισχυτικό σου όταν παίζεις έτσι;Καταλαβαίνεις πως έτσι μειώνεις τις δυνατότητες του σε τομείς που ίσως χρειάζεται;
Χίλιες φορές να τα κολλήσεις λίγο προς τον τοίχο πίσω τους για να πάρεις χαμηλό παρά αυτό...

Re: θεση ακροασης

Εξαρτάται σε τι ένταση παίζει , σε νορμάλ εντάσεις ένας καλός ενισχυτής δεν έχει κανένα πρόβλημα οι σοβαροί κατασκευαστές τα έχουν προβλέψει αυτά τα πράγματα.
Η παραμόρφωση εξαρτάται πάλι από την ένταση και τα ηχεία από ότι φαίνεται ο φίλος δεν έχει θέμα παραμόρφωσης αφού το αποτέλεσμα του αρέσει.

παιδια ο ενισχυτης δεν αντεχει το +3db που δινω μετα απο καποια ωρα...αυτο καταλαβαινω...απο το eq παλι θα ζοριστει ο ενισχυτης;

Απάντηση: θεση ακροασης

Πάλι,δεν έχει διαφορά.
Πέτρο σε χαμηλές εντάσεις και ειδικές συνθήκες μπορεί να μην υπάρχει θέμα.
Όμως τα 3.5 ohm που κατεβαίνουν τα B&W σε συνδυασμό με διπλασιασμό της ισχύος που πρέπει να παραδώσει ο ενισχυτής δεν νομίζω να του αρέσει κι ιδιαίτερα.
Καλύτερα να ψαχτεί με την τοποθέτηση.

Πάντως αυτός ο μύθος με τα ρεύματα και καλά των nad καλά κρατεί.... Ισχύει όντως; Γιατί εγώ βλέπω όσα στα 8 τόσο και στα 4Ω για όλα τα μοντέλα

τα κολλησα στον τοιχο....ειναι καλυτερα.μια λεπτομερια το δωματιο δεν ειναι ορθογωνιο....ο τοιχος πισω απο τα ηχεια ειναι στραβος ενω οι αλλοι τοιχοι ειναι μια χαρα. τα ηχεια τα ευθυγραμμιζω βαση του τοιχου πισω ή του υπολοιπου δωματιου; :)

Για να "μοιραζεται" η παραμόρφωση που εισάγεται απο τις γέφυρες. Να μην πέφτει όλη στο woofer ή όλη στο tweeter.

Απάντηση: Re: θεση ακροασης

Για να "μοιραζεται" η παραμόρφωση που εισάγεται απο τις γέφυρες. Να μην πέφτει όλη στο woofer ή όλη στο tweeter.

Θα νομίσει ο κόσμος πως το λες σοβαρά βρε :flipout:

Θα έλεγα να βάλεις τα ηχεία σε ίσες αποστάσεις από την θέση ακρόασης

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

τελικα αυτο στο βιντεο ειναι μουφα;

ειναι ηδη σε ισες αποστασεις....

1. Θα συμφωνήσω με τον sokmav ότι το κύριο "πρόβλημα" είναι ο χώρος και τα ηχεία. Ο χώρος σου δεν είναι δυστυχώς ο ιδανικός για να στήσεις ένα σύστημα όπως το θέλεις. Και με ηχεία να κατεβαίνουν στα 50 hz οριακά μην περιμένεις να γεμίσεις τον χώρο με μπάσο. Η λύση είναι μάλλον να στριμωχτείς προς τα πίσω και να υοθετήσεις μία θέση ακρόασης τύπου nearfield και ισοσκελισμένο τρίγωνο ξεκίνα στα 2 μέτρα και δοκίμασε +/-.
2. Διαφωνώ με τον φίλο sokmav στο θέμα των ρυθμιστικών του τόνου και κατά πόσο επηρεάζουν την λειτουργία του ενισχυτή. Η ρύθμιση ας πούμε κατά baxandall (ή με την χρήση σύγχρονων ics σχεδιασμένων για αυτό τον σκοπό) γίνεται είτε παθητικά είτε ενεργητικά στο στάδιο της προενισχυσης και δεν έχουν καμία επιβάρυνση στην λειτουργία του poweramp ενός ολοκληρωμένου ενισχυτή. Τα δε db αφορούν αποκοπή ή ενίσχυση μιας συγκεκριμένης συχνότητας και δεν έχουν καμία σχέση με την ένταση. Αν δε το κύκλωμα είναι καλά σχεδιασμένο και active ( τα παθητικά έχουν ένα θέμα) τότε αν τα ηχεία σηκώνουν τα hz δεν έχουμε παρά ελάχιστη παραμόρφωση.
Με λίγα λόγια η χρήση των tone controls μπορεί να γίνεται άφοβα και δεν προκαλεί το παραμικρό πρόβλημα στον ολοκληρωμένο ενισχυτή ούτε και τον ζορίζει.
3. Να συμπληρωσω ότι για το γέμισμα των βάσεων τα atacama bits είναι ότι καλύτερο υπάρχει με πολύ μεγάλη διαφορά από όλες τις πατέντες και το κόστος τους είναι ελάχιστο μπροστά στα χρήματα που κάποιος έχει δώσει γιά βάσεις και ηχεία.
Είναι απαραίτητο επίσης τα ηχεία να πατάνε στις βάσεις σε τέσσερα σημεία με ειδικό υλικό και οι βάσεις το ίδιο στο πάτωμα. Οι βάσεις δεν θα σου δώσουν φυσικά παραπάνω μπάσο αλλά πιο σφιχτό και καθαρό ήχο.
Ελπίζω να βοήθησα λίγο!

Πάντως αυτός ο μύθος με τα ρεύματα και καλά των nad καλά κρατεί.... Ισχύει όντως; Γιατί εγώ βλέπω όσα στα 8 τόσο και στα 4Ω για όλα τα μοντέλα
The BEE Clamp is a new answer to an old problem endemic to all transistor amplifier designs. When the output transistors produce heat faster than it can be dissipated, the amplifier becomes momentarily unstable. This happens when the music has rich high frequency content and the speaker has low or difficult impedance. The BEE Clamp employs sophisticated real time monitoring of the output transistors’ load and drive, then “clamps” the base drive to prevent saturation when necessary, improving amplifier stability and waveform fidelity. The result is the C325BEE can instantly recover from overload, reducing both the amount and the duration of distortion, regardless of load impedance.

εβαλα να παιξω με τα παλια μου ηχεια και ειπα....ωχ εκανα kakh αγορα. Διαβασα καπου οτι τα παλια μου ηχεια παιζουν απο στα 35hz-25khz ενω τα b&w παιζουν 52hz-22hz καποιοι μαλιστα ισχυριζονται οτι παει μεχρι 60kz. Σιγουρα ομως τα B&w ειναι πιο καλα κουρδισμενα. Βεβαια δεν ξερω εαν τα B&w ειναι πιο απαιτητικα αλλα βαση λογικης δεν μπορουν 2 τοσο θα μικρουτσικα ηχειακια να πανε πολυ μακρια.

Τωρα να φορτωνομαι με subwoofer?!δεν ξερω κατα ποσο θα βοηθησει.....μαλλον τελικα για να παρω τις συχνοτητες και το αποτελεσμα που θελω απο οτι κοιταξα πρεπει να βαλω πολυ βαθια το χερι στην τσεπη.

Γιατί όχι subwoofer ;
Τα πράγματα είναι απλά ή πουλάς τα ηχεία που έχεις και πας σε κάτι με πολύ χαμηλή απόκριση με το ανάλογο κόστος φυσικά ή βάζεις ένα sub και είσαι πρώτος.
Για αυτό τα κατασκευάζουν!:-)

Απάντηση: Re: θεση ακροασης

εβαλα να παιξω με τα παλια μου ηχεια και ειπα....ωχ εκανα kakh αγορα. Διαβασα καπου οτι τα παλια μου ηχεια παιζουν απο στα 35hz-25khz ενω τα b&w παιζουν 52hz-22hz καποιοι μαλιστα ισχυριζονται οτι παει μεχρι 60kz. Σιγουρα ομως τα B&w ειναι πιο καλα κουρδισμενα. Βεβαια δεν ξερω εαν τα B&w ειναι πιο απαιτητικα αλλα βαση λογικης δεν μπορουν 2 τοσο θα μικρουτσικα ηχειακια να πανε πολυ μακρια.

Τωρα να φορτωνομαι με subwoofer?!δεν ξερω κατα ποσο θα βοηθησει.....μαλλον τελικα για να παρω τις συχνοτητες και το αποτελεσμα που θελω απο οτι κοιταξα πρεπει να βαλω πολυ βαθια το χερι στην τσεπη.

φίλε μου κάποιος το ανέφερε και πιο πάνω.

Κάνε την καρδιά σου πέτρα και.... http://avclub.gr/forum/showthread.php/150331-cerwin-Vega-xls-15

Δε ξέρω τον πωλητή, δε ξέρω αν είναι καλή τιμή, το μόνο που ξέρω είναι ότι με αυτά θα σωθείς.

Πούλα τα ηχεία σου και χτύπα τα CW.

Μετά θα δεις ότι όλα θα "έρθουν" στη θέση τους.

(Για να μη παρεξηγούμαστε δε θεωρώ τα CW το άγιο δισκοπότηρο, αλλά από αυτά που έχεις γράψει μέχρι τώρα παίρνω το θάρρος της γνώμης μου και σε κατατάσσω στην κατηγορία των μελλοντικών ευτυχισμένων κατόχων CW)

ας παρουμε τα πραγματα απο την αρχη....μιας και πλεον εχω καλυτερη αποψη για το θεμα μουσικη.

Με τα Β&w νιωθω οτι λύπει κατι.Χαμηλο. Ενθουσιαστικα και τα πηρα γτ ο ηχος εχει εικονα ειναι αναλυτικοτατο για τα χρηματα του, αγνοωντας τα χαμηλα. και δεν ξερω εαν υπαρχει τετοια αναλυση σε ηχεια της ιδιας τιμης. Μιας και τα πηρα όμως η βαζω sub ή τα πουλαω και παιρνω αλλα.Την λύση sub την φοβαμαι δεν θελω να πηγαίνει το μπασο περα δωθε και να ειναι πλαδαρο. Δεν ξερω εαν το sub της B&w ειναι σφιχτο....αλλα νομιζω πως οχι.Θελω το μπασο του να ναι σφιχτο...ναι μεν να κατεβαινει μεχρι τα 35hz αλλα να μην σαν τα cw που χαλανε τον κοσμο. Στα ηχεια που έχω ηδη (hpm 60) βαζω απο τον ενισχυτη τα μπασα στο τερμα αλλα μην φανταστειται οτι χαλαει κοσμο....απλα ξυπνανε λιγο και κουνιουνται και μου αρκει.Αυτο που με χαλαει στα ηχεια αυτα ειναι οτι ειναι παλια και η λεξη εικονα στον ηχο δεν υπαρχει...ακομα και τωρα που εκανα αναβαθμιση στα crossover.Στα βιντεο που βλεπω με τα cw γινεται χαμος....ακους ενα πραγμα σαν βουιτο ουτε συγκεντρωση ουτε τπτ.

Επίσης μ αρεσει στα Β&W τα τυμπανα ειναι τόσο φυσικα...και ετσι οπως το φανταζομαι θα μου άρεζε να ηταν 3 δρομων το 2ο ηχειο να παιζει οπως τωρα μεχρι τα 50hz και το 3ο να εφτανε μεχρι τα 35hz. Καπως ετσι το φανταζομαι με τους αριθμους. Απο κει κ περα το sub εαν παρω βλεπω πανω εχει θεσεις για ηχεια....για ποιον λογο; Εγω εαν το παρω θα το τοποθετησω στον ενισχυτη που εχει εξοδο για sub....αλλα ποιον ηχο θα παιζει απο πιο ηχειο;νομιζω οτι θα χαθει η εικονα και θα παιζει γενικα εναν ηχο απο πισω και οχι οπως θα επαιζε ενα ηχειο 3 δρομων.

Τελος σε περιπτωση που αγορασω sub θα θελω να εχει περιορισμο για ποιοες συχνοτητες θα ανεβαινει μεχρι ποιες θα κατεβαινει...και ποσο δυνατα θα παιζει...δεν γνωριζω εαν εχουν και τι επιλογες εχουν τα sub λογο της μηδενικης μου εμπειριας στο κομματι αυτο.

A να προσθεσω και κατι ακομα......επειδη εχω ακουσει καποια ηχεια κολωνες....νομιζω κατα εκει θα ημουν μια χαρα....πλην ομως δεν γνωριζω για τον χωρο μου(17τμ) και αποσταση ακροασης 2,20-2,4 θα με βολεψουν. Ακομα θελω να προσθεσω πως στον χωρο μου διαβαζωντας καποια πραγματα υπαρχει noise canceling.και εξηγω...

στην εικονα οπου εχω βαλει τον αριθμο 1 απο πηγω εχω ενα κενο χωρο....η κουζινα. Στο 2 ο ηχος και απο τις δυο πλευρες παει σε αλλα δωματια. Την 3 την ακουω κανονικα και οπου εβαλα το 4 υπαρχει η τηλεοραση(με σεντονι ή χωρις) οπου και απο κει ακυρωνεται.

Συγνωμη για την ζαλουρα ελπιζω καποια στιγμη να βρω ακρη...ευχαριστω οσους μου εχουν απαντηση και δειχνουν κατανοηση. :)

Attachments

• images.jpg
    images.jpg
    16.1 KB · Views: 53
Last edited: