Re: θεση ακροασης
ας παρουμε τα πραγματα απο την αρχη....μιας και πλεον εχω καλυτερη αποψη για το θεμα μουσικη.
Με τα Β&w νιωθω οτι λύπει κατι.Χαμηλο. Ενθουσιαστικα και τα πηρα γτ ο ηχος εχει εικονα ειναι αναλυτικοτατο για τα χρηματα του, αγνοωντας τα χαμηλα. και δεν ξερω εαν υπαρχει τετοια αναλυση σε ηχεια της ιδιας τιμης. Μιας και τα πηρα όμως η βαζω sub ή τα πουλαω και παιρνω αλλα.Την λύση sub την φοβαμαι δεν θελω να πηγαίνει το μπασο περα δωθε και να ειναι πλαδαρο. Δεν ξερω εαν το sub της B&w ειναι σφιχτο....αλλα νομιζω πως οχι.Θελω το μπασο του να ναι σφιχτο...ναι μεν να κατεβαινει μεχρι τα 35hz αλλα να μην σαν τα cw που χαλανε τον κοσμο. Στα ηχεια που έχω ηδη (hpm 60) βαζω απο τον ενισχυτη τα μπασα στο τερμα αλλα μην φανταστειται οτι χαλαει κοσμο....απλα ξυπνανε λιγο και κουνιουνται και μου αρκει.Αυτο που με χαλαει στα ηχεια αυτα ειναι οτι ειναι παλια και η λεξη εικονα στον ηχο δεν υπαρχει...ακομα και τωρα που εκανα αναβαθμιση στα crossover.Στα βιντεο που βλεπω με τα cw γινεται χαμος....ακους ενα πραγμα σαν βουιτο ουτε συγκεντρωση ουτε τπτ.
Επίσης μ αρεσει στα Β&W τα τυμπανα ειναι τόσο φυσικα...και ετσι οπως το φανταζομαι θα μου άρεζε να ηταν 3 δρομων το 2ο ηχειο να παιζει οπως τωρα μεχρι τα 50hz και το 3ο να εφτανε μεχρι τα 35hz. Καπως ετσι το φανταζομαι με τους αριθμους. Απο κει κ περα το sub εαν παρω βλεπω πανω εχει θεσεις για ηχεια....για ποιον λογο; Εγω εαν το παρω θα το τοποθετησω στον ενισχυτη που εχει εξοδο για sub....αλλα ποιον ηχο θα παιζει απο πιο ηχειο;νομιζω οτι θα χαθει η εικονα και θα παιζει γενικα εναν ηχο απο πισω και οχι οπως θα επαιζε ενα ηχειο 3 δρομων.
Τελος σε περιπτωση που αγορασω sub θα θελω να εχει περιορισμο για ποιοες συχνοτητες θα ανεβαινει μεχρι ποιες θα κατεβαινει...και ποσο δυνατα θα παιζει...δεν γνωριζω εαν εχουν και τι επιλογες εχουν τα sub λογο της μηδενικης μου εμπειριας στο κομματι αυτο.
A να προσθεσω και κατι ακομα......επειδη εχω ακουσει καποια ηχεια κολωνες....νομιζω κατα εκει θα ημουν μια χαρα....πλην ομως δεν γνωριζω για τον χωρο μου(17τμ) και αποσταση ακροασης 2,20-2,4 θα με βολεψουν. Ακομα θελω να προσθεσω πως στον χωρο μου διαβαζωντας καποια πραγματα υπαρχει noise canceling.και εξηγω...
στην εικονα οπου εχω βαλει τον αριθμο 1 απο πηγω εχω ενα κενο χωρο....η κουζινα. Στο 2 ο ηχος και απο τις δυο πλευρες παει σε αλλα δωματια. Την 3 την ακουω κανονικα και οπου εβαλα το 4 υπαρχει η τηλεοραση(με σεντονι ή χωρις) οπου και απο κει ακυρωνεται.
Συγνωμη για την ζαλουρα ελπιζω καποια στιγμη να βρω ακρη...ευχαριστω οσους μου εχουν απαντηση και δειχνουν κατανοηση.